X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja do szpitala kupiłam 1 Babydream z Rossmanna (są teraz w promocji za 9,99zł) i drugą paczkę takich samych do domu, bo paczuszki są małe, po 30 szt. w paczce.
    Dokupiłam na promocji w Biedronce Dady 2 156szt i to 2 kartony, ale nie wiem czy nie przesadziłam ;) I mama sprezentowała nam Dady 3, również w kartonie :D
    Witajcie.
    Eklerka ktore te pieluszki kupiłas, bo jak patrze na strone to nie widze takich w promocji i w tej cenie.

Dziewczyny dbajcie o siebie wszystkie te w domach i te w szpitalach.
    Ja tylko na chwilke - nadrobie wieczorkiem.

gosiunia lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja matka dzisiaj potwierdziła to, co mi się już wcześniej wydawało: że obniżył mi się brzuch. Jak to u Was wygląda dziewczyny??

preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja mam ogólnie nisko brzuch ale nie obniżył mi się jeszcze tzn nie zauważylam tego...

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak wysoko, ze dziewczyny na SR sie dziwily. Ale polozna powiedziała, że jest idealnie na ten tydzień :)
    A zeby było dziwniej to brzuch wielki pod brodą a oddychać mogę całymi plucami :) a malutka siedzi nisko.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nisko brzuch i raczej sie jeszcze nie obnizyl.

Kolacja szpitalna czeka.

Cos mi dzisiaj od rana niedobrze co jakis czas..

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje,ze z dnia na dzien wiekszy,ale jeszcze nie obnizony. Ale w sumie juz sama nie wiem, taka bylam zadowolona,ze wszystko dobrze idzie,a tu taki psikus :-/

Rika lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:08

GabiK lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udało domowic kolejne rzeczy dla młodego korzystając z kuponu Allegro no i musze przystopować, bo z kasa krucho. Skończymy zakupy robic w kwietniu.
    Kurcze Beti odezwij sie czy wszystko ok.

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywam się że żyje, ale walczę z temp. jak dochodzi do 38 zbijam paracetamolem i ręcznik z okładem na brzuch. Kości i mięśnie bolą. No ale wymiymioty i ostra biegunka rano się skończyły. Myślę że to grypa jelitowa i trzeba jakoś przeczekać. Dzisiaj zjadłam pół banana i kromkę chleba plus 2 biszkopty. Wiki się rusza więc chyba nie jest źle, idę dalej spać bo ledwo piszę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti trzymamy kciuki żeby jutro było już ok!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Odzywam się że żyje, ale walczę z temp. jak dochodzi do 38 zbijam paracetamolem i ręcznik z okładem na brzuch. Kości i mięśnie bolą. No ale wymiymioty i ostra biegunka rano się skończyły. Myślę że to grypa jelitowa i trzeba jakoś przeczekać. Dzisiaj zjadłam pół banana i kromkę chleba plus 2 biszkopty. Wiki się rusza więc chyba nie jest źle, idę dalej spać bo ledwo piszę.
    beti koniecznie pij duzo wody ja w 5mc miałam tak samo gorączka do 39stopni po3 dniach jak poszłam do lekarza ledwo stojąc na trzęsących się nogach to od razu skierowanie na szpital i nawadnianie a faktycznie mało piłam bo nawet po zwykłej wodzie wymiotowałam brałam też węgiel i on mi pomógł na biegunke natomiast wymiotów niczym nie dało się zatrzymać także pij pij pij a jak do jutra nie przejdzie to do lekarza nigdy nie wiadomo co to może być

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam dylemat trwający od dnia w którym dowiedziałam się że wymarzona córka Eliza będzie jednak synkiem :D Mnie podoba sie imię Mikołaj mężowi Dawid ciężko Nam dogadać się w tej kwestii :D jakie są Wasze opinie na temat tych dwóch imion??:D -co do chusteczek dada bardzo fajne jak dla mnie byłam przez ponad rok opiekunka do dziecka i rodzice chłopca którego miałam kupowali różne chusteczki ale dady zdecydowanie były dobre bo są bardzo mokre a inne firmy niestety bywają zbyt suche

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ciesze sie, ze juz troche lepiej ale nadal boje sie o Ciebie, szczegolnie ze sie odwodnisz. Oby ta grypa szybko cie opuscila.

Olka jesli mam sie wypowiedziec w kwestii imienia, to ja wybralabym Dawida. :) ale oczywiscie zdecydowac musicie sami. A wiem ze to latwe nie jest. Sama z mezem mialam wielki problem z imieniem dla corki.

Mam nadzieje ze to moja ostatnia nocka na szpitalnym lozku. Jakos mi smutno sie zrobilo po odwiedzinach meza i strasznie za nim tesknie. :(

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti uważaj na siebie mam nadzieję że jutro już poczujesz się lepiej i gorączka odpuści. Może też troszkę przeszarżowałaś się z tym sprzątaniem kościoła i organizm tak reaguje :( wracaj szybciutko do sił

Olka a mi się podoba Mikołaj :)

Mój brzuch jest raczej nisko od samego początku ale i tak mam problemy z oddychaniem, zwłaszcza dzisiaj aż jestem ciekawa jak mi się będzie spało :/

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola imię powinno pasować do nazwiska. Mi podoba sie Mikołaj :)
    Jak synus sue urodzi to będziecie wiedzieli jak ma na imię.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola imię to Wasza sprawa - mnie się znowu podoba Wojtuś ;) <niestety szwagierka dała tak na imię synowi 3 miesiące temu jak się pochwaliłam że będzie Wojtuś>

a z cyklu moja bratowa - zadzwoniła do mnie i zapytała się mnie (jakbym co najmniej była ginekologiem położnikiem z 20 letnim stażem) jakie badania ma sobie zrobić. Dziewczyna od października nie potrafi zajść w ciąże. Jakieś rady?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:10

gosiunia lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nareszcie w domu :) obżarłam się jak prosię aż ledwo sie ruszam

Beti bidena jak nie przejdzie to idź jutro do lekarza bo martwimy sie o Ciebie

Szpitalnym dziewczyną życzę ostatniej nocy w szpitalu i jutro wypisu do domku :)

Olka ja tez stawiam na Mikołaja :) ale decyzja należy do Was

Madziorek co tam jeszcze nakupiłaś dla Kubusia?

MiM dobrze że nie zapytała jak to się robi że zachodzi się w ciążę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:12

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosia nie pytaj, moj mąż wyszedł prawie z siebie :P w tym miesiacu juz nic nie kupuje, bo w sumie juz nie mam za co :P
    Kilka postów wczesniej dałam link do body i to była wspólna decyzja :P
    A dziś dostałam poduchę do spania dla kobiet w ciazy. Jest taka wieeelka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:26

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa bodziaki widziałam ekstra :)
    Jutro zamawiam kocyk chcę sowy mięta /mięta ale nie wiem czy mi uszyją jeśli nie to wezmę zygzak mięta/mięta
    Przywiozłam od teściów misia którego dostaliśmy w prezencie ślubnym jutro wstawię foto i fotkę wanienki :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dotarliśmy do domu.. bez przygód się nie obyło, ale wszystko w porządku. Izunia się rusza, ja obolała jestem mniej niż bywałam w tygodniu więc wszystko dobrze się skończyło. Jedyne co, to jestem wykończona tym funkcjonowaniem od 5 rano.. Jeszcze tylko małe spa i się kładę z książką w łóżku :)

A od jutra zaczynam pełną parą przygotowania, do powitania Malutkiej na świecie, pranie, prasowanie, układanie itd itd ;)

Beti, idź jutro do lekarza.. Może powie Ci jak się wzmocnić, bo to najgorszy moment na takie choroby..

MiM, powiedz bratowej żeby zwyczajnie poszła do gina i tyle.. Każda kobieta jest inna, ma inną fizjologię. Może ona nawet nie wie co to owulacja i kiedy ma płodne dni żeby się starać..

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ