X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty

Ja się zapisałam na poniedziałek. Dam znac jak było. Teraz tylko musze do nich napisac meila, bo maz przyjezdza w sobote na kilka dni, wiec poszlibysmy na to razem :) Ale sie ciesze, bo były probelmy z urlopem, w zasadzie tylko do czwartku ale i tak dobre pare dni. Bedzie sę do kogo przytulic :)
    Mam nadzieje ze na tych warsztatach nie beda nas ciezarnych wyciagac na srodek w celu praktykowania bo ja nie mam juz sił za bardzo na cwiczenia, chpc wiem ze to dobrze jest pocwiczyc.

No i musze sie rozjrzec gdzie jakie sklepy z wozkami to pojezdzimy z męzem i w moze cos zakupimy.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większych nawet nie pralam teraz też leżą w siatkach na antresoli ale dużo tego nie mam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oglądałam M jak miłosc i urczałam się jak głupia jak Kasia zmarła, wczoraj juz ie ogladałam zeby nie ryczec. Mama mi tylko opowiadała o wczorajszym odcinku.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie mam rozmiarami i rodzajami. W jednym miejscu same 62 i podzielone na kupeczki body, pajacyki, itd.
    W zasadzie wiekszych rozmiaró mam niewiele wiec włozyłam do drufiej szuflady. Musze jeszcze dokupic 56 - bo obawiam sie ze te 62 jednak beda za duze, jak mala urodzi sie np 53 cm długa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:05

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś wyjęłam wszystkie ciuszki dla Izy i z przerażeniem odkryłam że śpiochów i pajacy na 62 mam tylko po 2 pary! baa na większe rozmiarki to raptem może z 10, ale to od 68-80.... jakaś masakra.. myślałam, że tego wszystkiego jest znacznie więcej ale nie.. będę musiała dokupić, ale dostałam od męża zielone światło na zakupy z nexta! więc mogę malutkiej kupić pajacy i śpiochów z nexta :D aaaa :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie nie było a tu tyle nadrabiania ;)

Pigulska piękny brzusio, taka zgrabna piłeczka i pokoik też ładniutki ;)

Fajnie, że macie możliwość brania udziału w różnych warsztatach, u mnie z racji tego, że mieszkam na wiosce nie ma takiej możliwości.

Ja sobie poplotkowałam, wyszłam z domu ubrana i umalowana i od razu jakoś się lepiej czuje, nie jak kocmołuch :D

A oto fotka z dziś bo dawno nie było, wykorzystałam moment, że się wyjściowo ubrałam ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80c92ca82fbe.jpg

Nie wiem czemu ale na zdjęciach zawsze wychodzę grubiej :D

KotMisia, katalina, Karolcia88, Agusia246, AGA 30, nojaniewiem, gosia86, dorota1987, Wonderwall, beti97, PIGULSKA, Rika, Bluberry, nadulek, madziorek, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ale ślicznie wyglądasz! Piękny brzusio! A ta czerwień bardzo Ci pasuje! :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe! ślicznie wyglądasz :) tak dziewczęco bardzo :)

Jeżeli ktoś jeszcze zarzuci Wam zły gust jeżeli chodzi o imię to proszę bardzo http://dzieciowo.pl/2015/03/najrzadsze-i-najdziwniejsze-zarejestrowane-imiona-ever.html ;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe...jedno słowo...WOW!!!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwalę brzuchem ;)

Jak tak stoję to nie widać ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8d777f12fbf.jpg

A jak stoję bokiem, to złodziej arbuzów :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc106c8b82b7.jpg

Ofelaine, Agusia246, AGA 30, nojaniewiem, gosia86, dorota1987, katalina, Wonderwall, beti97, PIGULSKA, Rika, nadulek, Bluberry, GabiK, madziorek, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślicznie wyglądacie

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kochane dziękuje bardzo, humor poprawiacie normalnie :)

Katalina imiona z kosmosu, haha aż padam ze śmiechu :)

A ja się nie chwaliłam, że wybraliśmy imię na naszej gwiazdy. Mam nadzieję, że koleżanki z BBF nie będą mi miały za złe bo pojawiło się ono na forum dwukrotnie ;)

Także nasza córka będzie nosiła imię Liliana.

Ja je proponowałam już dawno temu ale maż nie był przekonany ale po ostatnim usg jakoś tak mi przypasowało to imię do tej buźki, że męża namówiłam i się zgodził.

Magic i Czarna Panda dołączam do grona mam Lilianek.

Kotmisia podtrzymuję co wcześniej pisałam, z Ciebie jest laska jak nie wiem co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:42

KotMisia, gosia86, katalina, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dziś startujemy w 34 tydzień :D :D :D
    Brzuchol rośnie do przodu ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d5cd5eba1ac.jpg

Ale zgrabny brzusio :) Wydaje się duży, ale Ty chudzinka jesteś :)

A i wózek śliczny, i sypialnia fajna :)

U nas kącik dla Malutkiej w powijakach :) Tzn wygląda jak graciarnia ;)

PIGULSKA, Catyyy, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie już dzisiaj przyszły duperelki zamówione w poniedziałek na allegro. Dwie paczki podkładów na łóżko, termometr do wanienki, mała silikonowa szczoteczka do ząbków i gryzak. Czekam na resztę :) Cały czas zaganiam męża do prasowania, ale on się broni rękoma i nogami, a mi nie wolno. A poprasowałabym bo lubię :) Rzeczy od koleżanki w większości przegrzebałam na większe rozmiary no i chyba czeka mnie puszczenie trzeciej pralki. Gorzej, że mam jeszcze garstkę jasnych, ale to aż szkoda pralkę z tym puszczać. Chyba jak już mi będzie wolno to je ręcznie machnę. Nie wiem jak mi się to wszystko pomieści w szafce. Na początku myślałam, że posegreguję typami ciuszków i poprostu małe ułożę na dużych. Teraz mi się wydaje, że większe poczekają w torbach popakowane na swoją kolej.
    Byłam dzisiaj na pobieraniu krwi. Pierwszy raz w życiu zostałam przepuszczona :D Zostawiłam tam prawie 100zł co prawda :/ ale przynajmniej był to ostatni raz w ciąży i będę mieć komplet badań potrzebnych do szpitala. Ale przez to że musiałam tak wcześnie wstać jestem zmulona na maxa.

preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy prałyście lub będziecie prały ochraniacze do łóżeczka?? Bo się zastanawiam czy swój uprać.

W pralce jakoś się boję, że się zniszczy, pogniecie a w rękach nie dam rady chyba dobrze go wykręcić bo w środku jest taka gąbka czy coś....

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się pochwalimy zdjęciem z sesji brzuszkowej... <3
    Witamy w 30 tygodniu! Pozdrawiamy wszystkich! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b18f2a60f8b.jpg

Ofelaine, nojaniewiem, gosia86, katalina, KotMisia, dorota1987, AGA 30, Wonderwall, beti97, PIGULSKA, Rika, Bluberry, nadulek, Karolcia88, GabiK, madziorek, Agusia246 lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wow :D ekstra zdjęcie. Dziewczyny, wszystkie śliczne jesteście i macie piękne brzuszki :)

Tak się napaliłam na tego nexta... to co chciałam to wyprzedane :(

Nejcik lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ile miałam zaległości do przeczytania. Piszecie dziś intensywnie. Piękne zdjęcia zamieszczacie, Nejcik - wow:) Też czekam na sesje brzuszkową, ale w plenerze, tylko ciągle nie mogę się dogadać i prędzej urodzę niż się doczekam.

Także dziś u mnie smutny, pogrzebowy dzień. Pogoda brzydka, wiatr i mrzawka. Idealnie na refleksje i żałobny nastrój i mniej radości z tego, że dziś meble dla Jasia przyjechały. Na pogrzebie i stypie wiele osób dziwiło się, że dotarłam. Wogóle z tytułu zaawansowanej ciąży jechałam sobie autem spod grobu aż do lokalu gdzie była stypa. Reszta szła pieszo, a auto było załatwione, bo babcia jest w stanie tylko kilka kroków zrobić. Wiele osób mimo sytuacji gratulowało mi ciąży, pytało o termin i życzyło szczęśliwego rozwiązania i dostałam całą masę komplementów, że wyglądam bardzo dobrze, a że to rzadko zdarza się w ciąży. Byłam bardzo zdziwiona. Nawet to miłe, bo nigdy miss nie byłam i nie będę. Niektórzy dopiero dziś dowiedzieli się, że to chłopczyk i do tego Jan, jak nasz zmarły dziadek i bardzo dobrze to odebrali.

Zaciekawiły mnie zajęcia Bezpieczny Maluch, ale już jutro są w Katowicach i nie mam pojęcia czy byłyby miejsca jeszcze, ale mąż i tak nie jest za bo ma masę roboty, a nikt inny ze mną nie pojedzie.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z plot wróciłam, chociaż troszkę wyszłam do ludzi i od razu szybciej dzień zleciał. Teraz zapowiedziałem koleżance źe widzimy się u mnie bo takie maratony z przesiadkami już nie dla mnie, a jeszcze w pon mam jechać do drugiej jeszcze dalej. Znowu twarz mi wypryszczyło :/ Katalina nic mi nie mów o nexcie bo ja jestem zakochana w tych ciuszkach a niestety w tym miesiącu na pewno nic już z ubranek nie zamówię :( ale za to w kwietniu upoluję te śpiochy w wisienki, jakieś body i może coś wyjściowego. Muszę zobaczyć czy u nas w Łodzi też są takie warsztaty, chętnie bym poszła.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ślicznie w tej czerwieni :)

KotMisia rzeczywiście jak stoisz przodem to nie widać :) i też jesteś laska nogi masz takie dłuuuugie ja nie wiem co ta twoja teściowa od ciebie chce...ewidentnie ci zazdrości ;)

Nejcik reszta zdjęć z sesji zapewne równie piękna :) A rzęsy to masz jak wachlarze ;)

Nejcik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ