Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pigulska ja mam 14mm szyjki,miekka i rozwarta. Lekarze w szpitalu i moj gin mi ciagle powtarzali,ze teraz w kazdej chwili moze peknac pecherz owodniowy i porod. Wolno mi chodzic tylko po domu i powoli. Mialam skurcze od 20tyg jak Kotmisia i dlatego jak Alma napisala o skurczach to radzilam IP,bo wiem,ze skurcze powoduja skracanie szyjki. Ja juz po sterydach,niech sie dzieje wola nieba
i sie kulamy byle jak najdluzej.
Alma nie placz,masz troche krotsza szyjke niz ja,ale jak Ci dadza sterydy i rozkurczowe kroplowki czy inne leki,a po paru dniach szyjka.sie nie skroci to Cie wypuszcza. Ja juz tydzien przetrwalam w tym stanie i jestem dobrej mysli. Zamierzam jeszcze min 3 tyg donosicSila pozytywnego myslenia,prawda Kotmisia ?
Ewelinkie koniecznie powiedz lekarzowi i cisnieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 15:37
alma lubi tę wiadomość
-
No ja wlasnie paradoksalnie po szpitalu sie uspokoilam, albo bedzie slonce albo bedzie dysc, nikt na 100% nie potrafi przewidziec kiedy nastapi porod. A tam nasluchalam sie historii kobiet,ktore urodzily w 30tyg, 35tyg, 27tyg i wszystko bylo dobrze. I nie byly to jakies tam relacje siodmej wody po kisielu tylko od nich samych,bo lezaly na tym samym oddziale z braku miejsc na porodowce. Teraz czekam i jestem spokojna
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja teraz sobie zapodałam 2 magnezy bo idzie wieczór a mnie znowu łapie, leżę sobie i jest ok, a wcale dzisiaj się nie narobiłam. Nawet wizytę w kościele odpuściłam bo między ławkami ciasno i w ogóle strasznie zimno w tym kościele. Ze mną leżała dziewczyna która chodziła z centymetrowym rozwarciem od 23 tyg a obecnie była w 32 tyg i stwierdziła źe taka jej uroda, lekarze się bardziej niż ona przejmowali. A leżała ze mną bo też jelitówkę miała. Co ma być to będzie.
-
Alma - wszystko będzie dobrze. Staraj się nie płakać. Ja tez nie potrafie czasem powstrzymac łez, a pozniej sie zle czuje i mam wytrzuty ze naraziłam dziecko na moje łzy. Zobaczysz wszystko bedzie dobrze, w szpitalu jestes bezpieczniejsza niz w domu.
Ewelinkie - moj nowy gin tez stweirdziłze juz wczesniej powinnam miec podawane zelazo. Teraz biore 3x1 tabletce - popijam woda z cytryną. Zeby lepiej byo wchłaniane trzeba popijac czyms kwasnym sokiem z grjfruta np - mi najwugodniej woda z cytryną.alma lubi tę wiadomość
-
Ewelinkie wrote:ja tam licze że w maju będzie ciepło
więc na wyjście ze szpitala założe ten cieplejszy pajacyk
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2734?c=4211,
mam rozmiar 62, więc pod spodem akurat jakieś body i spodenki się zmieszczą.
a jak coś do otulimy kocykiem i chyba będzie ok
Ten kombinezon kupowałas stacjonarnie? Czy zamawiałas przez neta a odbierałas stacjonarnie? Bardzo gruby jest? -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Ja zalamana jestem,bo sama zostalam. mąż w Holandii, rodzice ponad 100 km dalej, na szczęście kolega przywiózł mi torbę do szpitala. Mąż się wystraszył i jutro wyjeżdża, wiec we wtorek powinien już być.
Dziewczyny naprawdę nie bagatelizujcie juz żadnych złych objawów, bo mój gin ochrzanil mnie jeszcze, że wczoraj nie przyjechałam, a ja zamiast słuchać swojej intuicji, że coś jest nie tak, to nie chciałam wyjść na panikare. I w ciągu tygodnia szyjka macicy skróciła mi się z 3,5 cm do 1. Żeby mój niuniek wytrzymał jeszcze kilka tygodni...a tak w ogóle to leżę na porodowce, bo na patologii nie mają miejsca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 16:31
-
Biore żelazo od 28 lutego miałam hemoglobine 12,2 - kolejne badanie robiłam 16 marca - hemoglobina 12,7. Szału nie ma, ale zawsze to coś.
I w tzw miedzyczasie odstawiłam na 2 dni - bo pamiętacie nie mogłam kupy zrobic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 16:47
-
No to rzeczywiście GabiK jesteś jak tykająca bomba
najważniejsze właśnie pozytywne myślenie
co ma być to będzie a zamartwianie się w niczym nie pomoże a nawet potrafi zaszkodzić
Także zaciskamy mocno nóżki, oszczędzamy się i cierpliwie czekamy na godzinę 0!
Alma i nie jesteś sama, my jesteśmy z Tobą! Co prawda tylko duchowo ale mocno trzymamy kciuki za Ciebie i synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 16:57
GabiK, alma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wchodze na chwile oderwać się od codziennosći a tu znowu ktoś w szpitalu;( ehhh trzymajcie się tam!
ja jutro mam wizyte;) i ktg;) już się doczekać nie mogę a z racji tego że wczoraj rozpoczęłam nowy tydzień ciąży to pokaze wam brzuszek zaraz;p -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ff29ae86a6e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37a29b3b25e5.jpg
macie z dwóch perspektyw;DRika, slash, nadulek, maribel, alma, czarna panda, Agusia246, Catyyy, Wonderwall, Karolcia88, dorota1987, beti97, katalina, PIGULSKA, GabiK, MiM, Anioł, gosiunia lubią tę wiadomość