Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam napady gorąca i nie raz kłopoty ze złapaniem oddechu, sapie jak parowóz
a do teraz nos misie zatka to już w ogóle porażka
Katalina jeśli się zarejestrowałas i wrzuciłaś wszystko do koszyka to powinno być ok
Ofelaine ja bym się chyba bardziej skłaniala na twoim miejscu ku camarelo carera. Kolorystyka trochę bardziej do mnie przemawia i z tego co się orientuje ma dłuższą gondole. Poza tym jest już w miarę sprawdzona u nas na forum, dziewczyny mają i sobie chwaląWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:45
-
WesolaMama i Karolaa- szacun za cudenka! Alescie dziewczyny zdolne! Zloto w rekach!
Karolcia cudownie,ze wychodzisz,odpoczniesz w domu. Ja po powrocie natychmiast zasnelam. Obudzilam sie na prysznic i od 21 do 6 rano spalam jak zabita. Tyle a propos jak to sie odpoczywa w szpitalu. Maz zdziwiony.
Bluberry ja mam tak jak opisujesz, lacznie z takim jakby sciskaniem za gardlo. Ciekawa bylam co to sie dzieje,ale na ktg mialam okazje zobaczyc,ze to skurczea ja ich nie czulam jako skurcze tylko taki brak tchu bez powodu
ale nie strasze, bo to w sumie takie delikatne i mnie sie wydaje,ze zwiazane bardziej z ruchem dziecka jakims rozciaganiem sie niz skurczem samej macicy. A i polozne odczytujac ktg nie widzialy w tym nic takiego.
Przescieradelka mam frotte i jersey i bardziej podobaja mi te jersey. Dostalam w prezencie,ale jakbym miala sama kupic to bym brala te drugie.
Prac zaczelam wczesnie,bo teraz juz bym nie dala rady stac przy prasowaniu tyle czasu,wiec sie ciesze,ze mam to za soba -
Pigulska moim typem jest camrelo camarela w kolorze beżowym choć carera też mi się bardzo podoba tylko żeby go kupić muszę się wybrać z mężem do sklepu jakieś 45 km.
Na razie odkładam ten zakup na przyszły tydzień po wizycie u mojego gina.
Czy polecacie oliwke do ciała Linomag?
-
Ewelinkie - u mnie to samo. Maz na razie salon pomalowal i jeszcze musi kuchnie i przed pokuj z klatka schodowa. Bo my mamy mieszkanko dwupoziomowe, sle klatka schodowa jedt taka otwarta wiec wszystko nosi sie do gory....
Po remocie dopiero zaczne prac ciuszki i recznikia cala reszte mam poprana i zalaminowana. -
Jestem z Wikusią w szpitalu. Koniec bycia bohaterem. Niech teraz dają sobie radę beze mnie. Założyli mi wenflon. Nie mogli znaleźć żyły, a jak znaleźli to krew nie chciała lecieć i czeka mnie jeszcze jedno pobieranie krwi
-
Ofelaine u nas położna na SR mówiła, że jako oliwkę to najlepiej używać olejek migdałowy. Ale jeszcze nie mieliśmy zajęć stricte o pielęgnacji dziecka.
Katalina ja wzięłam te prześcieradełka bardziej z myślą o początku pielęgnacji, kiedy będę ofiarą i cięzko mi się będzie ze wszystkim ogarnąć, bo przewijaki są naprawdę piękne terazKatalina ile u Ciebie kosztują te chusteczki do prania? U nas ostatnio babka miała małe opakowanie za 16 zł i się zastanawiałam czy to dobra cena?
-
Madziorek ja pralam tylko w mleczku lovela nie dawałam już płynu do płukania
Włączyłam ostatnie pranie u mamy, znalazłam jeszcze rożek po siostrzeńcu wiec tez go piorę żeby miec w razie W
Wesoła Mama zdolniacho :*
Bluberry kciuki za wizytę niech Jaś pokaże Ci śliczną buźkę
Też mi sie zdarzają takie duszności jak z kimś rozmawiam lub jak wchodzę po schodach u nas w domu
Co do literę na łóżeczko to ja bym chciała ale mężowi się nie podoba coś takiegoBluberry lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki - nadrobić was to godzina co najmniej wyjęta z życiorysu
ofe, Gabik, Karolcia bardzo się cieszę ze wszystkie już będziecie w domu.
Paulinqa - fura 1 klasa
Blu trzymamy kciukasy za wizytę
a my z mężem wczoraj robiliśmy przemeblowanie w sypialni by można było wstawić kołyskę (mam nadzieje że ją dziś przywiezie), a później łużeczko.
co do prześcieradeł to mam 2 i obydwa z froty ale tylko dla tego że nie było na ten rozmiar kołyski bawełnianych -a szkoda
co do pieluch to nie mam jeszcze żadnych ale u mnie to nie problem.
a co do zgagi to ja od 2 miesięcy jade tylko na rennie bez tego nie wychodzę z domu i mam w każdym pomieszczeniu zbunkrowane opakowanie - próbowałam wszystkich innych sposobów ale pomaga tylko to.
co do ilości włosów dziecka a zgagi to jak bylam z Nadią w ciąży to myślałam że urodzi się jak córka mojej siostry z czarnymi gęstymi włosami - a ona kilka blond kłaczków - oj dlugo nie mogłam tego przeżyć - u mnie całe rodzeństwo czarne włosy a moja córka blond - ale i tak ją kochamGabiK, paulinqa lubią tę wiadomość
-
nadulek wrote:hej dziewczynki - nadrobić was to godzina co najmniej wyjęta z życiorysu
ofe, Gabik, Karolcia bardzo się cieszę ze wszystkie już będziecie w domu.
Paulinqa - fura 1 klasa
Blu trzymamy kciukasy za wizytę
a my z mężem wczoraj robiliśmy przemeblowanie w sypialni by można było wstawić kołyskę (mam nadzieje że ją dziś przywiezie), a później łużeczko.
co do prześcieradeł to mam 2 i obydwa z froty ale tylko dla tego że nie było na ten rozmiar kołyski bawełnianych -a szkoda
co do pieluch to nie mam jeszcze żadnych ale u mnie to nie problem.
a co do zgagi to ja od 2 miesięcy jade tylko na rennie bez tego nie wychodzę z domu i mam w każdym pomieszczeniu zbunkrowane opakowanie - próbowałam wszystkich innych sposobów ale pomaga tylko to.
co do ilości włosów dziecka a zgagi to jak bylam z Nadią w ciąży to myślałam że urodzi się jak córka mojej siostry z czarnymi gęstymi włosami - a ona kilka blond kłaczków - oj dlugo nie mogłam tego przeżyć - u mnie całe rodzeństwo czarne włosy a moja córka blond - ale i tak ją kocham
Nadulku to ja mam to samo ze gagą. I mogę Ci polecić mleczko Gaviscon. Mozna go w ciązy używać. Nie zaweiera cukru więc można wypć w nocy bez mycia zębów. Rennie przez to nie sprawdzało mi sie w nocy, bo musiałam iść myć zęby;/
nadulek lubi tę wiadomość
-
Beti pisz co u was! Ja mam jednak nadzieję że to tylko fałszywy alarm i wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki
Kosmetyki dla małego mam z Hippa :płyn do kąpieli, mleczko i oliwke
Linomag maść ta zieloną, i krem do buzi z wit.a+e
Dodatkowo na pupę mam jeszcze bepanthen i awaryjnie sudocremem bo sama używam od czasu do czasu
Ja mam osłonki na sutki rozm.S z chyba z firmy canpol
Ofe najlepiej się przymierzyć do wózka a potem ewentualnie zamówić przez allegro
Na obiad mama zrobi mi kopytkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:29
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze mi pomózcie wybrać stelaż do wanienki
Dostaliśmy wanienkę od kuzynki taka mniejszą, 86 cm.
Na allgro sa stelaże pod małe i duże wanienki 102 cm
Czy nie lepiej wziać większy stelaż bo jak dziecko urosnie to i tak wanienkę będe musiała kupić większa tylko sie boję czy ten stelaż teraz nie bedzie za duży..
Ale w razie w lepiej kupić większą wanienkę za 20 zł niż drugi stelaz bo one są zdecydowanie droższe...
Jak myślicie??