X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałyście, że Inessie wyszedł pozytywny teścik? Może tym razem się uda <3

czarna panda, WesołaMama lubią tę wiadomość

preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie jak za pomocą aplikacji mobilnej Allegro zamówić jeden koszyk u jednego sprzedawcy, żeby skorzystać z kuponu rabatowego?

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziałam pozytyw u Inesy - trzymamjmy kciuki.

Ja mam 3 koszule kupione.
    Jak cos maż przywiezie, mama szybko wypierze i będzie znów na zmianę.

Dziewczyny te skurcze bh spowodowały ze szybko pędziłam do ubikacji. Jeden plus taki ze przynajmniej się wyprózniłam, bo jeszcze dzis nie byłam.
    Ale od razu sobie pomyslałam o porodzie. Ze skurcze tak działają na jelita, więc lewatywa będzie wskazana.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, oby tym razem się udało Inesce <3

Madziorek ja nie wiem wiec nie pomoge..

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o Inesce, bardzo się cieszę i trzymam za nią kciuki żeby po tylu cierpieniach w końcu się udało i myślę że tym razem tak będzie, były takie historie że kobieta miała duży problem z urodzeniem własnego dzieciątka, para decydowała się na adopcję wszystko szło w dobrym kierunku a tu ciąża. Tak będzie i u nich <3

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki :*
    Przed wizytą jeszcze spotkałyśmy się z Laurą i nie mogłyśmy się nagadać tak jak poprzednio:)
    No więc wszystko jest ok
    Ruchów liczyć jeszcze nie muszę dopiero po 36t szyjka długa twarda i zamknięta mogę też w końcu odstawić luteinę niby mam wybrać do końca opakowania ale wezmę jeszcze ze trzy dni po 1 tabletce i myślę że będzie ok
    Dostałam skierowanie na masę badań toxo, hbs, wr, jakieś przeciwciała
    Aaa i p dr łaskawie powiedziała jaka płeć :) do wagi się nie przyczepiła więc ok :)
    Na problem z siusianiem przepisala jednorazowo monural ale chyba wstrzymam sie z kupnem skoro mocz jest ok
    Aaa i zmienila termin porodu na 02.05.15 ale ja nie wierze żeby Poli było tak spieszno

Gabi cudne zdjecie
    Ewelinke pościel śliczna
    Trzymam kciuki za Ineske

Ofelaine, GabiK, Bluberry, czarna panda, gosiunia, AGA 30, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu cudne wieści :) a mi mój dr też nie kazał liczyć ruchów a jak powiedziałam, że wyczytałam ,że ma być ich 10 w godzinę to aż się uśmiechnął, kiwając głową że nieee....

Opowiadał mi, że są różne szkoły liczenia ruchów, jedna metoda to chyba Cardiff sie nazywa i liczy się ruchy od 9 rano i zanotowuje się godzinę w której nastąpił 10-ty ruch. Jeśli nastąpiłby o 21 to wtedy można się niepokoić. I tych ruchów ma być właśnie 10 w ciągu 12 godzin prawidłowo ;)

Ale z tego co zrozumiałam to wg niego w prawidłowo rozwijającej się ciąży liczenie nie jest konieczne.

Ale ja mimo to zwracam uwagę na ruchy, może już ich tak nie liczę bo mnie to stresuje ale kontroluje to.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mam pytanie bo się zajmujesz paznokciami to może będziesz wiedzieć.. Bo moje paznokcie wołają o pomstę do nieba (niestety nic nie pomaga :((( ) i tak się zastanawiam czy jakby założyła na nie żel np do końca kwietnia (termin mam na koniec maja) to te najsłabsze zdążyłyby mi odrosnąć czy taki sposób i tak na nic by się nie zdał i byłyby jeszcze gorsze?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Dziewczyny czy wiecie jak za pomocą aplikacji mobilnej Allegro zamówić jeden koszyk u jednego sprzedawcy, żeby skorzystać z kuponu rabatowego?
    podbijam pytanie, ja dostałam dzis na meila taki kupon do aplikacji mobilnej. Nie mam pojecia jak to zrobic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 14:56

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:43

madziorek, czarna panda lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 koszule, rodzić zamierzam w podkoszulku męża , zgodnie z tym co zaleca wybrany szpital. Właśnie wróciłam z Rossmana, kupiłam pojemniczki mini na szampon itd po 1,99zł/szt. Wychodzi taniej niż te mniejsze opakowania podróżne kosmetyków i nakładki na sedes, bo pomyślałam, że mogę nie być w stanie odstawić narciarza :-)
    W sklepie usłyszałam,że dzień teściowej, nie obchodzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 15:01

czarna panda lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    Madziorek kupujesz jedną rzecz, potem z tego co pamiętam jest tam zapłać później (albo coś w tym stylu), kupujesz pozostałe rzeczy, analogicznie klikasz zapłać później.
    Potem przechodzisz w Moje Allegro->Kupione, tam powinnaś mieć te rzeczy kupione a niezapłacone, powinnaś je zaznaczyć, i zapłać.
    Ale z tego rabatu moge skorzystac robiąc zakupy na laptopie? Czy musze cos zainstalowac na tablecie? Bo np telefonu dotykowego nie posiadam.

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

• slash Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kupon 50 zł przy zakupach za 150 zł.

Ale klapa - wczoraj dostałąm ten kupon i tylko do wczoraj był wazny do 23.59 :( ale gapa ze mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 15:45

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz kolejny raz dostałam na 10 zł ale ostatnio mi przepadł, bo wlasnie nie wiedziałam jak połączyć zakupy. Dzięki za wskazówki. Slash ja na taki kupon poluje bo mam w planach zakup powyżej 100zl wlasnie :D

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Gosia, mam pytanie bo się zajmujesz paznokciami to może będziesz wiedzieć.. Bo moje paznokcie wołają o pomstę do nieba (niestety nic nie pomaga :((( ) i tak się zastanawiam czy jakby założyła na nie żel np do końca kwietnia (termin mam na koniec maja) to te najsłabsze zdążyłyby mi odrosnąć czy taki sposób i tak na nic by się nie zdał i byłyby jeszcze gorsze?
    Karolcia moim zdaniem szkoda kasy na zelowanie teraz żel też w pewien sposób osłabia paznokcie (nie sam żel ale przygotowanie płytki do zelowania bo jednak trzeba ją zmatowić) na Twoim miejscu prędzej brałabym pod uwagę jedwab na paznokcie ale nie wiem konkretnie jak to się robi bo ja tylko żelem się zajmuję
    Ale samo żelowanie odradzam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli hybrydy ewentualnie też? Bo nie wiem czy gdzieś w okolicy mogę zrobić ten jedwab... Muszę poczytać :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

PIGULSKA, Catyyy lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do hybrydy też trzeba zmatowić płytkę musiałabyś konkretnie poszukać jakiegoś zabiegu pielęgnacyjnego może nawet by pomogły zabiegi parafinowe na dłonie i paznokcie
    A pamiętam jak pierwszy raz zrobiłam sobie tipsy jeszcze w liceum po zdjęciu mialam masakrę na paznokciach i wtedy brałam tabletki "silica" ale musialabys do pytać w aptece czy w ciąży mozna je brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 16:54

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ