X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, w 1 trymestrze nedynie domowe sposoby, pozniej zreszta lepiej tez tylko takie, a wiec: mleko z miodem i czosnkiem 2 x dziennie, plukanie gardla woda z sola lub woda z woda utleniona ( 1 lyzka stolowa wody utlenionej na kubek, mniej podraznia niz sol) , napar z imbiru- zetrzec lub w paseczki pokrojc maly kawalek imbilu, zalac wrzatkiem dodac miodu lub np soku z malin, herbat mocnych unikaj poniewaz wysuszaja gardlo a suche gardlo jest bardziej podatne na infekcje, do nawilzania gardla bardzo dobre sa kubusie:) z lekow ew jest seria prenalen na bazie naturalnej dla kobiet w ciazy, oczywiscie wygrzej dobrze nie wychodz, nie forsuj sie, lez i odpoczywaj, jesli pojawi sie goraczka to jedynie paracetamol bezpieczny jest .. Pozdrawiam i zdrowka zycze- lutowka :)

KotMisia, Eklerka lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ! :)
    Ja się wczoraj juz w łóżku trochę wystraszylam, bo miałam takie kłucia w pochwie, dość mocna, trwały przez minutę i tak z 4 razy. Wyczytałam ze to moze być rozciągają macica albo też infekcja. No i nie wiem co robić bo wizyta dopiero 3 października, a co jeśli to się będzie powtarzać ?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:18

• Puella Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

u mnie też bóle "okresowe" co jakiś czas się odzywają (dzisiaj w nocy). W pierwszej ciąży też taka miałam, więc póki co nie niepokoję się tym.

KotMisia...u mnie też przeziębienie się rozpanoszyło, ból gardła, rwący kaszel. Ratuję się miodem, czosnkiem i tą serią leków co dziewczyny polecały - Prenalen (syrop plus pastylki na gardło).

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dzisiaj też się obudziłam z rozciągającym bólem brzucha i musiałam wziąć nospe
    Dzisiaj dzień w którym zatrzymała się moja pierwsza ciąża dlatego jakoś bałam się tego dnia i stąd mój gorszy nastrój dzisiaj
    Poza tym już martwi mnie to plamienie bo trwa juz tyle czasu i boję się Np o spadek hemoglobiny i innych wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    No ja dziś też od rana na nogach :( ale mnie obudziło bolace gardło :( zrobiłam plukanie solą i leze :( wiem, że poruszany był temat przeziębienia ale może macie sprawdzony i bezpieczny sposób na ból gardła :(

ja w aptece kupiłam Fiorda, takie pastylki do ssania z czarnej porzeczki, jeden dzień pobrałam i pomogło. Choc dalej mnie boli, ale to od wymiotów. Piję jeszcze herbatę malinową z cytryna i miodem :) albo łyzeczkę midou jem :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w paskudny dzień... mglisto i zimno u mnie :) dlatego po sniadanku do łózeczka :)
    nojaniewiem też to miałam :) jednorazowo :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anidzik Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam :)
    Puella gratulacje ! Jestesmy w podobnym okresie ciazy :)
    U mnie mdlosci jeszcze nie ma, tym co maja wspolczuje!
    Adaptera w pierwszej ciazy nie mialam ale w tej chyba bym chciala
    Z domowych sposob to pamietajcie zeby nie laczyc czarnej herbaty z cytryna i jak macie herbate z malin zeby w niej nie bylo lodyg i lisci malin poniewaz czeste ich picie ma wlasciwosci skurczowe. Czytalam ze duzo dZiewczyn po terminie porodu stara sie pijac takie naparu wywolac jakas akcje porodowa

Rowniez cisna mnie spodnie a mam tylko takie w podwyzszonym stanem... I musze guziki odpinac
    W pierwszej ciazy mialam biodrowki i zapinalam je na gumke recepturke :D do tego dluzsza bluzka i bylo ok

Magic lubi tę wiadomość

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
  • anidzik Debiutantka

Wysłany: 21 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wasze poniedzialkowe usg i na serduszka ! Trzymam kciuki!

Magic lubi tę wiadomość

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaminia wrote:
    Widze ze jestes na takim etapie ciazy jak ja☺ mam podobne objawy wiec widocznie tak ma byc. Bylas juz u lekarza?

Kiniaminia , byłam 18.09 na mozna to nazwać pierwszej wizycie ;) i tak byłam umówiona na kontrolną w tym czasie a tu się okazało, że ciążowa bo w poniedziałek wyszła beta 338,5 ;) w sumie to chwilke pogadałyśmy co i jak, dostałam skierowanie na badanie krwi pierwszego trymestru i na USG na październik; nawet mnie nie badała, bo powiedziała, że nie ma sensu drażnić dzieciątka niech się spokojnie rozwija...teraz kolejną mam dopiero jak będę po USG :) ewentualnie mam przybiec szybciej jak dostanę wyniki (pewnie w poniedziałek) i okaże się, że TSH będzie więcej niż 2,0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:59

201710037452.png
    201505144565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 19:18

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia jak to plamienie trwa tyle czasu to może lepiej skonsultuj to z lekarzem?

dziewczyny ja też mam takie bóle okresowe, ale tym się chyba nie ma co martwić bo to macica się rozciąga...

u nas w okolicach Krakowa paskudnie :( a my za chwilkę na chrzciny musimy wychodzić ;(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    gosia jak to plamienie trwa tyle czasu to może lepiej skonsultuj to z lekarzem?

dziewczyny ja też mam takie bóle okresowe, ale tym się chyba nie ma co martwić bo to macica się rozciąga...

u nas w okolicach Krakowa paskudnie :( a my za chwilkę na chrzciny musimy wychodzić ;(
    Karolcia nie jest aż tak źle ale po prostu już jestem tym zmęczona i dodatkowo przygnębia mnie to ze dzisiaj 5t6d a poprzednia ciąża zatrzymała się właśnie na tym etapie
    Wizytę mam w piątek jak nic się nie pogorszy to wytrzymam do tego czasu

U nas pod Wrocławiem próbuje przebić się Słoneczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 10:20

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj wymiotnie :( Co parę dni mnie tak łapie na wymioty. Pogoda w Łodzi też do kitu. Bluberry sok i owoce możesz spokojnie spożywać. Mnie macica też ciągnie, ale myślę że dlatego że dzidzi będzie potrzebował coraz więcej miejsca. Mam nadzieję że wszystko ok, ale jeszcze muszę poczekać 2,5 tyg ;/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane <3
    u nas też dziś deszczowo - mgliscie a ja robie obiadek mam nadzieje,ze wyjdzie pyszny :)
    a ja rano mdłosci nie mam ale popołudniu już są cały czas aż do późnej nocy. Brzuch mnie boli tylko chwilami a najbardziej po lewej stronie to sa bardziej kłócia. Mogłabym za to całe dnie spać!!!!
    Strasznie boje sie jutrzejszej bety wrrwrw
    A na przeziebienie mozna brac Rutinoscorbin.
    Życze Wam spokojnej niedzieli kochane moje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Aga, naprawdę mam nadzieję, że się okaże, że to wszystko jedna wielka pomyłka i serduszko bije :* wspieram ze wszystkich sił :* :* :*
    Ale gdyby jednak było źle, prawda jest taka, że chociaż każda z nas przeżywa to jako wielką, niewypowiedzianą tragedię, to niestety takie rzeczy się zdarzają i to wbrew pozorom bardzo często, niemal każdej kobiecie, tylko nikt o tym nie mówi głośno... I nie jest to tak, że spadło akurat na nas, że to kara, że Bóg się uwziął, że to nasza wina, czy cokolwiek innego... Tak się dzieję i nic z tym nie zrobimy :( Najgorzej jak się dzieje komuś, kto bardzo czekał i długo się starał. Ja się czułam oszukana, naznaczona i jedyna w swoim cierpieniu, dopiero jak zbadałam sprawę okazało się, że niemal każda kobieta w moim otoczeniu przeszła to samo. W jakiś sposób było mi łatwiej zaakceptować, że mi TEŻ się to stało, niż to, że stało się AKURAT mi...

tak u nas tez bylo :( Czekalismy z utesknieniem na to szczescie :( prawie rok, wiem ze sa osoby ktore czekaly dluzej ,ale jak dla mnie to ten rok juz duzo :( moj maz mowi ze nie mam plakac tylko odczekac do jutra bo wszystko moze jest w porzadku.. ale ja nie moge powstrzymac lez, chyba musial by sie stac jakis cud , jesli jutro ujrze serduszko :( :(

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brat właśnie kupił ten syrop i tabletki z Prenalen-u. Nie wiem czy pomocne ale w smaku bomba :D Pychota. A tak to pije herbatę z miodem, cytryną i mamusiną konfiturą z czarnej porzeczki. Ale czuję się jak zwłoki :(
    Leżę przed kompem i szukam nowej pościeli. Bo byłam w sobotę rano w Lidlu, na promocji mieli kołdrę 200x220, ciepłą, podwójną na zimę, to sobie kupiłam :D Bo mi ciągle zimno, a musimy mieć taką dużą bo TŻ ma 2 metry wzrostu. :)
    A swoją drogą ciekawe jak duży będzie ten mój Jasiu, skoro tata do najmniejszych nie należy. Ja w sumie drobna nie jestem, bo mam 175 cm i w biodrach 100 cm. Ale się boję, że mi urośnie w brzuchu do 6 kg :D heh

gosia86, Magic, mama hani lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też syrop bardzo smakuje...aczkolweiek szczerze mówiąc efektów nie widzę :p

Sok z malin można w racjonalnych dawkach. Nie można soku z liści malin (sama piłam pod koniec ciąży, żeby akcje szybciej rozkręcić).

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Hej
    Ja dzisiaj też się obudziłam z rozciągającym bólem brzucha i musiałam wziąć nospe
    Dzisiaj dzień w którym zatrzymała się moja pierwsza ciąża dlatego jakoś bałam się tego dnia i stąd mój gorszy nastrój dzisiaj
    Poza tym już martwi mnie to plamienie bo trwa juz tyle czasu i boję się Np o spadek hemoglobiny i innych wyników

Mi też poprzednia ciąża zatrzymała się na tym etapie więc bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja też zaczełam plamić ale zażywam duphaston. A Ty na jaki kolor plamisz? Brazowa czy żywa krew? Ja po lekach i leżeniu w łóżku przeszło mi.

Co do przeziebienia to mi pomógł czosnek masło mleko.Wywar nie dobry ale skuteczny:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • kamixx Znajoma

Wysłany: 21 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo boli mnie żołądek całą noc i dalej boli, w nocy wypiłam smecta pomogło ale teraz znowu boli. Czy można pić smecta w ciąży?

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ