Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kosmetyki też mam z Hippa płyn do kąpieli i krem do twarzy i ciała. Linomag zielony. Sudocrem kupiłam w zeszłym roku dla siebie, ale nawet nie zdążyłam otworzyć, więc mam świeży. Stojaka do wanienki nie kupuję. Będę kąpać małego na komodzie bo mamy długą albo na podłodze, bo w moim przypadku wydaje mi się to wygodniejsze
a jak będzie niewygodnie to domówię
Osłonek nie kupowałam, bo nie wiem jakie będę potrzebować. Standardowo wyślę mężapierwsze 2 tyg i tak będzie ze mną w domu
Zbieram się na spacer po chlebek.
Beti melduj koniecznie. -
Beti, co się dzieje? Tak nagle do szpitala trafiłaś?
Madzia, chusteczki mam po 11,5 24szt 16zł to sporo, zależy też jaka firma. Te co ja mam na stanie to obecnie jedyne jakie ściągam, bo innych ludzie nie chcą (o, przepraszam, ostatnio robiłam zapasy, a już nie było tych co brałam zawsze to dobrałam marki DM, też dobre, tamtych zostało mi niewiele 12szt tylko), a i ja sobie bardzo chwalę, ostatnio w ogóle się w jasnych rzeczach nie zaplamiła to szkoda mi było wyrzucać to dorzuciłam do ciemnych i wyłapało wszystkie kolory, a obszycia białe na bluzie zostały nietknięte.
Osłonki silikonowe kupiłam dwie szt jakiś czas temu, mogą się przydać, bo moja mama miała ciągle przeboje z brodawkami, najwyżej nie użyję, ale kupowałam z aventu kształt mają chyba bardzo podobny jak czubek smoka w butelce (wszystko brałam aventu, żeby było jednakowe właśnie pod względem kształtu).
Kosmetyki i chusteczki mam hipp niemiecki. Wanienkę będziemy wstawiać do wanny i tam kąpać Małą, właściwie to Mąż będzie to robił, ja się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:49
-
Katalina to było dr beckmann jeśli dobrze pamiętam. Dziękuję, przynajmniej rozeznanie mam
też będę stawiać na Avent, mam jedną butelkę i opakowanie 2 smoczków. I tyle na razie. Będę czekała na rozwój sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:49
-
Madzia, to nawet jak na beckmanna to dość drogie.. i tam ich jest na pewno mniej niż 24. około 15zł za beckmanna to jest ok cena za tę markę. Chociaż też wszystko zależy od ceny jaką babka dostanie. Ja mam po 16,5 właśnie środki do czyszczenia pralki tej marki, no ale mówię. Wszystko zależy od tego za ile kupiła i jakie ma marże.
W necie patrzę to krążą po ok 17zł oryginalne niemieckie. Więc to taka standardowa cena, ja się jednak nastawiam na dużą sprzedaż a nie wysokie cenyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:16
-
Dzisiaj nadal źle się czułam. Słabo mi było, serce waliło. Zadzwoniłam do swojego dr i kazał na ip jechać. O dziwo przyjęli mnie w pierwszej kolejności. Wywiadów już milion udzieliłam i mam nadzieję że dadzą mi spokój. Do tego jakieś skurcze mnie łapią. Poszłam na badanie do dyżurki i dostałam niezłe zrąby za bycie " bohaterką" bo zakażenie mogło przejść na macicę i dziecko. Powinno mnie w sobotę w nocy pogotowie przywieść. Mój dr to samo powiedział. Mam przepisane anybiotyki,globulki,nifuroksazyd, kroplówki, magnez i dietę. Boże na szczęście z Wikusią ok.
-
Zakupy zrobione na kwotę 280 zł
Został do kupienia wózek, fotelik, kosmetyki do kąpieli i octenisept
Poczułam ulgę, że mam już prawie wszystko
Aha nie mam jeszcze termometru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 12:57
GabiK lubi tę wiadomość
-
Beti dobrze,że się skontaktowałaś z lekarzem i Cię wysłał. Cieszę się bardzo,że ktoś się Tobą teraz pozajmuje. Szczerze mówiąc, nie znamy się,a jakoś przeżywam tę Twoją sytuację,że tyle masz na głowie. Teraz już będzie wszystko dobrze. Pobyt do przyjemnych na pewno nie należy, ale przynajmniej głowę masz spokojną,że Wikusia zdrowa i bryka. Posłuchasz sobie malutkiej parę razy dziennie, a to balsam dla serca. Poleżysz. Trzymaj się i pisz jak Ci dni schodzą.
-
ja pierd... ;( jak nie urok to sraczka! nie dość że samochodu nie mam, nie mogę nic zrobić, odwołuje wizyty lekarskie bo dojazd komunikacją za trudny na mój stan, nie mogę jechać na większe zakupy to jeszcze się spierdo*iło kolejne no.. Chciałam umyć garnek żeby obiad wstawić a potem się wykąpać bo SR za 3h... i co? pękło coś pod umywalką, woda gorąca lała się na wszystkie strony, a nikt mi w ochronie nawet nie był w stanie pomóc bo klucz od zaworów zaginął, a właściciel nic takiego nam nie przekazał..... Wodę zamkneli mi po pół h, pół kuchni mi zalało, a ja już dziś trochę posprzątałam w domu i nie mam sił zbierać tej wody ;( i nie wiem czy do sąsiadów nic nie poszło, bo ściana mokra....
-
Cześć dziewczyny, ja znowu Was nadrabiam już X czasu.
Blueberry - kciuki za dzisiaj, będzie dobrze.
Beti - trzymaj się tam, dobrze, że jesteś pod opieką. Odzywaj się co tam u Ciebie.
Katalina - widzę, że też pech Cię nie opuszcza. Trzymaj się dzielnie.
Wszystkie majóweczki - trzymajcie się, róbcie piękne zakupy i niech żadne dolegliwości Was nie męczą.
Któraś pisała o termometrze w Superpharm że od dziś promocja, jakoś nie mogę trafić na info, nie ma gazetki, ja nie mam pojęcia gdzie mam najbliższą taką aptekę i nie mam karty z którą promocja jest ważna. Nie wiem czy w ślepo jechać do Superpharm, bo termometru mi brakuje. Wogóle polecacie ten model?
Ja chciałam kupować osłonki na piersi, ale na SR odradzali. Że dziecko może nie potrafić przez to ssać, a że jeśli będziemy umieć prawidłowo przystawiać i odejmować dziecko od piersi to sobie krzywdy nie zrobimy. Poza tym nie miałabym pojęcia jaki rozmiar kupić.
Ja mam z pampersów 1 tylko jedną paczkę małą z Babydream, czyli bardzo mało, bo mąż się na więcej nie zgodził. Twierdzi, że dostaniemy od rodziny i znajomych i tego nie wykorzystamy, a mieszkamy blisko sklepów więc kwadrans i są pampersy. Też nie wiadomo jakie dziecko będzie duże i czy szybko na rozmiar 2 nie przeskoczy.
Aha Wesoła Mama i Karolkaa piękne rzeczy robicie. Ja też trochę zaszalałam, ale jeszcze efektu końcowego Wam nie pokażę.
Zainspirowałam się trochę pracami innych osób w internecie i zrobiłam takie literki z filcu i ptaki. To wszystko zawieszę na takiej obręczy nad łóżeczkiem na wstążeczkach. Ja nie mam jakiegoś specjalnego talentu do szycia, ale nuda robi swoje.
madziorek, GabiK, PIGULSKA, Bluberry, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dorota super
Katalina widzę, że wszystko na raz się psujenajgorsze, że zazwyczaj tak hurtem wszystko pada.
Ofelaine ja jak pokupowałam w weekend te wszystkie rzeczy to poczułam ogromną ulgę, że większość już będzie i pozostaną do kupienia naprawdę niewielkie ilości.
Termometru nie mam i nadal nie wiem jaki kupić a taki jak w Superpharm był na doz.pl jakiś czas temu za ok 57zł, nie wiem czy nadal taka cena jest. -
Szczerze mówiąc, to lepiej że stało się to teraz a nie jak byśmy już Izunię w domu mieli.. co bym zrobiła? Ale szkoda, że za wszystkim idą ogromne koszty.. Chociaż tyle, że w mieszkaniu to właściciel pokryje koszt awarii chyba.
Mąż na chwilę z pracy przyjechał, zaraz musi wracać, a ja czuję się tak koszmarnie i tak mnie brzuch spina i boli, że jeśli nie minie do jego ostatecznego powrotu po pracy to się zbieram na IP.. Pewnie to z nerwów i przejdzie..
A moje dzisiejsze sprzątanie szlag trafił