Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane przeglądam internet i kombinuję co bym mogła przygotować na urodziny męża. Chciałabym żeby pojawiły się jakieś dwa rodzaje ciasta oraz coś efektownego na kolację coś ciepłego, ewentualnie jakąś sałatkę. Mąż to by chciał po najniższej linii oporu kupić jakieś gotowce, a ja mam ochotę jednak zrobić coś sama, ale nie mam natchnienia. Macie coś sprawdzonego, co przy okazji nie jest aż tak bardzo czasochłonne?
-
Do mnie też bardziej przemawia capuccino, Malachit to tak typowo dla chłopca mi się wydaje, ale ja dla dziewczynki kupiłam taki ciemny popiel więc może nie będę się wypowiadać, bo wszyscy mi mówią, że moje dziecko będzie smutne
Dorota, ja ostatnio byłam u znajomych i zaserwowali zupę krem z pomidorów z papryką i serem (pycha!), a jako drugie podali łososia z sałatą, super i wbrew pozorom nie takie wymyślne.
Ja bym podała właśnie cos w ten deseń jeśli miałabym mieć gości. A jeśli chodzi o ciasta to skorzystaj z propozycji męża i zamów tortDrugie ciasto może być jakimś fajnym klasykiem
coś czekoladowego lub owocowe - w zależności od tego jaki byłby tort
Swoją drogą jak jesienią () miałam gości to podałam placki po węgiersku i zrobili oczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:17
dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Mi się też właśnie 2 kolorki podobają ale cały czas myślę, który kolor będzie praktyczniejszy i uniwersalny a ten malachit to dla mnie bardziej dziewczęcy niż chłopięcy
Chyba zrezygnuje z Camarelo z rzecz expandera bo jakoś bardziej do mnie przemawia
Na youtube są filmiki jak pan go składa, rozkłada, z bliska jest pokazana gondola, obszycia i wygląda to naprawdę solidnie
A może kolor Emerald byłby najlepszy?? i bardziej niebrudzący..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:19
-
Dzięki Katalina. Boże, jak ja uwielbiam placek po węgiersku. Jak robię w domu, a dzieje się to rzadko to mąż jest w 7 niebie. Może bym się skusiła jakbym miała o połowę mniej gości, a będzie 11-12 osób.
A łosoś też za mną chodzi, ale mi się wydaje, że tylko ja szukam wyszukanych smaków, a rodzina tak czy siak woli jakieś proste, nudne jedzenie bez efektu zaskoczenia typu gotowana kiełbasa i sałatka z ziemniaków..heh.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ofe każdy kolor ładny.
Tobie ma się podobać
I ja dołączam do grona pechowych... W skócie Michał miał dostać 500 zl zwrotu, okazało się ,że nie otrzymał pitu c8 z urzędu miasta. I teraz musimu robić korektę. Czekam na mamę. Jak można to zrobić na pit 37 to będziemy musieli zapłacić 800 zła jak na pit 36 to ponad 3500
jestem załamana. Pieniążki ze zwrotów miały iść na szczepionki dla Oli. Nie dość że tylko z moich pieniążków żyjemy to jeszcze tyle trzeba zapłacić... Żeby było śmieszniej, żebym wiedziała że będziemy musili płacić to wysłałabym pit nakoniec kwietnia żeby miec wiecej czasu na zapłacenie, a tak już pit złożony.... Boże jak jestem wściekla.
Dziewczyny jak wasze dzieci będa chciały zawodowo uprawiać sport to im wybijcie to z głowy, same z tym problemy -
Dorota super ciasta sa na stronie kwestiasmaku. Pyszna jest pani walewska i myśle zeby kostkę alpejska jeszcze wypróbować i mini serniczki cappuccino. Robiłam tez w zeszłym roku sałatkę z tej strony i była pyszna
i wyglada tez super
Katalina ja mam czarny wózek, koleżanka mi powiedziała, ze odważna jestem, ze taki kolor kupiłamona ma dla chłopca zielony i niebieski
dorota1987 lubi tę wiadomość
-
Ja jak mamy duzo gosci to wlasnie robie jakies miecho (schab albo karkowka) z kluskami slaskimi i jakas surowka do tego.
U nas tez nie obejdzie sie bez gyrosa, jajek w majonezie z tartym zoltym serem i groszkiem. I salatka jarzynowa ale z buraczkamidorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość
-
KotMisia wrote:Madziorek mi też podobał się czarny
Ale stwierdziłam, że na lato to ciut za gorąco może być, no i bałam się że wyblaknie.
porozbieram młodzież i będziemy śmigać
a jak będzie bardzo gorąco to sie będzie wychodzić wcześnie rano a potem pewnie w domu przy otwartm oknie
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za inspiracje. Mąż właśnie myje nam okna z teściową i w przelocie dostałam opieprz, że coś planuję gotować, że sobie mogę myśleć nad menu na chrzciny. Ach ten troskliwy tatuś...ale dostałam pozwolenie na zrobienie samodzielnie sałatki i dzięki radzie Kataliny natchnęło mnie niestety nie na zupę pomidorową krem, ale na kukurydzianą taką po meksykańsku z grzankami. Często taką robię na obiad, bo mąż jest średnio za zupami, ale jak tą robię to mi nawet chochle wylizuje. Więc się zgodził żebym zrobiła pod warunkiem, że znajdę coś co do niej pasuje. Bo sobie wymyślił barszcz z gotowymi krokietami, ale krokiety nie będą pasowały do zupy kukurydzianej tylko chyba coś meksykańskiego...muszę myśleć, bo chcę żeby goście wspominali, że zjedli u mnie coś czego nie jedli do tej pory.
-
Witajcie.
Wczoraj oddałam mocz do badania i krew na morfologie, musze zaraz zerknac czy są wunki, co tam wyszło.
Potem zajrzelismy do Rossmana - kupiłam puder babydream około 6 zł tak na wszelki wypadek i pierwsze pieluchy jednorazowe - wziełąm paczke babudream I 2-5 kg - 30 szt po 9,99 - któas z Was o nich pisał. Bylismy obejrzec pare wóżków ale żaden nas nie urzekł. Dzis pojechalismy do innego sklepu z wóżkami no i wybralismy Roan - Marita 20-sk - czarno biały.
http://www.roan.pl/#marita.html
Mąż chciał cały biały http://www.roan.pl/#marita-prestige.html ten s 150 ale ja się obawiałam o to że biały to taki ryzkowny kolor i do tego białe koła byłyby szybko brudne - a z czarnymi nie wyglądał ciekawie. Pomimo ze to skórka eko wiec do czyszczenia bez problemu, ale jakos sie bałam całego białego kupic.
Jak myslicie dobry wybór? Spacerówka wygląda srednio ciekawie na kołach retro, ale mężowi się podobała. W jednym bylismy zgodni duze koła retro i juz - a co do koloru poszlismy jakos na kompromis
Odbiór za około 2 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:50