Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika wrote:Ja mam monitor i polecam. Synek spal z nim do 14mc. Kasia tez będzie. Mi to duzo spokoju dawalo, zwłaszcza jak synek spal juz sam w pokoju. Z tymże kupiłam głównie dlatego, ze mój mąż jest "wyratowanym" przypadkiem, bo mama go sinego i nieoddychającego w łóżeczku znalazla. Nam się monitor pare razy wlaczyl, nie wiem czy przypadkowo(bo i fałszywe alarmy sie przeciez zdarzają) czy nieprzypadkowo ale wychodzę z założenia ze lepiej o jeden zaraz za duzo niż o raz za malo. Mam z angelcare dwupłytkowy.
Rika, a kupowałaś nowy czy używany? Ja myślę o tym angelcare AC300.
No właśnie ratownik medyczny jako argument przeciwko podał fałszywe alarmy. Ale wiadomo, lepsze 100 fałszywych alarmów niż jeden przegapiony...gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Ja kupiłam bepanthen do pupci bo mi go polecały koleżanki.. i też słyszałam, że Sudocrem wysusza.
Nam położna na SR mówiła, że do codziennej pielęgnacji pupy wystarczy lekki krem z lanoliną (np. Alantan albo Bepanthen itp), a Sudocrem to już "ciężkie działo", które trzeba wytoczyć jak jest odparzenie.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
KotMisia ja planuje smarować główkę oliwką przed kąpielą i wyczesywać to powinno wystarczyć podobno, tak wyczytałam w necie
Ofeline ja z moim mężem tez nigdy nie wiem kiedy będzie w domu dzisiaj Np wrócił po 17 już się napaliłam na wyjazd do Ikei ale był taki zmęczony że aż mi go żal było no i zostaliśmy w domu
Może zamówię materac, prześcieradła i wanienkę przez InternetKotMisia lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:KotMisia ja planuje smarować główkę oliwką przed kąpielą i wyczesywać to powinno wystarczyć podobno, tak wyczytałam w necie
Ofeline ja z moim mężem tez nigdy nie wiem kiedy będzie w domu dzisiaj Np wrócił po 17 już się napaliłam na wyjazd do Ikei ale był taki zmęczony że aż mi go żal było no i zostaliśmy w domu
Może zamówię materac, prześcieradła i wanienkę przez Internet
Też racja,
Jak będzie problem będę myślała.
A powiedzcie mi jakie pamperaki kupujecieJa na poczatek chcę Pampersa, ale nie wiem czy te zielone czy te nowsze premium care?
-
Anielka ja zakupilam Snuza Halo, to monitor,ktory zaklada sie na pieluszke, jakby spinacz. Monitoruje oddech,a w razie czego delikatnie wibruje,zeby pobudzic oddech,jesli to nie zadziala to po 5sek wlacza alarm. To moje pierwsze dziecko i nawet jesli okaze sie zbednym wydatkiem to dla mnie warto. Tak jak dziewczyny pisaly- da mi to wieksze poczucie bezpieczenstwa.
Dziewczyny,ale Wam zazdroszcze,ze tak cudnie wygladacie w ciazy
Do pupy u nas polozna polecala Linomag lub Bepanthen, z wiekszym wskazaniem na Linomag. A Sudocrem dopiero jak bedzie problem.Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
KotMisia ja na poczatek kupilam Premium Care,ale kolezanka po zakupie mi powiedziala,ze jej synek je przesikiwal. Mam 1 i 2, a potem zamierzam sie przerzucic albo na zielone albo na Dade,wiele osob poleca,ale sama sie przekonam.
Mam takie Premium Care,ze maja wyciecie na pepek i to mnie przekonalo na poczatek,ze nie trzeba bedzie zawijac pieluszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:43
-
Polecacie jakies sklepy z Allegro? Ja dziś kilka przejrzałam, koszyk jest spory
ale będę modyfikować jeszcze. Nawet mąż stwierdził, ze kawał roboty odwalilam dziś
Dziewczyny, pięknie wyglądacie, zdjęcia cudne. Tez mi sie marzy taka ładna sesja, ale dość drogie sa a dostaje sie 10 zdjeć (bynajmniej u nas). -
nick nieaktualny
-
Oficjalnie Zosia jest spakowana do szpitala. Na ten moment w jej torbie znajduje się:
paczka pieluch
chusteczki nawilżane
smoczek
mała butelka
dwie czapeczki
dwie pary skarpetek
dwie pary łapek niedrapek
dwa razy body bez rękawków
dwa pajace (jeden 56, drugi 50 jakby co)
jedne body z długim rękawkiem
jedne półśpiochy
kocyk
o czymś zapomniałam?
-
ja szczerze nie zastanawiałam się bo jak młoda była na etapie pieluch to pampers miał tylko te zielono żółte. Sąsiadka (której córka urodzila się w maju
zeszłego roku) powiedziała że jak dla niej te premim care to rewelka i gdyby nie cena to do końca by na nich została. Tak więc podejrzewam że wezmę do szpitala na wypróbowanie a później się zobaczy bo życie mnie nauczyło że to co dobre dla jednych dzieci nie zawsze sprawdza się przy innych
gosiunia lubi tę wiadomość
-
U nas w szpitalu nie ma żadnych zastrzeżeń, mogę być torby, plecaki, walizki, co kto chce
Więc my mamy małą walizkę taką jak bagaż podręczny, torby dzwigać nie będę bo i po co.. To chyba jakieś indywidualne przepisy szpitalne, ale wymyślają...
-
Agusia246 wrote:Oficjalnie Zosia jest spakowana do szpitala. Na ten moment w jej torbie znajduje się:
paczka pieluch
chusteczki nawilżane
smoczek
mała butelka
dwie czapeczki
dwie pary skarpetek
dwie pary łapek niedrapek
dwa razy body bez rękawków
dwa pajace (jeden 56, drugi 50 jakby co)
jedne body z długim rękawkiem
jedne półśpiochy
kocyk
o czymś zapomniałam?
ja dopiero siebie pakuje więc tak daleko nie zaszłam. Na który szpital się zdecydowałaś? Police czy inny? -
Ja chyba pisałam o tej piance, bo polecały ją styczniówki a im inne dziewczyny.
To szampon w piance Mustela.
http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-delikatny-szampon-w-piance-150ml.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:58
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny uczulenie jest mniejsze o wiele, ale np teraz wyszło mi ponownie na wskazującym palcu i chyba to rozdrapię tak mnie swędzi. Zastanawiam sie czy moze zrobic powtornie badani tych prob watrobowych - apropos tej cholestazy. Mimo ze robiłam 3 tyg temu i był w normie, bo moze to cos jednak sie zmieniło przez te 3 tyg.
A powiedzcie jeszcze swedzi Was czasami brzuszek?