Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia ja tez na wyjscie pajac,body,czapeczka(rozmiar chyba 38) i dwie opcje: jesli bedzie bardzo cieplo to pajac welurowy bez kombinezonu,bo do fotelika zakupilam taki kocyk/otulacz bardzo cieply, a jesli spadnie snieg ( sadzac po wiosnie roznie bywa) to kombinezon,ale juz bez tego kocyka chyba. Czapeczke tez mam welurkowa.
Acha,ten kocyk do fotelika jest z kapturkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:23
-
A jak wezme paracetamol to karmic nadal moge ? Kompletnie nic nie wiem o zasadach bezpiecznego karmienia. Na szkole rodzenia nie dotarlam przez szpital a teraz nie wiem czy moge chodzic. Jutro gina zapytam bo chcialabym sie podszkolic w niektorych kwestiach.
Aniol ale sie wystraszylam, ze cos Ci dolega albo rodzic zaczelas
Ja tez nie jestem spakowana i nie mam wszystkiego przygotowanego
Gosiu ja myslalam o body, dresiku,skarpetki, czapka i okryc kocykiem albo wlasnie zamiast dresu cieplejszy pajac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:27
-
Polozna na SR mowila,ze bledem jest odstawianie karmienia piersia kiedy mama jest przeziebiona lub goraczkuje. Mowila,ze w mleku sa potrzebne dziecku przeciwciala i kiedy odstawiamy to narazamy je na brak ochrony jaka zapewnia mu nasze mleko. Oczywiscie opryszczka czy grzybica sa przeciwskazaniem,ale nie przeziebienie czy goraczka.
-
Anioł stracha nam napędziłaś
Spokojnie jeszcze masz troszkę czasu zdążysz ze wszystkimi głowa do góry
Ofeline po paracetamolu i ibupromie można karmić tak mowila ostatnio położna
Gabi a ciuszki na jaki rozmiar 56 czy 62?
Ja jeszcze nie mam wszystkiego żeby się spakować więc się wstrzymuję
I teraz się zastanawiam torba czy walizka?
Ofrline co miałaś w Strzelinie torbę czy walizkę?bo podobno w niektórych szpitalach nie pozwalają walizki mieć
O właśnie Gabi nie pamiętałam jak jest z grzybicą czy można karmić czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:31
-
Opryszczka na ustach tez ?
A wiecie czego ja sie jeszcze obawiam..
ze jak bede w szpitalu i bede lezec po porodzie na sali z innymi doswiadczonymi matkami a ja nie bede sobie radzic z wlasnym dzieckiem tj. Dopadnie mnie problem z karmieniem albo dziecko bedzie plakalo a ja nie bede umiala go uspokoic to te inne matki beda na mnie krzywo patrzec i ogolnie pouczac. Wlasnie ostatnio byla u mnie kolezanka, ktora tak narzekala na swoja sasiadke z sali, ze o wszystko ja pytala co ma robic itd. Bo byla pierworodka a ta mojak kumpela drugie rodzila i byla zla,ze tamta ja meczy pytaniami a dziewczyna wiadomo zestresowana i poczatkujaca.
Gosiu ja mialam walizke na patologii i nikt sie nie czepial. A czytalas na stronie interntowej szpitala co trzeba spakowac ?? Ja juz przegladalam i ciuszkow dla dziecka nie trzeba, tylko na wyjscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:38
-
Gosiu ciuszki spakowalam najmniejsze jakie mialam czyli 56,a jedn pajacyk nawet 50, glownie z uwagi na ten przedwczesny porod. Mam 4x body, pajace i sposzki. Ale w domu ubranka w wiekszosci62, nic nie zapowiadalo,ze tak sie sprawy beda mialy.
O grzybice chodzilo mi na brodawkach, polozna mowila o plesniawce na brodawkach, nawet nie wiedzialam,ze jest cos takiego. To ponoc biale plamki. A plesniawka to rodzaj grzyba stad tak nazwalam grzybica. -
Ofe to Twoja koleżanka to wredna trochę. Ja jednak liczę na życzliwość koleżanek z sali. Bo u mnie w szpitalu to każda rodząca narzeka na opiekę pielegniarek na położnictwie. podejście na zasadzie, skoro urodziłaś to wszytsko wiesz...
GabiK lubi tę wiadomość
-
A walizka czy torba, ktos chyba tu mowil,ze lepsza walizka na koleczkach,bo przy wyjsciu latwiej sie zabrac z fotelikiem itd.
Ja w razie czego licze na to,ze inne mamy cos podpowiedza. Szwagierka cieszyla sie,ze nie wziela sali 1os po porodzie,bo mogla podpytac drugiej mamy,a jak tamta miala problem wstac itd to jej tez pomogla. Jedyny minus to ze jak jedno dziecko na sali usnelo to inne plakaly i wybudzaly i tak na zmiane.gosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny damy rade !!!!!!!
ja jutro o rozprawie jade do jakies laski zobaczyc spodnie ciazowe -0 juz mi zbrzydły legginsy a laska ma do sprzedania 4 pary po 25 zł , móze ktores beda dobre
A inna ma 3 staniki do karmienia 80C za 40 zł i tez chyba zobacze
-
Anioł a jutro to ostatnia rozprawa?
Pamiętam swoją sprawę w sądzie pracy. Sąd był bardzo po mojej stronie. wygrałam po 1 rozprawie. ale potemokazalo się,że na kasę nie mam szans. Komornik mi opdpisał, że ten facet zalega setki tysiecy do zusu, funduszu alimentacyjnego więc ja nie mam szans na ściągnięcie długu. Chyba,że tamten w lotto by wygral -
Ja sie boje,ze nie starczy mi.cierpliwosci i zamiast przystawiac dziecko uruchomie laktator i ulatwie sobie sprawe. Sobie i dziecku. Z drugiej strony licze na gentyke. Moja mama nie miala problemu z kp,a miala tylko 19 lat. Ja budowe ciala mam te sama co mama to moze i gdzies w genach kryje sie ta pierwotna zdolnosc i przyjdzie mi to rownie naturalnie.
A moj maz wczoraj zachodzil w glowe jak ja sie odzwyczaje od brzucha po porodzie. Pomyslalam sobie,zebys sie nie zdziwil, moze nie zrzuce i mi tak zostanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 13:08
-
Hehe to ja pisałam że z walizką wygodniej
a teraz sama mam wątpliwości
Ofeline sprawdzałam stronę szpitala i trzeba o wiele mniej rzeczy niż do Brochowa
Anioł wszystkie jutro jesteśmy z Tobą:*
Ofeline faktycznie wredna ta Twoja koleżanka ostatnio spotkałam się z koleżanką to mówiła że kobiety z sali pomogły jek bardziej niż położneGabiK lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
To już końcówka i coraz częściej będziemy narzekać na jakieś niedogodności, a to kręgosłup a to biodra czy choćby parcie na pęcherzale czas leci nieubłaganie szybko i juz niedługo wszystko się zmieni
Ja mam termin na koniec kwietnia i jeszcze nic nie spakowane...na razie nie panikuje i cały czas to odwlekam. Muszę się w końcu zmobilizować
Alma trzymam kciuki i daj znać co z wami
Anioł powodzenia jutro na rozprawie
Ofelaine oszczędzaj się kochana bo potem może być za późno
Beti Ty również uważaj na siebie
GabiK a ciebie poważnie straszą przedwczesnym rozwiązaniem?? Z jakiego powodu bo nie sięgam pamięciąalma lubi tę wiadomość