Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to w sumie w porządku
MiM z tego co wiem to na ktg piszą się skurcze i sprawdzają też tętno dziecka i zapisują się ruchy czy jakoś tak. A mój gin sprawdzał tylko zawsze czy ładnie serduszko bije (bez tego ile razy na minutę). No i wróżył mi, że do kolejnej wizyty nie dotrwam, więc to mogło być moje ostatnie badanie. Ale skoro Wam też nic nie mówili lekarze, to znaczy, że nie muszę sobie tym głowy zawracać
Mój mąż bezproblemowo ma dwa tygodnie urlopu po moim porodzie i nie musi zgłaszać wcześniej. Jakby chciał miesiąc to by musiał. I jeszcze mówi, że są 4 dni urlopu okolicznościowego czy jakoś tak... -
Maz mnie zrabal za sprzatanie, zabral sciere do podlogi z rak i skonczyl sam mycie. Kochany moj
Moj gin o ktg tez nic nie mowil,moze w poniedzialek cos wspomni. Jedynie takie luksusy to w szpitalu mialam
Dzis impreza imieninowa u tesciow. Mam zamiar sie objesc dobrej salatki
-
Ja miałam pierwsze KTG w 34 tygodniu (33tyg 1dzień). I teraz będę miała co wizytę robione KTG. Dużo zależy od lekarza i może też od tego czy chodzi się prywatnie czy na NFZ.
Jeśli chodzi o wagę dziecka to słyszałam, że USG ma granicę błędu do +- 500g. Słyszałam też przypadek, że dziecko 10 minut przed CC wykazywało wagę ok. 4kg, a 20 minut później ważyło ok. 3kg. Kilogram różnicy! Także nie zamartwiajmy się na zapas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 18:28
-
Witamy sie i my.
Puella trzymaj sie w tym szpitalu i lez grzecznie. U nas dziś pracowity dzień i dopiero niedawno obiad zjedliśmy i to pierogi z Piotra i Pawła.
Ale zadowolona jestem, bo w końcu mi sie udało namówić męża zeby zamówić szafe do przedpokojubyliśmy u stolarza i wszystko zamówione, przywiozą w czwartek i znów mąż biedny będzie skręcać
ale przynajmniej porządek sie zrobi w końcu, bo w przedpokoju stoją narzędzia na wierzchu.
Nasz Kubus w 29+5 dni ważył 1395g -
http://allegro.pl/show_item.php?item=5021329053&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0
ale słodkie kolory
w ogóle u tego sprzedawcy są fajne szale - jak się tu zdecydowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 19:05
-
Co do truskawek to ja mam zamiar najesc sie na zapas przy pierwszym wysypie :p ale termin mam na koniec maja wiec licze na to ze zdarze
Co do ktg to nasz lekarz robi od 30tc co wizyte a dodatkowo w szpitalu zalapalam sie na 3
Ewelinkie super bryka, mlody bedzie podrywac laski -
Ewelinka - wózio ekstra
A ja tak uwielbiam truskawki - nie zdąże się najesc, przed porodem.
Wow 500g na usg mniej czy wiecej - to naprawdę sporo. Dlatego pewnie czesto są pomyłki z wagą i potem kobiety rodzą naturalnie duze dzieci zamiast robić cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 19:04
-
Ewelinkie sliczny wozeczek
ale Wam sie trafilo z ta limitowana kolekcja
Ofe biedna Ty,ze sie tak musisz natyrac,ale chociaz maz jak zloto i przytuli i wyreczy.
Agusia ktg polozna mowila,ze nalezy sie umowic ok 4 dni przed planowana data porodu. Moj gin tez go nie robi,mialam codziennie w szpitalu plus badanie tetna dziecka 4xdziennie. -
Witajcie!
Puella - trzymajcie się dzielnie i zdrowo!
Ewelinka - bryka super! My mamy jedo fyn i sprawdził się przy pierwszej córci. A kolory masz super!
Z dobrych wieści - jesteśmy już w mieszkanku. Tak czysto to jeszcze nigdy nie byłoTeściowa wymyła mi wszystkie okna, pościerała kurze a mąż po remoncie odkurzał, trzy razy mył podłogi i wyprał dywan. Mój mąż w duecie ze swoją mamą to jakieś wariaty! Pracują do upadłego!!!
Drugie dobre info to takie że dostałam pierwszą kasę od ZUS i to całe trzy dni przed końcem ich terminu (30dni), ale nie wiem jak oni to rozliczają bo jak ma to być cała wypłata to brakuje mi około 300zł....
I nie wiem co teraz mam robić? Dzwonić do nich? Udzielą mi info przez tel.?
gosia86, GabiK, slash, czarna panda lubią tę wiadomość