X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i chciałam jeszcze napisać ze y mnie było wczoraj pięknie i zaliczyliśmy pierwszą kiełbaskę z ogniska :D

gosiunia, Wonderwall, gosia86, GabiK, nadulek, dorota1987 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla małej na wyjście mam body, pajaca i kombinezonik cienki. Miałam zawinąć w kocyk, ale moja matka się uparła, że musi być kombinezonik, a kupiła taki śliczny, że aż żal by było nie założyć ;)
    Zosia u mnie po prawej i też jak na prawym boku się kładę to odwala węgorza :P Z kolei na lewym chyba czuje pod nóżkami, że jest oparcie porządne i jest "mamo pacz jak tańcze!" i wwierca pięty ;)
    U nas słoneczko i cieplutko całkiem, niedługo wpadają goście.
    Alma - kciuki :*
    Nana, pisz co u Ciebie!
    Puella to samo!

I z tym rodzeniem w nocy mam tę samą fazę, bo najwięcej skurczy właśnie zaczynam mieć późnym wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 13:44

alma lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - u nas słonecznie ale zimno tylko 3 stopnie. Wrociłam z koscioła, zjadłam obiad i do internetu :)

Dziewczyny nie straszcie mnie - ja mam termin na 7 maja - a nie mam nic poprane i spakowane. Zamierzałąm sie wziac za to od razu po swietach. No i musze jeszcze kupic jakis kombinezonik dla małej taki grubszy bo nie mam. Podeslecie linki - kojarzy mi sie ze to juz było gdzies na stronach - ale za duzo stron do przewertowania.

No i spodoabł mi sie szlafrok a necie a tam płacic trzeba karta kredytową - której nie mam.

Nogi mi puchną - w buty ledwo się mieszczę :( w czym tu chodzic, na codzien to adidasy ale do sukienki czy płaszczyka nie pasują :(

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie. Będzie dobrze. Alma głowa do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 13:47

alma lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie teorie, ze wlasnie najwiecej porodow zaczyna sie w nocy badz nad ranem bo niby podczas snu wydziela sie jakis tam hormon odpowiedzialny za skurcze.
    I patrzac na kolezanki z otoczenia to sie chyba sprawdza. Ja sama urodzilam sie o 2 w nocy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine może rzeczywiście większość akcji zaczyna się rozkręcać najczęściej w nocy ale to wtedy dzieciątka rodziłyby się ok południa bo u pierworodek poród może trwać nawet 10-12h

Ja się urodziłam po 3 w nocy ale moja mama juz tydzień chodziła w bólach a potem zaczęła krwawić i szybko cesarka

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie coś cisza i żadnych wieści od Nany i Puelli
    Mam nadzieję jednak że brak wieści to dobre wieści i u dziewczyn wszystko ok

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine to właśnie oksytocyna się wydziela, dlatego lepiej jak na sali porodowej nie rozpalają świateł. Noc i ciemność sprzyja wydzielaniu oksytocyny. Mi gin powiedział że raczej do maja nie dociągnę i po tej chorobie też czuję się słabsza, dużo mniej robię i leżę. Te twardnienia i bóle pleców zmobilizowały mnie do leżenia. Gin powiedział że mogę szaleć od 37 tyg.
    Ja po przyjściu ze szpitala od razu puściłem pralkę i na drugi dzień torba do szpitala na nowo spakowana. Dla osoby która ma nam przywieść rzeczy jest to duże ułatwienie. A tym bardziej dla mojej stękającej mamy, której zawsze coś nie tak. Chociaż wiem źe jak mi przywiązą rzeczy to będę mieć to czego potrzebuję.
    Póki co nie nastawiam się ani na SN ani na CC, chociaż marzę o SN.
    Dla mnie teraz ważne są wizyty 1 kwietnia. Ułożenie Wiki i to jak rozwija się jej układ pokarmowy. Jak w 35 tyg będzie poprzecznie to wątpię w SN, no ale zobaczymy.
    W walizce mam spakowane:
    - koszula do rodzenia
    - 2 koszule do karmienia
    - 2 staniki do karmienia
    - majtki siateczkowe plus podkłady canpolu chociaż u mnie szpital daje
    - wkładki laktacyjne
    -mały i duży ręcznik, klapki pod prysznic
    - kosmetyczka
    - klapki po sali
    - bluza bo w szpitalu gorąco i w szlafroku bym chyba padła
    - kubek , sztućce, ściereczka
    - papier toaletowy i chusteczki
    - Maltan, linomag, balsam do ciała
    - 2 wody 0,7 z dziubkiem
    - majtki i skarpetki
    - leki które biorę
    No i chyba wszystko , na koniec jeszcze ładowarkę wrzucę.
    Torba Wiki zawiera body, półśpiochy, śpiochy, kaftaniki, czapeczki, łapki niedrapki, skarpetki, ubranie na wyjście, kocyk, rożek, smoczek, pieluchy i chusteczki. Wszystkiego po parę sztuk gdyby się nam pobrudziło.
    Może o czymś zapomniałam ale lecę z pamięci :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:48

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się boimy, że cos się zacznie dziać wcześniej a jak się maj zacznie to będizemy chodzić jak słonice :D

Laseczki co ma być to będzie!! Bez spakowanej torby też przyjmą do szpitala. A jak pościeli w łóżeczku nie będzie to też nie koniec świata. Głowy do góry!! Zobaczcie ile tygodni byłyśmy dzielne! Teraz nerwy w konserwy i cieszyć się że tak malutko zostało :)

A obowiązki domowe zwalić na męża itp. W końcu my pracujemy pełną parą 24/7 :) A jak męża nie ma to jeszcze nie słyszałam, żeby od kurzu jakaś tragedia się stała :D

gosia86, maribel, Bluberry lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    ja tam licze że w maju będzie ciepło :-) więc na wyjście ze szpitala założe ten cieplejszy pajacyk
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2734?c=4211,
    mam rozmiar 62, więc pod spodem akurat jakieś body i spodenki się zmieszczą.
    a jak coś do otulimy kocykiem i chyba będzie ok :-)

oglądacie program "mali giganci"? co sądzicie o tym?
    mnie osobiście niektóre dzieci to strasznie denerwują tym jak się popisują, a niektóre dzieciaczki są urocze, to fakt :)

Niektóre dzieci wręcz okropne są. Widać parcie na szkło od małego. A co do samego programu to mam mieszane uczucia. W pierwszym odcinku odpadła dziewczynka. I tak płakała... Widać, że to dla niej nie była zabawa...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostaje w szpitalu. Szyjka skróciła się do 1 cm, rozpulchniona, skurcze co kilka minut. Dostałam juz sterydy na płucka i kroplowki:-( ryczec mi się chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 14:20

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja ogladam ten program. Fakt niektore dzieci bardzo sie popisuja ale i tak szokuja mnie swoja odwaga,wygadaniem i pewnoscia siebie.

Minusem jest dla mnie to, ze dzieci ktore odpadaja pewnie to przezywaja i cierpia a Kuba to wali czasami takie teksty jak do doroslych. Uwazam, ze do dzieci piwinno mowic sie prostym jezykiem a nie jakimis wyszukanymi wyrazami.

Alma jestesmy z Toba,nie zamartwiaj sie, nawet jak dzidzius zdecyduje sie wyjsc ma duze szanse a ty jestes w szpitalu pod dobra opieka.

Mnie dzis boli a raczej kluje lewy jajnik albo cos innego w tym miejscu. Moze mloda uciska moja torbiel ?? Od rana leze a i same jej ruchy jakos bola dzis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 14:26

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma nie płacz!!!! Oddychaj głęboko! Szpital to najlepsze miejsce do jakiego mogłaś trafić. Jesteś pod opieką specjalistów!!!! Będzie dobrze!!!!!

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma trzymamy kciuki za Was :) Będzie dobrze , wyciszą i jeszcze troszkę pochodzisz z brzuszkiem. Wiem że łatwo pisać ale postaraj się nie stresować żeby nie napędzać skurczów.
    Coś ostatnio szpitalne się u nas zrobiło, jedna wychodzi to druga się kładzie. Jeszcze trochę to nasze rozmowy zejdą na kupki, wysypki, mleko. Ach będzie fajnie jak będziemy się chwalić naszymi pociechami :)

alma lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:48

alma lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Alma bądź dzielna jesteś w dobrych rękach:*

Ofeline tak na 90% jestem zdecydowana na Strzelin chyba ze coś zacznie dziać się dużo przed terminem to wtedy Brochów

KotMisia rogaliki mogę podesłać;)

alma lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke co do ciśnienia to mi kazała obserwować powiedziała że to norma ze w III trymestrze się podwyższa ale leczenie wprowadza sie dopiero jak jest więcej niż 140/90 i utrzymuje się takie przez jakiś czas

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wszystko bedzie dobrze! Nie placz :*
    Maly zaraz dostanie super sterydy, plucka mu sie wnet rozwina. Ciebie nafaszeruja jakimis rozkurczowymi kroplowkami i bedzie dobrze. Jeszcze przenosisz :) ze mna teraz lezala pani na sali- 16 dzien jak wychodzilam a tez juz miala mocne skurcze.
    Wszystko bedzie dobrze!!!

Pigulska- puella wczoraj pisala ze jest w szpitalu bo ma zgladzona szyjke i lezy pod kroplowkami.

PIGULSKA, alma lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie lekarzowi zawsse mozesz powiedziec ale jak naie przekracza tych 140 to nie jest zle.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma trzymajcie się dzielnie i głowa do góry! Będzie dobrze, jesteście pod opieką :) odpoczywaj i nie stresuj się bo to niczemu nie pomoże, dobrze zrobiłaś ze pojechałaś na ip
    Tak więc dziewczyny nie ma co lekceważyć jakichkolwiek objawów

Ewelinkie lekarzowi nie zaszkodzi powiedzieć tymbardziej jeśli dotychczas nie było u ciebie problemów z ciśnieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 15:17

alma lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ