Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ostatecznie kompletuje koszyk w gemini i może któraś jeszcze coś podpowie.
-cążki
-szczotka z naturalnym włosiem
-linomag sun
-bephanten
-spray do nosa
-espunisan kropelki
-avent cumle
-tantum rosa
-mydło w płynie dla niemowląt
-oilatum krem (do buzi)
-termometr do kąpieli
-pieluszki pampers premium care 1 33szt
-gruszka
zastanawiam się czy domawiać
-gaziki? mam jedno opakowanie +3 op płatków kosmetycznych
-sól fizjologiczną (mam 18 ampułek)
w domu mam już : podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne, płyn do kąpieli dla Małej, aspirator "katarek", krem na odparzenia, patyczki do uszu, gaziki (1op), sól fizjologiczna 18 ampułek, płatki kosmetyczne, mokre chusteczki -
nick nieaktualny
-
Jestem po "wizycie" u ortopedy..
Nie mam ani dobrych ani złych wieści, właściwie to nie mam żadnych wieści. Wizyta trwała chyba niecałe 3 minuty.. Lekarz stwierdził, że nie wie z czym mnie do niego przysłano, bo to FIZJOLOGIA. Normalne, że boli.. Dla pozoru wziął mnie na kozetkę i uznał, że nie mam sporego obrzęku i on naprawdę nie rozumie, co ta fizjoterapeutka wymyśliła.. Ale to nie zadanie do niego i przejdzie mi jak urodzę. Bardzo mu przykro. Także, nic tylko dokulałam się z pomocą męża do auta i z bolącym kroczem wróciłam do domu.. Może ja faktycznie panikuję, histeryzuję i jestem przewrażliwiona? -
Hej dziewczyny.
Kotmisia straszna jest ta historia z wyciętym dzidziusiem. Aż sobie tvn 24 pooglądam dzisiaj może o tym będzie.
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Lila waży 2,5 kg, szyjka bez zmian 2,5 cm. Z badań hemoglobina bez zmian mimo tego że jem żelazo dodatkowo oprócz w suplemencie dla ciężarnych. Lekarz mówił że niska-11. Pobral mi posiew na paciorkowska i miałam pierwsze ktg:) Kocham ten odgłos:) A jak się dzidzia porusza to jak rybka w wodzie taki odgłos fajny. Kupiłam jej ostatnio tego konika moskiego z fisher prica za 25 zł:
http://www.ceneo.pl/8176026
I puszczam jej melodyjki w nocy kiedy nie daje mi spaćUspokaja się troszkę
Mim pisałas o tym l4 dla ojca. Jak myślisz będzie jakiś problem jeśli mamy inny adres zameldowania? Bo tak myślę o tym gospodarstwie domowym...ale jesteśmy w końcu małżeństwem czyli problemu nie powinno byc.
Bluberry, nojaniewiem, gosia86, alma, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Madziorek to było tak - jak myślałam że się już zaczyna - tak ze 2-3 tyg przed terminem , to kazałam mężowi się spakować, na co on za 5 minut przychodzi z reklamówką a w niej kilo cukru owiniętego w starą szmatę.
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/zabawne-historie-z-porodowki/pj11e - ale tu są lepsze historię i wcale mnie nie dziwiąmadziorek lubi tę wiadomość
03.02.2014 -
Chyba tak chyba miałam potrzebe tej czekolady - a potem w dupkę wszystko idzie, bo mi naprawdę dupka i uda to sporo przytyły.
Blubery - jak wielbładek tak pijeszale to dobrze ze pijesz bo to podobno wpływa na ilość wód. Mi lekarz mowił zebym tez starała się dużo pić.
Siemie lniane - podobno lepsze jest to w ziarnach niż to mielone. Zalewa się wodą robi się kisiel, któy potem się wypija. Podobno najlepiej pić naczczo.
Czarna panda- 2,5 kg - niezła wagaDobrze niech rośnie zdrowo.
Katalinka - może straj się odpoczywac jak najwięcej.
Ja dziś umyłam podłogi w całym domu to byłam mokra jak mysz kościelna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:52
-
Problem ubraniowy na czasie , ja dzisiaj się wykulałam do sklepu i w szachownicy kupiłam sobie jeszcze jedną podkoszulkę, taki nietoperz. Na po ciąży też będzie , zanim brzuch dojdzie do normy. Jutro idę do szkoły rodzenia ciekawe jakie zajęcia będą. Mi nogi w szpitalu zaczęły puchnąć. Mam wrażenie że weszłam w ostatni etap ciaźy. Brzuch mi często twardnieje ale dostałam spasmolinę więc chyba damy radę. Póki co tej wady nie biorę na serio bo wiem że czasami dziecko potrafi się tak ułożyć i może mieć wypełniony przewód pokarmowy. A jeżeli na prawdę coś wyjdzie to wtedy operacja po urodzeniu, ale myślę pozytywnie. Idę zaraz spać bo padam na twarz.
KotMisiu cudny kącik dla OleńkiKotMisia lubi tę wiadomość
-
Karolcia - ja mam jeszcze taki mały atomizer do tantum rosa, podobno wygodnie jest tak stosować.
I jeszcze mam pomadke ochronną do ust - przy porodzie usta wysychają. Więc na wszelki wypadek tez ją przygotowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:50
Karolcia88, GabiK lubią tę wiadomość
-
To ja jestem szczęściarą. Mam sporo długich swetrów (chyba z 5) i w ich sobie chodzę, do tego mam 2 pary spodni ciążowych i 5 par leginsów, jedną ciążową tunikę i sukienkę wyjściową. Poza tym spokojnie wchodzę w dwie sukienki sprzed ciąży. Większość rzeczy ciążowych kupiła mi mama, no bo jak to tak w byle czym
Mi nie przeszkadza w byle czym, ale jak dają to nie protestuję ;)No i odpukać nie puchnę narazie. Obrączkę mam cały czas na sobie, wszystkie buty są ok.
Katalina wcale nie jesteś przewrażliwiona. Myślę, że powinien był chociaż zapisać Ci coś na zmniejszenie bólu, jakąś fizjoterapię czy coś. Co z tego, że po porodzie przejdzie? To masz teraz miesiąc płakać z bólu? -
maribel wrote:Czarna panda, na poprawę hemoglobiny polecam Beta Cruenta Plus. Jest to liofilizowany burak ćwikłowy i owoce aronii, zmielone na pył do postaci micelarnej. Moja hemoglobina też jest niska 11,2 i zacznę znowu pić tego buraka z aronią.
maribel to jest do picia tak? I gdzie to kupujesz? W jakiej aptece to znajdę? A da się to wypić? Bo ja nie przepadam za sokiem z buraka do picia, dzisiaj zrobilam sobie barszczyk na zakwasie mamy.
Co do ubrań to ja też tęsknie za ubraniami sprzed ciąży...jak widzę dziewczyny w ślicznych sukienkach na obcasikach to aż coś mi sie dzieje. Też czuję się zle. Ale musimy to jeszcze przecierpić chwilę -
Agusia sek w tym, że wczoraj fizjoterapeutka uznala że to rozwarstwienie moze być i powinnam miec usg.. Ona powiedziala, że nic mi nie pomoze a jak dla niej powinnam lezec. No ale lekarz nie widzi problemu, bo tak to już w ciazy jest i on nie rozumie...
-
Ja tez bym obcasiki ubrała.
Ja to w ogóle jestem dziwoląg - od chwili powzięcia wiadomości o ciązy - ani razu nie pomalowałam paznokci - a tak bez pomalowanych czułam sie jak palców. I od sierpnia nie farbowałam włosów - to wiecie jak moge wyglądac 37 letnias kobita siwiejąca juz od 25 roku zyciaistny hardcore
Ale co tam - jakos nie czuje potrzeby, choć widzę ze ludzie jak ze mna rozmawiają zerkaja na moje siwo ciemne odrostyPewnie sobie myslą ale się zaniedbała. A ja mam to gdzies - po porodzie się doprowadzę do porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:05
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czekam na podpowiedz:
jaki kolor kupic apaszki i czegos na głowe i co na głowe do tego habowego płaszczyka, bo do kremu to wiadomo kazdy kolor.
A i jeszcze jendo pamietacie moj wózek - biało czarny. Kocyk mam mięta. Zastanawiam sie czy nie ładniej wyglądałby czerwony kocyk? Zamówic? Tym bardziej ze marzył mi się wózek - w tych kolorach czarno biało czerwony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:53