Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia, w 1 trymestrze nedynie domowe sposoby, pozniej zreszta lepiej tez tylko takie, a wiec: mleko z miodem i czosnkiem 2 x dziennie, plukanie gardla woda z sola lub woda z woda utleniona ( 1 lyzka stolowa wody utlenionej na kubek, mniej podraznia niz sol) , napar z imbiru- zetrzec lub w paseczki pokrojc maly kawalek imbilu, zalac wrzatkiem dodac miodu lub np soku z malin, herbat mocnych unikaj poniewaz wysuszaja gardlo a suche gardlo jest bardziej podatne na infekcje, do nawilzania gardla bardzo dobre sa kubusie:) z lekow ew jest seria prenalen na bazie naturalnej dla kobiet w ciazy, oczywiscie wygrzej dobrze nie wychodz, nie forsuj sie, lez i odpoczywaj, jesli pojawi sie goraczka to jedynie paracetamol bezpieczny jest .. Pozdrawiam i zdrowka zycze- lutowka
KotMisia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny !
Ja się wczoraj juz w łóżku trochę wystraszylam, bo miałam takie kłucia w pochwie, dość mocna, trwały przez minutę i tak z 4 razy. Wyczytałam ze to moze być rozciągają macica albo też infekcja. No i nie wiem co robić bo wizyta dopiero 3 października, a co jeśli to się będzie powtarzać ? -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
u mnie też bóle "okresowe" co jakiś czas się odzywają (dzisiaj w nocy). W pierwszej ciąży też taka miałam, więc póki co nie niepokoję się tym.
KotMisia...u mnie też przeziębienie się rozpanoszyło, ból gardła, rwący kaszel. Ratuję się miodem, czosnkiem i tą serią leków co dziewczyny polecały - Prenalen (syrop plus pastylki na gardło). -
Hej
Ja dzisiaj też się obudziłam z rozciągającym bólem brzucha i musiałam wziąć nospe
Dzisiaj dzień w którym zatrzymała się moja pierwsza ciąża dlatego jakoś bałam się tego dnia i stąd mój gorszy nastrój dzisiaj
Poza tym już martwi mnie to plamienie bo trwa juz tyle czasu i boję się Np o spadek hemoglobiny i innych wynikówWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:03
-
KotMisia wrote:No ja dziś też od rana na nogach ale mnie obudziło bolace gardło zrobiłam plukanie solą i leze wiem, że poruszany był temat przeziębienia ale może macie sprawdzony i bezpieczny sposób na ból gardła
ja w aptece kupiłam Fiorda, takie pastylki do ssania z czarnej porzeczki, jeden dzień pobrałam i pomogło. Choc dalej mnie boli, ale to od wymiotów. Piję jeszcze herbatę malinową z cytryna i miodem albo łyzeczkę midou jemLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
I ja sie witam
Puella gratulacje ! Jestesmy w podobnym okresie ciazy
U mnie mdlosci jeszcze nie ma, tym co maja wspolczuje!
Adaptera w pierwszej ciazy nie mialam ale w tej chyba bym chciala
Z domowych sposob to pamietajcie zeby nie laczyc czarnej herbaty z cytryna i jak macie herbate z malin zeby w niej nie bylo lodyg i lisci malin poniewaz czeste ich picie ma wlasciwosci skurczowe. Czytalam ze duzo dZiewczyn po terminie porodu stara sie pijac takie naparu wywolac jakas akcje porodowa
Rowniez cisna mnie spodnie a mam tylko takie w podwyzszonym stanem... I musze guziki odpinac
W pierwszej ciazy mialam biodrowki i zapinalam je na gumke recepturke do tego dluzsza bluzka i bylo okMagic lubi tę wiadomość
-
Kiniaminia wrote:Widze ze jestes na takim etapie ciazy jak ja☺ mam podobne objawy wiec widocznie tak ma byc. Bylas juz u lekarza?
Kiniaminia , byłam 18.09 na mozna to nazwać pierwszej wizycie i tak byłam umówiona na kontrolną w tym czasie a tu się okazało, że ciążowa bo w poniedziałek wyszła beta 338,5 w sumie to chwilke pogadałyśmy co i jak, dostałam skierowanie na badanie krwi pierwszego trymestru i na USG na październik; nawet mnie nie badała, bo powiedziała, że nie ma sensu drażnić dzieciątka niech się spokojnie rozwija...teraz kolejną mam dopiero jak będę po USG ewentualnie mam przybiec szybciej jak dostanę wyniki (pewnie w poniedziałek) i okaże się, że TSH będzie więcej niż 2,0.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:59
-
nick nieaktualny
-
gosia jak to plamienie trwa tyle czasu to może lepiej skonsultuj to z lekarzem?
dziewczyny ja też mam takie bóle okresowe, ale tym się chyba nie ma co martwić bo to macica się rozciąga...
u nas w okolicach Krakowa paskudnie a my za chwilkę na chrzciny musimy wychodzić ;( -
Karolcia88 wrote:gosia jak to plamienie trwa tyle czasu to może lepiej skonsultuj to z lekarzem?
dziewczyny ja też mam takie bóle okresowe, ale tym się chyba nie ma co martwić bo to macica się rozciąga...
u nas w okolicach Krakowa paskudnie a my za chwilkę na chrzciny musimy wychodzić ;(
Wizytę mam w piątek jak nic się nie pogorszy to wytrzymam do tego czasu
U nas pod Wrocławiem próbuje przebić się SłoneczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:20
-
A u mnie dzisiaj wymiotnie Co parę dni mnie tak łapie na wymioty. Pogoda w Łodzi też do kitu. Bluberry sok i owoce możesz spokojnie spożywać. Mnie macica też ciągnie, ale myślę że dlatego że dzidzi będzie potrzebował coraz więcej miejsca. Mam nadzieję że wszystko ok, ale jeszcze muszę poczekać 2,5 tyg ;/
-
nick nieaktualnyHej kochane
u nas też dziś deszczowo - mgliscie a ja robie obiadek mam nadzieje,ze wyjdzie pyszny
a ja rano mdłosci nie mam ale popołudniu już są cały czas aż do późnej nocy. Brzuch mnie boli tylko chwilami a najbardziej po lewej stronie to sa bardziej kłócia. Mogłabym za to całe dnie spać!!!!
Strasznie boje sie jutrzejszej bety wrrwrw
A na przeziebienie mozna brac Rutinoscorbin.
Życze Wam spokojnej niedzieli kochane mojeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:37
-
nick nieaktualnyAgusia246 wrote:Aga, naprawdę mam nadzieję, że się okaże, że to wszystko jedna wielka pomyłka i serduszko bije :* wspieram ze wszystkich sił :* :* :*
Ale gdyby jednak było źle, prawda jest taka, że chociaż każda z nas przeżywa to jako wielką, niewypowiedzianą tragedię, to niestety takie rzeczy się zdarzają i to wbrew pozorom bardzo często, niemal każdej kobiecie, tylko nikt o tym nie mówi głośno... I nie jest to tak, że spadło akurat na nas, że to kara, że Bóg się uwziął, że to nasza wina, czy cokolwiek innego... Tak się dzieję i nic z tym nie zrobimy Najgorzej jak się dzieje komuś, kto bardzo czekał i długo się starał. Ja się czułam oszukana, naznaczona i jedyna w swoim cierpieniu, dopiero jak zbadałam sprawę okazało się, że niemal każda kobieta w moim otoczeniu przeszła to samo. W jakiś sposób było mi łatwiej zaakceptować, że mi TEŻ się to stało, niż to, że stało się AKURAT mi...
tak u nas tez bylo Czekalismy z utesknieniem na to szczescie prawie rok, wiem ze sa osoby ktore czekaly dluzej ,ale jak dla mnie to ten rok juz duzo moj maz mowi ze nie mam plakac tylko odczekac do jutra bo wszystko moze jest w porzadku.. ale ja nie moge powstrzymac lez, chyba musial by sie stac jakis cud , jesli jutro ujrze serduszko -
Mi brat właśnie kupił ten syrop i tabletki z Prenalen-u. Nie wiem czy pomocne ale w smaku bomba Pychota. A tak to pije herbatę z miodem, cytryną i mamusiną konfiturą z czarnej porzeczki. Ale czuję się jak zwłoki
Leżę przed kompem i szukam nowej pościeli. Bo byłam w sobotę rano w Lidlu, na promocji mieli kołdrę 200x220, ciepłą, podwójną na zimę, to sobie kupiłam Bo mi ciągle zimno, a musimy mieć taką dużą bo TŻ ma 2 metry wzrostu.
A swoją drogą ciekawe jak duży będzie ten mój Jasiu, skoro tata do najmniejszych nie należy. Ja w sumie drobna nie jestem, bo mam 175 cm i w biodrach 100 cm. Ale się boję, że mi urośnie w brzuchu do 6 kg hehgosia86, Magic, mama hani lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Hej
Ja dzisiaj też się obudziłam z rozciągającym bólem brzucha i musiałam wziąć nospe
Dzisiaj dzień w którym zatrzymała się moja pierwsza ciąża dlatego jakoś bałam się tego dnia i stąd mój gorszy nastrój dzisiaj
Poza tym już martwi mnie to plamienie bo trwa juz tyle czasu i boję się Np o spadek hemoglobiny i innych wyników
Mi też poprzednia ciąża zatrzymała się na tym etapie więc bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja też zaczełam plamić ale zażywam duphaston. A Ty na jaki kolor plamisz? Brazowa czy żywa krew? Ja po lekach i leżeniu w łóżku przeszło mi.
Co do przeziebienia to mi pomógł czosnek masło mleko.Wywar nie dobry ale skuteczny:)