Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a madz Zuravit lub herbate zurawinowa, sok? Bo mi pomaga taka kuracja wlasnie.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije sok 100% zurawiny nieslodzony.
    W pon ide na badania to pewno mi nawychodzi bakterii w moczu

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pij ten sok. Mi pomaga jeszcze woda z cytryna. Sprubuj na pewno bedzie lepiej!

• slash Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedziłą ze spokojnie magnez 3x2 mozna brac.
    A i kiedys wyczytałam ze najlepiej przyswajalny magnez to cytrynian magnezu albo mleczan magnezu - najmniej węglan magnezu jest przyswajalny.
    Zerknijcie na swoje opakowania, na skład. Ja mam cytrynian i przyznam Wam ze mam wrazenie ze skurcze są naprawdę rzadkie a wczesniej czesto mnie łapały w nocy w zasadzie co noc miałam skurcze w łydkach i dretwiał mi palce.

klz98u696p33kjce.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zapalenie pęcherza biorę urosept- jestem ciekawa czy pomoże. Ja wczoraj wieczorem miałam brać drugą spasmolinę bo ja to twardnienie odczuwam bólem w plecach i do tego Wiki tak mi nisko grzebała łapkami, że myślałam źe wyjmie rączkę i mi pomacha dołem, no ale wzięłam dwa magnezy, lewy bok, zero stresu i usnęłam. Rano ok ale wszelkie czynności rozplanowałam sobie na dziś z odpoczywaniem. Hmm dziwne przed szpitalem tak nie miałam, do tego nogi puchną. Czuję poród w powietrzu i raczej kwietniówką będę, chyba że taki mój urok i się będę tak do maja męczyć.
    Alma mam nadzieję że u Ciebie też ok.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cioteczki. Witamy sie jako pierwsze.
    Ktos nam w Krakowie pozazdroscil sloneczka i juz widac, ze bedzie brzydko :(
    A jeszcze dzis przyjezdza kuzynka prosic na chrzciny... ale nie wiem czy pojdziemy, raczej jestem nastawiona na nie..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majowki.

Po wczorajszym dniu jestem tak zmeczona w dalszym ciagu jakbym nie wiem co robila.

Do tego lekko boli mnie glowa i gardlo. :/ mam nadzieje, ze nic sie nie rozkreci.

Alma kciukam za dobre samopoczucie. Daj znac jak sie dzis czujesz.

Jutro wizyta u gin, pewnie usg nie bedzie ale mamy sporo rzeczy do omowienia po szpitalu.

Milego dnia kochane, u mnie dzis pochmurno i deszczyk kropi.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pochmrmo ale niby ma sie przejasnic.

Jakas panika mnie dzis ogarneła ze tyle do roboty a malo czasu. dziś zaczynam prasowanie i w torebeczki popakuje bo drzwiczki nie zamontowane w szafce bo nie umiem. Wyczyszczę laktator i pojemniczki od siostry i przejrzę reszte rzeczy i posegreguję.
    Ale teraz wracam do lozka pczytac jeszcze :)

Wieczorami kręgosłup strasznie mnie boli, nie mam jak sie ulozyc i slabo sypiam :/ Ale wiem ze wszystkie tak mamy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś mały śnieg spadł, ale słońce mocno świeci aż dziwnie po tak ładnej wczorajszej pogodzie, ale w końcu pogoda w marcu jak w garncu :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)
    U nas dzisiaj też pochmurno
    Śniły mi się jakieś szpitalne koszmary
    Wieczorem też bolał mnie brzuch dołem i martwię się o szyjkę czy aby sie nie skraca ale wzięłam dwa magnezy i pół nospy i przeszło
    Dzisiaj trochę się po oszczędzam
    Alma daj znać jak u Ciebie
    Miłego dnia i bez żadnych bóli i innych dolegliwości

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a gdzie przepadlas wczoraj na caly dzien?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma i jak dzisiaj? Lepiej?
    Ja sie obudzilam ze strasznym bolem w kroczu, mam nadzieje,ze to jakies rozchodzenie sie kosci i ze to normalne,a nie,ze robi sie rozwarcie. Dzis mam dzien lezenia.
    Za oknem piekna wiosna,wszystko na bialo, temp odczuwalna -9. Pewnie wszystko pomarzlo na dzialce,a i tak ciezko tam.cos uchowac. A taki piekny dzien byl wczoraj :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia pochłonęła mnie książka :) robiłam z mamą gołąbki i tak jakoś dzień zleciał

Gabi teraz to juz chyba tak będzie z tymi bolami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:06

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Łodzi jest słonecznie chociaż zimno. Też pozdejmowałam pranie Wiki z suszarki- pościelowe i pieluchy. Teraz trzeba poprasować i gotowe. Do tego przeprałam parę rzeczy ręcznie , które bałam włożyć się do pralki. A na ochraniaczu do łóżeczka zauważyłam niefajną dziurkę , którą zreszta już zacerowałam. Teraz leżę , a na 11 30 pewnie pójdę do kościoła. Wszystko już prawie mam gotowe, teraz tylko czekać na termin :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ramach luzniejszego dnia zrobiłam ciasto na rogaliki i czekam aż wyrośnie :)
    Beti rozłóż sobie na raty to prasowanie, jak ja prasowałam to obniżyłam sobie maksymalnie deskę do prasowania i prasowałam na siedząco

Macie już naszykowane ubranka na wyjście ze szpitala dla dzieci?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mmm golabki. Takie zawijane czy te takie inne?
    Gabik tak to juz jest z nasza wiosna..
    Teraz to juz chyba codziennie bedzie nas cos pobolewac, strzykac w kosciach itp..

czy Wy teraz tez wiecej jecie? Bo ja dawniei zjadlabym dwie kanapki i byloby dosc a teraz po dwoch w ogole nie czuje jakbym cos zjadla i dalej mnie ssie...

ale Wam zazdroszcze tego prania.. ja jeszcze poczejam na po swietach

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już mam torbę dla dziecka spakowaną i cieszę się że pomyślałam o tym wcześniej, teraz tylko rożek wyprasować i dołożyć. Wszystko ładnie w torebeczki popakowane :) muszę dzisiaj zdjąć folię z materacyka, niech się trochę przewietrzy.
    A tak w ogóle chyba sobie zejdę bo swoją lalkę baby born i trochę na niej poćwiczę żeby wprawy nabrać, bo wczoraj na SR to się trochę krępowałam. Za to moja siostra machała wszystko jak zawodowiec :p
    Najlepszy był tatuś który naciągnął skarpetki dziecku po kolana, myślałam że padnę. Nawet nie wiedziałam że tak się da.
    Ogólnie moja położna zaleca w domu myć dziecku pupcię woda i przecierać wacikami z rosmanna. Pupy dziecku jak nie ma potrzeby nie smarować, czasami można pachwiny pudrem posypać albo przejechać bepanthenem. A chusteczek używać przy wyjściach i jak najrzadziej bo uczulają. No i odradza krępowania dziecka i ten becik to na początek dobry, a póżniej niech dziecko sobie leży pod kołderką. To dla dobra rozwoju bioderek.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane ubranka leżą gotowe z fotelikiem, jakoś lepiej mi z tą świadomością że wszystko naszykowane. Po nocach mi sie nie raz koszmary śnią ze wiozą mnie do szpitala a ja nie mam ze sobą nic i w dodatku zarośnięta cała jak Yeti :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym.miala termin na poczatek maja to tez bym pewnie juz byla zwarta i gotowa ;) ale z racji ze termin jest na koniec to jeszcze te dwa tygodnie przetrzymam ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na luzie spokojnie po świętach wszystko sobie na szykujesz.

gosiunia lubi tę wiadomość

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ