X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe taki mąż to skarb mój dużo gada a połowe z tego robi ale też nie mogę powiedzieć że nie pomaga :D zobaczymy tylko jak to będzie po porodach z naszymi wszystkimi majowymi tatuśkami jak się sprawdzą u każdej w domku :)To chyba ok z tymi wodami ale może oni mają jeszcze jakieś inne dokładniejsze parametry....będzie dobrze

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja już mam poprane i poprasowane i dobrze, że się pośpieszyłam ;)
    Sporo dziewczyn jest już na etapie prania i prasowania wiec też mozesz zacząć
    ;)

olka24 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma cieszę się że się odezwałaś bo martwiliśmy się wszystkie o Ciebie:*
    Ewelinke gratuluję dobrych wieści :*

Ofeline przykro mi z powodu sytuacji z mamą ale dziewczyny mają rację skup się teraz na sobie i Lilce
    Wstaw zdjęcie kocyka :)
    Olka ja mam juz prawie wszystko wyprane i wyprasowane została mi jedna pralka do włączenia
    Beti pochwal sie pościelą:)

Bluberry nie wiedziałam ze bebetto jest holenderskie, mój wózek wyprał się super już nawet go poskładałam mąż tylko śrubkę przykręci przy budce :)

Gabi, Karolcia co tam u Was?
    KotMisia co u diabetologa?
    Pigulska czekamy na wieści

olka24, Wonderwall, alma, PIGULSKA lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia obiecuję, ze już nie zniknę, bo tęskniłam za Wami ;)
    Ofe inaczej być nie może, to oczywiste, że nasze maleństwa będą zdrowe i śliczne :) Twoja Lilka to naprawdę spora kluska, mój niuniek tydzień temu ważył 1820 gramów, więc jest sporo mniejszy, ale jeszcze nadrobi, obrośnie w tłuszczyk, że hoho ;) A Ty kochana słuchaj się lekarzy, oszczędzaj się i odpoczywaj.
    Olka ja też część rzeczy już wyprałam, na pierwszy rzut poszła wyprawka do szpitala, kocyki, pieluchy itp. Mój podstawowy błąd, że przy pierwszym praniu nie dodałam płynu do płukania i ubranka były szorstkie i się elektryzowały podczas prasowania, teraz więc dodałam hipoalergicznego płynu i rzeczy są mięciutkie.

gosia86 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7bfaa7dc133.jpg

Tło jest za różowe jak dla mnie a na zdjęciu było takie jaśniutkie, ładniej wyglądało no ale trudno już...

W biedronce za to kupiłam sobie super mięciutki polarowy kocyk w kolorze turkusowym ale nie dziecięcy chociaż też się może przydać dla Lilki ;)

Może widziałyście te koce? za 35 zł.

gosia86, nadulek, alma, madziorek, GabiK, WesołaMama, PIGULSKA, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tez zaczne prać jak mówicie że tez juz robicie pranko to nie czuje sie dziwnie i że za wcześnie :)jedyne jakie u mnie w biedronce byly to z disneya kubus puchatek,prosiaczek,kłapołuchy-taki kupiłam i tygrysek za 30zł :)Ofe kocyk fajny taki słodki ten róż :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline mi tez się podoba
    Nie widziałam tych dużych w biedronce

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    No i rozważamy zmianę imienia z Nataniela na Tobiasza... W skrócie to chyba tyle. Aha, no i stuknela mi 30:-/

Jak leżałam z Młodą w szpitalu - na sali był z nami Nataniel. I widziałam jak Mama od niego warczała jak ktoś powiedział do niego Natan. Więc zwracałam się do malucha per "szkrab".
    I tak się zastanawiam Alma jakie jest zdrobnienie od Nataniela? :)

PS. w środe do gina i tak się zastanawiam ile od czwartku przytył mój Maluch. Powiem Wam że jak z Młodą byłam w szpitalu nie dawał mi w ogóle popalić - pewnego dnia już chciałam podejść do szpitala obok żeby mi zrobili KTG. Pomimo słodkiego i coli nie dawał mi znaku życia. Teraz jak już jesteśmy w domu to wystarczy że siądę a czuje jak się wierci - więc wniosek z tego jeden się nasuwa - DZIEWCZYNY BEZ STRESU POPROSZĘ (wiem że to tak łatwo się piszę/mówi - ale wiem na własnym przykładzie że 12 dni strachu o pierworodną zrobiły swoje)

alma lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie zamartwiaj sie. Mi wyszlo 8 wod plodowych i mowili, ze w normie wiec wierze na slowo.
    Gosia, dotarl do mnie internista na konsultacje w zwiazku z cisnieniem (ciekawe czemu nie kardiolog) i maja mi na wieczor dolozyc jeszcze jedna (nowa) tabletke. Cisnienie o 13.30 147/87 a o 14.30 147/95. Po 16spadlo na 130/70. Wiec nie jestem w 100% pewna ze jutro bede w domku.
    Wlasnie mamy ktg, mloda chyba nie przepada za podsluchiwaniem bo ucieka ciagle

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co właśnie uslyszałam od mamy jak jej powiedziałam, że dr kazal mi dużo leżec....

Czy ja mam zamiar teraz leżeć przez miesiąc i nic nie robić? I dla mojej mamy jest to niewyobrazalne, że coś takiego mi nakazano, bo kuzynka moja wręcz przeciwnie duzo chodziła i ćwiczyła żeby mieć łatwiejszy poród....

A ja mowie ze ja nie jestem żadna tam Asia i żeby się nie wypowiadała jak się nie zna na medycynie a mi to ma pomóc aby przedwcześnie nie urodzić. A ona mówi ze się lepiej zna niż ja bo urodziła 2 dzieci a moja teściowa 4 i jakby to usłyszała co ja mówię o oszczędzaniu się to by mnie wyśmiała...

Łzy mi same lecą..

Gdzie się podziała moja matka???

Na koniec dodała, że jest przekonana, że będe wychowywać moje dziecko jak nasza sąsiadka która jest nadopiekuńcza i nie puszcza dziecka na dwór żeby się nie zgrzało itd...

ps. taka mądra i obeznana moja matka, że mnie urodziła w 8 miesiącu... pewnie dlatego, że sie właśnie nie oszczędzała... miałam szczęście, że moje płucka były na tyle rozwinięte ze mogłam sama oddychac a ważyłam 2100 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:25

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline wiem co czujesz tez słyszałam podobne teksty od mamy i to od samego początku. Teraz jest chyba jeszcze gorzej bo nie mówi bezpośrednio do mnie tylko gada po rodzinie Np do mojej bratowej a ta potem do mnie dzwoni i pyta czy skopałam ogródek lub umyłam okna

Karolcia ważne że kogoś ściągnęli na konsultację i dali jakies leki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuję ci tego problemu z ciśnieniem, mam nadzieje ze szybko ci się to unormuje i wypuszczą Cię do domku...

Gosiu moja mama uważa, że ciaża to nie choroba a wszystkie kobiety teraz sie cackają ze sobą i przesadzają itd

No ale kurde jakby było super to czy zatrzymali by mnie w szpitalu i dali takie zalecenia, nie każdy organizm jest taki sam...

Mnie też to wkurza, że tak się stało, wiadomo, że chciałabym śmigac do maja bezproblemowo...

Ale takie słowa bolą zwłaszcza od matki...

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFE jedynie co mogę ci napisać to tylko to żebyś byłaś silna! Jestem z Tobą! Pewnie każda z Nas jest teraz z Tobą w tym momencie.

gosia86, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    OFE jedynie co mogę ci napisać to tylko to żebyś byłaś silna! Jestem z Tobą! Pewnie każda z Nas jest teraz z Tobą w tym momencie.

Dziękuje :* Jestem silna i to bardzo bo przeszłam z rodzicami już wiele, za wiele...
    ale coś mi dzisiaj hormony po tym szpitalu szaleją i co chwilę popłakuje i mam potrzebę wygadania... Sorki, że padło na was i tak smęce...

Juz koniec z tym. Wiem, że i tak Bede najlepsza matką dla mojego dziecka.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, moja koleżanka będzie miała synka i nazwie go Nataniel. Bardzo ładne imię, które z hebrajskiego oznacza "Bóg dał". Ale jak macie spore wątpliwości to zmieńcie. U nas będzie Tobiasz, ale zastanawialiśmy się z mężem jeszcze nad imieniem Jeremiasz:) Do dziś mi chodzi po głowie;)

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Alma, moja koleżanka będzie miała synka i nazwie go Nataniel. Bardzo ładne imię, które z hebrajskiego oznacza "Bóg dał". Ale jak macie spore wątpliwości to zmieńcie. U nas będzie Tobiasz, ale zastanawialiśmy się z mężem jeszcze nad imieniem Jeremiasz:) Do dziś mi chodzi po głowie;)

A jakie jest zdrobnienie imienia Nataniel? Pytam się na przyszłość żeby unikać krępujących sytuacji z innymi mamami.

03.02.2014
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel obiecuję wrzucić jutro jak będzie lepsze światło. Dzisiaj robiłam totalne odchwaszczenie bo przez 1,5 tyg nieźle się zapuściłam a w takich momentach jak ostatnie perypetie u mnie wolę nie myśleć że jakby przyszło jechać na IP to ja zarośnięta jak miś Uszatek.
    Dziewczyny co do mam to niby się troszczą , ale zdanie swoje mają. Ja odkąd mieszkam z mamą to tylko ja odkurzam i myję podłogi i łazienkę. Już jej ze 3 razy mówiłam że mi ciężko no ale jakby grochem o ścianę. Mi się wydaje że ona myśli że dopóki nie padnę na pysk to wszystko mogę. Nawet teraz nie mogła siostry poprosić o pedicure tylko mnie, a zwracałam jej uwagę że ja sama ledwo swoje paznokcie ogarniam i chciałabym jej przypomnieć że pod koniec ciąży ze mną to takie rzeczy robiła jej moja siostra. To skwitowała to że to już zaawansowana ciąża była a ja na to że ja to chyba w początkowej i w ogóle prawie zaraz nie rodzę . I tak niby leżę ale przychodzi taki moment że się przeforsuję i później zdycham :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - wspieram :* a kocyk mi się bardzo podoba.
    Karolcia mam nadzieję, że szybciutko Ci unormują to ciśnienie...
    Moja mama na szczęście wręcz przeciwnie - dwie ciąże przeleżała i bardziej się martwi niż ja. Codziennie dzwoni i pyta czy leżę :P

gosiunia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

• maribel Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, zdrobnień jest wiele. Musiałaś trafić w szpitalu na dziwną kobietę, skoro się takich rzeczy czepiała. Np. spotkałam się z sytuacją, gdzie na Jonatana mama wołała Natan. Także zależy co kto woli, lubi, preferuje.

atdc9vvjg5na5b6o.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ