X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ofelaine No to moje miało 4,2mm, co ponoć też odpowiada 6t2d :) A według OM to był 6t3d. Ale też jestem świadoma, że to tak w przybliżeniu jest i te dziesiąte milimetra to tak z przymrużeniem oka raczej, ale właśnie dużo dziewczyn na podobnym etapie ma po 8, 9mm i odpowiada to podobnemu wiekowi ciąży, więc tam chyba jakieś konkretne widełki są, albo co maszyna to inne normy :P

Masz rację z tymi widełkami, gdzieś w necie wyczytałam ze w danym tygodniu zarodek powinien mieć od --- do mm, czyli wchodzi w grę jakaś rozbieżność.
    Ale wiadomo, że chciałoby się aby nasz maluszek zawsze był większy niż mniejszy..
    Pewnie jest dobrze i nie ma co panikować, choć patrząc na wymiary u innych dziewczyn zaczęłam się zastanawiać czy mój wymiar jest dobry.

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co do rozmiarów :) to są takie różne, że często wiek ciąży nie zgadza się z rozmiarem maluchem, a wszystko kończy się dobrze :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • pompon Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Ktośka.!!! :D 8,2 mm ma ten kolos, serduszko pikające 135/min. Wszystko w normie się zgadza, nic się nie odkleja, dzidziol niesamowity!!! Termin na 7 maja wyliczony, z OM się zgadza. Dalej luteina, kwas foliowy, witaminka D i dodatkowo acard na wszelki wypadek dostałam. Wizyta oficjalna za 5 tygodni już na usg prenatalne, ale doktorek widząc moją minę mówi, żebym za 2-3 tygodnie przyszła między pacjentkami to szybko podejrzymy czy wszystko w porządku. Ło matko, jakie to emocje :) :) :)

Magic, Ofelaine, KotMisia, inessa, małolata, gosia86, czarna panda, AnnaMaria89, AGA 30, Ewelcia lubią tę wiadomość

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon ale Ci fajnieeeee :D ja tez chce już wtorek !!! :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane mam wynik bety ze środy 78,20 mIU/ml to był mój 29 dc a po owulacji prawdopodobnie 18/19 dzien.
    W poniedziałek dopiero wynik z dzisiaj!!!
    Pamietam <3

Kochana super wieści, kolejna beta na pewno przyrośnie :)

Magic, inessa lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon gratki :) super :D
    Magic mi ginek powiedział, że bąbel jest dokładnie taki jaki powinien być na ten dzień ciąży, tylko się dziwiłam, że inne dziewczyny mają podobny wiek ciąży a tam taaaaakie giganty :D
    Czy Was też kłuje cały czas brzuch i się rozciąga tam wszystko? Bo ja mam wrażenie, że od jakiś 3 dni zrobiło się intensywniej?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon super!!!

ja też chodzę do lekarza co pracuje w szpitalu, jest tam ordynatorem.

mnie brzuch nie kłuje, czasem mam lekki ból jak na @ .

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak ciągnie. Jak nie było nic czuć tak teraz czuję że macica zaczyna się powiększać. Myślę że za ok 2 tyg to już będzie mi troszku brzuszek wystawał. Bynajmniej chciałabym. A w ogóle mam problem. Pękają mi naczynka w oczach, a nie wymiotowałam od ostatniego razu. Będę dzisiaj u siostry to zmierzę sobie kontrolnie ciśnienie. Teraz muszę się zmotywować do wyjścia z psem na spacer, a mój barszczyk w niczym nie przypomina babcinego :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon super gratuluję:)

Aga ja w pierwszej ciąży miałam to samo czekałam na serduszko i niestety się nie doczekałam i latanie od lekarza do lekarza nie pomogło
    Teraz ciężkie chwile przed Tobą mam nadzieję że masz wsparcie w mężu /partnerze gdyby jednak okazało się najgorsze to pamiętaj że masz swoje prawa i bez względu na czas trwania ciąży należy Ci się połowa urlopu macierzyńskiego, odszkodowanie z polisy a nawet prawo do pochówku.konieczne jest tylko określenie płci.
    Mimo wszystko mam nadzieję że nie przydadzą Ci się te informacje i nie tylko Tobie ale żadnej z nas

Byłam dzisiaj w pracy i wszyscy tak mi się na brzuch gapili dzisiaj mam tak samo wypchany jak wczoraj wiec może coś już widać:)
    Obudziłam się dzisiaj jakaś niespokojna i z myślą czy ja w ogóle jeszcze jestem w tej ciąży?to chyba stres przed zbliżającym się usg które już /dopiero za tydzień

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez tak nie tyle kluje co ciagnie... az promieniuje niekiedy do ud.... i w ogole jak chodze czy wstaje albo siadam to czuje tam cos - takie dziwne uczucie jakby wlsnie jakas gule miala w podbrzuszu... mi lekko brzuch sie wiekszy zrobil .. ale tylko dlatego ze swoje male sadelko mialam...

jak to wlasnie jest jak nie ma sie plaskiego brzucha?? czy w miare rosniecia bedzie coraz wiekszy brzuch czy z sadelkiem sie zgubi? bo ja normalnie juz wygladam na 5msc... no ale wiem ze to wina sadelka tylko ze zawsze moglam wciagnac lekko a teraz nabrzmiale...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też brzuch odstaje i nie daję rady go wciągnąć :) to normlane :) a bóle rozciągania czy @ są powodowane powiększającą się macicą. W 7tc czyli mój tydzień to macica względem normalnej powiększyła się dwukrotnie! :) także dziewczyny no nie ukryje się :)

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam akcje dzisiaj w pracy , goraco mi sie zrobilo i w trakcie pisania pisma ktore mi dyktowal szef a obok siedza klienci powiedzialam ze musze swetr sciagnac bo goraco mi sie zrobilo - a on do mnie ze takie uderzenia goraca to moga o czyms swiadczyc - ja do niego ze raczej menopauza mi jeszcze nie grozi - a on do mnie ze o co inne mu chodzi i czy widzialam juz latajacego ptaka ....
    a ja zonk... ale trafil:))) szkoda ze nie wie ze te jego zarty to prawda:) on sie smial z mysla ze tyylko zartuje:) heheh

gosia86, Magic, inessa lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria dobre :)
    Mi się czasem też zdarzają takie uderzenia goraca a nawet poty mnie oblewają i zdarza mi się to też w nocy

Magic, inessa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a zimno tez wam?
    bo maz sie ze mniesmieje ze jak w dlugiej pizamie i spie z koldra i jeszcze kocyk na to a jemu goraco ze nawet wiatrak sobie puszcza i ja na niego sie dre...

ogolnie zawsze bylam zmarzluchem i spiochem ale teraz wiekszym:)

Magic lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też to mam, na przemian z uczuciem zimna :) raz mi ciepło, raz gorąco :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie niestety też wydło, dziś w robocie rozpięłam guzik od spodni..
    za dużo jem niestety, bo przegryzam między posiłkami.. pewnie zrobi się ze mnie zaraz balon ;//
    tracę przez to dobre samopoczucie
    ehh

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godia86 czy mogłabyś coś więcej mi napisać na temat wyżej bo w necie to co strona to co innego pisza.

Dziewczęta gratuluję nowych serduszek :-)
    Ja już całkiem dobrze się czuję, poza bólami podbrzusza i nie przespanych nocyjest całkiem nieźle. Za tydzień w czwartek wracam do pracy więc też będzie mniej czasu na myślenie. A 1 października ruszam do nowego lekarza i zobaczymy co dalej ale napewno się nie poddam.

Wszystkie mocno Was ściskam i śledzę wasze losy oraz trzymam strasznie mocno kciuki za wasze ktuszynki.

Pozdrawiam

gosia86, Ewelcia, pompon lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi zimno;p śpie w pizamie i przykrywam sie po uszy;p
    ale uderzenia gorąca też mam.

ja własnie uprasowałam stos prania;/

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka przestań :) zrzucisz przy karmieniu i przy dziecku :) oj szybciutko :) moja kuzynka przytyła 14kg w ciąży i w dniu po porodzie juz miałam -10kg :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka trzymaj się ciepło! :) będzie dobrze :)

a mnie znowu mdli :( a jeszcze jedna klientka ;((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:41

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ