X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie brakuje mi tylko kosmetykow, do pepuszka czegos I pare drobiazgow.

Mialam zasiegnac informacji na SR ale w tej sytuacji nie wiem czy moge chodzic. Zapomnialam sie w szpitalu zapytac. Spytam swojego gina. Ale jak bede rodzic w Strzelinie to nie wiem czy jest sens chodzenia do Sr w Zabkowicach.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia absolutnie nie pomyslalam, ze mialas cos zlego na mysli :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta zgaga bardzo często męczy i się obawiam że urodzę małego szympansa :P

Beti jak słyszę takie teksty ze ciąża to nie choroba to mnie szlag trafia :/ U mnie jest odwrotnie wszyscy w moim najbliższym otoczeniu się ze mną cackają co już też zaczyna mnie doprowadzać do furii...

A wczoraj jakiś facet w aptece wrył się bezczelnie przede mną do kasy, wyzwalam gnoja od niewychowanych chamów! No mówię wam tragedia! Co za ludzie

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też mam już +13 kg chyba tragedii nie ma :) tymbardziej ze od ostatniej wizyty przybrałam niecały kg, zobaczymy jak będzie na finiszu :)

Ile macie pieluch w rozmiarze 1?? 2-5kg

8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Pigulska moja mama ze mną w ciąży miała mega zgagę po wszystkim a urodziłam sie łysa :) zdjęcie cudne.
    Tez nie mam dziś planów, bo zakupy w większości zrobione, kasy brak. Pozostaje książka i tv. Spacer po chleb sobie zrobię :)

Miłego dnia :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska,ale sliczna dzidzia! Po mince widac,ze nie bardzo lubi,zeby mu przeszkadzac,ale dobra,zrobi mamusi przyjemnosc :-)
    A i bardz dobrze,ze chama przywolalas.do porzadku. Ja mam 156szt rozm 1. Myslalam,ze za duzo,ale jesli sie nie uda i urodze przedwczesnie to chyba bedzie ok.
    Karolcia trzymam kciuki za 8.15,zeby wszystko bylo w porzadku i pozwolili Ci wyjsc do domu i zebysmy zadna tutaj przed 38 tyg szpitala nie odwiedzaly,chyba tylko turystycznie ;-)
    Beti to kamien z serca,ze jednak troszke mozesz o siebie zadbac. Szkoda,ze nie ma Ci kto pomoc,ale oszczedzaj sie kiedy tylko i jak tylko mozesz. Wiem,ze latwo powiedziec trudniej zrobic,sama nie jestem dobrym przykladem.
    Gosia co dzis zakupujesz fajnego ? :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek no to nie ma reguły ;) może być łysy albo mieć mega czuprynę nieistotne, najważniejsze że był zdrowiusieńki ;)

Pora na śniadanie :)

GabiK dzięki :) taki uparciuch to po tatusiu, on też strasznie nie lubi obiektywów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 07:17

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Madziorek no to nie ma reguły ;) może być łysy albo mieć mega czuprynę nieistotne, najważniejsze że był zdrowiusieńki ;)

Pora na śniadanie :)
    Dokładnie, mi może raz przeszło przez myśl czy urodzi sie z włosami czy nie, akurat jak u znajomych urodził sie mały wlochacz :) a tak nie ma znaczenia dla mnie. Tylko zdrowy <3

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez mam czesto zgage, ciekawe czy Lili bedzie miala czuprynke <3

Ja pampersow nie mam jeszcze w cale i sama sie zastanawiam ile kupic. Ponad
    100 sztuk wydaje sie byc sporo. Ale jak sie zaczna kupki co 3 godziny to pewnie zejdzie w mgnieniu oka. :)

Karolcia czekamy na wiesci.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poki co jedna duza paczke 1 czyli 78sst ale chyba dokupie jeszcze taka mala z 30szt zeby zabrac do szpitala.
    Tez czekam na obchod jak na zbawienie ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U nas też ciężka noc. Oby dziś bylo lepiej. Wiosna za oknem a ja jak zwłoki ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)

Karolcia, trzymamy kciuki :)

My pampersów mamy 2 paczki 1 po 43szt i paczkę 2 68szt chyba.. muszę jakieś dokupić, ale kiedy to nie wiem. Może w kwietniu jak zus kasę raczy przelać (jeśli raczy), bo na razie wszystko pochłonął ten pieprzony samochód.. Dobrze, że chociaż mały zapas mam, potem najwyżej wizytujących będę prosić jeśli będą chcieli przyjść i przynosić..

Miałam ambitny plan uprać dziś z wózka obicie i okrycie materaca.. ale teraz tak stwierdzam, czy nie za szybko? Nie zakurzy mi sie to? Nie wiem czy urodzę za 2 czy 6 tygodni.. czy może jeszcze za 8, wszystko się może zdarzyć.. Niestety wózka nawet nie mam w co wsadzić, bo mąż gdzieś wsadził folie i nawet w folie nie owinę.. Na łóżeczko jedynie nałożę później podkład i prześcieradełko, nic więcej tam nie przewiduję, więc specjalnie ubierać nie będę, ale znów nie wiem czy nie za szybko z tym praniem...

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mi sie tez ciagle wydaje, ze prac teraz to za szybko a moja teściowa co wizytę sie pyta czy juz uparłam rzeczy. Powiedziałam jej, ze po świętach, bo akurat będzie 1,5 miesiąca do terminu a ona do mnie: żebyś sie nie zdziwiła. Wiec ja głęboki wdech i od 10 w dół :P

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z jakiego materiału macie przescieradelka? Bo mi teściowa kupila z froty i nie wiem czy to nie za szorstkie? Ja sama lubię tylko bawełnę w łóżku :)
    A pampersów mam 1 paczkę 43 szt. Ale u mnie w szpitalu dają wszystko. :)
    Np do samego porodu muszę mieć kapcie i gumke do włosów :)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się tak straszymy wczesnymi porodami a większość moich koleżanek pierwsze dzieci urodziły jednak po terminie ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuck.. właśnie sobie uświadomiłam,że prześcieradełek jeszcze żadnych nie mam.....

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja mam bawełniane z Ikei. A to frotowe może zmięknie po praniu? Zamówiłam takie frotowe ochraniacze na przewijak. Te ręczniki z kapturkiem tez mi sie takie szorstkie wydają, ale któraś z dziewczyn na forum pisała, ze miękną po praniu ;)

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

KotMisia lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prześcieradełka bawełniane i frotowe, i powiem szczerze nie są szorstkie jak dla mnie. Do każdego prania dałam oczywiście płynu do płukania z jelp :) jedynie co to wydaje mi się ze z froty są cieplejsze

Mój wózek póki co stoi i się kurzy ;) nie spieszę się z tym bo przecież od razu po porodzie nie będę śmigać na spacery
    Ale za to wszystkie ubranka, kocyki itp mam wyprane i czekają poukładane w szufladach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 08:39

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ