X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa mam to samo, boli jak diabli, cos czuje, że mam to co ty... ;/

Śpij dobrze i nóg za bardzo nie rozchylaj ;) :D

paulinqa lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Olka ja odkąd w ciąży jestem to jak sie zagotuje to bronię swojego jak lwica :) choc ostatnio bardziej ugodowa jestem. A miałaś taka sama sytuacje z bepanthenem? Doslali Ci czy jak?
    przyslali na wymiane na ich koszt i mialam spokoj

madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ciazy moje nerwy osiągnely poziom hard hehe

madziorek lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    przyslali na wymiane na ich koszt i mialam spokoj

Ah to czekam na decyzje, wysłałam im numer kartonu i numer z paragonu, bo nie jestem w stanie z paragonu odczytać, które jest wybite czy z gratisem czy bez.

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się szybko po wizycie :)
    Z szyjką nie ma tragedii ale niestety złapałam jakąś infekcję i dostałam globulki dowcipne :/
    Może za dużo lekarzy tam grzebało w ostatnim czasie i stąd to paskudztwo nie wiem...

Z Młodym wszystko w porządku :) pani dr sprawdziła przepływy i łożysko - w normie :)

Oczywiście znowu było zasłanianie rączką ale udało nam się pstryknąć szybką focie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad1332312b3f.jpg

Bluberry, katalina, Catyyy, alma, Agusia246, gosia86, beti97, Ofelaine, GabiK, Nana86, paulinqa, MiM, AGA 30, nadulek, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma super ze się odezwałaś :) A imię to ma się Wam podobać a nie rodzinie. U nas też była raczej średnio entuzjastyczna reakcja na wybrane imię ale teraz już wszyscy to zaakceptowali i wypytuja jak tam Nikoś ;)

Ofelaine ach niby w domu najlepiej ale współczuję takie powitania i traktowania :) trzymaj się dzielnie i myśl tylko o tym co dobre dla Lilki i Ciebie :) a te mądrości sprzed przeszło ćwierć wieku jednym uchem wpuśc a drugim wypuśc. Będzie dobrze :)

Karolcia może rzeczywiście to ciśnienie wzrosło po sterydach. Trzymam kciuki żeby jutro Cię wypuścili :)

Katalina mój synek przy badaniu leżał spokojnie i praktycznie się ruszał a teraz szaleje jak wściekły ;) wypycha nóżki pod żebra a kolankami chyba ciśnie wokół pępka. Także spokojnie takie dzieciaczki widocznie mają napływy wzmożonej aktywności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:57

alma lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ale słodka fotka, też bym chciała taką mieć... Cieszę się, ze z maluchem i z Tobą wszystko w porządku, oszczędzaj się koniecznie!

PIGULSKA lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska śliczny Nikoś na patrzeć się nie mogę:)
    Gabi cieszę się że już jesteś w domu:)

PIGULSKA, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Gosiu a u ciebie problemy ze spaniem?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska niestety jak obudzę się na siku to potem ciężko zasnąć :( i tak koczuję do rana. Zrobiłam mężowi śniadanie i może uda się zasnąć jak wyprawię go do pracy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Niech juz bedzie 8.15 zebym wiedziala, ze juz na pewno do domku wychodze ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Ty to chyba jesteś rekordzistką odnośnie pobytów w szpitalu bidulko
    Ale jak Ofeline wczoraj pisała lepiej sprawdzić co się dzieje niż potem żałować
    Życzę Ci aby Cie dzisiaj wypuścili do domku :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 05:48

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moze nie jest ze mna tak najgorzej ;) pewnie zdarzaja sie lepsze eekordzistki. Ale mam OGROMNA nadzieje, ze ten pobyt to juz bedzie ostatni przed porodem ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wikusią porannie :) Takie małe sprostowanie ten pedicure to nie wczoraj był tylko z tydzień temu :p no a dokładnie posprzątać to tylko ja w domu mogę i staram się to robić raz w tyg. Mama jest po udarze i ma endoprotezę którą już 3 razy wyłamała, więc lepiej jak do podłogi się nie schyla. Facet w delegacji więc na odległość nie pomoże:/ no a ja w brudzie nie lubię mieszkać. Jak nie ma komu to ja na raty muszę i niestety takie życie, ale przez najbliższy tydzień się oszczędzam obiecuję :)
    Karolcia mam nadzieję że dzisiaj Cię wypuszczą :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciotki :)

Pigulska Nikos jest cudny :) i dziekuje za wsparcie.

Karolcia zycze aby dzis Cie puscili do domku a ja leze i mysle co tam w szpitalu o tej porze by sie dzialo. Teraz pewnie mialabym ktg. Ale Lili juz nie spi i sie wierci wiec wiem, ze jest ok.

Mezus pojechal wlasnie do pracy spozniony bo musielismy sie naprzytulac troche:) ale dalej mi malo.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak wstanę na siku to potem mam problem z zaśnięciem

Karolcia dokładnie oby to był twój ostatni pobyt w szpitalu przed rozpakowaniem ;)

Żeby już z rana zgaga paliła to jest niemożliwe przecież jeszcze nic dziś nie zjadłam :/

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja nie miałam nic złego na myśli po prostu mi Ciebie szkoda że tyle musisz koczować w szpitalu, ale wiadomo jak mus to mus

Wyprawiłam męża ale i tak nie czuję się spiaca poza tym nie mam jakiegoś planu na dzisiaj
    Mogłabym zrobić to ostatnie pranie ale mąż znów nie sprawdził szamba, chyba że zaniosę do mamy do prania

Beti to nie zmienia faktu że ten pedikiur mogła zrobić Twoja siostra lub jej córka
    No ale u nas jest tak samo jak ja nie zafarbuje mamie włosów to nikt tego nie zrobi a jak już raz zrobiła to moja siostra to mama wyglądała gorzej niż przed farbowaniem

Pigulska może Nikosiowi rosną włosy i stąd ta zgaga rano
    Ja naiwnie wierzę że Pola urodzi się z czupryną:) i stąd ta zgaga
    Mam prawie 15 kg na plus o matko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 06:28

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam planow na dzis :D ale chyba wiem co bede robic....

Poleze sobie :D a co :)

Ssie mnie z glodu ale nawet nie chce mi sie na dol schodzic.
    oh przypomnialo mi sie, ze luteinke trzeba na dole zaaplikowac :) i duphaston lyknac.
    juz mi nikt nie poda tableteczek, samej trzeba sie pilnowac :)

Mysle co by tu dzisiaj kupic na allegro dla mnie albo Lilki :)

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ofeline ja to parę pomysłów bym miała na zakupy ale jak zwykle funduszy brak. No niestety o lekach trzeba pamiętać teraz

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie był lament że ja jestem delikatna a siostra to już mniej i będzie ją boleć. No ale do porodu na pewno już nie będę takich rzeczy robić , tym bardziej że czuję się tak sobie. Najgorzej jest jak otaczają cię osoby które myślą że się cackam z sobą i słynny tekst ciąża to nie choroba. Mojej siostrze też czasami trudno pojąć kobiece mdłości a przecież nie każda kobieta przechodzi ten czas tak samo. Idę się jeszcze przespać bo po 5 obudziła mnie Wiki a teraz jest cichutko i trzeba to wykorzystać na spanie :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ