X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, ja Ci troche zazdroszcze tych mdlosci i wymiotow, przynajmniej wiesz ze wszystko ok. Bo ja na poczatku tez mialam mdlosci, a teraz znikly :( i ani bolu piersi/sutko... z objawow to mam wylacznie ciagla sennosc i zmeczenie

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:16

Magic, inessa, Aalka lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie ma czego...z tego wszystkiego juz mnie głowa boli. Oczywiście nie udało mi się zatrzymać całego śniadania...ehh...moja znajoma mówi,że to dobrze, ale dobrze dla kogo? Bo na pewno nie dla dziecka. Boję się, że zwróciłam tabletki :(

Bluberry ja też mam wolne, ale tylko do czwartku :) ale postanowiłam, że i w październiku wezmę tydzień wolnego :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to racja. Najgorsze jak siedzę w klientkami, robie im te paznockie i czuję jak ten kwas z żołądka mi podchodzi do gardła i mam zgagę... wczoraj w ciągu spotkania z klientka wychodziłam do łaznieki bo nie dawałam rady. Idę się położyć, bo strasznie mi słabo.

Trzymajcie się kochane i udanego weekendu :* :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic czytalam kiedys jakis artykul ze podobno ciaza z mdlosciami rzadziej konczy sie poronieniem- wiec zazdroszcze. Chociaz pewnie jakby to przezywala to wolalabym nie miec.

Ale nawet jak stracicie troche na wadze to nic zlego,ja jestem raczej drobna (1.65m i 51kg) i mi lekarz w pierwszej ciazy ze nawet jak schudne na poczatku to nic zlego sie nie stanie. Bedziecie pozniej mogly jesc bezbibawy ze staniemy sie jak szafy "trojki"

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odebrałem bete. We wtorek była 117a beta z wczoraj 460takze minęło 72 godziny od poprzedniej. Także wydaje mi sie ze jest ok ale i tak czekam na wizytę u lekarza aby powiedział ze jest wszystko dobrze. Czy oprócz kwasu foliowego mam juz brać jakieś witaminy?to tydzień po braku miesiącami. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

inessa lubi tę wiadomość

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic a mozna tipsy sobie w ciazy robic? Czy bede musiala zrezygnowac?

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki:) Ja już na nogach od 7 narazie nie mam żadnych objawów to wstaję bez problemu:) Dziewczyny a Wy te zwolnienia dostałyście bez problemu?? Macie ciąże zagrożone?? Przepraszam ,że pytam ale jestem ciekawa , a niestety nie mam czasu nadrabiać całego wątku. Mam nadzieje,żez czasem poznamy się lepiej to nie będe zadawac takich pytań:) Pozdrawiam

relg3e5e5eurhywm.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kibia zalezy tez od rodzaju pracy i od lekarza. Niektorzy chca dac od razu inni uwazaja ze ciaza to nie choroba ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia ja pierwsze dwa tygodnie mialam od internisty (dala mi bez problemu ze względu na moją przeszłość)a teraz mam już od gina tez bez problemu
    Mam zwolnienie ze względu na warunki pracy no i dlatego ze pierwsza ciążę poroniłam

Mam dzisiaj jakiś gorszy dzień jakaś rozdrażniona jestem sama nie wiem czemu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 20 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale mam nadzieję ,że wszystko bedzie ok. Mam stresującą bardzo pracę dlatego też się zastanawiam czy prosić lekarza jak pojdę o zwolnienie czy jeszcze poczekać. Kurcze najpierw się człowiek martwi ,żeby zajść w ciążę a jak już zajdzie to zaczynają się zmartwienie czy wszystko będzie dobrze.

relg3e5e5eurhywm.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka nie pytała jakiego rodzaju mam pracę, tylko na drugiej wizycie pytała czy chcę kontynuować L4 (na pierwszej wizycie dała sama od siebie). Powiedziałam, że sam szef mi powiedział, żebym lepiej już ciągnęła te L4, żeby sobie nie zaszkodzić, że tak długo się starałam. Więc znowu nie robiła problemów. Faktycznie chyba to wszystko zależy od woli lekarza.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    u nas piekna pogoda coprawda z rana duża mgła można isc na mały spacer :) niestety obudziałam sie z bólem głowy :(
    za to mdłosci mam tylko wtedy jak za dużo zjem naraz najlepiej mi jak cały czas cos mam w żoładku narazie nie było spotkania z kibelkiem ale bardziej meczy mnie zgaga.
    CO do wymiotów lekraz kiedys mi powiedział jak ich nie ma za dużo to nic sie nie stanie dziecku i kobiecie. Kazda kobieta ma na tyle zapasów ( i nie chodzi tu o otyłe kobiety chodzi o każda kobiete),ze te pierwsze miesiace nawet jak sie schudnie nic sie nie stanie a potem i tak zwykle si zaczyna tyc i uzupelniac potrzebne zapasy. Pamietac jednak trzeba aby gdy bedzie za dużo wymitów powinno sie zgłosic do lekarza bo wtedy mozna sie odwodnic.
    Śle Wam buziaki i dobrego dnia :D <3

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Magic a mozna tipsy sobie w ciazy robic? Czy bede musiala zrezygnowac?

ja sobie nie robie bo nie mam sił na to :) ale komuś bardzo chetnie. I nie trzeba rezygnować z ich robienia ale nie rób akrylu on jest szkodliwy a jak robisz żel to poproś o ustawienie lampy tak aby nie świeciła Ci na brzuch. Mimo iz nie ma dowodó, że lapma uv szkodzi ale ja zawsze odwracam klientce w ciązy :)

Ankara wpisz te dane w kalkulatorze przyrostu b HCG jest tu na forum, zakładka "moje belly" i kalkulatroy ciąży :)

Kiniaminia ja pracuję nadal, ale tylko dlatego, że mam DG i muszę miec kasę :) ale chce pójść na zwolnienie :) a skoro masz stresującą pracę to marsz na zwolnienie! moja znajoma ma do końca bo pracuje w PCPR i ma doczynienia z róznymi ludźmi, głównie patologie więc stresu całe mnóstwo. Myśl teraz o sobie a nie o pracy :)

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) U mnie już lepiej z mdłościami. Groszek pozwala mi jeść więcej potraw i to zdrowych. Na śniadanie twarożek ze szczypiorkiem, pomidorek i bułeczka z wędlinką. Później wspólne porządki i teraz odpoczywam. Wczoraj po ostatnim poście ok 21 padłam i spałam 12 godz. Groszek czerpie dużo energii.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda :) ja dzisiejszej nocy też pospałam :) choć mimo iz uciełam drzemkę nadal mi się chce :D chyba w zupełności odstawię lutkę, bo to od niej jestem taka senna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:58

inessa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018

Wysłany: 20 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    ja sobie nie robie bo nie mam sił na to :) ale komuś bardzo chetnie. I nie trzeba rezygnować z ich robienia ale nie rób akrylu on jest szkodliwy a jak robisz żel to poproś o ustawienie lampy tak aby nie świeciła Ci na brzuch. Mimo iz nie ma dowodó, że lapma uv szkodzi ale ja zawsze odwracam klientce w ciązy :)

Ankara wpisz te dane w kalkulatorze przyrostu b HCG jest tu na forum, zakładka "moje belly" i kalkulatroy ciąży :)

Kiniaminia ja pracuję nadal, ale tylko dlatego, że mam DG i muszę miec kasę :) ale chce pójść na zwolnienie :) a skoro masz stresującą pracę to marsz na zwolnienie! moja znajoma ma do końca bo pracuje w PCPR i ma doczynienia z róznymi ludźmi, głównie patologie więc stresu całe mnóstwo. Myśl teraz o sobie a nie o pracy :)

Kochana tak chyba zrobie, tylko czekam jeszcze 2 tygodnie na wizytę u lekarza. Staraliśmy się rok o dziecinkę, a teraz kiedy nam się udało to jakoś nie mogę w to uwierzyć:) W pracy pewnie nie będą zadowoleni, ale co mnie oni teraz obchodzą najważniejsze jest moje dziecko.

inessa, Magic, czarna panda lubią tę wiadomość

relg3e5e5eurhywm.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ