Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alma będzie dobrze skrócona do 1 cm szyjka i rozwarcie to nie wyrok - ja z Nadią w ciąży przy 0 mm szyjki i 3,5 rozwarcia przeleżałam z nogami do góry ponad 14 tygodni i gdyby nie fakt że wody mi odeszły to pewnie do terminu bym dotrwała bo po oksytocynie na porówce ( 6 godzin wlewu) dalej było 3,5 cm rozwarcia tak więc tak jak piszą dziewczyny pozytywne myślenie a każdy dzień przybliża nas do terminu. Trzymamy kciuki
alma, MiM, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Moja szyjka macicy długa i zamknięta. Ale okazało sie, że mam żylaki na szyjce macicy. Tak mnie to zaskoczyło, że nawet nie spytałam głębiej. Wyczytałam tylko w Internecie, że żylaki pękają w czasie porodu i można stracić więcej krwi. A po porodzie ponoć wszystko wraca do normy. Miała bądź ma któraś z Was z tym problem?
-
Eklerka kciuki zaciśnięte
Mirabel pierwsze słyszę o czymś takim jak żylaki
Ja mam mięśniaka i też się zastanawiam co z nim będzie po porodzie
Paulinqa śliczny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 18:43
paulinqa lubi tę wiadomość
-
Wiedziałam, że któraś z nas długo jeszcze dała radę z rozwarciem i zgładzoną szyjką
Co do hemoglobiny to mój lekarz też mówił, że do 11 jest ok, ostatnio miałam 11,3 i nic nie kazał brać. Ale ja też wyjściowo dość nisko zawsze miałam hemoglobinę,więc nawet nie czuję różnicy.
A sterydów na płucka też nie dostaniemy, bo po 34 tc już powinny być rozwinięte, a my jutro właśnie kończymyDlatego w sumie mnie dziwi, że Eklerce się każą stawić na sterydy...
Koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że ona też długo chodziła z 3cm rozwarciem i w końcu myślała, że już nigdy nie urodziDopiero podczas badania przebili jej pęcherz i poszło
Alma, trzymaj się, na pewno się jeszcze uspokoi i mąż zdąży przyjechać :*alma lubi tę wiadomość
-
Chwalę się brzuszkiem, oba zdjęcia paskudne, zwłaszcza to w przykrótkiej bluzce, no ale...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca9ba8fdb9f6.jpg
]
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5109ee59bef1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 19:38
Rika, katalina, dorota1987, Agusia246, GabiK, gosia86, MiM, paulinqa, WesołaMama, alma, PIGULSKA, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny śliczne macie brzuszki
ja już sobie wypoczywam umyta w wyrku i o dziwo dzisiaj dobrze się czuję wieczorem więc obędzie się bez spasmoliny. Czytałam opis kwietniówki z porodu i powiem że jestem zachwycona i też taki chcę!
GabiK, paulinqa lubią tę wiadomość
-
aaaaaaaaaaaaaa wczoraj impreza a dzisiaj rano wystawa psów w Spodku. Jezu jaka złażona jestem
Dziewczyny TRZYMAM KCIUKI :*
Kurczę mam ostatnio wrażenie że spuchła mi "cipka". Macie też takie uczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 20:22
03.02.2014 -
Dzięki Gosiu
Siostrzenica ważyła 3500g, a siostra ją dosłownie wyplułaSkurcze zaczęły się gdy byliśmy u niej na sali w odwiedzinach, gdy doszło do 4cm rozwarcia wsiedliśmy w auto i pojechaliśmy do domu (na życzenie siostry). Szpital oddalony od domu 3km a zdążyliśmy wejść na górę i zrobić herbatę i dostaliśmy telefon, że mamy wracać bo Mała jest na świecie
Dwa skurcze parte i było po wszystkim
Gabik, obyDzwoniłam dziś do ginki zapytać na którą godzinę mam się wstawić i usłyszałam "pomierzymy Małego i będziemy się szykować powoli do cesarki"
Aż mnie zmroziło
Bez jaj, nie chcę być pierwszą rozpakowaną Majówką, w dodatku w marcu...
:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 20:25
paulinqa, GabiK lubią tę wiadomość
-
też mam takie wrażenie;p a dzis był dzień golenia bobra, szok ileż to trzeba sie nagimnastykować;p no ale przed wizytą trzeba wygladać jako tako;p
Eklerka nie daj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 20:26
-
Eklerka to poszło jej ekspresem a to pierwsze dziecko było?
Ech nic nie mówcie o goleniu bobra bo goliłam w środę a na czwartek znów trzeba doprowadzić się do porządku na kolejną wizytę a niestety po goleniu często robi mi się zapalenie tych mieszków włosowych
Przed ciąża smarowalam clotrimazolem ale nie wiem czy w ciąży można jej używać -
A więc po kolei. Na imprezie było ciasto zakupione w Auchan - 3 rodzaje. Mąż nie pozwolił mi piec. Potem podałam zupę kukurydzianą z grzankami z serem, a następnie sałatkę dość treściwą, bo z kawałkami smażonego kurczaka i ziemniakami smażonymi, sałatą lodową, pomidorami, ogórkiem konserwowym, kukurydzą w sosie majonezowo-czosnkowym a do tego jak w przepisie, do którego dałam wcześniej link - pieczona w piekarniku biała kiełbasa nadziewana pieczarkami, cebulą i żółtym serem. Wyszło skromnie ale ze smakiem, a mąż uraczył gości Ouzo nabytym ponad 2 lata temu na naszej podróży poślubnej, które czekało na większą frekwencje i Grappą, którą przywiózł nasz włoski przyjaciel. A moja siostra ma 25 lat, zaś jej chłopak 30 i on chyba by chciał już mieć żonę
Dzisiaj pogoda do kitu, ale sesja brzuszkowa zaliczona. Zdjęć cała masa i na pewno dostane wszystkie udane, a nie 10-20szt. Problem jest tylko taki, że ja się sobie nie podobam na zdjęciach, a jako fotograf z wykształcenia wolałabym sobie sama zrobić zdjęcia, jakbym sie widziała przez obiektyw.
Z tej radości, że sprzątanie po remoncie, impreza urodzinowa i sesja zaliczone z nudy puściłam pranie pierwszej partii ubranek, żeby być bliżej końca przygotowań na przyjście Jasia, a tu pralka się coś popsuła i zalała całą łazienkę. Zaraz mąż zrobił alarm czy nie zalewamy piętra niżej - na szczęście nie. Po chwili szwagier przybiegł pomóc zbierać wodę, a teściowa nie wiem po co przyleciała z widelcem w ręce - szczęście że się na niego nie nadziałam. Teraz z mężem piejemy...a nuż widelec może się do czegoś przydać. Stała nad moim mężem i filozofowała co poszło w pralce. Teraz mąż testuje czy udało mu się naprawić.
Anioł, kciuki za Twoją rozprawę i za wszystkie jutrzejsze wizyty.