Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie też duże pragnienie. Położna poleciła mi herbatę z afrykańskiego czerwonokorzewu Rooibos (żelazo, potas, wapń), piłam przez całą ciażę, teraz podaję też dziecku. Smak polubiłam :p
inessa, Magic lubią tę wiadomość
-
Moja znajoma też dostała taką radę od lekarza, że lepiej znacznie ograniczyć niż całkiem rzucić nagle. Fakt, że dziecko urodziła zdrowe, ale do mnie to niespecjalnie przemawia. Mało tego, mam ochotę kopnąć w piszczel każdą babę, która lezie z wózeczkiem i petem w paszczy
A co do czerwonej herbaty, słyszałam, że dla niewprawionych smakuje jak błoto -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ostatnio mam mało czasu, żeby tu zaglądać
Co do herbat - mi lekarz też wspomniał, że zielonej herbaty niet o_O
Co do łączenia herbaty z cytryną = NIE WOLNO - bowiem tworzy się szkodliwy dla zdrowia związek cytrynianu (czegoś tam, chyba glinu).
Tak samo nie wolno łączyć pomidorów ze świeżym ogórkiem -
Hej dziewczyny:)
Co do meczu to ----suuuppperrrr ---
Co do mojego przyrostu bety-po kalkulatorze na belly wszystko jest jak najbardziej OK.
Co do picia to bardzo mi również chce pić-jak to sie zmienia-nie musiałam przed ciąza tyle pic co teraz.
Miłego dnia życze.Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja padam na twarz, przeziębienie mnie rozłożyło na łopatki...
Pisałyście o Prenalenie, mnie on nie podszedł... Połączenie smaku czosnku i malin? No ale piję 3 razy dziennie zalecaną dawkę...
Miałam 38 stopni i pojechałam na pogotowie, ale powiedzieli mi, że w grę wchodzi apap albo paracetamol i to brany maksymalnie do 3 dni w szczególnych przypadkach tj. gdyby okłady, chłodniejsza kąpiel i inne sposoby na zbijanie gorączki nie dawały rady
Nos zapchany tak, że muszę oddychać ustami - tu też jedyne co mi zaproponowali to sól morska w aerozolu, ale ani nie zmniejsza obrzęku śluzówki, ani nie udrożnia...
Wczoraj wieczorem dołączył ból gardła, ale na szczęście już nie mam wysokich temperatur -
Hej Dziewczyny ja z rana byłam zrobić krew tsh i ft4. To była jakaś masakra, byłam po śniadaniu a tak mi słabo i niedobrze było, że myślałam że puszczę im na podłogę hafta. Ja nie wiem jak ja zrobię prenatalne na czczo ;/ Teraz też u mnie słabo. Na szczęście dojechałam do domu i leżę w łóżku.
-
Dla tych przeziębionych polecam jeszcze Prenatal GripCare, lek homeopatyczny Engystol (niestety do najtańszych nie należy) i do nosa poza solą morską - Euphorbium (na mnie nie działa, a testowałam już 3 razy...).
Ja wskakuję do łóżka i idę się kurować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:19
-
cześć dziewczyny! współczuje przeziębionym i życzę zdrowia.
u nas też pogoda nieciekawa, pochmurno i zapowiada się na ulewę.
Syn zaprowadzony do przedszkola, a ja się lenię, planowałam na dzisiaj tyle rzeczy, ale wątpie , czy cokolwiek zrobię -
Hej ho, ja chcialam wziac l4 bo juz nie mam sily, zeby max tydzien odpoczac, ale babka pierwszego kontaktu mi nie dala, ze nie jest ginem..wrrr
Musze isc do swojego gina, a nie chcialam mu glowely zawracac tylko po l4, no ale juz w pracy mnie nie ma // -
nick nieaktualny
-
Chodzi o to ze herbata zawiera glin (aluminium) i czarna i zielona, w polaczeniu lisci herbaty z kwasem zwiazek glinu staje sie rozpuszczalny w wodzie, czyli przedostaje sie do naszej herbaty. Polaczenie takie nie jest szkodliwe jesli zachowa sie odpowiednia kolejnosc czyli zaparzasz herbate wyjmujesz liscie i wtedy wlewasz sok .
A jezeli chodzi o sok z malin ja pije normalnie ale nie pijam nic z dodatkiem lisci czy lodyg malin
Fete jem ser plesniowy tez wiadomo nie codziennie wszystko z umiarem
Wlasnie nam owsianka stygnie. Mnie zaczynaja mdlosci dopadac jak jestem glodna i zaczyna mi sie kreci. W glowie jak za szybko wstaje klade sie itp -
Dlatego ja wolę chodzić na badania krwi do sprawdzonego ambulatorium
Na NFZ w poradni może i za darmo, ale za to zawsze się nasłucham, że u mnie żyły nie widać, zawsze kłują kilka razy a potem tak tą igłą manewrują, że zanim dotrę do domu, to mam krwiaka na kilka cm Ostatnio jak mi krew pobierały, to krwiak utrzymywał się przez 2 miesiące
Idę prywatnie i co? Jedno wkłucie, krew pobrana i poza mikroskopijną kropeczką nie ma śladu na ręce, a pobierają mi zawsze z lewej ręki... -
nick nieaktualny