X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)

spaliśmy do 8 ale Mikołaj tak kopał że mama musiała wstać i zjeść;D nie powiem że dłużej bym nie pospała no ale trzeba pomału przestawiać się na tryb dziecka;p

ja ubranek nie mam upranych własnie nic i mąż mnie pogania bo stwierdził że do porodu nie zdąże, dziś taka piękna pogoda więc może wezmę się za to? ;)

też nie mam jeszcze prześcieradła, butelki żadnej, kapci do szpitala i kosmetyków dla małego a pampersów mam 1 paczkę 1. chyba czas wziąć się za dalsze zakupy;)

aaaaaaaa i mamy wózek!;) jest przepiękny dla mnie idealny;)

PIGULSKA, madziorek, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa no to chwal się wózkiem ;)
    A na takie zakupy co piszesz to wystarczy chwila na allegro i wszystko kupione z dostawą do domu ;)

paulinqa, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa to wrzucaj zdjęcie :)

Ja wiem, że to już tu tysiąc razy było.. Ale może mogłaby któraś z Was podesłać listę zakupów, jakie wypadałoby zrobić w aptece? Niestety.. totalnie zielona jestem, myślałam że SR jakoś mnie będzie oświecać, ale póki co żadne zajęcia nie były z położną, a ostatnie z dietetykiem tak mnie zniechęciły, że nie wiem czy dziś iść :/ Tak więc nie mam właściwie nic do pielęgnacji Maluszka..

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze. Kazali mi tylko sprawdzac w domu cisnienie i zazywac te dodatkowe leki (2x1) czyli w sumiw 5 tabletek na zbicie cisnienia ;)
    Przelozona mam o tydzien wizyte u lekarza. Wypis ma byc jakos wyjatkowo wczesnie bo po 11 i srednio ma mnie kto odebrac ale jakos damy rade, siostra po mnie podejdzie

KotMisia, paulinqa, PIGULSKA, Ofelaine, katalina, gosia86, madziorek, WesołaMama, Wonderwall, GabiK, nadulek, dorota1987, gosiunia, alma lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b19352cafc9.jpg

nasza bryka;)

Pigulska w sumie tak muszę zasiąść do tych zakupów;p

Karolcia super że wychodzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:01

PIGULSKA, Ofelaine, katalina, gosia86, madziorek, Wonderwall, GabiK, nadulek, dorota1987, Agusia246, olka24, gosiunia, slash, alma lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa śliczny :) camarelo carera :) to tez był mój typ ;)

Karolcia super ze wychodzisz :)

paulinqa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina najpiękniejszy wózek :) Mamy taki sam :) na żywo jest jeszce piękniejszy <3

paulinqa, madziorek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia super że wychodzisz :*
    Paulinqa piękny wózeczek
    Gabi ja nic nie kupuję chwilowo jak cos to dopiero w przyszłym miesiącu, to Ofeline chce szaleć z zakupami :)
    Prześcieradła mam bawełniane z jerseyu bo dla męża frotowe wydawały się szorstkie, a pampersów 1 mam 43 sztuki ale dokupię jeszcze bo wczoraj pytalam dziewczyny z mojego rocznika które niedawno rodziły i używały 1 około miesiąca a zdarza sie że i do 10 sztuk dziennie schodzi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja zakochałam się w tym wózku a mąż jak go zobaczył to powiedział od razu bierz bo wyglada jak porsche wśród wózków;p haha. jest lekki super sie prowadzi;)

dzieki dziewczyny;)

a powiedzcie zamawiacie literki z imieniem nad łózeczko?? bo mi się podobają ale zastanawiam się nad nimi ;p możecie polecicie jakiegoś sprzedawcę?

Wonderwall lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa ja też mam camarelo ale sevilla, ale wydaje mi się że wygląda dokładnie tak samo, jedynie faktura zupełnie inna ale carera też mi się bardzo podobała :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia super, ze wychodzisz. GabiK Ciebie tez witam w domu :)
    Wózek fajny, był to moj jeden z pierwszych typów a aż tak dużo ich nie miałam :) niestety w sklepie wydał mi sie jakiś wielki a ja wzrostu za dużo nie mam ;) a ostatnio babeczka z takim była w kościele, tylko kolory inne :)
    Pampersow jeszcze nie mam. Tak myślałam, ze 1 kupie jedna paczkę 30 sztuk do szpitala i takie duże opakowanie jak w Tesco dają 148 sztuk pampersow 2 bo one sa od 3-6 kg. Najwyżej będę odwijac ten pas, zeby pępuszek odkrywać. A jak będzie mi niewygodnie czy coś to wyślę męża do sklepu po 1 :)
    W ogóle moja mama ostatnio pytała na ile taka paka pampersow 148 sztuk starczy i mówi do mnie na miesiąc? A ja jej mowię, ze z tego co mi mówiła koleżanka to max na 2 tyg. I mama zbladła :P

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gosha z kwietniowek urodziła synusia. W 38 tyg ale to nie pierwsza ciaza :)

Jak ja będę rodziła to też chciałabym być tak przytomna żeby z Wami pisać :)

paulinqa, WesołaMama, nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:55

paulinqa, PIGULSKA, Bluberry, madziorek, WesołaMama, GabiK, Wonderwall, dorota1987 lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina sevila też nam się podobała ;)

Kotmisia też bym tak chciała ale ja to pewno bede tak zestresowana że nawet nie będe umiała mówić do męża;

Karolka slicznie ci to wyszło ;) ja zdolności plastycznych nie mam za bardzo;p miałam robić też takie tzn próbować ;p tylko teraz zastanawiam się nad tymi co się przykleja na ścianę;D bo te to jedynie za pomoca jakiegoś sznureczka chyba można powiesic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:34

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • madziorek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia jak piszecie o tych kwietniowych to jakiś czas temu sie zestresowałam i przesiadłam porządnie do listy wyprawkowej a w zeszłym tyg do zamówienia. Juz coraz bliżej. Mi zostały 2 miesiące ale wielu z Was naprawdę niewiele :)

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wg belly 47 dni do terminu. Ale ja jak dostane zielone światło od gin to lecę na spacer, molestuje Michała, myje okna i podłogę ;) Ola jest tak duzaże do terminu nie będę się kulala ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

Odwiozłam córkę do przedszkola, potem z powrotem, poszłam do sklepu kupić chlebek i w drodze ze sklepu do domu dorwał mnie skurcz....Na szczęście jednorazowy ale dało się odczuć. Od razu zwolniłam krok i jakoś doszłam do domu. Chyba trzeba zwolnić tępa a tu mąż remonty wymyślił, malowanie ścian na całego, brudno, kurzy się, trzeba sprzątać a przydałby się na tym etapie ciąży jednak trochę pooszczędzać.
    Dobrze, że mąż dopuszcza mnie jedynie do kuchni i nie pozwala nawet pozamiatać...

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa rewelacyjne te Twoje literki i szacun ze sama zrobiłaś :D

To musze zajrzeć na kwietniówki skoro tam takie wieści ciekawe :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:57

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - super że wychodzisz, nie ma jak w domu! Tylko oszczędzaj się!

Paulinqa - wózek super, podoba mi się ;)

Co do prześcieradeł to mam jeden frotte i dwa bawałniane. Ten z frotte jest bardzo mięciutki - nawet dobra jakość.
    A pamperswó mam 1 opkowanie Nr1 - 43szt i dwa normalne opakowania Nr 2. Na razie nie kupuję więcej pieluch o rozmiarze Nr 1 bo nie wiem jak duże dziecko się urodzi.

‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ