WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama ratuj tą Marzannę :) Nie mam butów na wiosnę :D

WesołaMama lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia - juz ciemno sie zrobilo ;-) Gdzie ja bede szukac tej marzanny w ciemnosciach ;-) ?

Bluzki mam z H&M byly po 40zl. Rekaw 3/4: jedna w kolorze szara z groszkami a druga chcialam wesola wiec jest rozowa. Czasm mozna tragic na cos fajnego za rozsadna cene. A materiak jest dobrej jakosci. Ciagle je piore na zmiane i dalej jak nowki. Ale nie zamierzam nic wiecej kupowac...

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie sportowe sukienki, takie w kolorze szarego dresu, ale cieniutkie. Do rajstop ich nie założę bo widac mi majty :) Ale do leginsów jak znalazł i to w nich zamierzam kulać się do porodu. A powiem Wam, że brzuch mam ogormny w nich :D

A z innej beczki do tych dziewczyn, które stosują siemię lniane. Proszę o sprawdzony przepis jak sie za to zabrać :) i z góry dzięki!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dola ubraniowego. W sumie na poczatku ciąży kupiłam spodnie dresowe ale takie wyjściowe i szersza bluzkę i w to sie mieszczę. Mam ta tunikę, która zamawialiśmy chyba z Pigulska. Kiedys na przecenie kupiłam jeansy ciążowe w h&m za 30 zł. Właśnie w h&m kupiłam najwiecej, bo ceny sa nawet, WesolaMama nawet ta sama bluzkę mamy tylko ja mam granatowa. I ostatnio kupiłam legginsy, bo normalne mi sie podarły w kroku. Mama tez mi kupiła leginsy ciążowe w netto, ale one ocieplane sa i juz na nie za ciepło jest i bluzkę, ale bluzka jest krótka i brzuch wychodzi na wierzch, wiec bardziej na karmienie sie przyda. Kurtkę mam taka duża czarna kupiona w lumpku. Na święta nie wiem w czym wystąpię :/ może jakaś tunikę albo sukienkę uda sie kupić.
    Ale widzę, ze kryzys nadszedł do wielu z nas.

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia ja mam buty na wiosnę wiązane, bo wsuwane juz sie do niczego nie nadawały. I zastanawiam sie jak ja będę te buty ubierać. A ostatnio widziałam i mierzyłem takie ładne, ale bałam sie kupować, bo nogi popuchnięte :/

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech przynajmniej nie jestem osamotniona w moim kryzysie garderobianym ;)
    KotMisia ja zalewam łyżkę siemienia pół szklanki gorącej wody i jak ostygnie to wypijam i zjadam ziarenka

KotMisia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trampki ale nie ubiorę do nich leginsów bo mam takie nad kostkę i głupio to wygląda. A balerinek nie ubiorę na skarpetkę, a w gołych nogach to głupio.
    Ja niby nie puchnę ale po stopach widzę, że w butach ciasniej. Całą zimę przechodziłam w takich nad kostkę i teraz robią się ciut małe.
    Mam sporo butów ale musi zrobić się ciepło na gołe stopy.
    A co do świąt to ja nigdzie sie nie wybieram. To będzie 36-37 tydzien więc nie zamierzam ryzykować :)

A żebyście zobaczyły jaką mam piżamę to byście sikały ze smiechu :)
    Wyobraźcie sobie czerwone portki świętego <Mikołaja :) Takie szerokie w pasie, na gumie :D Ale do tego mam dłuższą koszulkę i śpię jak dziecko :)
    Ale wyglądam aseksualnie :D
    Mam nadzieję, że poród nie zacznie mi się z zaskoczenia, bo chciałabym jeszcze przed, spędzić romantyczny wieczór z Misiem. Bo od tylu tygodni posuchę biedny ma ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże w polsacie w wydarzeniach mówią, że w stanach baba zaatakowała dziewczynę w 7 miesiącu ciązy. Pobiła ją i wycieła jej dziecko z brzucha...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia a czemu ona to zrobiła?? O mój Boże...

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisa to twoja piżama jest 8 cudem świata. Moja to t-shirt po moim tacie rozmiar XXXXXXXXXXXXXXL wycięta pod szyją nożyczkami przez mojego szanownego małżonka (bo mnie dusiła ;) ) Koszulka z hasłem przewodnim "Związek Młodzieży Wiejskiej" a druga to koszulka od koleżanki przedstawicielki firmy farmaceutycznej wycięta w ten sam "seksowny" sposób

Więc seksualność w czystej postaci :)

PS. Przez Was pakuję się już do szpitala powoli żeby znowu Szanowny mi nie zapakował do starej reklamówki 1kg cukru oraz starej kuchennej szmaty ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:17

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, coś miała z głową. Dała ogłoszenie, że ma na sprzedaż ciuszki dla dziecka i ta w ciązy przyjechała do niej... To dzieciątko nie przeżyło, a ranna zdołała zadzwonić po karetkę. A ta psycholka pojechala z martwym dzieckiem do szpitala i twierdziła, że poroniła....

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim - mój Miś nie chce wierzyć w tę historię z cukrem ;)

A pokazę Wam co zaczęłam robić z kącikiem dla Oli :)Trochę bałagan ale już widać, że to kącik dzieciątka :) Nie są to takie cuda jak u niektórych z Was, ale u mnie malowanie odpadało całkowicie :(

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0577a533fdac.jpg

gosia86, madziorek, katalina, czarna panda, gosiunia, beti97, Agusia246, nojaniewiem, Catyyy, alma, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele masakra ;/ nawet nie wiem co powiedzieć.... ta kobieta która straciła dziecko będzie miała traumę do konca życia ;/

Kotmisia przytulny kącik ;) a moje łóżeczko wygląda tam samo tzn. jest całe zapakowane rzeczami dla małej... pościel, przewijak, kocyki, pampersy itd. ;)

Ja nie wiem gdzie mam to upchać.. w ogóle nie mam miejsca w swoich komodach, musze po weekendzie cos powyrzucać i ogarnąć tą graciarnię...

Mam zgagę jak stąd do Afryki ;/ az mi się kwasem żołądkowym odbija... ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to się dzieje na tym świecie?
    KotMisia fajny kącik się zapowiada :) u mnie w kąciku Poli to na razie stoi deska do prasowania i worek ubrań bo mąż nie ma czasu wrzucić go na szafę:D

No to macie seksi bieliznę:D ja śpię w koszuli nocnej jak się w nią zmieszczę to wezmę do porodu

Ofeline ja ostatnio kupiłam w aptece jakies mleczko na zgagę da się po tym jakos funkcjonować i normalnie spać w nocy

Dzisiaj tez mam jakiegoś tasiemca i cały dzień bym coś podjadała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:35

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia niestety - mój mąż to autentyk ;)
    Teraz jak byliśmy u lekarza to przerażony pytał się gina czy jakby co mają tam "kącik do ratowania", bo drugi raz porodu to ON nie przeżyję. Poza tym to jest chłop jak dąb, pracuję pod ziemią, nie raz pomagał przy rannych na dole, a porodu się biedaczek boi ;)
    On już teraz Wie że zemdleje i już czuję jak mu krew z twarzy odpływa.

KotMisia, nojaniewiem, alma lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zgagę serio polecam GAVOSCIN. Ja ratuję się nim w nocy a w dzień Renie.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny czy któraś może polecić jakiś dobry szampon przeciwłupieżowy(dla męża)?

Na mojego tate działa przeciwłupiezowy z Zaji, ale słszałąm ze heden schoulders jest dobry, albo apteczny nizoral

Tak w ogóle to witajcie.

klz98u696p33kjce.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM a jak to było z tym cukrem, bo maz sie mnie pyta a ja za nic nie mogę sobie przypomnieć :/ moj mózg jest daleko za mną.
    KotMisia bardzo ładny dziecięcy kącik :) u nas pokoj niby gotowy, ale początkowo Kubus będzie miał miejsce u nas w sypialni :) tez muszę mu coś uprzyjemnić :)

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia śliczny kącik.

Dziewczyny ja ciuchami ciążowymi tez nie grzeszę. Pewnie gdybym chodziłą do pracy to kuowałabym więcej a tak to mam to co mi wystarczy:
    jedną parę spodni
    jedną parę leginsów
    3 sweterki takie dłuzsze i większe - jeden to jak tunika
    jedną tunikę
    sukienka z długim rękawem
    sukienka - bezrękawnik
    2 sukienki takie bardziej wizytowe - jedna szyta
    a drugą kupił mi mąż jak jeszcze mieszkalismy we Wrocławiu w Ottaviano w arkadach.
    Mam kurtkę wiosenna ciązowa i teraz kupiłam płaszczyk niebieski, a mam jeszcze jeden płaszczyk biały taki luzny, który kupiłam 3 lata temu a rzadko w nim chodziłam.

Własnie doradzcie mi(kolor)jaką apaszkę czy szaliczek i chciałabym jakies nakrycie głowy wiosenne kupic do tego płaszczyka poniżej, ale nie wiem jakie zwykła czapkę, beret?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2997d8e0b58d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:07

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi mam taki, ale w sumie jeszcze go nie ubierałąm bedac w ciązy, muszę zobaczyc czy się mieszczę. Myslałam o tym ze na Wielkanoc do kościoła jak znalazł ze swięconką :)
    znalazłam jeszcze fotkę w necie jak wpisałąm biały płaszczyk F&f bo kupowałam w tesco.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e9d31aba032.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:07

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ