Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzastina wypij sobie szklanke wody z sokiem z jednej cytryny- kwaśne jak nie wiem co, ale gdyby były jakieś bakterie to nie przetrwają w takim kwaśnym otoczeniu.
Mi zawsze pomaga jak tylko czuję, że zaraz będę mieć zapalenie pęcherza. -
Nojaniewiem ale masz juz duży brzuszek!! super mi też juz się powoli zaokragla, wczoraj zrobiłam pierwsze zdjęcie, mam nadzieję, że będzie dalej rosnąć
Paulinka i Aga trzymam za Was dziś mocno kciuki!!
ja też mam dziś wizytę, więc stres niestety trochę jest. Proszę trzymajcie też za mnie, a w zasadzie za nasze Maleństwo kciuki
Dżastina może zrób sobie jeszcze posiew moczu? ja bym na Twoim miejscu skontaktowała się z lekarzem, nawet rodzinnym, bo pewnie masz infekcję dróg moczowych, a bez recepty na to raczej nic nie dostaniesz. żurawinę można jadać, ale to bardziej profilaktyka:)
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej
Nojaniewiem ja mam podobny brzuch, bo męczą mnie strasznie wzdęcia ;/
W ogóle ja nie czuję jakbym była w ciąży, jedyne co mi doskwiera, to cycki (wielkie, bolące i twarde kamienie), wzdęcia, zaparcia i ciągle ... bekam.
Zero nudności, etc ... Czy jestem normalna? -
Robilam dzis badanie ogolne moczu. Ale z jego wygladu juz spodziewam sie jakis problemow. Nirstety wynik dopiero w srode.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Anooosiak86 wrote:Hej
W ogóle ja nie czuję jakbym była w ciąży, jedyne co mi doskwiera, to cycki (wielkie, bolące i twarde kamienie), wzdęcia, zaparcia i ciągle ... bekam.
Zero nudności, etc ... Czy jestem normalna?
Kochana no to masz dokładnie tak jak ja Pocieszę Cię, że mi te wzdęcia przeszły jakoś tydzień temu. A miałam takie że wieczorem płakałam bo tak brzuch bolał
I też bekanie przeszło, cycuchy bolą mniej. Tylko zaparcia zostały... Tzn nie tyle zaparcia bo chodzę do WC ale ciężko to idzie, -
Hehehe KotMisiu, to mnie pocieszyłaś
Generalnie brzucholec zawsze płaski, a teraz mam bojlerek :> - mąż się wcz zdziwił przy czy już tak ciążę widać, a ja, że to wzdęcia ;/
A bekanie w pracy - to masakra - muszę w "sobie bekać" żeby nikt nie słyszał
To też nie miałaś nudności? -
Witajcie, ze strachem troszkę do Was się przyłączam. Ze strachem - boje się uwierzyć, że będą narodziny w maju, boje się na to cieszyć, by nie zapeszać, gdyż... Czytam sobie wasze posty i boje się włączyć, gdyż u mnie zaczęło się od - pęcherzyk był, potem wysłałam ginie 4 wyniki bety - słabo przyrastała, a w 6+6 tyg ciąży była wizyta i biło serduszko, brzdąc miał 5mm ale gina powiedziała, że pęcherzyk za mały i ledwo się trzyma tylko jednej ścianki, położyli mnie do łóżka na 3 tygodnie, mogę chodzić tylko siusiu... i zobaczymy, czy urośnie. Ogólnie gina powiedziała, że najważniejsze, że płód jest i bije serduszko, a teraz pęcherzyk musi jeszcze podrosnąć by się porządnie przyczepił. A ja mam teraz 3 tygodnie (2 już odleżałam) do następnej wizyty i raz myślę pozytywnie a raz bardzo mocno się martwię, jakie są szanse, że będzie wszystko dobrze. Tak długo się staraliśmy (2 lata) i nigdy nie miałam nawet kreski na tescie. Myślałam, że jak już się uda to na 100 procent. Ze wystarczy, że zobaczę kreskę na teście i wszystko już będzie dobrze i nie będę już musiała się stresować. A tu stres za stresem:) Też tak macie? Czy któraś ma podobną sytuację albo miała - ale z dobrym zakończeniem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:02
Pomela -
Anoosiak86 - miałam tylko raz jak się najadłam ogórków z octu na śniadanie, ale wtedy też miałam bardzo nerwowy dzień i może to wszystko razem spowodowało okropne nudności
Mi się wydaje, że dużo dają geny, mam dwójkę rodzeństwa i moja mama w żadnej ciąży nie miała nudności
Na samym początku to się śmiałam, że to mała kapustka a nie człowiek
Bo co to za objawy? Wzdęcia i bekanie hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:04
-
Hej dziewczyny...
Ale ładny brzusio hehehe:)
Ja tez juz raz rodziłam takze pewnie szybko bedzie u mnie widac.
Co do bekania to tez ciagle mi sie przytarfia:)
A co do nudnosci to w pierwszej ciazy przelezalam kilka razy w szpitalu z objawami niepowsciagliwych wymiotów tzn. nie mogłam zachamowac jak juz sie zaczęło. Tylko kroplówki pomagaly. Modle sie aby ty,m razem było inaczej.Magic lubi tę wiadomość
-
Anooosiak86 wrote:Hej
Zero nudności, etc ... Czy jestem normalna?
A co do serduszek na usg. Ja mam cykle jedne po 28 dni, inne po 35, średnio z zeszłego roku wyszło 30 dni. Na usg szłam dokładnie w 7tyg 0 dni i wg usg wyszło, że Bąbelek ma 6 tyg i 4 dni. Owulację od stycznia miałam zawsze 20 lub 21 dc (potwierdzały to testy, temperatura, śluz), a w cyklu, w którym ujrzałam dwie kreski owulacja musiała wystąpić w innym dniu (testy owulacyjne wychodziły negatywne już od 10 dc do 21 dc), śluz płodny tylko przez dwa dni, temperatury nie mierzyłam... A mimo to serduszko było widać, małe, kochane, bijące
Kolejny podgląd Maluszka za równy tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:19
gosia86, Magic lubią tę wiadomość
-
Eeeee to nie jestem sama
A cycki sterczą , jakbym miała sylikonowe o_O. Mąż się cieszy of kors, ale jak chce je wytarmosić, to ledwo dotknie i już mnie napierd****, że dech zapiera ;(
A bekam na zmianę z bulgotaniem i wzdęciami. Spodni dziś nie mogłam zapiąć, tak brzuch mi wydymało, że musiałam legginsy założyć -
nojaniewiem wrote:dzięki dziewczyny. oto próba :
domek dla kruszynki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e57cb3eb54e4.jpg
Ale piekny brzusio tez taki chce u mnie niestety bedzie brzusio pozno widac bo nie naleze do najszczuplejszych.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Pomela trzymam kciuki za Twoje maleństwo nie stresuj się, bo to nie wskazane czytaj książki, słuchaj muzyki i będzie dobrze
Widzę, że nojaniewiem wrzuciła brzusio no ładny ja modlę się aby za szybko nie rósł, bo chcemy w miarę długo przed rodzinką ukrywać ciążę, no chyba, że jutro okaże się, że mamy serduszko to chyba powiemy ja też mam brzusio, choć nie wystaje mocno rano piękny, ale wieczorem już większy narazie jest ok, ale czuję ciasno w udach niz w brzuchu w spodniach dlatego chodzę w sukienkach legginsy plus długie swetry oversize żeby zamaskować często wystający brzusioPomela lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018