WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę na imprezę i wyglądam jak zapałki wbite w gówno.

W moim towarzystwie tylko my i moja przyjaciółka posiadają potomstwo. Reszta albo się leczy na niepłodność albo nie chcą.
    Kurczę pamiętam jak się z rodzicami jeździło do ich znajomych to wszędzie były dzieci, a teraz dupa - dzieci brak.

03.02.2014
  • alma Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się weekendowo :) Ale tu dziś cisza, jak makiem zasiał...
    Kolejne dwie kwietniówki się rozpakowały... Dziewczyny jakoś ja jeszcze nie ogarniam tego, że za chwilę przyjdzie nasza kolej...

Beticieszę się, że już wyszłaś i że wszystko z Wiki ok. Niepotrzebnie Cię tylko nastraszyli.
    CzarnaPanda Lilka to już spory klocuszek :)
    Agusia śliczny brzusio.
    Katalina u nas tak to niestety jest, że lekarze tak naprawdę oprócz swojej specjalizacji, mało na czym się znają, na ogólną wiedzę medyczną i holistyczne podejścia do pacjenta nawet nie ma co liczyć. Tylko najlepiej takiemu odesłać do pięciuset specjalistów i każdy będzie mówił co innego. Dramat po prostu.
    Maribel a jak smakuje ten burak? Bo to dość ciekawa alternatywa na podniesienie sobie poziomu żelaza, zwłaszcza, że to nie chemia suplementowa tylko naturalne warzywo.
    Gabik to masz naprawdę miłą panią ekspedientkę :) Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie. A co do cytatu "Tam sięgaj...", to Mickiewicza z "Ody do młodości". Oczywiście nie myśl kochana, że się czepiam, bo to takie tylko moje zboczenie zawodowe ;) No i Mickiewicz to już na pewno się nie depilował :D
    Ja już nie wiem jak mam spać, kręgosłup mi po prostu napierdziela, tak, ze nie do wytrzymania, a jak śpię na boku, to brzuch mnie boli. Mój synek chyba już ma tam mało miejsca, bo naprawdę czuję takie napieranie na brzuch, że czasem powietrza nie mogę złapać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 12:29

gosiunia, GabiK, czarna panda, dorota1987 lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! Niestety nie nadrobię Was, bo za dużo stron. Mam nadzieję, że wszystko OK i żadna jeszcze nie urodziła. W tym tygodniu tez trafiłam do grupy - szpitalnych. Szyjka zgładzona, jest rozwarcie, na szczęście nieduże. Mała dostała sterydy, ja mam leżeć jak naleśnik. oby jeszcze kilka tygodni.

Pamiętacie ile ważyły Wasze dzieci w 30 tyg.? W szpitalu ciagle podkreślają, jaki "kawał" dziewczyny mam (30 tydz. - 1750-1800g). Syn na tym etapie wazył nie całe 1500g, więc chyba rzeczywiści będzie dorodne dziewczę. W obecnej sytuacji cieszę się, że "Mała" jest duża, zawsze mamy większe szanse.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella moja przy wypisie (we wtorek) ważyła 1250. A Ty leż i nogi zaciskaj, jeszcze kilka tygodni przynajmniej.

Niestety jedna z nas (Monilia) urodziła martwą córeczkę w 27tc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 12:51

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Puella... Kurczę, co się dzieje, jakieś fatum nad majówkami zawisło?
    a niedawno się zastanawiałam, czy też zniknęłaś z forum... Trzymaj się tam kochana. Leżysz w szpitalu, czy w domu? Życzę Ci, żeby Michalinka wytrzymała jeszcze kilka tygodni, ale nawet jak przyjdzie na świat wcześniej, to na pewno sobie już poradzi. Rzeczywiście masz sporą kluskę, mój synuś w 31 t i 4d ważył 1820 g. Trzymam za Was kciuki. Dawaj znać co i jak :*

relg3e5e54dwhg22.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany.....Molinia....w szoku jestem. Bardzo mi przykro.....

Cały czas jestem w szpitalu, na razie nie ma tłoku, więc mnie trzymają. W przyszłym tyg. jak nic się nie zmieni, rozwarcie nie będzie postępować wypiszą do domu...chociaż trochę się boję. Tutaj czuję się bezpieczniej.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella niech Cię trzymają tyle ile trzeba. Wiadomo, że w szpitalu będziesz cały czas leżeć a w domu zawsze się wstanie, żeby cokolwiek zrobić

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ma rację. Może lepiej będzie jednak zostać trochę dłużej w szpitalu, no chyba, ze będziesz miała w domu opiekę, żebyś w ogóle nie musiała wstawać.

relg3e5e54dwhg22.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczny ale chłodny dzien.
    Dzis byłam na małych zakupach takie tam pierdoł spozywcze - to same cięzarówki mijałam - robi sie ciepło brzucholki rosną to widać ich coraz więcej.

Puella - trzymaj się dzielnie.

Dziewczyny jesli chodzi o pudełka - ja jakis czas temu kupiłam takie dwa małe w Ikea (nie moge znalezc w necie zdjecia) a ostatnio jak byłam w pepco kupiłam fajny za 9,99 z przukryciem - taki plastikowy. Jak bedziecie to zerknijcie był chyba 3 kolory bezowy i brazowy jeszcze.Chyba dokupię jeszcze jeden - zawsze sie do czegos przyda. Pojemnosc 10 litrów jest napisane. Cos takiego tylko białęgo nie moge znalezc w necie.Ponizej ten z pepco.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/765654c111e6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:31

klz98u696p33kjce.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) ciepło dzisiaj a ja nie mam sił na nic.. ledwo chodze bo tak mnie boli spojenie dziś, nocka nie przespana bo boli jak się przewracam i spać nie moge na lewym boku bo mały jest po tej str i jak tylko się odwróce to kopie tak z całych sił i ja muszę spowrotem na prawy, juz mam odgniecioną prawa str..

Puella mój w 30 t ważył 1500g teraz w pon zobaczymy ile zaważy;p
    co do aktywności to mój też ma takie dni że jak się najem czekolady to łaskawie kopnie a tak doprowadza mnie do złosci bo go nie czuję i się martwię.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ikei mam coś takiego - cena ta sama co w pepco a ten z pepco jest dwa razy wiekszy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8b35a286741.jpg

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia kupilam 4 roznej wielkosci w kolorze zoltym, tak wiosennie i wesolo. Z karta family niektore byly o 50% tansze.
    Alma,liczylam na to,ze ktos tutaj bedzie wiedzial dokladnie skad pochodzi ten cytat, tak mi sie mimowolnie nasunal a propos sytuacji :-D Teraz chodzi mi "trwaj chwilo,jestes piekna" :-)
    Puella trzymaj malucha w brzuszku ile sie da,ja czasem jak wstane to.chodze jak pijany marynarz w nadziei,ze Kube ukolysze,a jak bedzie spal to mu nie wpadna glupie mysli do glowy,zeby juz wychodzic :-)

alma lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja tez kupilam takie pudelko w pepco' bezowe. Do wyboru sa jeszcze biale:)
    paulinqa to my obie w tym tygodniu wizytujemy:) tylko ze ja w srode.

My dzisiaj nalesnikowo, juz sie smaza i sie nie moge doczekac az zjem bo mam pyszna konfiture truskawkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:17

alma, paulinqa, gosia86, slash lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cioteczki ;)

GabiK a ten cytat "Trwaj chwilo... " to z Fausta Goethego ;)

Puella oszczędzaj się żeby Michalina jeszcze troszkę w brzuszku została ;) Mój synek w 30t miał przeszło 1800g

alma, GabiK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, trzymam kciuki żeby mała jeszcze posiedziała grzecznie. A to nie u Ciebie poprzednia ciąża też była ze zgładzoną szyjką a mały w terminie?
    Moja w 30t ważyła według jednego usg 1540, a według drugiego dwa dni później 1480 :P
    Alma - też mnie ten Mickiewicz w tyłek dźgał żeby napisać, że to on ;)

Dziękuję za brzuszkowe komplementy :* Ciekawa rzecz - co pojawi się zdjęcie to się wszystkie zachwycamy, a potem połowa z nas marudzi, że jest brzydka :D

Zosia też się mało rusza, głównie ma czkawkę. Gdyby nie ta czkawka to bym ją chyba ze dwa razy dziennie detektorem maltretowała, bo tak mało jest aktywna...

Ja myślę, że damy radę, pomimo tego, że co chwilę któraś z nas trafia do szpitala, to wszystkie urodzimy bezproblemowo zdrowe maluszki.

alma lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• alma Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, najpierw Mickiewicz, teraz Goethe... Gabik Ty to chyba romantyczką jesteś ;)
    Dziewczyny a ja dzisiaj na obiad robię ziemniaki zapiekane serem (hasselback) z tego przepisu http://allrecipes.pl/przepis/1107/ziemniaki-hasselback.aspx - polecam, bo ostatnio wyszły palce lizać
    do tego szynka ze szpinakiem. Mam nadzieję, że wszystko się uda, bo odkąd w ciąży jestem, to straciłam totalnie wenę i zdolnosci kulinarne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:30

PIGULSKA, GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnapanda gratuluję dużej i zdrowej córeczki :) spora juz ta Twoja Lilka ;)

Agusia zgrabny brzusio :)

Slash ładne płaszczyki, ja do chabrowego proponowałabym coś wiosennego np.mięte albo coś ze wzrokiem w koralu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3db4968a5a65.jpg

U mnie z ubraniami też kiepsko ale nie ma sensu nic kupować :/ na szczęście przed ciążą nosiłam sporo tunik to i teraz w nie wchodzę, gorzej ze spodniami
    W ogóle ostatnio wpadłam do lumpka i kupiłam Nikosiowi kilka ubranek bo nie mogłam się oprzeć :P a i dla siebie spodnie z myślą że w nie wejdę po porodzie...hehe będzie motywacja;)

Mój Mały też ma czasem napady leniuchowania ale głównie jest aktywny :) czuje ze ma coraz mniej miejsca bo zamiast kopniaczków rozpycha się strasznie i wypycha mi żebra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 14:34

czarna panda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was tez tak gorąco?? Albo mi tak sie wydaje.

• maribel Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Maribel a jak smakuje ten burak? Bo to dość ciekawa alternatywa na podniesienie sobie poziomu żelaza, zwłaszcza, że to nie chemia suplementowa tylko naturalne warzywo.

Ma posmak buraka, ale nie takiego świeżo wyciskanego. Coś bliżej tych barszczyków instant. Oczywiście w zdrowszej wersji :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieplutko <3

u nas na wsi psy się chyba wściekły, drą się od rana jak głupie :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ