X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie ryzyko przedwczesnego porodu wyszlo 1:122

Czasem mam wrażenie że mój mąż lepiej dobiera kolory niż ja :D dlatego tak trudno mi podjąć decyzje co do kocyka, a szkoda mi kuponu z allegro bo mam ważny do dzisiaj tylko
    Przy kupnie wanienki wolał kupić kilka zl droższa no tańsze były zielone i żółte i mu sie nie podobały;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 08:53

GabiK, madziorek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo i słonecznie;)

trzymajta kciuki dziś bo jade do ortopedy do Krk bo od paru dni wyjść po schodach nie mogę;/ a przewrócenie się na łóżku graniczy z cudem...

Karolcia widzisz jaka będziesz miec teraz opiekę?? ;p iguły przez weekend odpoczęły o teraz muszą nadrobić..haha

Gosia ja też bym wzięła jakis kolorek bo masz jasny wózek i myśle że jak weźmiesz w karmelowym to sie zleje;p ale to tylko moje zdanie;) mi się bardzo podoba fuksja i pomarańcz;)

Eklerka, GabiK, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewiduję, że został nam jakiś miesiąc do porodu ;) Zresztą sama nie wiem czy nie lepiej by było mieć to już za sobą, bo Mały daje ostatnio czadu, w domu cokolwiek zrobić coraz ciężej, że już nie wspomnę o noszeniu brzucha... :D

Gosia, zaszalej z kolorami :) Ja mam wózek szaro-czerwony i strzelę sobie do niego czerwony kocyk, bo póki co mam 2 od mamy, ale żaden kolorystycznie się nie wpasował... :D Zresztą prawda jest taka, że nasze Maluchy długo pod tymi kocykami nie posiedzą, bo w maju już będzie ciepło, a czerwiec czy lipiec i kocyk na dziecku? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:09

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, my po lozeczko a nie po wozek ;) wozek jest na strychu w kartonie. A po lozeczko moze 30minut autem. Jeszcze przegadam sprawe z mezem.
    Mi tez wyszlo ryzyko przedwczesnego porodu 1:78 ale bede zaciakac nogi chociaz do poczatku maja.
    Paulinqa zebys wiedziala ze w koncu sie wziely do roboty. Od obchodu byly u mnie juz 3 razy. A jeszcze raz beda bo jeszcze ekg maja mi zrobic. Dzis jak mi sie nic nie dzieje a w sobote jak myslalam, ze mi serce wyskoczy z piersi to ledwo sie doprosilam o pomiar cisnienia.

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika przez zamieszanie zapomniałam Ci napisać że kupiłam łóżko piętrowe u tego sprzedawcy tylko inne - za tą samą cenę co ty i jedynym mankamentem było to że nie było uchwytów do szuflad.

Tylko że na razie złożyliśmy jedno łóżeczko a drugie czeka na strychu.

jestem z siebie dumna!!!! Zamówiłam rzeczy apteczne z geminii oraz materacyk! Po świętach wezmę od mamy ciuchy po małej do wyprania! Normalnie Matka pełną gębą ze mnie :D
    A i młodej kupiłam śliczne różowe Reeboki na wiosnę :D

No i po 13-stce :(

gosia86, PIGULSKA, madziorek, Rika, GabiK, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mim lubię za udane i zorganizowane zakupy ;) no a kasa to chyba każdej idzie jak woda :/

Gosiu śliczna wanienka :) podziwiam męża bo mojemu zawsze obojętne jaki kolor, jedynie przy wyborze wózka się określił ;)

Karolcia wreszcie jakaś konkretna i porządna opieka, trzymam kciuki żeby jutro Cie wypuścili i juz się nie powtórzyły te skoki ciśnienia :)

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, termometr do czoła z Superpharm jest firmy Novama Senso. Kosztuje 49,99 z kartą Lifestyle. Oferta ważna w dniach 17.-18.03.
    j73fnq.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:52

GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/termometr-laserowy-sisi-do-ucha-czola-wysylka-0-zl-i4946972488.html

ja mam coś podobnego od prawie 5 lat i jest OK

Muszę ruszyć dupę i iść na zakupy :)

No i zauważyłam jedną "oczywistość" - im wolniej chodzę tym mnie mniej brzuch boli :D

Tylko że ja nie umiem wolno chodzić i zawszę pędzę więc wyprawa u mnie po chleb z 10 minut wydłużyła się prawie do 30 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:57

GabiK lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

U nas dziś jakiś taki duży przypływ energii mamy.
    Ale może to przez słońce, a może bardziej przez to że od tygodnia zawsze coś było a to kiepska noc, a to bóle, wczoraj mnie cały dzień kuło w szyjce i ruchy małego powodowały ból i praktycznie cały dzień twardy brzuch, a dziś zero nic gdyby nie brzuszek mogła bym powiedzieć że nie czuję się ciążowo.

Wykorzystamy daną energię z umiarem, biorę się za raz za obiad.
    Mamy już wózek w domu. W pralce pierze się materiał z fotelika i gondoli, mam nadzieję że głupoty nie strzeliłam i nie rozwali sie jakaś część, wstawiłam bez wirowania na podwójne płukanie w niskiej temp. bo nie widzi mi się pranie rękoma, a mąż zanim by to ogarnął zastała by nas wiosna w 2016.

a u nas 35tc startujemy :)

gosia86, PIGULSKA, nadulek, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kasa to wszystkim ucieka przez palce :/ ja juz sobie zrobiłam nawet listę od kogo co i kiedy zamawiałam i jaki sposób wysyłki wybierałam, zeby pamietać o wszystkim :P
    Karolcia przynajmniej dziś sie cokolwiek dowiedziałaś a i opieka jakaś lepsza sie zapowiada.

Gosia ja z kolorów za dobra nie jestem, wózek mam czarny, pościel szara, kocyk mam szary z minky jasny turkus, jeden błękitny i teraz zamówiłam jeszcze szary :P ale chyba bym wzięła ten koral ładnie wyglada :)
    U mnie juz po praniu wiszą juz nasze duże rzeczy, uporządkowałam dokumenty, bo sie znów bałagan zrobił.
    Mąż wrócił do domu i pobiegł na badania okresowe ;)

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do domku. Nakaz oszczednego trybu zycia, zakaz dzwigania, seksu. Duzo lezenia i pic 3l wody gdyz z racji wzrostu potrzebuje jej wiecej. Chyba tych wod plodowych mam za malo albo na granicy. :/ ale to mozliwe bo ruchy czuje mocno i wyraznie i czasem bola. Dziecko juz tak swobodnie nie plywa no ale tez jest wieksze.
    wynik posiewu z szyjki pod koniec tygodnia do odbioru.

GabiK, Karolcia88, nadulek lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline cieszę się że Cię wypuszczają do domku :)

Blunerry tez mam zamiar dzisiaj prać tapicerkę ale na razie mi się nie chce:D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia też do pralki wrzucasz? Mi się już uprało i wyniosłam na suszarkę cieknie woda bo nie wirowałam ale obejrzałam i jest ok, nic się nie porwało, nie ufam pralkom bo już nie raz mi coś zniszczyła.

Ofe no to super śmigaj do domu i odpoczywaj.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe super, ze wracasz do domku :) bardzo sie cieszę :)
    Bluberry ja tez zamierzam prac w pralce na programie pranie ręczne i tam jest słabe wirowanie :)

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja zobaczę później jak wyschnie (obawiam się że jak tak będzie ściekać to na dole zrobi się zaciek) to też będę musiała na to ręczne wrzucić z małym wirowaniem ale wolę jednak tego uniknąć. Kiedyś mi wcięło sukienkę.

• GabiK Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe gratuluje!!!
    Karolcia musialam sie zakalapuckac :-) Wiedzialam,ze o lozeczku mowisz. A swoja droga jakie tam masz babole na tym oddziale!
    MiM i Maribel dzieki za info o termometrach. Popatrze sobie.
    Ja nic jeszcze nie wiem czy wypuszcza czy nie :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:04

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to wczorajsze testowanie wózka przez moja gwiazdeczkę :) dziadek wsadził wnusię a ja później ją musiałam przekupywać żeby chciała wyjść tak jej się spodobało i tylko brum brum po salonie :)

5450a06136.jpg

zabraliśmy do mieszkania ze sobą tylko fotelik, reszta wózek i spacerówka zostały na poddaszu u rodziców, stwierdziliśmy że nie będziemy tego ze sobą tachać skoro od 1 maja zamieszkamy już u rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 11:18

gosia86, maribel, PIGULSKA, WesołaMama, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. A ja jakiegos dola zalapalam, ze juz nie bede mogla prowadzic normalnego trybu zycia. Przeciez tyle rzeczy mam jeszcze do zalatwienia i zrobienia. Dobrze, ze jest Allegro i zakupy mozna robic przez internet.
    ogolnie to plakac mi sie chce i jeszcze sie zastanawiam co z tymi moimi wodami plodowymi jest nie tak.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zrobili Ci usg a pro po tych wód? mi to na usg wyszło

gosiunia lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) u nas już lepiej. Ja doszłam do siebie, a teraz ogarniałam mieszkanie. Ledwo bo ledwo ale musiałam pozmieniać pościel, poprać , umyć łazienkę żeby pozbyć się tego dziadostwa. Teraz odpoczywam. Ogólnie przez 2 dni jestem 1,5 kg na minusie. Żadnej ciężarnej takiego stresu nie życzę, martwiłam się o Wikisię, ale chyba nie potrzebnie bo bryka jak zwykle.
    Obyło się bez lekarza, starałam się pić brać probiotyk i temp. zbijałam paracetamolem. IP była dla mnie ostatecznością bo mi najlepiej dochodzi się do zdrowia we własnym domu, ale jakbym nie dawała rady to nawet bym się nie zastanawiała.
    Czekam na kuriera z pościelą dla Małej, zamawiałam w zeszły pon więc mogłaby już przyjść.
    Wszystkim szpitalnym mamą życzę szybkiego powrotu do domu :)

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ