X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    zgredka przestań :) zrzucisz przy karmieniu i przy dziecku :) oj szybciutko :) moja kuzynka przytyła 14kg w ciąży i w dniu po porodzie juz miałam -10kg :)

a znajoma przytyła z 50 kg i do dziś jest wielgachna..
    muszę się pilnować, bo chyba mam podejrzenie nietolerancji glukozy.. no zobaczymy
    w koncu to ode mnie zależy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria mam dokladnie tak samo jak ty, przy siadaniu lub wstawaniu zwlaszcza gwaltowniejszym czuje takie klucie, ciagniecie w brzuchu, ze cos tam mam.wlasnie jakby "cos" tam siedzialo :) I tez mi zimno i w dzien i w nocy, bez przerwy zabieram mezowi kolderke. :) i tez sie zastanawiam nad tym brzuszkiem bo rowniez mam troche swojego sadelka i wygladam na 5 miesiac, tak mnie wydyma. :) chyba sie jakos to zrowna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:13

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem czy mnie coś nie bierze jakieś przeziębienie:( czuję takie ściągnięte gardło i suchość w nosie:(
    Brać coś na to?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic :/ tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
    Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia też się dzisiaj obudziłam z jakimś niepokojem czy ja jestem w tej ciąży czy nie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic :/ tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
    Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @...
    Nie martw sie ja tez prawie nie mam zadnych objawow :) cyckli bola bardzo lekko i to tylko sutki jak dotkne a cale mam w bialych kropkach wy tez ?

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja do czwartku jak na szpilkach będę siedzieć i czekać na usg :)
    Też chwilami się czuję jakbym w ciaży nie była jedynie piersi mnie bolą i od czasu do czasu zgaga mnie dopadnie :)

Trzymam kciuki za wasze kruszynki :)

inessa lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Nie martw sie ja tez prawie nie mam zadnych objawow :) cyckli bola bardzo lekko i to tylko sutki jak dotkne a cale mam w bialych kropkach wy tez ?

ja też mam takie białe kropki.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??

relg3e5e5eurhywm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??

Ja oststnio po zrobieniu testów byłam w takim szoku ze sie udało że nie dalam się dotknąć ale dziś mój wraca a we wtorek byłam u lekarza lekarz nic nie mówił że nie wolno więc chyba będziemy dorabiać jakieś uszka :) :) :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    U nas poki co bylo raz bo gin dal mi globulki na poczatku a i sama sie balam maz troche cierpi ale ja w ogole nie mam ochoty. A po drugie o 21 zasypiam :) ale jak jest wszystko ok to chyba mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:45

atdc8iikup31msj2.png

Wysłany: 19 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam u lekarza, bo i tak nic jeszcze nie bedzie widać i tak się właśnie zastanawiam. Aga a pytałaś lekarza?? Czy poprostu nic nie wspominał??

relg3e5e5eurhywm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/664f1469fd41.jpg

AGA 30, Rika, gosia86, Magic, KotMisia, Ewelcia, Anooosiak86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    Ja jeszcze nie byłam u lekarza, bo i tak nic jeszcze nie bedzie widać i tak się właśnie zastanawiam. Aga a pytałaś lekarza?? Czy poprostu nic nie wspominał??

No nie pytała się lekarza ale badał mnie robił usg i było widać już pęcherzyk ciażowy :) Nic nie mówił o zakazie a stwierdził ze ok wszystko więc chyba mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/664f1469fd41.jpg

JA JA JA JESTEM ZA ZA ZA :)

inessa, Magic lubią tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam bo mój mąż ciągle mi jęczy, że by chciał ;p a ja się boję... i lekarz powiedział, że można ale bardzo delikatnie, żeby nie doprowadzić do poronienia... także dziewczynki bądźcie ostrożne.. ;>

Mi dzisiaj najlepiej wychodzi spanie.. nic mi się nie chce ;p

relghdge5lg0owut.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane te guzki to guzki Mongomery’ego :)

seks jeśli lekarz nie powie inaczej, jest dozwolony :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kochane te guzki to guzki Mongomery’ego :)

seks jeśli lekarz nie powie inaczej, jest dozwolony :)
    Zgadza sie kochana juz tez wyczytalam w internecie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jeśli chcesz skorzystać z odszkodowania z ubezpieczenia lub z 56 dni urlopu macierzyńskiego, potrzebujesz ze szpitala metryczkę urodzenia dziecka. Niektóre szpitale wydają to bez badań genetycznych, musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie, jeżeli będą oczekiwali badan określających płeć musisz je zrobić u mnie ich koszt to było 560zl... ze szpitala pobierasz wtedy materiał do badania.. z wynikiem badania cofasz się do szpitala po metryczkę, potem do urzędu stanu cywilnego po akt urodzenia. i wtedy z tym dokumentem do ubezpieczyciela składasz wniosek o wypłatę świadczenia i również ten dokument przedstawiasz u pracodawcy, jeżeli chcesz korzystać z tego urlopu. jest on płatny 100%. Tylko jeżeli chcesz z niego korzystać powiedz pracodawcy teraz bo on przysługuje od dnia zabiegu, tylko niestety w pracy muszą czekać na papierek...
    Ale wszystko jest do przejścia :) W szpitalu jeśli zapytasz również powinni udzielić Ci wskazówek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:40

relghdge5lg0owut.png

Wysłany: 19 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych wizyt u lekarzy:) Też bym już chciała zobzczyć bijące serduszko

relg3e5e5eurhywm.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ