X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    zgredka przestań :) zrzucisz przy karmieniu i przy dziecku :) oj szybciutko :) moja kuzynka przytyła 14kg w ciąży i w dniu po porodzie juz miałam -10kg :)

a znajoma przytyła z 50 kg i do dziś jest wielgachna..
    muszę się pilnować, bo chyba mam podejrzenie nietolerancji glukozy.. no zobaczymy
    w koncu to ode mnie zależy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria mam dokladnie tak samo jak ty, przy siadaniu lub wstawaniu zwlaszcza gwaltowniejszym czuje takie klucie, ciagniecie w brzuchu, ze cos tam mam.wlasnie jakby "cos" tam siedzialo :) I tez mi zimno i w dzien i w nocy, bez przerwy zabieram mezowi kolderke. :) i tez sie zastanawiam nad tym brzuszkiem bo rowniez mam troche swojego sadelka i wygladam na 5 miesiac, tak mnie wydyma. :) chyba sie jakos to zrowna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:13

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem czy mnie coś nie bierze jakieś przeziębienie:( czuję takie ściągnięte gardło i suchość w nosie:(
    Brać coś na to?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic :/ tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
    Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia też się dzisiaj obudziłam z jakimś niepokojem czy ja jestem w tej ciąży czy nie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja z reguly zmarzluch, ale zdarzaja mi sie teraz uderzenia goraca. Troche sie niepokoje bo mdlosci oslably. Prawie w ogole nie ma:/ jakis ogolny jadlowstret ale czuje ze glodna to mimo wszystko jestem. I w ogole mnie piersi nie bola. Od samego poczatku nic :/ tzn dzisiaj sutki zaczely ale to takie ledwo ledwo...
    Mnie tez brzuch pobolewa, taki bol jak na @...
    Nie martw sie ja tez prawie nie mam zadnych objawow :) cyckli bola bardzo lekko i to tylko sutki jak dotkne a cale mam w bialych kropkach wy tez ?

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Ja do czwartku jak na szpilkach będę siedzieć i czekać na usg :)
    Też chwilami się czuję jakbym w ciaży nie była jedynie piersi mnie bolą i od czasu do czasu zgaga mnie dopadnie :)

Trzymam kciuki za wasze kruszynki :)

inessa lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Nie martw sie ja tez prawie nie mam zadnych objawow :) cyckli bola bardzo lekko i to tylko sutki jak dotkne a cale mam w bialych kropkach wy tez ?

ja też mam takie białe kropki.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??

relg3e5e5eurhywm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy na takim etapie ciąży kochacie się ze swoimi facetami?? Moj pracuje za granicą, za tydzień przyjezdza i nie wiem czy możemy czy nie??

Ja oststnio po zrobieniu testów byłam w takim szoku ze sie udało że nie dalam się dotknąć ale dziś mój wraca a we wtorek byłam u lekarza lekarz nic nie mówił że nie wolno więc chyba będziemy dorabiać jakieś uszka :) :) :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    U nas poki co bylo raz bo gin dal mi globulki na poczatku a i sama sie balam maz troche cierpi ale ja w ogole nie mam ochoty. A po drugie o 21 zasypiam :) ale jak jest wszystko ok to chyba mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:45

atdc8iikup31msj2.png

Wysłany: 19 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam u lekarza, bo i tak nic jeszcze nie bedzie widać i tak się właśnie zastanawiam. Aga a pytałaś lekarza?? Czy poprostu nic nie wspominał??

relg3e5e5eurhywm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/664f1469fd41.jpg

AGA 30, Rika, gosia86, Magic, KotMisia, Ewelcia, Anooosiak86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    Ja jeszcze nie byłam u lekarza, bo i tak nic jeszcze nie bedzie widać i tak się właśnie zastanawiam. Aga a pytałaś lekarza?? Czy poprostu nic nie wspominał??

No nie pytała się lekarza ale badał mnie robił usg i było widać już pęcherzyk ciażowy :) Nic nie mówił o zakazie a stwierdził ze ok wszystko więc chyba mozna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/664f1469fd41.jpg

JA JA JA JESTEM ZA ZA ZA :)

inessa, Magic lubią tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam bo mój mąż ciągle mi jęczy, że by chciał ;p a ja się boję... i lekarz powiedział, że można ale bardzo delikatnie, żeby nie doprowadzić do poronienia... także dziewczynki bądźcie ostrożne.. ;>

Mi dzisiaj najlepiej wychodzi spanie.. nic mi się nie chce ;p

relghdge5lg0owut.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane te guzki to guzki Mongomery’ego :)

seks jeśli lekarz nie powie inaczej, jest dozwolony :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    kochane te guzki to guzki Mongomery’ego :)

seks jeśli lekarz nie powie inaczej, jest dozwolony :)
    Zgadza sie kochana juz tez wyczytalam w internecie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jeśli chcesz skorzystać z odszkodowania z ubezpieczenia lub z 56 dni urlopu macierzyńskiego, potrzebujesz ze szpitala metryczkę urodzenia dziecka. Niektóre szpitale wydają to bez badań genetycznych, musisz się dowiedzieć jak jest u Ciebie, jeżeli będą oczekiwali badan określających płeć musisz je zrobić u mnie ich koszt to było 560zl... ze szpitala pobierasz wtedy materiał do badania.. z wynikiem badania cofasz się do szpitala po metryczkę, potem do urzędu stanu cywilnego po akt urodzenia. i wtedy z tym dokumentem do ubezpieczyciela składasz wniosek o wypłatę świadczenia i również ten dokument przedstawiasz u pracodawcy, jeżeli chcesz korzystać z tego urlopu. jest on płatny 100%. Tylko jeżeli chcesz z niego korzystać powiedz pracodawcy teraz bo on przysługuje od dnia zabiegu, tylko niestety w pracy muszą czekać na papierek...
    Ale wszystko jest do przejścia :) W szpitalu jeśli zapytasz również powinni udzielić Ci wskazówek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 18:40

relghdge5lg0owut.png

Wysłany: 19 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych wizyt u lekarzy:) Też bym już chciała zobzczyć bijące serduszko

relg3e5e5eurhywm.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ