Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:zgredka przestań zrzucisz przy karmieniu i przy dziecku oj szybciutko moja kuzynka przytyła 14kg w ciąży i w dniu po porodzie juz miałam -10kg
a znajoma przytyła z 50 kg i do dziś jest wielgachna..
muszę się pilnować, bo chyba mam podejrzenie nietolerancji glukozy.. no zobaczymy
w koncu to ode mnie zależy.. -
AnnaMaria mam dokladnie tak samo jak ty, przy siadaniu lub wstawaniu zwlaszcza gwaltowniejszym czuje takie klucie, ciagniecie w brzuchu, ze cos tam mam.wlasnie jakby "cos" tam siedzialo I tez mi zimno i w dzien i w nocy, bez przerwy zabieram mezowi kolderke. i tez sie zastanawiam nad tym brzuszkiem bo rowniez mam troche swojego sadelka i wygladam na 5 miesiac, tak mnie wydyma. chyba sie jakos to zrowna..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:13
-
Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @... -
Karolcia88 wrote:Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @... -
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Ja do czwartku jak na szpilkach będę siedzieć i czekać na usg
Też chwilami się czuję jakbym w ciaży nie była jedynie piersi mnie bolą i od czasu do czasu zgaga mnie dopadnie
Trzymam kciuki za wasze kruszynkiinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiniaminia wrote:Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??
Ja oststnio po zrobieniu testów byłam w takim szoku ze sie udało że nie dalam się dotknąć ale dziś mój wraca a we wtorek byłam u lekarza lekarz nic nie mówił że nie wolno więc chyba będziemy dorabiać jakieś uszka -
Kiniaminia wrote:Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:45
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKiniaminia wrote:Ja jeszcze nie byłam u lekarza, bo i tak nic jeszcze nie bedzie widać i tak się właśnie zastanawiam. Aga a pytałaś lekarza?? Czy poprostu nic nie wspominał??
No nie pytała się lekarza ale badał mnie robił usg i było widać już pęcherzyk ciażowy Nic nie mówił o zakazie a stwierdził ze ok wszystko więc chyba mozna -
nick nieaktualny
-
Ja pytałam bo mój mąż ciągle mi jęczy, że by chciał ;p a ja się boję... i lekarz powiedział, że można ale bardzo delikatnie, żeby nie doprowadzić do poronienia... także dziewczynki bądźcie ostrożne.. ;>
Mi dzisiaj najlepiej wychodzi spanie.. nic mi się nie chce ;p -
Agatka jeśli chcesz skorzystać z odszkodowania z ubezpieczenia lub z 56 dni urlopu macierzyńskiego, potrzebujesz ze szpitala metryczkę urodzenia dziecka. Niektóre szpitale wydają to bez badań genetycznych, musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie, jeżeli będą oczekiwali badan określających płeć musisz je zrobić u mnie ich koszt to było 560zl... ze szpitala pobierasz wtedy materiał do badania.. z wynikiem badania cofasz się do szpitala po metryczkę, potem do urzędu stanu cywilnego po akt urodzenia. i wtedy z tym dokumentem do ubezpieczyciela składasz wniosek o wypłatę świadczenia i również ten dokument przedstawiasz u pracodawcy, jeżeli chcesz korzystać z tego urlopu. jest on płatny 100%. Tylko jeżeli chcesz z niego korzystać powiedz pracodawcy teraz bo on przysługuje od dnia zabiegu, tylko niestety w pracy muszą czekać na papierek...
Ale wszystko jest do przejścia W szpitalu jeśli zapytasz również powinni udzielić Ci wskazówek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:40