Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia dada sa ok, dużo moich znajomych chwali. Pewnie tez bym kupiła, ale akurat na pampers sie trafiła oferta taka, ze wyszło taniej
podobno na poczatku to nawet po 10 pieluch schodzi, dlatego ja nadal nie wiem ile kupić paczek, ale to juz w kwietniu, bo teraz jeszcze te "grubsze" rzeczy mam w koszyku allegrowym. Właśnie przewijak m.in. i właśnie rozważamy z mężem czy wziąć taki z wzorkami, obrazkami czy gładki bo i tak sie na to coś tam nakłada
Rożek mam dostać jeden od cioci, bo przyjeżdzają w kwietniu jeszcze przed rozwiązaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 18:06
-
Ja chusteczki mam Pammpers i Bepanthen. Nakladek na brodawki nie kupilam,bo zobaczymy czy beds konieczne. Zasypek zadnych, polozna mowila,ze zatykaja pory i moga zrobic wiecej szkody niz pozytku. Kazala nam wrecz wyobrazic sobie jak bysmy sie sami czuli z pupa zaklajstrowana pudrem lub zasypka, zapakowana w pieluche i bez dostepu powietrza,co tam sie bedzie dziac. No wyobraznia podzialala nie powiem. Rozek jeden dostalam uzywany a drugi dokupilam.
-
Przepraszam za profesjonalność, lepiej nie będzie
Ja puder kupię z babydreama, uważam, że jak się stosuje z umiarem to nie ma się co zaklajstrować. Przecież i tak będę przebierać małą co 3 godziny jak nie lepiej...madziorek, KotMisia, GabiK, gosia86, katalina, beti97, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Cisnienie mi sporo skoczylo i puls mialam duzy wiec dlatego takie uderzenie goraca mialam. Juz mi troche spadlo. Ale mialam dosc duze bo 170/95 a puls 120.
Co do rozkow to zadnego nie kupilam, ale mam 3 usztywniane i jeden miekki wiec moge zmieniac w zaleznosci od nastrojuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 18:38
-
Chyba od magnezu bo nawet nie mial mnie kto zdenerwowac
maz byl w odwiedzinach ale grzeczny jak nie on
a tak w momencie poczulam, ze serce bije zdecydowanie za szybko zaraz mi sie goraco zrobilo. A i tak bylam sciagnac kroplowke to spytalam pielegniarek czy to normalne takie objawy. Juz mi puls spadl do ok 100 wiec zdecydowanie lepiej
Przyszedl lekarz niby chcial mnie uspokoic cos pozartowal a pozniej wyslal pielegniarke zeby posluchac serca Mlodej i gdyby nie to ze czulam ze sie rusza to by mi jeszcze bardziej podniosla cisnienie bo Mloda uciekala spod tej glowicy. -
miscelle wrote:hej dziewczyny, czy wasze dzieciaki też rosną szybciej i wg usg są starsze??
u mnie w 29 tygodniu usg mówiło o 31 tygodniu.
Miscelle dużo z nas tak ma. Moja starsza o 11 dni.
A wczoraj bratowa mi podpowiedziała, że jak już mała się urodzi i porozsyłam sms zaproszenia do odowiedzin to delikatnie dam do zrozumienia, że nie chcemy prezentów tylko paczkę pieluchnp rozmiar 2 albo 3. Każdy będzie zadowolony bo sama wiem jak to jest kupowac dziecku prezent skoro sie nie wie co ta mama ma
Babka siedzi w piecuPóźniej dam znać jak wyszła
tzn ja ocenie wizualnie a rodzinka smakowo
-
Moj najpierw wyszedł tydzień starszy, potem 2 dni, potem chyba 2 tyg młodszy a teraz nawet nie zwróciłam uwagi, bo zakochałam sie w tej buźce ssącej kciuka
a moja gin nie podaje dokładnego wieku. Np wcześniej pisała 14/15 tydz ciąży a ostatnio wpisała 30 tydz i tyle
Za to ginekolog gdzie robiłam połówkowe i sie umówić mam na trzecie badanie wszystko dokładnie ma. A na pierwszej wizycie u niego wyciągnęłam kartę ciąży a on mówi: widzę, ze chodzi Pani do porządnego lekarza wiec nawet nie muszę zaglądać do karty, bo napewno wszystko jest ok. I kazał mi schować kartę ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:25
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Ja na materac kupilam.2 podklady ochronne, a do wozka pokrowiec na materacyk.
Moj Kubus idzie caly czas zgodnie z usg i terminem OM,
Karolcia pilnuj cisnienia! I sie nie denerwuj
A o pieluchach to polozna mowila.wrecz o 10-15 dziennie,szwagierka tez zebym sobie zrobila zapas no to sobie trzasnelam zapas 156 szt rozm1 i 156szt rozm 2. Jak Wam zabraknie to podesleWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:33
-
Karolcia niezłe szopki po tym magnezie
Agusia super zorganizowana jesteś
KitMisia czekam na relację jak babeczka wyszła:)
Ja zagniotłam spód do tarty pozmywałam a w tym czasie ktoś mi chyba męża podmienił bo sam z siebie wymył koła w wózku, zrobił miejsce na wózek w pokoju i wyniósł biurko na antresolęKotMisia, GabiK, Karolcia88, madziorek lubią tę wiadomość
-
Ja mam jeden podklad na materac. Pozniej mam w planach dokupic taki niby nieprzemakalne przescieradlo.
Do wozka nic takiego nie kupuje.
Gabik pilnuje pilnuje. 3x dziennie mierze i skrupulatnie zapisuje w notesie a pozniej kardiolozka ocenia fachowym okiempoki co bez zastrzezen z jakimis pojedynczymi kolataniami.
Gosia Ty nie marudz tylko podpowiedz jakie zaklecie rzucilas na takiego wiecznie majacego czas meza. Mojego tez by wypadalo zaczarowacGabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Karolcia z tym malym opakowaniem to dobry pomysl,bo ja mam takie wielkie 76szt i jak chcialam mezowi spakowac torbe dla malucha na wszelki ... to sie okazalo,ze w srodku nie ma podzialu na dwa tylko normalnie 76 szt pieluch,a gdziez ja takie wielkie opakowanie do torby zapakuje. Ale mam ich 156szt,wiec musze cos wymyslec,jakies hermetyczne opakowanie,zeby ze 30szt zabrac do torby,a reszte maz dowiezie. Tak,ze glupia bylam,ze takie duze kupilam.
-
Ja do szpitala kupiłam 1 Babydream z Rossmanna (są teraz w promocji za 9,99zł) i drugą paczkę takich samych do domu, bo paczuszki są małe, po 30 szt. w paczce.
Dokupiłam na promocji w Biedronce Dady 2 156szt i to 2 kartony, ale nie wiem czy nie przesadziłamI mama sprezentowała nam Dady 3, również w kartonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 19:52