X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    KotMisia Ja mam 174 mąż 175cm wzrostu więc może...właśnie nic nie biorę oprócz magnezu bo skurcze mam i muszę hamburgera nie powiem czasem zjem ale nie cały czas ogólnie tez nie objadam się jakoś strasznie a czuje że mały intensywnie rośnie ...Eklerka jak mówisz że cukrzycy nie masz ja tez do tej pory z tym nie miałam problemów to może tak po prostu rośnie...
    Miałam krzywą cukrową, wyszła idealnie :) Mam glukometr w domu i cukry idealne ;) Lepiej, że rosną aniżeli miałybyśmy się martwić, że będą maleńkimi szkrabikami :)
    Choć u mnie właśnie ze względu na wagę przewidują wcześniejszy poród, bo ginekolog, która mnie prowadzi jest wyczulona na punkcie rodzenia dzieci z wagą 4kg ;) Kiedyś opowiadała mi, że trafiła do szpitala dziewczyna, która jechała do rodziny i akurat przejeżdżając przez nasze miasto zaczęła rodzić. Wg usg wykonywanego w trakcie ciąży dziecko miało ważyć ok. 3,5kg... Puścili ją na poród naturalny, a tu rodzi się główka i już po jej gabarytach widać było, że to KLOC a nie dzieciątko :D Za późno na cesarkę i dziewczyna męczyła się razem z personelem, który wręcz wypychał dziecko na świat... Waga urodzeniowa - 6200g :/ Opowiadała, że potem nie wiedzieli jak ją mają pozszywać żeby nie miała problemów...

Ps właśnie zauważyłam, że coś białawego zaczęło mi się wydostawać z piersi... To normalne? :/

gosiunia lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Miałam krzywą cukrową, wyszła idealnie :) Mam glukometr w domu i cukry idealne ;) Lepiej, że rosną aniżeli miałybyśmy się martwić, że będą maleńkimi szkrabikami :)
    Choć u mnie właśnie ze względu na wagę przewidują wcześniejszy poród, bo ginekolog, która mnie prowadzi jest wyczulona na punkcie rodzenia dzieci z wagą 4kg ;) Kiedyś opowiadała mi, że trafiła do szpitala dziewczyna, która jechała do rodziny i akurat przejeżdżając przez nasze miasto zaczęła rodzić. Wg usg wykonywanego w trakcie ciąży dziecko miało ważyć ok. 3,5kg... Puścili ją na poród naturalny, a tu rodzi się główka i już po jej gabarytach widać było, że to KLOC a nie dzieciątko :D Za późno na cesarkę i dziewczyna męczyła się razem z personelem, który wręcz wypychał dziecko na świat... Waga urodzeniowa - 6200g :/ Opowiadała, że potem nie wiedzieli jak ją mają pozszywać żeby nie miała problemów...

Ps właśnie zauważyłam, że coś białawego zaczęło mi się wydostawać z piersi... To normalne? :/
    to białe to siara takie początki mleka podobno to normalne w ciązy moja znajoma to miałam od 5tego mca ciąży i musiała wkładki wkładac bo tak jej leciało.Matko boska 6200naturalnie??!!biedna dziewczyna nie wyobrażam sobie tego nawet nieźle sie musiała męćzyć

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek cóż mój się uwziął na ta pościel i nie powiem fajnie wyglada ;) zobaczymy potem jak w praktyce bedzie;)

ja mam za to dis dzień obżarstwa ;) non stop coś jem podjadam;) nie wiem co mi się dzieje;D

Eklerka no niezła historia nie wyobrazam sobie rodzić takiego klocusia;)

madziorek lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpoczęłam. Na szczęście takie wygibasy to tylko raz. A no u nas nikt się w kościele nie garnie i są zatrudnione 3 osoby do sprzątania moja mama, która jest tam od x lat, z resztą ja się tam wychowywałam i 2 kościelnych. Oczywiście mówiłam jej że jak raz zadzwoni i powie że jej nie będzie to się nic nie stanie i nikt jej głowy nie urwie, ale był płacz, że w inny dzień to co innego, a tu rekolekcje były, że się naniosło a jutro niedziela. No to pojechałam, ale o dziwo szybko się zregenerowałam. Oczywiście do końca dnia leżę już brzuchem do góry.
    Co do chusteczek to myślałam że tylko mi się takie kitowe trafiły. Jeszcze nie kupiłam innych ale muszę się wybrać. Bo mam tylko jedną paczkę kindy spakowaną do szpitala no i tylko jedne te różowe w pudełku. Pewnie skuszę się na pampersa albo johnsona.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze dodatkowo jedna paczkę johnsona i 6 pampersow :D pampersy z ostatniej promocji w Carrefour, 6 paczek za 22 zł

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam też 7 paczek pampersa mąz kupił w niemczech na promocji;) i babydream kupił też tam;) ma jeszcze cos nam dokupić bo tam częściej są promocję ;)

Beti to nieźle się tam wymęczylaś przy sprzątaniu..

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te listy z zakupami :)
    Myślałam że jest gorzej i muszę dużo dokupić ale się okazało ze pomału juz mi się nazbierało :)

A kupujecie jakieś pudry/zasypki do pupci?

Ja kupiłam chusteczki z Huggies ale w sumie nie otwierałam i nie wiem jakie są

Slash ja mam nakładki silikonowe na sutki jedną parę póki co zakupiłam bo nie wiem czy Młody będzie tolerował ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rożków to ja zamówiłam jeden, ale w walizeczce w razie ulania, zabrudzenia czeka kocyk otulaczek. U mnie już po mału koniec kompletowania wyprawki, reszta wyjdzie w praniu. Teraz mamusia musi sobie kupić jakieś balerinki na dwór bo powydzierałam te co miałam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka nie martw się zwykle wagi maluchów są orientacyjne :) mój synek też do małych nie należy a jaki będzie dokładnie to się okaże po porodzie ;) ogólnie wyprzedza termin o tydzien właśnie ze względu na swoje wymiary ale my z mężem oboje z tych wysokich ;)

gosiunia, madziorek, olka24 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedne chusteczki w tesco, jakieś gaga i z nich nie jestem zbyt zadowolona. Rossmanowskich jeszcze nie testowałam. A większość chustek mam z netto.
    Przyszedł przewijak :D A mąż skończył prasowanie narazie, zaraz puszczam jeszcze jedną pralkę :P Poukładam, cyknę fotę i się pochwalę ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puder mam bebydream, kiedyś zachwalały lutówki więc kupiłam.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek na razie jeszcze wszystko zostało w samochodzie bo mąż wziął inne zakupy, ale nie ma co fotografować
    Ciekawa jestem jak te chusteczki Dada wie któraś?
    Powiedziałam mamie że jakby ktos pytał co nam kupić dla Poli to niech mówi że pampersy a mama stwierdziła że przeciez dużo nie trzeba bo max 5 pampersów dziennie idzie ciekawe skąd ona wie jakie będzie moje dziecko?
    A moja siostra ciągle pyta czy kupilam juz wkładki do pampersów że tylko wyrzuca sie wkładkę a pampers zostaje czysty ale szuklam na necie takich wkładek i jedynie są do pieluch tetrowych a nie do pampersów
    Wiec powiedziałam ze jak siostra znajdzie to niech kupi :D

Ofeline to szybciutko to dzieciątko było na świecie

Pudru nie kupuję jak będzie konieczność to zasypię mąka ziemniaczaną lub kupię
    Nakladek na sutki tez narazie nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:20

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie ochraniacze na materac do łóżeczka? Ja sie zdecyduje ale dopiero po wypłacie
    I co do wózka oprócz kocyka potrzeba?

A w tym mega askot to ogromy wybór wózków głównie tako piękne te moonlight ale nie wiem skąd roznca w cenie bo jeden kosztował 1300 taki jak wstawialam linka w zeszłam tygodniu a drugi 3300 ale z motywem komiksowym na dole gondoli i na torbie mega był
    Ofeline Carmelo tam nie widziałam gdybyś miała tam jechać
    Mogą być jeszcze w hurtowni bajka ale tam nie byłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR mówili że ok 9 pieluch dziennie powinno nam zchodzić. To zależy jeszcze od dziecka bo jak mnie mama przewijała to potrafiła zmarnować 3 pieluchy na raz bo najpierw zanim zdążyła przewinąć było siku, jak zabrała pieluchę z siku to ja kupę robiłam i dopiero 3 pielucha była na czysto. A na koniec zdarzało mi się jeszcze że ulałam i przebierała mnie od nowa. No i kiedyś wchodzi położna a przy mnie sterta prania. Oby dwie się z mamą śmiały że nieźle brudzę. A kiedyś to pieluchy były tetrowe, nie pampersy więc mama musiała dudlać ręcznie i gotować.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mkam chusteczki Dada, służa do wycierania Rysi łapek po spacerze ;) Wg mnie fajne, dość wilgotne, ładnie pachną i sa dość spore.

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki KotMisia za opinie :)
    Miałam poprzednio jakieś rossmanowe ale nie baby derm tylko jakas inna firma i były ok ale dla takich malych dzieci sie nie nadają

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Kroplowka mi schodzi caly dzien i jeszcze jej troche zostalo i jakies takie uderzenie goraca mam ze az uszy cale czerwone, jajko sadzone mozna by bylo usmazyc.
    Ja mialam w tym miesiacu zamawiac z gemini ale bylam na tej ekstra wizycie i 150zl poszlo :/ jak mi zostanie przed wyplata to kupie ( bo koszyk mam na 200zl )

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a co ta za kroplówki Ci aplikują?
    Może powinnaś zgłosić że masz po nich uderzenia gorąca

Oj kasy idzie co nie miara ja w tym tygodniu upłynniłam 1000 zl a jeszcze bym chciała kocyk minky zamówić bo promocja u makaszki przesyłka gratis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:57

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chusteczki z hippa, puder kupuję alantan. Ja tez mam jeden rożek i zastanawiam się nad tym otulaczkiem...hmm nie wiem jeszcze być moze kupie;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia magnez, do tej pory nic mi sie nie dzialo a teraz to uderzenie goraca i kolatanie serca.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ