X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam napady gorąca i nie raz kłopoty ze złapaniem oddechu, sapie jak parowóz :P a do teraz nos misie zatka to już w ogóle porażka

Katalina jeśli się zarejestrowałas i wrzuciłaś wszystko do koszyka to powinno być ok ;)

Ofelaine ja bym się chyba bardziej skłaniala na twoim miejscu ku camarelo carera. Kolorystyka trochę bardziej do mnie przemawia i z tego co się orientuje ma dłuższą gondole. Poza tym jest już w miarę sprawdzona u nas na forum, dziewczyny mają i sobie chwalą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:45

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesolaMama i Karolaa- szacun za cudenka! Alescie dziewczyny zdolne! Zloto w rekach!
    Karolcia cudownie,ze wychodzisz,odpoczniesz w domu. Ja po powrocie natychmiast zasnelam. Obudzilam sie na prysznic i od 21 do 6 rano spalam jak zabita. Tyle a propos jak to sie odpoczywa w szpitalu. Maz zdziwiony.
    Bluberry ja mam tak jak opisujesz, lacznie z takim jakby sciskaniem za gardlo. Ciekawa bylam co to sie dzieje,ale na ktg mialam okazje zobaczyc,ze to skurcze ;-) a ja ich nie czulam jako skurcze tylko taki brak tchu bez powodu :-) ale nie strasze, bo to w sumie takie delikatne i mnie sie wydaje,ze zwiazane bardziej z ruchem dziecka jakims rozciaganiem sie niz skurczem samej macicy. A i polozne odczytujac ktg nie widzialy w tym nic takiego.
    Przescieradelka mam frotte i jersey i bardziej podobaja mi te jersey. Dostalam w prezencie,ale jakbym miala sama kupic to bym brala te drugie.
    Prac zaczelam wczesnie,bo teraz juz bym nie dala rady stac przy prasowaniu tyle czasu,wiec sie ciesze,ze mam to za soba :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska moim typem jest camrelo camarela w kolorze beżowym choć carera też mi się bardzo podoba tylko żeby go kupić muszę się wybrać z mężem do sklepu jakieś 45 km.
    Na razie odkładam ten zakup na przyszły tydzień po wizycie u mojego gina.

Czy polecacie oliwke do ciała Linomag?

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:45

GabiK lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - u mnie to samo. Maz na razie salon pomalowal i jeszcze musi kuchnie i przed pokuj z klatka schodowa. Bo my mamy mieszkanko dwupoziomowe, sle klatka schodowa jedt taka otwarta wiec wszystko nosi sie do gory....
    Po remocie dopiero zaczne prac ciuszki i recznikia cala reszte mam poprana i zalaminowana.

• beti97 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wikusią w szpitalu. Koniec bycia bohaterem. Niech teraz dają sobie radę beze mnie. Założyli mi wenflon. Nie mogli znaleźć żyły, a jak znaleźli to krew nie chciała lecieć i czeka mnie jeszcze jedno pobieranie krwi :/

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totalnie nie mam dziś pomysłu na obiad.. :( co robicie? :)

• madziorek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine u nas położna na SR mówiła, że jako oliwkę to najlepiej używać olejek migdałowy. Ale jeszcze nie mieliśmy zajęć stricte o pielęgnacji dziecka.
    Katalina ja wzięłam te prześcieradełka bardziej z myślą o początku pielęgnacji, kiedy będę ofiarą i cięzko mi się będzie ze wszystkim ogarnąć, bo przewijaki są naprawdę piękne teraz :) Katalina ile u Ciebie kosztują te chusteczki do prania? U nas ostatnio babka miała małe opakowanie za 16 zł i się zastanawiałam czy to dobra cena?

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja pralam tylko w mleczku lovela nie dawałam już płynu do płukania
    Włączyłam ostatnie pranie u mamy, znalazłam jeszcze rożek po siostrzeńcu wiec tez go piorę żeby miec w razie W
    Wesoła Mama zdolniacho :*
    Bluberry kciuki za wizytę niech Jaś pokaże Ci śliczną buźkę
    Też mi sie zdarzają takie duszności jak z kimś rozmawiam lub jak wchodzę po schodach u nas w domu
    Co do literę na łóżeczko to ja bym chciała ale mężowi się nie podoba coś takiego

Bluberry lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti?? Co się stało??

Katalina u mnie od wczoraj roladki z fileta z kurczaka ze szpinakiem, mozarella i suszonymi pomidorami, pieczone ziemniaczki i ogórasy ze słoika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:17

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Beti. Trzymajcie się dziewczyny!!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti co sie dzieje?
    Ofeline ja kupiłam oliwkę baby derm i plyn do kąpieli 3w1 i to na tyle kosmetyków, no mam jeszcze linomag na odparzenia i na buźkę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti co jest?? Trzymam kciuki, daj znać co i jak.

Właśnie robię zamówienie na allegro, pękło już 180 zł ;/

A osłonki silikonowe na piersi brałyście??

Dobra kosmetyki kupię w Rossmanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:21

atdc8iikup31msj2.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki - nadrobić was to godzina co najmniej wyjęta z życiorysu :-)

ofe, Gabik, Karolcia bardzo się cieszę ze wszystkie już będziecie w domu.

Paulinqa - fura 1 klasa

Blu trzymamy kciukasy za wizytę

a my z mężem wczoraj robiliśmy przemeblowanie w sypialni by można było wstawić kołyskę (mam nadzieje że ją dziś przywiezie), a później łużeczko.
    co do prześcieradeł to mam 2 i obydwa z froty ale tylko dla tego że nie było na ten rozmiar kołyski bawełnianych -a szkoda
    co do pieluch to nie mam jeszcze żadnych ale u mnie to nie problem.

a co do zgagi to ja od 2 miesięcy jade tylko na rennie bez tego nie wychodzę z domu i mam w każdym pomieszczeniu zbunkrowane opakowanie - próbowałam wszystkich innych sposobów ale pomaga tylko to.
    co do ilości włosów dziecka a zgagi to jak bylam z Nadią w ciąży to myślałam że urodzi się jak córka mojej siostry z czarnymi gęstymi włosami - a ona kilka blond kłaczków - oj dlugo nie mogłam tego przeżyć - u mnie całe rodzeństwo czarne włosy a moja córka blond - ale i tak ją kocham :-)

GabiK, paulinqa lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    hej dziewczynki - nadrobić was to godzina co najmniej wyjęta z życiorysu :-)

ofe, Gabik, Karolcia bardzo się cieszę ze wszystkie już będziecie w domu.

Paulinqa - fura 1 klasa

Blu trzymamy kciukasy za wizytę

a my z mężem wczoraj robiliśmy przemeblowanie w sypialni by można było wstawić kołyskę (mam nadzieje że ją dziś przywiezie), a później łużeczko.
    co do prześcieradeł to mam 2 i obydwa z froty ale tylko dla tego że nie było na ten rozmiar kołyski bawełnianych -a szkoda
    co do pieluch to nie mam jeszcze żadnych ale u mnie to nie problem.

a co do zgagi to ja od 2 miesięcy jade tylko na rennie bez tego nie wychodzę z domu i mam w każdym pomieszczeniu zbunkrowane opakowanie - próbowałam wszystkich innych sposobów ale pomaga tylko to.
    co do ilości włosów dziecka a zgagi to jak bylam z Nadią w ciąży to myślałam że urodzi się jak córka mojej siostry z czarnymi gęstymi włosami - a ona kilka blond kłaczków - oj dlugo nie mogłam tego przeżyć - u mnie całe rodzeństwo czarne włosy a moja córka blond - ale i tak ją kocham :-)

Nadulku to ja mam to samo ze gagą. I mogę Ci polecić mleczko Gaviscon. Mozna go w ciązy używać. Nie zaweiera cukru więc można wypć w nocy bez mycia zębów. Rennie przez to nie sprawdzało mi sie w nocy, bo musiałam iść myć zęby;/

nadulek lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti pisz co u was! Ja mam jednak nadzieję że to tylko fałszywy alarm i wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Kosmetyki dla małego mam z Hippa :płyn do kąpieli, mleczko i oliwke
    Linomag maść ta zieloną, i krem do buzi z wit.a+e
    Dodatkowo na pupę mam jeszcze bepanthen i awaryjnie sudocremem bo sama używam od czasu do czasu
    Ja mam osłonki na sutki rozm.S z chyba z firmy canpol

Ofe najlepiej się przymierzyć do wózka a potem ewentualnie zamówić przez allegro :)

Na obiad mama zrobi mi kopytka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:29

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beti bidulko co sie stało?

Dziekuje dziewczyny za kciuki <3

gosiunia lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti bądź silna!

03.02.2014
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi pomózcie wybrać stelaż do wanienki ;)

Dostaliśmy wanienkę od kuzynki taka mniejszą, 86 cm.

Na allgro sa stelaże pod małe i duże wanienki 102 cm

Czy nie lepiej wziać większy stelaż bo jak dziecko urosnie to i tak wanienkę będe musiała kupić większa tylko sie boję czy ten stelaż teraz nie bedzie za duży..

Ale w razie w lepiej kupić większą wanienkę za 20 zł niż drugi stelaz bo one są zdecydowanie droższe...

Jak myślicie??

atdc8iikup31msj2.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia dzięki za opinię na pewno wypróbuje mam nadzieje że i u mnie się sprawdzi

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ