X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie siedzi w głowie. Zadna moja koleżanka nie zezygnowała z KP. Wiadomo początki nie są lekkie, ale jak zakoczy to samaradość. Także ciotki głowy do góry!

SZCZĘŚLIWA MAMA TO SZCZĘŚLIWE MLEKO :D <3

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez na wyjscie pajac,body,czapeczka(rozmiar chyba 38) i dwie opcje: jesli bedzie bardzo cieplo to pajac welurowy bez kombinezonu,bo do fotelika zakupilam taki kocyk/otulacz bardzo cieply, a jesli spadnie snieg ( sadzac po wiosnie roznie bywa) to kombinezon,ale juz bez tego kocyka chyba. Czapeczke tez mam welurkowa.
    Acha,ten kocyk do fotelika jest z kapturkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:23

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wezme paracetamol to karmic nadal moge ? Kompletnie nic nie wiem o zasadach bezpiecznego karmienia. Na szkole rodzenia nie dotarlam przez szpital a teraz nie wiem czy moge chodzic. Jutro gina zapytam bo chcialabym sie podszkolic w niektorych kwestiach.

Aniol ale sie wystraszylam, ze cos Ci dolega albo rodzic zaczelas :)

Ja tez nie jestem spakowana i nie mam wszystkiego przygotowanego :)

Gosiu ja myslalam o body, dresiku,skarpetki, czapka i okryc kocykiem albo wlasnie zamiast dresu cieplejszy pajac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:27

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna na SR mowila,ze bledem jest odstawianie karmienia piersia kiedy mama jest przeziebiona lub goraczkuje. Mowila,ze w mleku sa potrzebne dziecku przeciwciala i kiedy odstawiamy to narazamy je na brak ochrony jaka zapewnia mu nasze mleko. Oczywiscie opryszczka czy grzybica sa przeciwskazaniem,ale nie przeziebienie czy goraczka.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł stracha nam napędziłaś
    Spokojnie jeszcze masz troszkę czasu zdążysz ze wszystkimi głowa do góry :)
    Ofeline po paracetamolu i ibupromie można karmić tak mowila ostatnio położna

Gabi a ciuszki na jaki rozmiar 56 czy 62?

Ja jeszcze nie mam wszystkiego żeby się spakować więc się wstrzymuję
    I teraz się zastanawiam torba czy walizka?
    Ofrline co miałaś w Strzelinie torbę czy walizkę?bo podobno w niektórych szpitalach nie pozwalają walizki mieć

O właśnie Gabi nie pamiętałam jak jest z grzybicą czy można karmić czy nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:31

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczka na ustach tez ?

A wiecie czego ja sie jeszcze obawiam..
    ze jak bede w szpitalu i bede lezec po porodzie na sali z innymi doswiadczonymi matkami a ja nie bede sobie radzic z wlasnym dzieckiem tj. Dopadnie mnie problem z karmieniem albo dziecko bedzie plakalo a ja nie bede umiala go uspokoic to te inne matki beda na mnie krzywo patrzec i ogolnie pouczac. Wlasnie ostatnio byla u mnie kolezanka, ktora tak narzekala na swoja sasiadke z sali, ze o wszystko ja pytala co ma robic itd. Bo byla pierworodka a ta mojak kumpela drugie rodzila i byla zla,ze tamta ja meczy pytaniami a dziewczyna wiadomo zestresowana i poczatkujaca.

Gosiu ja mialam walizke na patologii i nikt sie nie czepial. A czytalas na stronie interntowej szpitala co trzeba spakowac ?? Ja juz przegladalam i ciuszkow dla dziecka nie trzeba, tylko na wyjscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:38

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ciuszki spakowalam najmniejsze jakie mialam czyli 56,a jedn pajacyk nawet 50, glownie z uwagi na ten przedwczesny porod. Mam 4x body, pajace i sposzki. Ale w domu ubranka w wiekszosci62, nic nie zapowiadalo,ze tak sie sprawy beda mialy.
    O grzybice chodzilo mi na brodawkach, polozna mowila o plesniawce na brodawkach, nawet nie wiedzialam,ze jest cos takiego. To ponoc biale plamki. A plesniawka to rodzaj grzyba stad tak nazwalam grzybica.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe to Twoja koleżanka to wredna trochę. Ja jednak liczę na życzliwość koleżanek z sali. Bo u mnie w szpitalu to każda rodząca narzeka na opiekę pielegniarek na położnictwie. podejście na zasadzie, skoro urodziłaś to wszytsko wiesz...

GabiK lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A walizka czy torba, ktos chyba tu mowil,ze lepsza walizka na koleczkach,bo przy wyjsciu latwiej sie zabrac z fotelikiem itd.
    Ja w razie czego licze na to,ze inne mamy cos podpowiedza. Szwagierka cieszyla sie,ze nie wziela sali 1os po porodzie,bo mogla podpytac drugiej mamy,a jak tamta miala problem wstac itd to jej tez pomogla. Jedyny minus to ze jak jedno dziecko na sali usnelo to inne plakaly i wybudzaly i tak na zmiane.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ogolnie to spoko babka ale nie wiem czemu jej reakcja na ta dziewczyn byla az taka negatywna. Moze hormony albo zmeczenie tak na nia podzialalo.

Ja ogolnie nie lubie jak ktos patrzy mi na rece podczas gdy cos robie.

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy rade !!!!!!!

ja jutro o rozprawie jade do jakies laski zobaczyc spodnie ciazowe -0 juz mi zbrzydły legginsy a laska ma do sprzedania 4 pary po 25 zł , móze ktores beda dobre :)

A inna ma 3 staniki do karmienia 80C za 40 zł i tez chyba zobacze :)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzylam pampersy, wyciagnelam jednego a on taki malutki ze szok :)

KotMisia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł a jutro to ostatnia rozprawa?
    Pamiętam swoją sprawę w sądzie pracy. Sąd był bardzo po mojej stronie. wygrałam po 1 rozprawie. ale potemokazalo się,że na kasę nie mam szans. Komornik mi opdpisał, że ten facet zalega setki tysiecy do zusu, funduszu alimentacyjnego więc ja nie mam szans na ściągnięcie długu. Chyba,że tamten w lotto by wygral :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje,ze nie starczy mi.cierpliwosci i zamiast przystawiac dziecko uruchomie laktator i ulatwie sobie sprawe. Sobie i dziecku. Z drugiej strony licze na gentyke. Moja mama nie miala problemu z kp,a miala tylko 19 lat. Ja budowe ciala mam te sama co mama to moze i gdzies w genach kryje sie ta pierwotna zdolnosc i przyjdzie mi to rownie naturalnie.
    A moj maz wczoraj zachodzil w glowe jak ja sie odzwyczaje od brzucha po porodzie. Pomyslalam sobie,zebys sie nie zdziwil, moze nie zrzuce i mi tak zostanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 13:08

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ostatnio, że nie ma możliwości, żeby kobieta nie miała laktacji. Czasem trwa to dłużej, czasem krócej ale nie ma opcji braku pokarmu. Wygłodzone afrykańskie mamy, mają pokarm. Grunt to psychika!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ja pisałam że z walizką wygodniej :) a teraz sama mam wątpliwości
    Ofeline sprawdzałam stronę szpitala i trzeba o wiele mniej rzeczy niż do Brochowa
    Anioł wszystkie jutro jesteśmy z Tobą:*

Ofeline faktycznie wredna ta Twoja koleżanka ostatnio spotkałam się z koleżanką to mówiła że kobiety z sali pomogły jek bardziej niż położne

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten przepis http://www.mojegotowanie.pl/walentynki/wysmienite_rogaliki_drozdzowe_z_marmolada
    Wyszło mi ponad 40 rogalików:)

GabiK, paulinqa, dorota1987 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a juz jestes zdecydowana na Strzelin ?

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a nie przyślesz mi ze dwa rogaliczki? :D

gosia86 lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

To już końcówka i coraz częściej będziemy narzekać na jakieś niedogodności, a to kręgosłup a to biodra czy choćby parcie na pęcherz ;) ale czas leci nieubłaganie szybko i juz niedługo wszystko się zmieni :)

Ja mam termin na koniec kwietnia i jeszcze nic nie spakowane...na razie nie panikuje i cały czas to odwlekam. Muszę się w końcu zmobilizować ;)

Alma trzymam kciuki i daj znać co z wami :)

Anioł powodzenia jutro na rozprawie :)

Ofelaine oszczędzaj się kochana bo potem może być za późno

Beti Ty również uważaj na siebie

GabiK a ciebie poważnie straszą przedwczesnym rozwiązaniem?? Z jakiego powodu bo nie sięgam pamięcią :/

alma lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ