Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia246 wrote:Ofelaine No to moje miało 4,2mm, co ponoć też odpowiada 6t2d A według OM to był 6t3d. Ale też jestem świadoma, że to tak w przybliżeniu jest i te dziesiąte milimetra to tak z przymrużeniem oka raczej, ale właśnie dużo dziewczyn na podobnym etapie ma po 8, 9mm i odpowiada to podobnemu wiekowi ciąży, więc tam chyba jakieś konkretne widełki są, albo co maszyna to inne normy
Masz rację z tymi widełkami, gdzieś w necie wyczytałam ze w danym tygodniu zarodek powinien mieć od --- do mm, czyli wchodzi w grę jakaś rozbieżność.
Ale wiadomo, że chciałoby się aby nasz maluszek zawsze był większy niż mniejszy..
Pewnie jest dobrze i nie ma co panikować, choć patrząc na wymiary u innych dziewczyn zaczęłam się zastanawiać czy mój wymiar jest dobry. -
Widziałam Ktośka.!!! 8,2 mm ma ten kolos, serduszko pikające 135/min. Wszystko w normie się zgadza, nic się nie odkleja, dzidziol niesamowity!!! Termin na 7 maja wyliczony, z OM się zgadza. Dalej luteina, kwas foliowy, witaminka D i dodatkowo acard na wszelki wypadek dostałam. Wizyta oficjalna za 5 tygodni już na usg prenatalne, ale doktorek widząc moją minę mówi, żebym za 2-3 tygodnie przyszła między pacjentkami to szybko podejrzymy czy wszystko w porządku. Ło matko, jakie to emocje
Magic, Ofelaine, KotMisia, inessa, małolata, gosia86, czarna panda, AnnaMaria89, AGA 30, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej kochane mam wynik bety ze środy 78,20 mIU/ml to był mój 29 dc a po owulacji prawdopodobnie 18/19 dzien.
W poniedziałek dopiero wynik z dzisiaj!!!
Pamietam
Kochana super wieści, kolejna beta na pewno przyrośnieMagic, inessa lubią tę wiadomość
-
Pompon gratki super
Magic mi ginek powiedział, że bąbel jest dokładnie taki jaki powinien być na ten dzień ciąży, tylko się dziwiłam, że inne dziewczyny mają podobny wiek ciąży a tam taaaaakie giganty
Czy Was też kłuje cały czas brzuch i się rozciąga tam wszystko? Bo ja mam wrażenie, że od jakiś 3 dni zrobiło się intensywniej? -
Mnie tak ciągnie. Jak nie było nic czuć tak teraz czuję że macica zaczyna się powiększać. Myślę że za ok 2 tyg to już będzie mi troszku brzuszek wystawał. Bynajmniej chciałabym. A w ogóle mam problem. Pękają mi naczynka w oczach, a nie wymiotowałam od ostatniego razu. Będę dzisiaj u siostry to zmierzę sobie kontrolnie ciśnienie. Teraz muszę się zmotywować do wyjścia z psem na spacer, a mój barszczyk w niczym nie przypomina babcinego
-
Pompon super gratuluję
Aga ja w pierwszej ciąży miałam to samo czekałam na serduszko i niestety się nie doczekałam i latanie od lekarza do lekarza nie pomogło
Teraz ciężkie chwile przed Tobą mam nadzieję że masz wsparcie w mężu /partnerze gdyby jednak okazało się najgorsze to pamiętaj że masz swoje prawa i bez względu na czas trwania ciąży należy Ci się połowa urlopu macierzyńskiego, odszkodowanie z polisy a nawet prawo do pochówku.konieczne jest tylko określenie płci.
Mimo wszystko mam nadzieję że nie przydadzą Ci się te informacje i nie tylko Tobie ale żadnej z nas
Byłam dzisiaj w pracy i wszyscy tak mi się na brzuch gapili dzisiaj mam tak samo wypchany jak wczoraj wiec może coś już widać
Obudziłam się dzisiaj jakaś niespokojna i z myślą czy ja w ogóle jeszcze jestem w tej ciąży?to chyba stres przed zbliżającym się usg które już /dopiero za tydzień -
No mnie tez tak nie tyle kluje co ciagnie... az promieniuje niekiedy do ud.... i w ogole jak chodze czy wstaje albo siadam to czuje tam cos - takie dziwne uczucie jakby wlsnie jakas gule miala w podbrzuszu... mi lekko brzuch sie wiekszy zrobil .. ale tylko dlatego ze swoje male sadelko mialam...
jak to wlasnie jest jak nie ma sie plaskiego brzucha?? czy w miare rosniecia bedzie coraz wiekszy brzuch czy z sadelkiem sie zgubi? bo ja normalnie juz wygladam na 5msc... no ale wiem ze to wina sadelka tylko ze zawsze moglam wciagnac lekko a teraz nabrzmiale... -
mi też brzuch odstaje i nie daję rady go wciągnąć to normlane a bóle rozciągania czy @ są powodowane powiększającą się macicą. W 7tc czyli mój tydzień to macica względem normalnej powiększyła się dwukrotnie! także dziewczyny no nie ukryje się
inessa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ale mialam akcje dzisiaj w pracy , goraco mi sie zrobilo i w trakcie pisania pisma ktore mi dyktowal szef a obok siedza klienci powiedzialam ze musze swetr sciagnac bo goraco mi sie zrobilo - a on do mnie ze takie uderzenia goraca to moga o czyms swiadczyc - ja do niego ze raczej menopauza mi jeszcze nie grozi - a on do mnie ze o co inne mu chodzi i czy widzialam juz latajacego ptaka ....
a ja zonk... ale trafil:))) szkoda ze nie wie ze te jego zarty to prawda:) on sie smial z mysla ze tyylko zartuje:) heheh
gosia86, Magic, inessa lubią tę wiadomość
-
no a zimno tez wam?
bo maz sie ze mniesmieje ze jak w dlugiej pizamie i spie z koldra i jeszcze kocyk na to a jemu goraco ze nawet wiatrak sobie puszcza i ja na niego sie dre...
ogolnie zawsze bylam zmarzluchem i spiochem ale teraz wiekszym:)Magic lubi tę wiadomość
-
Godia86 czy mogłabyś coś więcej mi napisać na temat wyżej bo w necie to co strona to co innego pisza.
Dziewczęta gratuluję nowych serduszek
Ja już całkiem dobrze się czuję, poza bólami podbrzusza i nie przespanych nocyjest całkiem nieźle. Za tydzień w czwartek wracam do pracy więc też będzie mniej czasu na myślenie. A 1 października ruszam do nowego lekarza i zobaczymy co dalej ale napewno się nie poddam.
Wszystkie mocno Was ściskam i śledzę wasze losy oraz trzymam strasznie mocno kciuki za wasze ktuszynki.
Pozdrawiamgosia86, Ewelcia, pompon lubią tę wiadomość