Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tak się zastanawiam czy jak pójdę do internisty do mi coś poradzi na ból boku brzucha? Bo zaczyna boleć nad pośladkiem i promieniuje do boku brzucha..
gadałam z mamą bo chciałam żeby mnie umówiła do internisty na jutro to się z nią pokłóciłam bo mi kazała na ip jechać skoro mnie od dwóch dni boli
I teraz nie wiem czy faktycznie zachowuję się nieodpowiedzialnie czy mama jest przewrażliwiona..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:05
-
Bluberry zgadzam się i ogólnie jestem zdania że każda kobieta w ciaży wygląda pięknie
Dorota ciężki dzień za wami i do tego jeszcze ta pogodacieszę się że usłyszałaś tyle pozytywnych komentarzy
a mebelkami jeszcze zdążysz się pochwalić
ściskam
Bluberry, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki śliczne te wasze brzuszki
Gosiu ja od ciebie lenia nie wezmę bo sama mam mega wielkiego. Od 02.30 w nocy nie śpię (tylko sama nie wiem czemu) a teraz snuje się z kąta w kąt. -
Karolcia88 wrote:tak się zastanawiam czy jak pójdę do internisty do mi coś poradzi na ból boku brzucha? Bo zaczyna boleć nad pośladkiem i promieniuje do boku brzucha..
gadałam z mamą bo chciałam żeby mnie umówiła do internisty na jutro to się z nią pokłóciłam bo mi kazała na ip jechać skoro mnie od dwóch dni boli
A może to od nerki?? Miałaś w ciąży usg nerek? -
nie miałam..
i nie wiem teraz co robić, bo boli mocniej niż wczoraj.. a lekarz jak na złość nie odbiera tel
Póki co to chyba pójdę się ogolić (bo jeszcze nie dotarłam...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:08
-
Dziewczyny, a czy któraś z Was kupiła/zamierza kupić monitor oddechu?
Na ostatnich zajęciach z SR mieliśmy spotkanie z ratownikiem medycznym i był poruszany temat śmierci łóżeczkowej. Co prawda ratownik raczej nie był zwolennikiem monitorów, ale jakoś jego argumenty były słabe.
Do tej pory wydawało nam się, że nie jesteśmy w grupie ryzyka, ale przeprowadziliśmy małe śledztwo i okazało się, że u męża w rodzinie były przypadki śmierci noworodków/niemowląt. Nie jesteśmy pewni czy to była śmierć łóżeczkowa, bo nikt nic nie chce nam powiedzieć, a teściówka jak zwykle twierdzi, że jej rodzina super zdrowa, na nic nie chorowała i nie choruje (a to że jej brat i tata zmarli na serce, a siostra leczy się na serce to taki maleńki szczegół).
Jakie macie zdanie na temat tych monitorów? -
Karolcia jeśli to nie daje ci spokoju to jedz na ip lepiej dmuchać na zimne
Jeśli to nerka to najczęściej boli z prawej strony
Ale też Malutka może robić jakiś ucisk
Nie wiem
Nejcik ja nie mam zdania na ten temat u mnie w rodzinie nikt nie korzystał z monitora
Generalnie nie zaszkodzi a może pomóc więc dla waszego spokoju przemyslcie zakupAnielka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
ja nie mam zdania ( pomimo że Nadia była wcześniakiem) zamiast monitora oddechu miałam obsesję na punkcie wagi. Za to wyznaję zasadę że czemu nie kupić czegoś co da ci poczucie bezpieczeństwa - nie mówie że monitor jest super albo do dupy bo nigdy go nie używałam i wydając jakiś osąd chyba powieliłabym czyjąś opinię
Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolcia jak bardzo się tym stresujesz to lepiej pojedz na IP
Dziewczyny śliczne z was kobiety
KotMisia faktycznie coś z Twoją teściową musi być nie tak że się tak czepia bo wyglądasz super
Ofeline ekstra Ci w tej czerwieni
Nejcik boskie zdjęcie
Wczoraj i dzisiaj jak czekałam na autobus to sąsiadki mówiły że dobrze wyglądam i nic nie przytylam tylko mam piłkę a moja Mama oczywiście musiała powiedzieć oj przytyla przytyla
Nawet tego nie komentowalam bo i po co
My na razie nie planujemy monitora i też nie będę się wypowiadać czy watro czy nie
Siostra mi dzisiaj zrobila wykład że mam rodzic na brochowie bo w Strzelinie nikt mnie nie będzie odwiedzał
Chyba ważniejsze powinno być to gdzie będę miala lepsze warunki niż to czy mnie ktos odwiedzi czy nie?
Zresztą nie chce pielgrzymek na oddziale poporodowym wystarczy mi mąż
Dorota smutny dzien miałaś tak to już jest ale ciesz się teraz JasiemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:38
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka miała monitor oddechu ale urodziła bliźniaków w 30 tygodniu i jak wyszli do domu później to bardzo się o nich bała. Ale jak się sprawdził to nie wiem bo nigdy nie pytałam.
Ja sama jeszcze do niedawna myślałam o jego zakupie ale teraz już chyba zmieniłam zdanie. I na razie nie planuje takiego zakupu.
Dorotko to musiał być dla Ciebie bardzo ciężki dzień.
Karolcia jeśli czujesz, że coś jest nie tak i boli za bardzo to jedź na IP.
Zawsze lepiej się upewnić.
A ja dziękuje za każde mile słowo. Urosłam już do 190 cm
ps. Gosiu koleżanka z pracy mi dziś mówiła, że słyszy o Strzelinie coraz więcej pozytywnych komentarzy i ja sama zaczynam brać go na poważnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:51
Anielka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podrzućcie proszę swoje listy zakupów w gemini. Z góry dzięki!
Co do monitora, ja kupię, tylko dostanę pieniążki za marzec. Pisałam już, że michała kuzynka zmarła w łóżeczku. I mimo, że wiem że będzie dobrze to przezorny ubezpieczony :*Anielka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
1 LINOMAG SUN Krem 50ml
12,02 23 % 14,79 1 szt. 14,79
2 NUK, smoczek silikonowy, uspokajający, CLASSIC Baby Rose, nr 729387, 0-6 miesiąca, 1 sztuka
7,31 8 % 7,89 1 szt. 7,89
3 BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
4,54 8 % 4,90 1 szt. 4,90
4 BABY ONO zestaw pilniczek, nożyczki, cążki
6,90 23 % 8,49 1 szt. 8,49
5 BABY ONO szczoteczka z naturalnym miękkim włosiem + grzebyk
7,23 23 % 8,89 1 szt. 8,89
6 Tommee Tippee butelka antykolkowa 0+ 2x260ml
27,63 23 % 33,99 1 szt. 33,99
7 Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk
6,84 8 % 7,39 1 szt. 7,39
8 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
5,08 8 % 5,49 1 szt. 5,49
9 WEBER, pieluchy tetrowe, białe, LUX, 80x80cm, 140g/m2, 10 sztuk
24,38 23 % 29,99 1 szt. 29,99
10 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
10,45 8 % 11,29 1 szt. 11,29
11 Maltan maść 10ml
7,47 23 % 9,19 1 szt. 9,19
12 SOPELEK 2, aspirator do nosa + 10 filtrów jednorazowych
11,94 8 % 12,89 1 szt. 12,89
13 SOPELEK 2, filtry jednorazowe do aspiratora, zapas, 10 sztuk
3,32 8 % 3,59 1 szt. 3,59
14 CANPOL termometr kąpielowy kaczuszka
3,89 23 % 4,79 1 szt. 4,79
15 LINOMAG, maść, 30g
5,36 8 % 5,79 1 szt. 5,79
16 BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar XL 5 sztuk
5,60 23 % 6,89 1
-
Gosiu ogromne dziękuję!!!!!
A miałam Wam napisać, że położna na szkole rodzenia powiedziała, że na oddziale ona nie chce widzieć nic innego na sutki jak lanolina. Że to 100% naturalne, nie trzeba zmywać przed karmieniem i że nie drogie
Edit.
Polecała z Ziaji. W gemini kosztuje 10,39 złWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:12
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za komplementowanie zdjęcia!
bardzo mi miło, że się podoba, jesteśmy z sesji bardzo zadowoleni, póki co wybraliśmy zdjęcia do obróbki, jak będzie więcej, to się jeszcze pochwalę
Nam też dzisiaj przyszło kolejne zamówienie, wzalizka do szpitala praktycznie cała spakowana, brakuje mi tylko kremu do pupy dla małego, polecacie ten linomag? Sudocrem podobno lubi wysuszać i tak się zastanawiam, a w szkole rodzenia jeszcze o pielęgnacji pupy malucha nie mieliśmy..