WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba przez to zaćmienie dzisiaj kazda narzeka ubraniowo :D . Łącze sie z wami w bólu, również marzy mi sie ekstra ciuch i szpilki :)

Slash jesli chodzi o dodatki do habrowego płaszcza ja bym wybrala popielate, albo czarne

slash lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda Lilka to już kawał kobiety :)
    Poprzednio hemoglobinę miałam 12,1 i żadna lekarka się nie czepiała
    Katalina może warto pójść jeszcze do innego ortopedy bo to może być nawet wskazanie do cc
    A mnie coś dzisiaj brzuch dołem pobolewa ale nie są to mocne bóle, w sumie to nic takiego nie robiłam dzisiaj

Slash jak masz kasę i ochotę to zamawiaj :) ja bym się nie zastanawiała:)

Ja się umowilam na strzyżenie i farbowanie w sunie w ciąży to chyba farbowałam razu lub dwa razy ale mam zaufanie do mojego fryzjera i wiem że używa dobrych nieszkodliwych farb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:23

slash, czarna panda lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, ja też nie przepadam za wyciskanym sokiem z buraka. Więc dla mnie to świetna opcja. Można go kupić na allegro, bądź w niektórych sklepach zielarskich lub sklepach z ekologiczną żywnością. Ja kupowałam 250g, koszt to ok. 55 zł, ale jest wydajny. Stosowałam 1-2 łyżeczki na szklankę ciepłej przegotowanej wody. Można go też dodawać do mleka lub soku.
    Ja miałam wyniszczony organizm po nietolerancjach pokarmowych i ten produkt bardzo mi pomógł.

Zapożyczone z Internetu:
    "Proponuje się stosowanie preparatu:
    - w okresie profilaktyki nowotworowej,
    - po chemioterapii,
    - przy niedokrwistości, białaczce, hemofilii,
    - w przypadku drętwienia kończyn.

U kobiet w czasie, jak i po ciąży zapewnia:

- Wzrost poziomu energii i odnowa naturalnych sił witalnych kobiety,
    - Zmniejszenie ryzyka obniżenia poziomu hemoglobiny w czasie i po ciąży,
    - U kobiet z niską hemoglobiną i brakiem żelaza, cofnięcie tego niekorzystnego stanu,
    - Dostarczenie naturalnie zbilansowanej porcji witamin i składników odżywczych, występujących w buraku i aronii"

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Panda gratuluje dobrych wiesci :)

Ja sie nadal mecze ze zgaga dlatego ide spac

Dobranoc :)

czarna panda lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już, czy jest sens.. Ja nie jestem od tego, żeby mówić lekarzowi co ma zrobić.. czy ma mi usg wykonać, czy wykluczyć to rozwarstwienie.. Może się faktycznie będę oszczędzać i poleżę sobie do najbliższej wizyty 30.03, wtedy gina poproszę, żeby zjechał i zobaczył czy coś widzi (chociaż wątpie.. skoro z mojej dziewczynki potrafił zrobić chłopca ;) ).. Naprawdę, w ciąży utwierdziłam się w przekonaniu, że lepiej nie mieć żadnych problemów, bo zaraz idiotę z człowieka zrobią.. tak miałam z gorączką na ip, tak było ze zdrętwieniem ręki i tak jest teraz.. Modlę sie, żeby tylko Izunia była zdrowa i żeby nic sie na niej nie odbiło, bo wtedy nie ręczę za siebie

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, ja bym kupiła czerwony. Kocyk zawsze się przyda.
    Swojego czasu nachodziłam się po ortopedach. I powiem Wam, że jak się nie pójdzie po znajomości to idzie kota dostać. Jeden kazał mi brać zastrzyki w kolana, inny stwierdził, że w sumie nic mi nie jest. Męża wujek telefonicznie spod Warszawy poradził, żebym zrobiła rentgen, to ortopeda, który ten rentgen oglądał miał inne zdanie niż technik, który opisywał, jeden kazał ściągacze, drugi, że absolutnie nie bo tylko zaszkodzi, jeden chciał leczyć na ciepło, drugi na zimno. Jak poszłam z bólem kręgosłupa lędźwiowego w wieku lat 19 to jeszcze inny chciał mi wmówić, że mnie dół pleców boli od skoliozy i na nic moje tłumaczenia że ta skolioza taka sama od zawsze. Znów prywatny rentgen i okazało się, że mój kręgosłup żyje własnym życiem. Co można z tym zrobić? Nic. W końcu się poddałam. Boli to boli, trudno :P Ciekawe co będzie na starość...

slash lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Czarna Panda gratuluje dobrych wiesci :)

Ja sie nadal mecze ze zgaga dlatego ide spac

Dobranoc :)

Ja zajadam na zgagę kaszę jaglaną, która neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a mnie przyszlo do glowy do tego.chabrowego plaszczyka cos turkusowego,bedzie wiosennie i do kremowego tez by pasowalo. Czerwony kocyk bym brala.
    Jest w sumie taki stary zwyczaj/przesad,zeby do wozka czerwona wstazke przyczepiac, tylko nie pamietam po co :-) i na jak dlugo :-) pewnie do chrztu. Wiec czerwony kocyk mialby funkcje estetyczna i troche magiczna :-)

slash, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik zeby nikt dziecka nie zauroczyl ;)

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Przekonałyscie mnie do kocyka.
    A Gabik - do turkusowego czegos do płaszcza :)
    W sumie cos jasno niebieskiego :) w tych kolorach bede szukac.
    A o czerwonym przy dziecku tez słyszałam - żeby nie zauroczyć.

Dobrze że Was mam - buziaki.
    Czekam na męża na skypie :)

Dobrej nocki Wam zycze i do jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:58

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my tak jeszcze na dobry koniec dnia wskakujemy ze swoim brzuszkiem/mieszkankiem :)
    195b8d414059b3a7med.jpg
    33t4d

Karolcia88, Bluberry, katalina, KotMisia, Wonderwall, czarna panda, GabiK, Matik2012, beti97, madziorek, Ofelaine, gosia86, nojaniewiem, MiM, alma, dorota1987, PIGULSKA, Eklerka lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z Wiki witamy się dzisiaj pierwsze :) z kurami poszłam spać i z kurami wstałam. Wieczorem spasmolina poszła w ruch. Brzuch się spinał i sama już nie wiem czy mnie nerki bolały, czy plecy tak okresowo. Już miałam wizję IP ale przeszło. Agusia masz bardzo ładny i zgrabny brzusio.
    Katalina co do lekarzy to Cię rozumiem ja ostatnio też nie wiem kogo słuchać, nie daj się zbyć tylko drąż temat bo to twoje zdrowie i konsekwencje na lata a Ty musisz mieć później siłę przy dzieciątku.
    Ja muszę sobie dzisiaj poprasować trochę bo cała sterta leży sprzed czasów szpitala do zrobienia, no i zowu pakuję torbę od nowa. W sumię cieszę się że miałam taką awaryjną spakowaną bo mama tylko wzięła i przywiozła. Teraz też mi kazała od nowa już spakować :p
    Wczoraj jeszcze poszłam i dokupiłam koszulę do karmienia żeby mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik.
    No ale i tak nie mam jeszcze chusteczek jednorazowych i swojego płynu do higieny intymnej.
    Dzisiaj na suwaczku u nas same trójki :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Agusia slicznie wygladasz. :)

Dziekuje za wszystkie pomocne rady na walke ze zgaga, na pewno ktoras zastosuje.

Moje dziecko znow zwolnilo tempo ruszania sie, zawszee w tygodniu ma taki dzien lub dwa lenistwa i ja sie wtedy martwie. Niby nie czuje zeby bylo cos nie tak bo sie rusza delikatnie ale czuje niedosyt. Chyba jestem przewrazliwiona ale po wysluchaniu tylu nieprzyejemnych historii, czy w ciazy mozna byc chociaz jeden dzien spokojnym....

Wasze dzieciaki tez maja takie dni lenistwa czy raczej kazdy dzien jest tak samo aktywny ruchowo ??

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Trzecia noc u tesciow na twardym tapczanie i z Emilka u boku... Marze o swoim lozku...
    Biodra mnie bola bo twarde te lozko...A na plecach zaczelam chrapac! I to mnie budzi!

Za to Emilka pieknie spi przez cala noc a wstala teraz a dadam ze ona spi max do 6 rano!!!
    Milenka od czasu do czasu dawala kopy...

Juz dzis u siebie w mieszkaniu :D
    Milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko tez jakieś mało ruchliwe, albo rzeczywiście to tylko takie moje urojenie.
    Dziś jedziemy do rodziców, musze przewieźć kilka rzeczy Jasia. Ubranka które w między czasie dostałam. Wczoraj uprałam i wyprasowałam poszwy na pościel małego i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu, materiał super, kolorki zachowane.

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe moja córa tak mnie srednio raz, 2 razy w tyg straszy swoim leniem. Wczoraj właśnie tak było, ale w sumie ja tez byłam śpiąca to i ona miała prawo :). Dzis od rana mi dupke wypina :)

Dzień dobry majówki:*

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano sniadanie w McD's i mily gest ze strony pana na kasie. Mial kilku klientow,ale mimo to przyniosl mi jedzonko do stolika :-) Czasem jednak zdarzaja sie ludzie z sercem. Np pani u mnie w sklepie, odkad mam widoczny brzuszek,no teraz to juz brzuchol, jak kupuje wedline lub ciasta zawszemowi mi co wziac,co ile lezy. Do tego stopnia,ze potrafi powiedziec,ze cos lezy od wczoraj i zebym nie brala. Tylko to co jest "dzisiejsze" :-) a mieszkam na tym osiedlu od 4 lat!

Karolcia88, alma, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam cioteczki w pierszym dniu wiosny ♡ i to slonecznym dniu ( przynajmniej w Krakowie ;) )

Ofe moje dziecie to w ogole leniwe. W sumie to moze z 3 razy mocniej pokopala ze np telefon mi z brzucha spadl. Tak to tylko sie wypina

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po zakupach! Tyle z mojego lezenia :-( Wczoraj odebralam stolik pod przewijak,wzielam Ikea Guliwer, z olx,bo 260zl za nowke uznalam za zbyt wygorowana cene. I dzis pojechalam po pudelka i pojemniki/przyborniki. Przy okazji odwiedzialam Rossmana, chusteczki Pampers Sensitive Premium Care 2x56szt po 23zl a 4 x 56szt po 27zl,ale nie bralam,bo na razie mam Bepanthena i wlasnie Pampers po jednym opakowaniu,nie wiadomo co niuniowi bedzie odpowiadac. Za to wzielam krem do depilacji, Bielendy,bo wybor byl Veet(a ktos pisal,ze niekoniecznie sie sprawdzil) , Eveline i ta Bielenda. Trzeba sie jakos ogarnac tu i owdzie,a maszynka ...no coz... niby "siegaj gdzie wzrok nie siega" mowil chyba Staff,ale.on raczej sie nie depilowal :-D

Karolcia88, MiM, alma, dorota1987, PIGULSKA, KotMisia, czarna panda, madziorek lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik nakupowałaś pudełek? bo teraz jest chyba 15% zniżki ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ