X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jeszcze nie wiem kiedy będziemy jechać, jakoś zawsze ciężko się zorganizować zwłaszcza, że mąż pracuje po 12 godzin.

Ja kupiłam bepanthen do pupci bo mi go polecały koleżanki.. i też słyszałam, że Sudocrem wysusza.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeszcze na SR sie dowiedziałam. Że mama nie może przyjechać z walizką. Nawet małą. Ma być miękka torba. Walizka pójdzie do depozytu ;/

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Ja mam monitor i polecam. Synek spal z nim do 14mc. Kasia tez będzie. Mi to duzo spokoju dawalo, zwłaszcza jak synek spal juz sam w pokoju. Z tymże kupiłam głównie dlatego, ze mój mąż jest "wyratowanym" przypadkiem, bo mama go sinego i nieoddychającego w łóżeczku znalazla. Nam się monitor pare razy wlaczyl, nie wiem czy przypadkowo(bo i fałszywe alarmy sie przeciez zdarzają) czy nieprzypadkowo ale wychodzę z założenia ze lepiej o jeden zaraz za duzo niż o raz za malo. Mam z angelcare dwupłytkowy.

Rika, a kupowałaś nowy czy używany? Ja myślę o tym angelcare AC300.

No właśnie ratownik medyczny jako argument przeciwko podał fałszywe alarmy. Ale wiadomo, lepsze 100 fałszywych alarmów niż jeden przegapiony...

gosiunia lubi tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was polecała piankę na ciemienuchę. Nie mogę sobie przypomnieć co to było :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja kupiłam bepanthen do pupci bo mi go polecały koleżanki.. i też słyszałam, że Sudocrem wysusza.

Nam położna na SR mówiła, że do codziennej pielęgnacji pupy wystarczy lekki krem z lanoliną (np. Alantan albo Bepanthen itp), a Sudocrem to już "ciężkie działo", które trzeba wytoczyć jak jest odparzenie.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja planuje smarować główkę oliwką przed kąpielą i wyczesywać to powinno wystarczyć podobno, tak wyczytałam w necie

Ofeline ja z moim mężem tez nigdy nie wiem kiedy będzie w domu dzisiaj Np wrócił po 17 już się napaliłam na wyjazd do Ikei ale był taki zmęczony że aż mi go żal było no i zostaliśmy w domu
    Może zamówię materac, prześcieradła i wanienkę przez Internet

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    KotMisia ja planuje smarować główkę oliwką przed kąpielą i wyczesywać to powinno wystarczyć podobno, tak wyczytałam w necie

Ofeline ja z moim mężem tez nigdy nie wiem kiedy będzie w domu dzisiaj Np wrócił po 17 już się napaliłam na wyjazd do Ikei ale był taki zmęczony że aż mi go żal było no i zostaliśmy w domu
    Może zamówię materac, prześcieradła i wanienkę przez Internet

Też racja, :)
    Jak będzie problem będę myślała.

A powiedzcie mi jakie pamperaki kupujecie :) Ja na poczatek chcę Pampersa, ale nie wiem czy te zielone czy te nowsze premium care?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka ja zakupilam Snuza Halo, to monitor,ktory zaklada sie na pieluszke, jakby spinacz. Monitoruje oddech,a w razie czego delikatnie wibruje,zeby pobudzic oddech,jesli to nie zadziala to po 5sek wlacza alarm. To moje pierwsze dziecko i nawet jesli okaze sie zbednym wydatkiem to dla mnie warto. Tak jak dziewczyny pisaly- da mi to wieksze poczucie bezpieczenstwa.
    Dziewczyny,ale Wam zazdroszcze,ze tak cudnie wygladacie w ciazy <3
    Do pupy u nas polozna polecala Linomag lub Bepanthen, z wiekszym wskazaniem na Linomag. A Sudocrem dopiero jak bedzie problem.

Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja na poczatek kupilam Premium Care,ale kolezanka po zakupie mi powiedziala,ze jej synek je przesikiwal. Mam 1 i 2, a potem zamierzam sie przerzucic albo na zielone albo na Dade,wiele osob poleca,ale sama sie przekonam.
    Mam takie Premium Care,ze maja wyciecie na pepek i to mnie przekonalo na poczatek,ze nie trzeba bedzie zawijac pieluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:43

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakies sklepy z Allegro? Ja dziś kilka przejrzałam, koszyk jest spory ;) ale będę modyfikować jeszcze. Nawet mąż stwierdził, ze kawał roboty odwalilam dziś :)
    Dziewczyny, pięknie wyglądacie, zdjęcia cudne. Tez mi sie marzy taka ładna sesja, ale dość drogie sa a dostaje sie 10 zdjeć (bynajmniej u nas).

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:07

Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam tez o pampers premium care, w takim zielonym opakowaniu bo gdzies czytalam ze te w bialym sa dupne.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam zielone pampersy na początek wzięłam te 2-5 kg bo myślę że Pola będzie pewnie miała ponad 3500 a jak będą za duże to dokupię najwyżej opakowanie 1
    A potem też zamierzam kupować dada

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie Zosia jest spakowana do szpitala. Na ten moment w jej torbie znajduje się:
    paczka pieluch
    chusteczki nawilżane
    smoczek
    mała butelka
    dwie czapeczki
    dwie pary skarpetek
    dwie pary łapek niedrapek
    dwa razy body bez rękawków
    dwa pajace (jeden 56, drugi 50 jakby co)
    jedne body z długim rękawkiem
    jedne półśpiochy
    kocyk
    o czymś zapomniałam?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nadulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze nie zastanawiałam się bo jak młoda była na etapie pieluch to pampers miał tylko te zielono żółte. Sąsiadka (której córka urodzila się w maju :-) zeszłego roku) powiedziała że jak dla niej te premim care to rewelka i gdyby nie cena to do końca by na nich została. Tak więc podejrzewam że wezmę do szpitala na wypróbowanie a później się zobaczy bo życie mnie nauczyło że to co dobre dla jednych dzieci nie zawsze sprawdza się przy innych

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu nie ma żadnych zastrzeżeń, mogę być torby, plecaki, walizki, co kto chce ;-) Więc my mamy małą walizkę taką jak bagaż podręczny, torby dzwigać nie będę bo i po co.. To chyba jakieś indywidualne przepisy szpitalne, ale wymyślają...

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Oficjalnie Zosia jest spakowana do szpitala. Na ten moment w jej torbie znajduje się:
    paczka pieluch
    chusteczki nawilżane
    smoczek
    mała butelka
    dwie czapeczki
    dwie pary skarpetek
    dwie pary łapek niedrapek
    dwa razy body bez rękawków
    dwa pajace (jeden 56, drugi 50 jakby co)
    jedne body z długim rękawkiem
    jedne półśpiochy
    kocyk
    o czymś zapomniałam?

ja dopiero siebie pakuje więc tak daleko nie zaszłam. Na który szpital się zdecydowałaś? Police czy inny?

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pisałam o tej piance, bo polecały ją styczniówki a im inne dziewczyny.
    To szampon w piance Mustela.
    http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-delikatny-szampon-w-piance-150ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:58

KotMisia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia,polozna mowila,zeby zabrac octenisept do pielegnacji pepka,ale nie wiem jak u Ciebie w szpitalu.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uczulenie jest mniejsze o wiele, ale np teraz wyszło mi ponownie na wskazującym palcu i chyba to rozdrapię tak mnie swędzi. Zastanawiam sie czy moze zrobic powtornie badani tych prob watrobowych - apropos tej cholestazy. Mimo ze robiłam 3 tyg temu i był w normie, bo moze to cos jednak sie zmieniło przez te 3 tyg.
    A powiedzcie jeszcze swedzi Was czasami brzuszek?

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ