X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w rozpoczętym 34tc :)
    Przyszła torba i też ma super zapach plastiku. Prać chyba nie będę, powietrzę i może przejdzie, jak myślicie?
    Gosiu, ja bym się nie przejmowała pasowaniem kocyka do wózka. Dzieci powinny mieć kolorowe rzeczy, to dobrze działa na mózg :)
    Ofe, już jesteśmy bliżej niż dalej, leżenie jest upierdliwe, ale damy radę :)
    GabiK, ja nie robiłam żadnych testów w I trymestrze, ale lekarz też mi powiedział, że będzie dobrze jak wytrzymam do 36tc.
    A co do materacyka, zadzwonił do mnie ojciec, że ten który dostał jest w super stanie i "mięciutki". No i tyle było mojego gadania że jak miękki to źle :P Dziś mija termin do którego ZUS miał rozwiązać moją sprawę. Dobrze, niech się nie śpieszą chamy jedne, za 4 dni mam wizytę, pewnie dostanę leżące zwolnienie i tyle mnie będą mogli gdziekolwiek wzywać. Swoją drogą miałam zostać poinformowana osobnym pismem jeśli nie dotrzymają terminu... Gdzie moje pismo????

gosiunia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, zus to największe gówno.. mają do wszystkiego prawo. Ja też czekam na ich decyzje teraz, zobaczymy co będzie.. Swoją drogą na zwolnieniu jest również teraz mój tato, który ma DG i zawsze od 20lat płacił normalne składki nigdy nie korzystając z l4 choć opłacał chorobowe niepotrzebnie.. teraz poszedł i dostał drugi miesiąc, bo na kręgosłup rehabilitację zacząć może dopiero najwcześniej 4.05 wcześniej nie ma miejsc. Przebył 3 różne nowotwory i 1 nawrót, miał w ciągu ostatnich 10 lat chyba z 12 operacji, na rencie z powodu kręgosłupa jest od ponad 25 lat, teraz ma powycierane kręgi w kręgosłupie czy coś takiego, miednica mu siada i w ogóle ciężko mu się poruszać. A przy nadciśnieniu i cukrzycy połowy rzeczy w zabiegowym nie mogą mu wykonać w ramach rehabilitacji.. Dziś otrzymał pismo, że w piątek na 12 ma się stawić w zusie (100km dalej) pod gabinetem, w którym odbędzie się badanie.. Ciekawa jestem jakim cudem chcą mu gołym okiem zbadać kręgosłup, który wcześniej wymagał rtg, tomografu i innych. Czekamy więc, kiedy orzekną że cudem ozdrowiał - dodam, że ojciec ledwie chodzi i tylko jeszcze godność nie pozwala mu pokazać się publicznie z laską..

Blu, Ty masz wózek camarelo? Ja się zastanawiam czy tu jest w oóle opcja, żeby ściągnąć tapicerkę.. kupiłam sobie szczotkę do lnu specjalną i chciałam to "prać" na stelażu jakoś czyszcząc po prostu.. no i obawiam się też, że jak ściągnę z fotelika do nie założe. Jak to robisz? są jakieś odczepiane części specjalnie czy jak?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia pewnie pismo wystawili dzisiaj i jeszcze liczą sobie czas na wysłanie
    Oby Twoja cierpliwość została odpowiednio finanswowo i to wysoko nagrodzona

Składam dokumenty do szpitala potrzebne przy przejęciu do porodu ogólnie wyczytlam że trzeba mieć wyniki usg ale ze zdjęciami czy bez?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba mieć wyniki usg???
    Ja wiem tylko o karcie ciąży, grupie krwi, przeciwciałach, paciorkowcu i ostatnich wynikach badań. Chociaż i tak tacham zawsze ze sobą wszystko w jednej teczce...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tylko wynik ostatniego badania usg. Jeżeli wszystko jest w porządku to jest to opisane w karcie. Jeżeli coś jest nie tak, to wtedy powinno być zdjęcie usg. Chociaż pamiętam, że jak u Izy na połówkowym niby coś wykryła, to nie dołączyła akurat tych zdjęć i pani profesor powiedziała, że to błąd bo nie ma do czego porównać. Więc jeżeli wszystko ok, to myślę że nie trzeba..

• MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie z serii głupich - gdzie jest pęcherz?

03.02.2014
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, gdzieś na wysokości spojenia łonowego.. tu takie zdjęcie pomocnicze ;) https://www.google.pl/search?q=p%C4%99cherz+u+kobiet+w+ci%C4%85%C5%BCy&newwindow=1&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bOsGVdG7EoSWaqO2gagP&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#imgdii=_&imgrc=XtXiAilmzQhZuM%253A%3B0FT04h9JHBUm6M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodyfit.pl%252Fadmin%252Ftiny_mce%252Fplugins%252Fimagemanager%252Ffiles%252Fmiesnie-kegla.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodyfit.pl%252Fpl%252Fnawigacja%252Fszkola-rodzenia%252Fszkola-rodzenia%252Fartykuly%3B300%3B263

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nie wiem gdzie ja czytałam o tych opisach usg
    Na stronie jednego szpitala piszą o takich badaniach Wyniki badań: WR,USG,HIV Grupa krwi i GBs, Hbs
    A na stronie drugiego ogólnie wcześniejsze wyniki badań, wypisy ze szpitala
    Tak czy inaczej naszykowałam te opisy ze zdjęciami w koszulkach plus wypis ze szpitala

Ofeline a usg miałaś robione 4D czy tylko na stronie szpitala taka propaganda?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego wynika że mnie pęcherz boli.

Kurczę co z moim mózgiem - przecież sama mogłam to w googlach wyszukać... matko ja chce swój mózg!

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

katalina, gosia86, Bluberry, Anielka, MiM, nadulek, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Blu, Ty masz wózek camarelo? Ja się zastanawiam czy tu jest w oóle opcja, żeby ściągnąć tapicerkę.. kupiłam sobie szczotkę do lnu specjalną i chciałam to "prać" na stelażu jakoś czyszcząc po prostu.. no i obawiam się też, że jak ściągnę z fotelika do nie założe. Jak to robisz? są jakieś odczepiane części specjalnie czy jak?

Katalina ja mam wózek holenderskiej firmy Bebetto model fabio. W gondoli da się wyjąć środek resztę niby też ale trzeba śrubki wykręcać natomiast fotelik rozebrał się do gołego :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytacie co w domu więc wam powiem.... Wracam i co zastałam.. nawaloną matkę.. no dobra wypitą jak kto woli....

Jadłam obiad ze łzami w oczach ale sie powstrzymałam... Potem wzięłam kąpiel co by zmyć z siebie te szpitalne bakterie i pękłam... gadałam do Lilki żeby byla zdrowa i sobie popłakałam, nawet mi lżej troche ale jakbym mogła to bym dalej płakała ale nie chce żeby malutka czuła to....

Także leże już w łożeczku, maż niestety musiał wracać do pracy ale jak wróci to nie wypuszczę go z rąk...

A moj kocyk minky na zywo mi sie nie podoba za bardzo, strony minky jst super ale ta z sówkami za bardzo różowa a na zdjeciu tak to nie wyglądało.. no cóż, moja wina...

Gosiu usg to ja miałam 2 d takie zwykle o ile dobrze mi się wydaje, no na pewno w sumie, mialam 4 d wiec u swojego gina wiec bym poznała...

A na porodówkę w koncu nie trafiłam bo od rana leżałam z bólem krocza ale wczoraj sama zajrzałam do dali porodów rodzinnych wiec wiem jak wygląda. Dla mnie najważniejsze jest to ze poznałam personel a reszta to mniej ważna...

atdc8iikup31msj2.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane po długiej nieobecności. Nie mam szans,żeby już Was nadrobić, ale mam nadzieję, że wszystko w naszej grupie w porządku... Bardzo zaniepokoily mnie wieści o Waszych pobytach w szpitalu (Ofe, Karolcia, Pigulska), trzymam.za Was kciuki dziewczyny, jeszcze za.wcześnie na rozpakowanie.
    Ogólnie ilekroć chciałam Was nadrobić i coś napisać nie nadazalam, wiec wybaczcie jeśli chwilowo w ogóle nie jestem w Temacie.
    Gosiu juz melduje co u nas:-) generalnie staram się dużo leżeć, bo strasznie doskwiera mi kręgosłup :-/ z moim maluszkiem wszystko na szczęście w porządku, choć ciągle ma sporą główkę, większą o 2 tyg od reszty, co mnie trochę martwi... Poza tym czekamy na powrót męża pod koniec marca. Dziś w końcu zamówiłam wózek - zielony camarelo Sevilla z fotelikiem maxi cosi. Aha... No i rozważamy zmianę imienia z Nataniela na Tobiasza... W skrócie to chyba tyle. Aha, no i stuknela mi 30:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 16:49

gosia86, MiM, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyjechała moja pościel do łóżeczka i jestem bardzo z niej zadowolona :) jednak warto było zainwestować w rożek, przyda się na początku. Muszę jeszcze tylko wyprać, a w połowie kwietnia ubiorę łóżeczko i wsadzę fotki :)
    Aga Gosia ma rację że ZUS to dzisiaj dopiero mógł pismo wystawić, przecież oni mają czas.
    Ewelinke gratuluję dobrych wieści z wizyty :)
    Ja bym poszła na spacer ale słaba ciągle jestem, a taka piękna pogoda :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niepotrzebnie się przejęłam bo BPD czyli wymiar dwuciemieniowy główki wygląda na 37 tydzień a HC czyli obwód głowki na 34t1d... czyli chyba nie jest tak źle....

Teraz wpisałam te wymiary na BBF i wg wykresu mieszczą się w normie są gdzieś na 50 centylu więc chyba niepotrzebnie spanikowałam bo wymiar dwuciemieniowy będzie raczej zawsze większy...???

A może się myle....

Alma a u ciebie który wymiar jest wiekszy?

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, Kochana.. domyślam się, że to bardzo trudne i smutne widzieć mamę w takim stanie.. Ale nie płacz, nie warto.. Już za moment będziesz miała swoją wspaniałą rodzinę.. Pokierujesz Waszym życiem zupełnie inaczej, nie popełnisz tych samych błędów, a co najważniejsze zyskasz kolejną osóbkę, która będzie Cię bezgranicznie kochała..

Na kwietniówkach poród na żywo ;)

olka24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za opinie co do imienia chyba jak zobacze syneczka to wtedy na jakieś imię się zdecyduje :) z córeczką było by o wiele prościej :D Ofe personel najważniejszy u mnie w mieście w moim szpital niestety same wredne kobiety podobno większość takich opinii mam Ofe nie denerwuj się mamą bo nie warto szkoda zdrowia swojego dzidziusia i nie płakaj mała na pewno ma się świetnie i bedzie zdrowiutka :)

• alma Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe u mnie BPD w 31t4d było takie jak w 35 tydz, a Hc jak 34 tydzień. Wymiar dwuciemieniowy zawsze jest większy od obwodu główki. Więc nie martw się, widzę że Twoja niunia tez ma większą główkę... Mój gin mówi, że teraz reszta ciała będzie gonić główkę i żeby się nie martwić, bo jest ok.
    Co do mamy, to szczerze współczuję, ale pomysl, jaką Ty będziesz wspaniałą mamą dla swojej córeczki, głowa do góry kochana :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 17:05

olka24 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście dam pytanko z innej beczki pierzecie już ubranka dla Waszych maluchów??bo Ja się właśnie nad tym zastanawiam czy nie zacząć bo już mi ciężko a za miesiąć to nie wiem czym dam rade -termin mam na 15maj ale juz wiem że bede rodzić 7lub 8 maj albo tydzień wczesniej czyli sam początek maja cesarke mam planowaną i dlatego i tak nie wiem czy teraz nie za wcześnie na pranie??

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma mam nadzieję, że tak będzie i nasze bobaski będą zdrowiutkie...

Pewnie jakby było coś nie tak to w szpitalu zwrócili by na to uwagę z resztą moja kluska jest spora bo wazy 2187 g a my z mężem jesteśmy wysocy i też dobrze zbudowani i wygląda na to, że malutka chudzielcem także nie będzie ;)

Dziekuje za wsparcie, nie wiem co ja bym bez was zrobiła...

Aha muszę się pochwalić, że mężuś powiedział ze on będzie wszystko robił, sprzątał itd. i powiedział, że bardzo dobrze, że mi tego zabronili, ale coś mu w to nie wierze, zobaczymy ;)

Moje wody płodowe czyli AFI wynoszą 12,9 cm, w necie czytam ze norma jest od 5 do 20.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ