X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ofelaine No to moje miało 4,2mm, co ponoć też odpowiada 6t2d :) A według OM to był 6t3d. Ale też jestem świadoma, że to tak w przybliżeniu jest i te dziesiąte milimetra to tak z przymrużeniem oka raczej, ale właśnie dużo dziewczyn na podobnym etapie ma po 8, 9mm i odpowiada to podobnemu wiekowi ciąży, więc tam chyba jakieś konkretne widełki są, albo co maszyna to inne normy :P

Masz rację z tymi widełkami, gdzieś w necie wyczytałam ze w danym tygodniu zarodek powinien mieć od --- do mm, czyli wchodzi w grę jakaś rozbieżność.
    Ale wiadomo, że chciałoby się aby nasz maluszek zawsze był większy niż mniejszy..
    Pewnie jest dobrze i nie ma co panikować, choć patrząc na wymiary u innych dziewczyn zaczęłam się zastanawiać czy mój wymiar jest dobry.

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co do rozmiarów :) to są takie różne, że często wiek ciąży nie zgadza się z rozmiarem maluchem, a wszystko kończy się dobrze :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Ktośka.!!! :D 8,2 mm ma ten kolos, serduszko pikające 135/min. Wszystko w normie się zgadza, nic się nie odkleja, dzidziol niesamowity!!! Termin na 7 maja wyliczony, z OM się zgadza. Dalej luteina, kwas foliowy, witaminka D i dodatkowo acard na wszelki wypadek dostałam. Wizyta oficjalna za 5 tygodni już na usg prenatalne, ale doktorek widząc moją minę mówi, żebym za 2-3 tygodnie przyszła między pacjentkami to szybko podejrzymy czy wszystko w porządku. Ło matko, jakie to emocje :) :) :)

Magic, Ofelaine, KotMisia, inessa, małolata, gosia86, czarna panda, AnnaMaria89, AGA 30, Ewelcia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon ale Ci fajnieeeee :D ja tez chce już wtorek !!! :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane mam wynik bety ze środy 78,20 mIU/ml to był mój 29 dc a po owulacji prawdopodobnie 18/19 dzien.
    W poniedziałek dopiero wynik z dzisiaj!!!
    Pamietam <3

Kochana super wieści, kolejna beta na pewno przyrośnie :)

Magic, inessa lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon gratki :) super :D
    Magic mi ginek powiedział, że bąbel jest dokładnie taki jaki powinien być na ten dzień ciąży, tylko się dziwiłam, że inne dziewczyny mają podobny wiek ciąży a tam taaaaakie giganty :D
    Czy Was też kłuje cały czas brzuch i się rozciąga tam wszystko? Bo ja mam wrażenie, że od jakiś 3 dni zrobiło się intensywniej?

preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon super!!!

ja też chodzę do lekarza co pracuje w szpitalu, jest tam ordynatorem.

mnie brzuch nie kłuje, czasem mam lekki ból jak na @ .

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak ciągnie. Jak nie było nic czuć tak teraz czuję że macica zaczyna się powiększać. Myślę że za ok 2 tyg to już będzie mi troszku brzuszek wystawał. Bynajmniej chciałabym. A w ogóle mam problem. Pękają mi naczynka w oczach, a nie wymiotowałam od ostatniego razu. Będę dzisiaj u siostry to zmierzę sobie kontrolnie ciśnienie. Teraz muszę się zmotywować do wyjścia z psem na spacer, a mój barszczyk w niczym nie przypomina babcinego :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon super gratuluję:)

Aga ja w pierwszej ciąży miałam to samo czekałam na serduszko i niestety się nie doczekałam i latanie od lekarza do lekarza nie pomogło
    Teraz ciężkie chwile przed Tobą mam nadzieję że masz wsparcie w mężu /partnerze gdyby jednak okazało się najgorsze to pamiętaj że masz swoje prawa i bez względu na czas trwania ciąży należy Ci się połowa urlopu macierzyńskiego, odszkodowanie z polisy a nawet prawo do pochówku.konieczne jest tylko określenie płci.
    Mimo wszystko mam nadzieję że nie przydadzą Ci się te informacje i nie tylko Tobie ale żadnej z nas

Byłam dzisiaj w pracy i wszyscy tak mi się na brzuch gapili dzisiaj mam tak samo wypchany jak wczoraj wiec może coś już widać:)
    Obudziłam się dzisiaj jakaś niespokojna i z myślą czy ja w ogóle jeszcze jestem w tej ciąży?to chyba stres przed zbliżającym się usg które już /dopiero za tydzień

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez tak nie tyle kluje co ciagnie... az promieniuje niekiedy do ud.... i w ogole jak chodze czy wstaje albo siadam to czuje tam cos - takie dziwne uczucie jakby wlsnie jakas gule miala w podbrzuszu... mi lekko brzuch sie wiekszy zrobil .. ale tylko dlatego ze swoje male sadelko mialam...

jak to wlasnie jest jak nie ma sie plaskiego brzucha?? czy w miare rosniecia bedzie coraz wiekszy brzuch czy z sadelkiem sie zgubi? bo ja normalnie juz wygladam na 5msc... no ale wiem ze to wina sadelka tylko ze zawsze moglam wciagnac lekko a teraz nabrzmiale...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też brzuch odstaje i nie daję rady go wciągnąć :) to normlane :) a bóle rozciągania czy @ są powodowane powiększającą się macicą. W 7tc czyli mój tydzień to macica względem normalnej powiększyła się dwukrotnie! :) także dziewczyny no nie ukryje się :)

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam akcje dzisiaj w pracy , goraco mi sie zrobilo i w trakcie pisania pisma ktore mi dyktowal szef a obok siedza klienci powiedzialam ze musze swetr sciagnac bo goraco mi sie zrobilo - a on do mnie ze takie uderzenia goraca to moga o czyms swiadczyc - ja do niego ze raczej menopauza mi jeszcze nie grozi - a on do mnie ze o co inne mu chodzi i czy widzialam juz latajacego ptaka ....
    a ja zonk... ale trafil:))) szkoda ze nie wie ze te jego zarty to prawda:) on sie smial z mysla ze tyylko zartuje:) heheh

gosia86, Magic, inessa lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria dobre :)
    Mi się czasem też zdarzają takie uderzenia goraca a nawet poty mnie oblewają i zdarza mi się to też w nocy

Magic, inessa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a zimno tez wam?
    bo maz sie ze mniesmieje ze jak w dlugiej pizamie i spie z koldra i jeszcze kocyk na to a jemu goraco ze nawet wiatrak sobie puszcza i ja na niego sie dre...

ogolnie zawsze bylam zmarzluchem i spiochem ale teraz wiekszym:)

Magic lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też to mam, na przemian z uczuciem zimna :) raz mi ciepło, raz gorąco :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie niestety też wydło, dziś w robocie rozpięłam guzik od spodni..
    za dużo jem niestety, bo przegryzam między posiłkami.. pewnie zrobi się ze mnie zaraz balon ;//
    tracę przez to dobre samopoczucie
    ehh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godia86 czy mogłabyś coś więcej mi napisać na temat wyżej bo w necie to co strona to co innego pisza.

Dziewczęta gratuluję nowych serduszek :-)
    Ja już całkiem dobrze się czuję, poza bólami podbrzusza i nie przespanych nocyjest całkiem nieźle. Za tydzień w czwartek wracam do pracy więc też będzie mniej czasu na myślenie. A 1 października ruszam do nowego lekarza i zobaczymy co dalej ale napewno się nie poddam.

Wszystkie mocno Was ściskam i śledzę wasze losy oraz trzymam strasznie mocno kciuki za wasze ktuszynki.

Pozdrawiam

gosia86, Ewelcia, pompon lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi zimno;p śpie w pizamie i przykrywam sie po uszy;p
    ale uderzenia gorąca też mam.

ja własnie uprasowałam stos prania;/

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka przestań :) zrzucisz przy karmieniu i przy dziecku :) oj szybciutko :) moja kuzynka przytyła 14kg w ciąży i w dniu po porodzie juz miałam -10kg :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka trzymaj się ciepło! :) będzie dobrze :)

a mnie znowu mdli :( a jeszcze jedna klientka ;((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:41

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ