X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wasze wózki są z ekoskórki? Bo my zdecydowalismy ze boki sa z ekoskórki ale buda to materiał.

Chyba niepotrzebnie zaczynam zagladac jeszcze na stronę i analizowac czy dobry zamowolismy - ale ja juz tak mam, to jest moja wada. HELP!!!!!!! :( :( :(
    :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
    Moze mogłam zgodzic sie z mezem i zamowic cały biały z ekoskórki - ale bałam sie troche całego białego.
    Co sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:41

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agusia.
    Uwazacie ze ten biało czarny to lepszy wybór niż cały biały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:29

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, o meksykańskiej takiej kukurydziano fasolowo paprykowej też właśnie myślałam :P do tego jeżeli rodzina lubi proste rzeczy, to może ponacinaj kiełbasę i przypraw a'la grill i zrób w piekarniku (możesz wypróbować, np. na jutro na kolację jak to wyjdzie), moi rodzice nas uraczyli tym w sobotę w ramach szybkiego posiłku z takiej machiny turbo owen i było zajebiaszcze :) Myślę, że z piekarnika ten sam efekt, właśnie w weekend będę robić. Do tego możesz zrobić pieczone ziemniaczki (gotujesz w mundurkach lub już obrane, a potem do piekarnika z przyprawą) plus sałatka ze świeżych warzyw z sosem czosnkowym :) Plus przystawki w postaci koreczków różnorakich (do alko w sam raz, jeżeli będzie ;) ) i nawet pokusiłabym się o świeży chleb ze smalcem i ogórem (ale to chyba ciążowa zachcianka tego momentu akurat :D)

I cholera zachciało mi się pieczonej kiełbasy i chleba ze smalcem :/
    A dziś zrobiłam mega pycha makaron z bolońskim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:41

gosiunia lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mariola1975.blogspot.com/2012/10/biaa-kiebasa-nadziewana-i-zapiekana.html

Właśnie taka kiełbasa mnie zaciekawiła, chyba zrobię, tylko bez curry bo tej przyprawy nigdy nie trawiłam.
    Oj, jakby się tak sugerować ciążowymi zachciankami to by mi się stół ugiął, hehe:)

Slash, ja bym nie brała całego białego wózka, bym się bała że już po chwili będzie widać zabrudzenia, a nie ma takiej opcji, żeby non stop prać materiał jak wózek jest stale w użyciu.

slash lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Szacun za te przepisy! Ja nienawidzę gotować! I już przeraża mnie dodatkowe gotowanie dla Malucha.

Ja mojej córce nie żałuje jedzenia ale dzisiaj zjadła więcej ode mnie - dobrze bo wreszcie po szpitalu ma apetyt. i znów przez tydzień będzie jadła jak szalona a potem znowu przystopuje. Normalnie jej ciałko to skóra i kości - można żebra liczyć (ciekawe po kim tak ma?)
    Tak samo z kolorem oczu - my z mężem brązowe - ona niebieskie, my jesteśmy czarni - ona blondynka. Do rodziców nie podobna w ogóle. śmiejemy się że nam ją zamienili w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:29

03.02.2014
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, ja też bym nie brała całego białego. Mój będzie jasno beżowy i też się boję, że się będzie brudził :/

slash lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, mi jeszcze jakies 3-4 lat temu tez mozna bylo liczyc zebra ;)

MiM, slash lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz zasiadam przed laptopem...

Po przedszkolu poszłam z Emilką do stomatologa - pierwsza plomba i to w kolorze FIOLETOWYM - sama wybierała ;) Była bardzo dzielna a cała "operacja" trwała 5 min! Jeszcze jeden ząbek do zrobienia za tydzień i tym razem stwierdziła że wybierze Różową plombę ;)
    Dobrze że to mleczaki i nie "jedynki" ;)
    Swoją drogą fajny patent na te kolorowe plomby bo dziecko cieszy się że ma kolorowe zęby!!!

Po powrocie pomogłam mężowi ogarnąć salon i tam już ściany, sufit pomalowane, meble na swoim miejscu, lampy,karnisze z powrotem dokręcone. Jutro c.d. - przedpokuj, kuchnia i klatka schodowa ale chyba ewakuujemy się jutro do teściów bo jak będzie malować przedpokuj i schody to zapach farby zapanuje w całym mieszkaniu....

• slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pocieszenie.
    No własnie ja tez tak myslałam, kiedys miałam białą kurtkę i wciaz ją prałam.

Uff juz wiem ze to był dobry wybór.

Agusia - mysle ze jesli bezowy nawet bedzie chwytał jakies zabrudzenia to nie tak szybko jak biały.

A i powiem Wam ze maz wczoraj puszczał z laptopa naszej małej Metallice i AC DC - a sie mała ruszała :) mąż mówi moja krew :) Kupię jej koszulkę Metalici - ja mysle sobie no rożową :) hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:16

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła mama - nie przemęczaj się za bardzo.

Dziewczyny oszczedzajmy się. Bo juz pare z nas w szpitalu wylądowało.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b74220b9741.jpg

Tylko chyba torba była inna - musze jutro zadzwonic i dopytac bo tu na zdjęciu jest inna a na sklepie tez była inna ta większa.
    Może być nasza furka ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:41

nojaniewiem, Agusia246, Bluberry, PIGULSKA, Catyyy, gosia86, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Emilka była szcześliwa choc troszke z tej kolorowej plomby :) teraz dzieci to choc tyle radości mają - a my czarny amalgamat w dziecństwie ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 21 zrobiło mi się fajnie sennie a tu mi z marszu włazi salowa robić porządek, obchód wieczorny, ciśnienie później pojemnik na mocz i przed chwilką antybiotyk. Kurczę ale na chama mi pchała w żyłę;/ ciężko mi idzie pisanie z tel postaram się Was nadrobić z domu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:46

WesołaMama lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mialam nadzieje,ze wstawisz zdjecie,bo tych kolorow bylo milion i nie moglam znalezc Twojego :-) No pewnie,ze fajna :-)
    Beti trzymaj sie cieplutko w szpitalu ;-) salowe i pielegniarki nie dadza odpoczac,ale probuj :-)

slash lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie po wizycie. Jaś nadal jest chłopcem, niespodzianki przy porodzie na 100% nie będzie, świecił jajeczkami że hej. Położenie podłużne. Wszystko ma na swoim miejscu. moja klusia ma na dzien dzisiejszy 2800g. Termin porodu bez zmian. Jak zobaczyłam buziulkę popłakałam sie jest taki słodki. Wiercił sie strasznie kilka razy musiałam zmieniać pozycję bo nie dał sie spokojnie zbadać.
    Główka tez wg usg wychodzi większa o jakiś tydzień.
    Martwi mnie tylko to co powiedział lekarz że łożysko jest młodsze jak na ten tydzień a powinno być juz starsze z prześwitami. Nie mam cukrzycy ani nadciśnienia jak lekarz pytała a łożysko młode. Jutro rano mam wizytę u ginekologa musze wypytać o to.

PIGULSKA, dorota1987, Agusia246, czarna panda, Wonderwall, gosia86, katalina, madziorek, nojaniewiem, GabiK, WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry super wieści :) i z Twojego Jasia juz kawał chłopa :D mi na ostatniej wizycie ginka tez mówiła o łożysku ale wręcz przeciwnie do ciebie, czyli ze niby starsze. Ogólnie nie mamy na to wpływu ale spytała czy palę...no ja absolutnie z tych anty ale mąż nałogowo pali :/ no i ponoć jest to widoczne właśnie w łożysku i w najgorszych przypadkach może powodować częściowe niedotlenienie dziecka. U nas jest na szczęście ok, ale ci lekarze potrafią napędzić stracha...

Slash śliczny wózek :) ja też bym się bała kupić cały biały

Beti spokojnej nocki bez budzenia przez piguły ;)

Ja też uciekam spać, zakładając że mój Szkrab się zmęczy harcowaniem i też uśnie ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz jesteśmy na tym samym etapie wsumie to mój dr co robił usg powiedział by Ci ze łożysko ok bo starsze, za tymi lekarzami to sie nie trafi.
    Ja paliłam kilka dobrych lat przed ciążą, mój za to jest anty palaczem.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry Jaś to kawał mężczyzny:*
    Slash dobry wybór z kolorem też bym nie wzięła całego białego
    Ofeline expander jest ekstra stawiam na cappuccino lub camel :)
    Beti trzymaj się dzielnie w szpitalu
    Katalina nieszczęścia chodzą parami oby u Was to był już koniec
    KotMisia współczuję sytuacji z us teraz jak każdy grosz się liczy
    Dorota może jakieś mini tortille do tej zupy meksykańskiej?

Zgaga nie daje mi spać:(

Karolcia jak tam po powrocie do domu?

Bluberry, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie jak jest z powiewem na gbs?
    Bo wczoraj na Sr dziewczyna mówiła że jest odpłatny?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ