Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
małolata wrote:Anoosiak u mnie też nic poza tymi objawami co u Ciebie, jedynie tylko w brzuchu od czasu do czasu coś zaciągnie dlatego też się zastanawiam czy jest wszystko ok i czy ta ciąża wogóle jest
No wolę jak na razie nie marudzić, że nic się prawie nie dzieje, bo jeszcze będę potem klnąć, jak mnie mdłości jednak dopadnąinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej m odpukać mdłości na razie przeszły. Odziwo wypiłąm szklanke mleka i potem śliwek pojadłam i nic mi nie jest. U mnie 7 dzien lezenia.
jak byłam w pierwszej nieudanej ciazy i miałam krwiaka to lekarz zabronił kapieli w goracej wodzie.
Moja wizyta dopiero za tydzien ciezko wytrzymac -
Witam! Widzę że obecny temat to zaparcia Mi pomaga sok jabłkowy na zaparcia.
Trochę mnie tu nie było bo organizowałam imprezkę urodzinową dla 4-letniej córci więc trochę przygotowań było a wieczorami padałam jak mucha.
Wczoraj jak już goście poszli a my z mężem ogarnęliśmy mieszkanie po imprezce to odczułam niepokojące kłucie w lewym jajniku. Nie było to ostre kłucie ale dyskomfort i to tak przez 15 min.... Przestraszyłam się bo przy pierwszej wizycie 4/5 tydz. nie było widać pęcherza i myśli mnie nachodzą że to może być coś pozamacicznego.... Dlatego nie warto chodzić zbyt wcześnie do lekarza -
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Aga przeglądałam Twój cykl na owu i oto moje wyliczenia
... zaczęłaś cykl tak jak ja więc dziś powinno być u Ciebie 8t+5d ale... owulacja teoretycznie była 08.08, plamienie pojawiło się 9 dni później co mogłoby wskazywać na zagnieżdżenie! Jeśli tak było to w dniu badania usg wiek płodowy (wiek dziecka) to 4 tyg + zakładając 2 tyg przed owulacją to 6 tydzień. Poza tym Ty masz długie cykle 38 dniowe a założenie że widać serduszko w 7 tyg jest przy cyklach 28 dniowych. Według mnie masz po prostu młodszą ciążę i jeszcze wszystko jest możliwe! Nie załamuj się A na pocieszenie: http://dzieci.pl/kat,1033551,title,Kiedy-pojawia-sie-akcja-serca-plodu,wid,11778503,wiadomosc.html?smgputicaid=6137da
Nie martw się!
Troche podnioslas mnie na duchu, mam jeszcze nadzieje ze dzis ujrze serduszko .. strasznie sie boje tej wizyty i slow pani doktor,ktore moga mnie dzis zalamac -
nick nieaktualny
-
Inessa tydzień temu miałam usg i p.dr pokazała mi miejsca z których mogę krwawić są one niżej niż pęcherzyk więc nie szkodzą maluchowi
Nie chcę jechać na ip bo boję się usg
Że jeszcze nie będzie serduszka a nie chcę kolejny raz tak czekać z usg na usg czy się pojawi czy nie
Aga czekamy na wieści i mcno trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
WesołaMama wrote:Witam! Widzę że obecny temat to zaparcia Mi pomaga sok jabłkowy na zaparcia.
Trochę mnie tu nie było bo organizowałam imprezkę urodzinową dla 4-letniej córci więc trochę przygotowań było a wieczorami padałam jak mucha.
Wczoraj jak już goście poszli a my z mężem ogarnęliśmy mieszkanie po imprezce to odczułam niepokojące kłucie w lewym jajniku. Nie było to ostre kłucie ale dyskomfort i to tak przez 15 min.... Przestraszyłam się bo przy pierwszej wizycie 4/5 tydz. nie było widać pęcherza i myśli mnie nachodzą że to może być coś pozamacicznego.... Dlatego nie warto chodzić zbyt wcześnie do lekarzainessa lubi tę wiadomość
-
a ja sie pochwaliłam, że mdłości mi mineły jak znowu są...muli mnie co chwila a w sklepie to już prawie czułam w gardle śniadanie
kochane tylko spokój może nas uratować, owszem też się boję jutrzejszej wizyty, ale co mi da ten stres? Nic nie mogę zrobić, poprawić no nicinessa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Wesołamama masz rację. Ja uważam, że zupełnie bez sensu jest chodzenie w 5 tc do lekarza i szukanie malucha. A nawet jak jest ciąża pozamaciczna, to uwierz ale 95% z nich sama się roni owszem są przypadki gdzie może to być ciąża żywa i rozwalić jajowód, ale to są rzadkie przypadkiLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018