X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:59

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przeglądam internet i kombinuję co bym mogła przygotować na urodziny męża. Chciałabym żeby pojawiły się jakieś dwa rodzaje ciasta oraz coś efektownego na kolację coś ciepłego, ewentualnie jakąś sałatkę. Mąż to by chciał po najniższej linii oporu kupić jakieś gotowce, a ja mam ochotę jednak zrobić coś sama, ale nie mam natchnienia. Macie coś sprawdzonego, co przy okazji nie jest aż tak bardzo czasochłonne?

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też bardziej przemawia capuccino, Malachit to tak typowo dla chłopca mi się wydaje, ale ja dla dziewczynki kupiłam taki ciemny popiel więc może nie będę się wypowiadać, bo wszyscy mi mówią, że moje dziecko będzie smutne :P

Dorota, ja ostatnio byłam u znajomych i zaserwowali zupę krem z pomidorów z papryką i serem (pycha!), a jako drugie podali łososia z sałatą, super i wbrew pozorom nie takie wymyślne.
    Ja bym podała właśnie cos w ten deseń jeśli miałabym mieć gości. A jeśli chodzi o ciasta to skorzystaj z propozycji męża i zamów tort :) Drugie ciasto może być jakimś fajnym klasykiem ;) coś czekoladowego lub owocowe - w zależności od tego jaki byłby tort :)
    Swoją drogą jak jesienią (:P) miałam gości to podałam placki po węgiersku i zrobili oczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:17

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też właśnie 2 kolorki podobają ale cały czas myślę, który kolor będzie praktyczniejszy i uniwersalny a ten malachit to dla mnie bardziej dziewczęcy niż chłopięcy ;)

Chyba zrezygnuje z Camarelo z rzecz expandera bo jakoś bardziej do mnie przemawia ;)
    Na youtube są filmiki jak pan go składa, rozkłada, z bliska jest pokazana gondola, obszycia i wygląda to naprawdę solidnie ;)

A może kolor Emerald byłby najlepszy?? i bardziej niebrudzący..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:19

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja tez wybralabym capuccino,ale glownie dlatego,ze uwielbiam kolory cieple,brazy :-) i uwazam,ze taki kolor bedzie odpowiedni zarowno dla chlopca jak dziewczynki.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten capuccino to wygląda jak szary jak dla mnie ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0z76UbM_iyI

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katalina. Boże, jak ja uwielbiam placek po węgiersku. Jak robię w domu, a dzieje się to rzadko to mąż jest w 7 niebie. Może bym się skusiła jakbym miała o połowę mniej gości, a będzie 11-12 osób.

A łosoś też za mną chodzi, ale mi się wydaje, że tylko ja szukam wyszukanych smaków, a rodzina tak czy siak woli jakieś proste, nudne jedzenie bez efektu zaskoczenia typu gotowana kiełbasa i sałatka z ziemniaków..heh.

gosiunia lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe każdy kolor ładny. :) Tobie ma się podobać :)

I ja dołączam do grona pechowych... W skócie Michał miał dostać 500 zl zwrotu, okazało się ,że nie otrzymał pitu c8 z urzędu miasta. I teraz musimu robić korektę. Czekam na mamę. Jak można to zrobić na pit 37 to będziemy musieli zapłacić 800 zł :( a jak na pit 36 to ponad 3500 :( jestem załamana. Pieniążki ze zwrotów miały iść na szczepionki dla Oli. Nie dość że tylko z moich pieniążków żyjemy to jeszcze tyle trzeba zapłacić... Żeby było śmieszniej, żebym wiedziała że będziemy musili płacić to wysłałabym pit nakoniec kwietnia żeby miec wiecej czasu na zapłacenie, a tak już pit złożony.... Boże jak jestem wściekla.
    Dziewczyny jak wasze dzieci będa chciały zawodowo uprawiać sport to im wybijcie to z głowy, same z tym problemy :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka to zrób schab z pieczarkami, jakiś kawał mięsa pieczony, do tego sernik i coś lżejszego z owocami. Kabanosiki, serek pleśniowy pokrojony. Sałatkę z tortelini i jarzynową.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota super ciasta sa na stronie kwestiasmaku. Pyszna jest pani walewska i myśle zeby kostkę alpejska jeszcze wypróbować i mini serniczki cappuccino. Robiłam tez w zeszłym roku sałatkę z tej strony i była pyszna :) i wyglada tez super :)
    Katalina ja mam czarny wózek, koleżanka mi powiedziała, ze odważna jestem, ze taki kolor kupiłam :) ona ma dla chłopca zielony i niebieski :)

dorota1987 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek mi też podobał się czarny :) Ale stwierdziłam, że na lato to ciut za gorąco może być, no i bałam się że wyblaknie. :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mamy duzo gosci to wlasnie robie jakies miecho (schab albo karkowka) z kluskami slaskimi i jakas surowka do tego.
    U nas tez nie obejdzie sie bez gyrosa, jajek w majonezie z tartym zoltym serem i groszkiem. I salatka jarzynowa ale z buraczkami ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia mojemu mężowi złe wyliczyli koszt uzyskania przychodu i tez będziemy musieli zapłacić. Na szczęście nie dużo, ale i tak wyślę PIT na koniec kwietnia :)

201505111762.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez caly wozek czarny,lacznie w rama, tylko budka oliwkowa :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Madziorek mi też podobał się czarny :) Ale stwierdziłam, że na lato to ciut za gorąco może być, no i bałam się że wyblaknie. :)
    Tez sie tego trochę bałam, ale nakryje jasna pieluszka i damy radę :) porozbieram młodzież i będziemy śmigać :) a jak będzie bardzo gorąco to sie będzie wychodzić wcześnie rano a potem pewnie w domu przy otwartm oknie :)

KotMisia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za inspiracje. Mąż właśnie myje nam okna z teściową i w przelocie dostałam opieprz, że coś planuję gotować, że sobie mogę myśleć nad menu na chrzciny. Ach ten troskliwy tatuś...ale dostałam pozwolenie na zrobienie samodzielnie sałatki i dzięki radzie Kataliny natchnęło mnie niestety nie na zupę pomidorową krem, ale na kukurydzianą taką po meksykańsku z grzankami. Często taką robię na obiad, bo mąż jest średnio za zupami, ale jak tą robię to mi nawet chochle wylizuje. Więc się zgodził żebym zrobiła pod warunkiem, że znajdę coś co do niej pasuje. Bo sobie wymyślił barszcz z gotowymi krokietami, ale krokiety nie będą pasowały do zupy kukurydzianej tylko chyba coś meksykańskiego...muszę myśleć, bo chcę żeby goście wspominali, że zjedli u mnie coś czego nie jedli do tej pory.

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wczoraj oddałam mocz do badania i krew na morfologie, musze zaraz zerknac czy są wunki, co tam wyszło.
    Potem zajrzelismy do Rossmana - kupiłam puder babydream około 6 zł tak na wszelki wypadek i pierwsze pieluchy jednorazowe - wziełąm paczke babudream I 2-5 kg - 30 szt po 9,99 - któas z Was o nich pisał. Bylismy obejrzec pare wóżków ale żaden nas nie urzekł. Dzis pojechalismy do innego sklepu z wóżkami no i wybralismy Roan - Marita 20-sk - czarno biały.
    http://www.roan.pl/#marita.html

Mąż chciał cały biały http://www.roan.pl/#marita-prestige.html ten s 150 ale ja się obawiałam o to że biały to taki ryzkowny kolor i do tego białe koła byłyby szybko brudne - a z czarnymi nie wyglądał ciekawie. Pomimo ze to skórka eko wiec do czyszczenia bez problemu, ale jakos sie bałam całego białego kupic.

Jak myslicie dobry wybór? Spacerówka wygląda srednio ciekawie na kołach retro, ale mężowi się podobała. W jednym bylismy zgodni duze koła retro i juz - a co do koloru poszlismy jakos na kompromis ;)

Odbiór za około 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:50

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Dziewczyny a zdarza Wam się czasem taki stan że np w spoczynku nic nie robicie, albo z kimś rozmawiacie i w pewnym momencie brakuje wam tchu robi się duszno, płytki oddech i serducho szybciej bije?
    Mi się to zdarza.

klz98u696p33kjce.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, mi ten cappucino za szary się wydaję. Ja bym wzięła chocolate albo ten malachit. Wydaje mi się, że tylko różowy wózek dla chłopca nie, a reszta kolorów jest uniwersalna.
    Slash - prześliczne wózki, dokładnie w moim typie :)
    KotMisia - współczuję :(

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam,
    Jejciu jakie Wy zdolniach jestescie - sliczne buciki, sukienki, literki wszystko piękne. Ja troche zdolnosci moze i mam ale nygus jestem.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ