X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogóle jak urodzę to potem to co zostanie mogę wysłać w prezencie :) Bo i tak nie mam komu oddać :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja kupilam od uzytkownika sendobry. Ale zaznaczam,ze po wypraniu ceratka nie zmienia wielkosci a flanelka troche tak. Nie wiem czy tylko w przypadku tych pieluszek czy wszystkich.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gabik - cos fajnego ta pieluszko ceratka. Chyba ze dwie sztuki by mi się przydały własnie do przewijania.
    Nie mam przewijaka wiec kładac na łozko jak znalazł a w razie czego zawsze jeszcze moge połozyc zwykła tetre na to to codziennie nie bede musiała prac. Tak mysle.
    Stacjonarnie widziałyscie gdzies takie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:47

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUuuuuu - dziewczyny odkłądałam notatnik i miałąm włączony długopis i zrobiłam kreche na białej scianie - czym to sie zmazuje? czy trzeba zamalowac?

Jeszcze dziecka nie ma na swiecie a juz sciana popisana ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowałam spirytusem i zmywaczem ale sciagaja białą farbe i przebija brzoskwinia - poprzednia farba. Ah tam - przyjedzie maż to zamaluje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:51

klz98u696p33kjce.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5109264558.html my mamy o taką posciel ;) nr 6 . szanowny wybrał i powiem wam że z jakosci jesetem zadowolona ;) co do tych poduszek to średnio byłam za ale nie sprzeciwiałam się ale zamówie jeszcze zwykóy ochraniacz chyba ;) a podusie się przydadzą ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smarujecie dzisiaj aż dziw bo to sobota a w weekend zawsze tu cisza
    Madziorek śliczna pościel
    MotMisia Twojej tez nic nie brakuje
    Ja na razie mam jeden komplet i to z odzysku i jeszcze tesciowa ma uszyć drugi
    Padam na pysk po dzisiejszym maratonie po sklepach
    W Agacie materacy nie ma dla dzieci
    W Ikei wybór nie wielki
    W baby max może i bym coś wybrała ale ostatecznie pojechaliśmy do mega askot
    Kupiliśmy materac gryka - kokos gruby 14 cm nie chciałam tej gryki ale mąż tak zdecydował
    Ogólnie to myślałam że materace są dużo tańsze bo w smyku widziałam po 69 zl a okazało się że takie lepsze są dużo droższe
    Kupiliśmy wanienkę i wkład do wanienki też mąż chciał
    Pieluch tetrowych mam 10 +2 kolorowe a flanelek mam 6
    Pampersów na razie mam 120 ale dokupię jeszcze w kwietniu
    Łóżeczko nie odebrane ale to może mąż odebrać i beze mnie

Karolcia współczuję Ci kłucia ktoś tam ewidentnie nie panuje nad sytuacją

Ofeline brak informacji o wynikach badań to dobra informacja:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny jestem w 32tc a w 31tc mój mały ważył 2200g!!!dla mnie to bardzo duzo a lekarz twierdzi że jest ok nie wiem czy może porobić jakies badania może za dużo cukru czy coś i mały przybiera za bardzo na wadze???jakieś pomysły??? pozdrawiam wszystkie mamusie i te w domkach i te w szpitalach :(

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    hejka dziewczyny jestem w 32tc a w 31tc mój mały ważył 2200g!!!dla mnie to bardzo duzo a lekarz twierdzi że jest ok nie wiem czy może porobić jakies badania może za dużo cukru czy coś i mały przybiera za bardzo na wadze???jakieś pomysły??? pozdrawiam wszystkie mamusie i te w domkach i te w szpitalach :(

A Ola Ty z tatusiem to może wysocy jesteście? Bo jak dziewczyny piszą wagę dzieci to powyżej 2 kg mam ja i Ofe a obie mamy ponad 170 cm :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka a bierzesz jakieś suplementy witaminowe? Podobno od tego duże dzieci rosną

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, Nasz Maluch w 31tc ważył 2100g ;) Nasłuchałam się, że jest klocuszkiem, ale co ja poradzę? Cukrzycy nie mam, nie faszeruję się hamburgerami, a Mały rośnie :D
    KotMisia, ja mam 160cm a mąż 173cm, więc żadne z nas wielkoludy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 16:14

KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam dziewczyny, że paradokslanie najgorzej poród wpomina moja koleżanka, która w 7 miesiącu rodziła córeczkę. Więc chyba waga nie jest najważniejsza :) Moja kluska 2130 +/- 380 g :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    A Ola Ty z tatusiem to może wysocy jesteście? Bo jak dziewczyny piszą wagę dzieci to powyżej 2 kg mam ja i Ofe a obie mamy ponad 170 cm :)
    KotMisia Ja mam 174 mąż 175cm wzrostu więc może...właśnie nic nie biorę oprócz magnezu bo skurcze mam i muszę hamburgera nie powiem czasem zjem ale nie cały czas ogólnie tez nie objadam się jakoś strasznie a czuje że mały intensywnie rośnie ...Eklerka jak mówisz że cukrzycy nie masz ja tez do tej pory z tym nie miałam problemów to może tak po prostu rośnie...

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia proszę przepis na babke :)
    Ja dzisiaj w planach mam tartę z mascarpone bitą śmietaną i chyba brzoskwinie lub dżem truskawkowy :)

Zostało mi do kupienia kocyk, stojak do wanienki, biustonosz do karmienia, klapki, tantum rosę, aaa i chusteczki pod szyjke dla Poli

Beti pisała o chusteczkach babyderm do pupy potwierdzam moim zdaniem tez są kiepskie kupiłam teraz drugie opakowanie do użytku codziennego i jakiś taki dziwny zapach mają i ogólnie cieniuśkie są (mam te różowe)
    Mam jeszcze dwie paczki dada ale nie wiem czy nie kupię orginalnych pampersa chociaż na start

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa taki zestaw chciałam od poczatku ciąży !!! Jakos właśnie te poduszki mi sie podobały, ale potem sie naczytałam o tych ochraniaczach itd i zrezygnowałam. W ogóle u nas w sklepie z rzeczami dla dzieci był taki ochraniacz siateczkowy :) średnio mi sie podobał, ale w sumie to nie głupie, bo przewiew powietrza jest jednak.
    KotMisia fajnie, ze wrzuciłas link, bo np o pampersach nie pomyslałam, zeby tam zamówić. A tak jeszcze popatrzę co by sie przydało i domowie w kwietniu jak jakaś kasa sie pojawi.
    Gosia super, ze sie udało z mężem na zakupy wybrac :) chwal sie co kupiliście :) my materac mamy 10 cm gruby, bo na tym łóżeczku naszym było info, ze max 12 cm może być. Pochwal sie co tam jeszcze kupiliście. Uwielbiam oglądać te wszystkie rzeczy dla maluszków, nawet patyczki do uszu :P

gosia86 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że się Wam chce dziewczynki piec ciacha ja dziś nic nie robię oprócz obiadku lenia mam jak cholera:)Gosia potwierdzam chusteczki baby dream beznadziejne sa mało mokre i jakieś takie małe dziwne...

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mam sprawdzony przeps na babkę piaskową, tą cytrynowa będe piekła 1 raz :)

Ide zrobic sobie kawe bo nie bylam dziś w wc ;/

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu zakupy udane widze :)
    a ja czekam na meza i doczekac sie nie moge. Ale zaraz powinien byc. Przed chwila wiezli dziewczyne na cc na cito az sie wystraszylam bo biegli z nia na blok. A za 15 minut wiezli juz dzidziusia akurat bylam na korytarzu i juz lzy w oczach.
    wrazliwiec ze mnie. Smieszyl mnie tylko zestresowany tatus. Ci faceci to tacy pocieszni.

Olka mi w szpitalu nie mowili ze za duzo wazy mloda a ma 2100, bez paniki, bedzie ok.

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym jak Beti napisała o tych chusteczkach to tez je wyciągnęłam z pudeleczka (bo tez mi sie udało w pudełeczku kupić) i bedą do używania dla mnie i męża na codzień.

Ja dziś mam dzień bez słodyczy a mąż kupił ciastka niby zbożowe a jednak ciastka a moja mama przyniosła białe michalki i tak lezą i kusza. Ale sie jeszcze nie złamałam. Wypiłam szklankę wody, zjadłam winogrono i na szczęście nie mam miejsca w brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 16:26

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Gosiu zakupy udane widze :)
    a ja czekam na meza i doczekac sie nie moge. Ale zaraz powinien byc. Przed chwila wiezli dziewczyne na cc na cito az sie wystraszylam bo biegli z nia na blok. A za 15 minut wiezli juz dzidziusia akurat bylam na korytarzu i juz lzy w oczach.
    wrazliwiec ze mnie. Smieszyl mnie tylko zestresowany tatus. Ci faceci to tacy pocieszni.

Olka mi w szpitalu nie mowili ze za duzo wazy mloda a ma 2100, bez paniki, bedzie ok.
    Ofe dzięki ..w takim razie uspokajam nerwy i stresy...najwyzej bedzie wielki ludz a nie maly bobasek :)

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ