X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:17

• Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja dziś cały dzień lekkie mdłości i dużo stresu. Raz, że miałam dziś ważny egzamin, a dwa strasznie martwię się o Dzieciątko no i ten wczorajszy brak serduszka na usg. Całe szczęście, że wizyta w poniedziałek, bo dłużej w niepewności nie wytrzymam.

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małolata wrote:
    Dziewczyny od kiedy zaczęłyście mieć jakieś objawy ciążowe?

Pytam, bo ja oprócz wrażliwych pobolewających piersi, delikatnego ćmienia w dole brzucha od czasu do czasu i większego zmęczenia popołudniami/wieczorami nie odczuwam nic...czasami zastanawiam się czy wogóle w ciąży jeszcze jestem ;) No i apetyt mam ciut większy ;)

Widze ze jestes na takim etapie ciazy jak ja☺ mam podobne objawy wiec widocznie tak ma byc. Bylas juz u lekarza?

mama hani lubi tę wiadomość

relg3e5e5eurhywm.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódkaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    ja dziś cały dzień lekkie mdłości i dużo stresu. Raz, że miałam dziś ważny egzamin, a dwa strasznie martwię się o Dzieciątko no i ten wczorajszy brak serduszka na usg. Całe szczęście, że wizyta w poniedziałek, bo dłużej w niepewności nie wytrzymam.

Nie przejmuj się Jagódko, stres może ci tylko zaszkodzić. Serduszko na pewno bije jak szalone i przez USG dopochwowe je zobaczysz.
    Trzymam kciuki za was

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dziewczyny... Aga pisała, że zarodek jest taki jaki powinien być na 9 tydzień... No to jak młodsza ciąża???? Może być błąd maszyny, dupna lekarka, ale jak dla mnie młodsza ciąża odpada definitywnie.
    Mi poprzednio lekarka też rzuciła takim tekstem "widocznie ciąża młodsza niż myśleliśmy". A ja się pytam jakim cudem???? Mam cykle 28 dniowe, miałam bóle okołoowulacyjne, 24dc wyszedł mi cień cienia na pepino, 27dc miałam betę 99. Młodsza ok, może o 3/4 dni, ale na pewno nie na tyle żeby w 8tc nie znalazła zarodka. Zostałam potraktowana jak jakiś głupek :/ już do niej nie wróciłam.

I tez tak troche sie czuje..potraktowana jak glupek.. U mnie jest to troche inaczej, pomyslalam nawet ze zle wyliczyla wiek plodu, mam bardzo dlugie cykle a ona o tym nie wie, i moze jednak sie pomylila.Zarodek jest jaki jaki powinien byc na 9 tydzien, ale serduszka nie bylo widac. Pobrali mi krew i w poniedzialek jeszcze raz na usg szukac serduszka..i wspomniala ze jak zaczne krwawic to od razu do szpitala :( Byla taka pewna siebie,( w glosie) ze jednak niemam sobie robic nadzieji i nastawic sie na poronienie.. druga noc z rzedu nie moglam spac..strasznie sie boje :( Niechce je stracic :( Na forum czytalam ze u u niektorych serduszko bije dopiero od 9 tygodnia.. i jedynie to jeszcze daje mi malenka iskierke nadzieji :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie stresuj się to na pewno Ci nie pomoże.
    bedzie dobrze,możemy tylko dodać Ci otuchy w tej chwili;*

Limerikowo lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:43

zgredka, Magic lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam sobie zrobić pierwszą drzemkę w ciągu dnia, ale oczywiście wtedy zaczęli do mnie wydzwaniać..
    muszę coś z tym jedzeniem wymyślić, bo co 3-4h to dla mnie rzadko, znaczy dla Heńka w środku, bo mnie po żołądku od razu na mdłości drapie, muszę jakoś dietę poprzerabiać ehh

ja tam pasków nie noszę, ale w samochodzie pas zapinam jak najbardziej..
    o czerwonej kokardce nigdy nie słyszałam...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasy w aucie to podstawa nie wiem jak będzie gdy brzuch urośnie ale póki nie przeszkadzają to nie będę z nich rezygnować
    A o paskach nic nie słyszałam
    Jakaś rozlazła dzisiaj jestem a jeszcze ciasto mam do upieczenia:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeja ciastoooo mmmm
    o jakiś adapterze do pasów słyszałam, ale nie wiem co to dokładnie..

Magic lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tam w pierwszej ciąży zawsze ale to zawsze zapina lam pasy zwłaszcza jak prowadziłam a jak jeździłam z mężem jak już miałam bardzo duży brzuch to siadałam z tylu. Poza tym nigdy daleko nie jeździliśmy żeby siedziec w aucie parę godzin

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ostatnio taka zmeczona za zasypiam na stojąco wczoraj juz po 21 spalam dziś chyba bedzie to samo

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    ojeja ciastoooo mmmm
    o jakiś adapterze do pasów słyszałam, ale nie wiem co to dokładnie..
    Polecam adapter do pasów bezpieczeństwa. Ładnie układa pas pod brzuchem - jest wygodny i bezpieczny dla dziecka.

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kiedyś oglądałam pani gadżet i pokazywała takie adaptery

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na szczęście mniej do nadrobienia :P
    Jagódka i Aga absolutnie żadnych stresów!!! Na pewno będzie dobrze :) Trzymam kciuki:*

Co do mdłości to mnie męczą potwornie. Czasem nawet boję się gdzieś pójśc w gości żeby nie siedzieć i nie robić cały czas "łeeeeee..." :/ Zauważyłam że nie mogę się przejadać więc jem mniej. Po posiłku nie wolno się od razu zrywać od stołu tylko odsiedzieć aż się ułoży... i tak powolutku daję radę, choć i tak zawsze maluchy znajdą jakiś moment w całym dniu żeby ciut mnie pomdliło :P Nie ma czego zazdrościć :P

Apropo pasów nie widzę innej możliwości! Zapinać i to koniecznie. Uważać żeby pas był nisko... a co jeśli ktoś w was uderzy i walniecie brzuchem w kierownicę - chyba to zdecydowanie bardziej niebezpieczne dla dziecka niż mocniejsze przyciśnięcie brzucha pasami. Poza tym adaptery są ale chyba dla bardziej zaawansowanej ciąży :P Ja pomyślę o nim pewnie, chociaż ciekawe czy z bliźniaczym brzuchem to ja w ogóle zmieszczę się za kierownicę :P

My dzisiaj po porządnym sprzątaniu. Powiem Wam że takie mam powolne ruchy że nasze małe mieszkanko sprzątałam z mężem cały dzień :/ Tzn ja sprzątnęłam tylko jeden pokój i łazienkę a on resztę :) A i jeszcze muszę go pochwalić bo umył mi dzisiaj wszystkie okna w mieszkaniu :) Ja już myślałam jak tu siostrę ściągnąć żeby mi okna umyła a mój M sam się zgłosił i zrobił to idealnie - żadnych smug, zacieków - nic! Nie wiedziałam że taki talent ma :P ale śmiał się że kolejne mycie okiem to dopiero na wiosnę i po porodzie czyli już ja je umyję :P

zgredka, Magic lubią tę wiadomość

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, naprawdę mam nadzieję, że się okaże, że to wszystko jedna wielka pomyłka i serduszko bije :* wspieram ze wszystkich sił :* :* :*
    Ale gdyby jednak było źle, prawda jest taka, że chociaż każda z nas przeżywa to jako wielką, niewypowiedzianą tragedię, to niestety takie rzeczy się zdarzają i to wbrew pozorom bardzo często, niemal każdej kobiecie, tylko nikt o tym nie mówi głośno... I nie jest to tak, że spadło akurat na nas, że to kara, że Bóg się uwziął, że to nasza wina, czy cokolwiek innego... Tak się dzieję i nic z tym nie zrobimy :( Najgorzej jak się dzieje komuś, kto bardzo czekał i długo się starał. Ja się czułam oszukana, naznaczona i jedyna w swoim cierpieniu, dopiero jak zbadałam sprawę okazało się, że niemal każda kobieta w moim otoczeniu przeszła to samo. W jakiś sposób było mi łatwiej zaakceptować, że mi TEŻ się to stało, niż to, że stało się AKURAT mi...

Limerikowo, zgredka, gosia86, KotMisia, czarna panda, mama hani lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Apropo pasów nie widzę innej możliwości! Zapinać i to koniecznie. Uważać żeby pas był nisko... a co jeśli ktoś w was uderzy i walniecie brzuchem w kierownicę - chyba to zdecydowanie bardziej niebezpieczne dla dziecka niż mocniejsze przyciśnięcie brzucha pasami. Poza tym adaptery są ale chyba dla bardziej zaawansowanej ciąży :P Ja pomyślę o nim pewnie, chociaż ciekawe czy z bliźniaczym brzuchem to ja w ogóle zmieszczę się za kierownicę :P
    Na moim adapterze było napisane, żeby stosować od 2 miesiąca. Bo przy stłuczce mimo, że nie ma brzucha, jednak ucisk byłby w miejsce, w którym nie powinien.

Magic lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine moja szczęśliwa liczba to też 8 :) Urodziłam się 08.08 o 8 15 rano :) 18 urodziny miałam 08.08.2008. Chciałabym żeby maluszek urodził się 05.05.15 miałby taką fajną datę jak mamusia :) Wczoraj padłam po 20 i już nie weszłam na forum. Zaczęły mi się nocne wędrówki do toalety i dzisiaj już po 6 na nogach.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś też od rana na nogach :( ale mnie obudziło bolace gardło :( zrobiłam plukanie solą i leze :( wiem, że poruszany był temat przeziębienia ale może macie sprawdzony i bezpieczny sposób na ból gardła :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ