X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a madz Zuravit lub herbate zurawinowa, sok? Bo mi pomaga taka kuracja wlasnie.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije sok 100% zurawiny nieslodzony.
    W pon ide na badania to pewno mi nawychodzi bakterii w moczu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pij ten sok. Mi pomaga jeszcze woda z cytryna. Sprubuj na pewno bedzie lepiej!

• slash Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedziłą ze spokojnie magnez 3x2 mozna brac.
    A i kiedys wyczytałam ze najlepiej przyswajalny magnez to cytrynian magnezu albo mleczan magnezu - najmniej węglan magnezu jest przyswajalny.
    Zerknijcie na swoje opakowania, na skład. Ja mam cytrynian i przyznam Wam ze mam wrazenie ze skurcze są naprawdę rzadkie a wczesniej czesto mnie łapały w nocy w zasadzie co noc miałam skurcze w łydkach i dretwiał mi palce.

klz98u696p33kjce.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zapalenie pęcherza biorę urosept- jestem ciekawa czy pomoże. Ja wczoraj wieczorem miałam brać drugą spasmolinę bo ja to twardnienie odczuwam bólem w plecach i do tego Wiki tak mi nisko grzebała łapkami, że myślałam źe wyjmie rączkę i mi pomacha dołem, no ale wzięłam dwa magnezy, lewy bok, zero stresu i usnęłam. Rano ok ale wszelkie czynności rozplanowałam sobie na dziś z odpoczywaniem. Hmm dziwne przed szpitalem tak nie miałam, do tego nogi puchną. Czuję poród w powietrzu i raczej kwietniówką będę, chyba że taki mój urok i się będę tak do maja męczyć.
    Alma mam nadzieję że u Ciebie też ok.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki. Witamy sie jako pierwsze.
    Ktos nam w Krakowie pozazdroscil sloneczka i juz widac, ze bedzie brzydko :(
    A jeszcze dzis przyjezdza kuzynka prosic na chrzciny... ale nie wiem czy pojdziemy, raczej jestem nastawiona na nie..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majowki.

Po wczorajszym dniu jestem tak zmeczona w dalszym ciagu jakbym nie wiem co robila.

Do tego lekko boli mnie glowa i gardlo. :/ mam nadzieje, ze nic sie nie rozkreci.

Alma kciukam za dobre samopoczucie. Daj znac jak sie dzis czujesz.

Jutro wizyta u gin, pewnie usg nie bedzie ale mamy sporo rzeczy do omowienia po szpitalu.

Milego dnia kochane, u mnie dzis pochmurno i deszczyk kropi.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pochmrmo ale niby ma sie przejasnic.

Jakas panika mnie dzis ogarneła ze tyle do roboty a malo czasu. dziś zaczynam prasowanie i w torebeczki popakuje bo drzwiczki nie zamontowane w szafce bo nie umiem. Wyczyszczę laktator i pojemniczki od siostry i przejrzę reszte rzeczy i posegreguję.
    Ale teraz wracam do lozka pczytac jeszcze :)

Wieczorami kręgosłup strasznie mnie boli, nie mam jak sie ulozyc i slabo sypiam :/ Ale wiem ze wszystkie tak mamy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś mały śnieg spadł, ale słońce mocno świeci aż dziwnie po tak ładnej wczorajszej pogodzie, ale w końcu pogoda w marcu jak w garncu :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    U nas dzisiaj też pochmurno
    Śniły mi się jakieś szpitalne koszmary
    Wieczorem też bolał mnie brzuch dołem i martwię się o szyjkę czy aby sie nie skraca ale wzięłam dwa magnezy i pół nospy i przeszło
    Dzisiaj trochę się po oszczędzam
    Alma daj znać jak u Ciebie
    Miłego dnia i bez żadnych bóli i innych dolegliwości

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a gdzie przepadlas wczoraj na caly dzien?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma i jak dzisiaj? Lepiej?
    Ja sie obudzilam ze strasznym bolem w kroczu, mam nadzieje,ze to jakies rozchodzenie sie kosci i ze to normalne,a nie,ze robi sie rozwarcie. Dzis mam dzien lezenia.
    Za oknem piekna wiosna,wszystko na bialo, temp odczuwalna -9. Pewnie wszystko pomarzlo na dzialce,a i tak ciezko tam.cos uchowac. A taki piekny dzien byl wczoraj :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pochłonęła mnie książka :) robiłam z mamą gołąbki i tak jakoś dzień zleciał

Gabi teraz to juz chyba tak będzie z tymi bolami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:06

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Łodzi jest słonecznie chociaż zimno. Też pozdejmowałam pranie Wiki z suszarki- pościelowe i pieluchy. Teraz trzeba poprasować i gotowe. Do tego przeprałam parę rzeczy ręcznie , które bałam włożyć się do pralki. A na ochraniaczu do łóżeczka zauważyłam niefajną dziurkę , którą zreszta już zacerowałam. Teraz leżę , a na 11 30 pewnie pójdę do kościoła. Wszystko już prawie mam gotowe, teraz tylko czekać na termin :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach luzniejszego dnia zrobiłam ciasto na rogaliki i czekam aż wyrośnie :)
    Beti rozłóż sobie na raty to prasowanie, jak ja prasowałam to obniżyłam sobie maksymalnie deskę do prasowania i prasowałam na siedząco

Macie już naszykowane ubranka na wyjście ze szpitala dla dzieci?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mmm golabki. Takie zawijane czy te takie inne?
    Gabik tak to juz jest z nasza wiosna..
    Teraz to juz chyba codziennie bedzie nas cos pobolewac, strzykac w kosciach itp..

czy Wy teraz tez wiecej jecie? Bo ja dawniei zjadlabym dwie kanapki i byloby dosc a teraz po dwoch w ogole nie czuje jakbym cos zjadla i dalej mnie ssie...

ale Wam zazdroszcze tego prania.. ja jeszcze poczejam na po swietach

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już mam torbę dla dziecka spakowaną i cieszę się że pomyślałam o tym wcześniej, teraz tylko rożek wyprasować i dołożyć. Wszystko ładnie w torebeczki popakowane :) muszę dzisiaj zdjąć folię z materacyka, niech się trochę przewietrzy.
    A tak w ogóle chyba sobie zejdę bo swoją lalkę baby born i trochę na niej poćwiczę żeby wprawy nabrać, bo wczoraj na SR to się trochę krępowałam. Za to moja siostra machała wszystko jak zawodowiec :p
    Najlepszy był tatuś który naciągnął skarpetki dziecku po kolana, myślałam że padnę. Nawet nie wiedziałam że tak się da.
    Ogólnie moja położna zaleca w domu myć dziecku pupcię woda i przecierać wacikami z rosmanna. Pupy dziecku jak nie ma potrzeby nie smarować, czasami można pachwiny pudrem posypać albo przejechać bepanthenem. A chusteczek używać przy wyjściach i jak najrzadziej bo uczulają. No i odradza krępowania dziecka i ten becik to na początek dobry, a póżniej niech dziecko sobie leży pod kołderką. To dla dobra rozwoju bioderek.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane ubranka leżą gotowe z fotelikiem, jakoś lepiej mi z tą świadomością że wszystko naszykowane. Po nocach mi sie nie raz koszmary śnią ze wiozą mnie do szpitala a ja nie mam ze sobą nic i w dodatku zarośnięta cała jak Yeti :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym.miala termin na poczatek maja to tez bym pewnie juz byla zwarta i gotowa ;) ale z racji ze termin jest na koniec to jeszcze te dwa tygodnie przetrzymam ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na luzie spokojnie po świętach wszystko sobie na szykujesz.

gosiunia lubi tę wiadomość

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ