Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
piersi z kurczaka to ja ostatnio zrobiłam takie wszystko i nic kurczaka pokroiłam w paski podsmażyłam z cebulką i czosnkiem, potem dodałam mieszkanę warzywną zamrożoną i ryż do tego i oczywiście przyprawa do kurczaka i curryLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cześć dziewczyny..
Ja niestety z dobrymi i złymi wieściami.. Dziś zaczęłam plamić, pojechałam do szpitala, tam powiedziano mi, że maluszek żyje serduszko bije mu mocno choć jest o kilka dni młodszy niż mogłoby się wydawać. Lekarzowi nie podoba się jednak niedostateczna owodnia i daleka odległość Malucha od pęcherzyka/w pęcherzyku (nie zrozumiałam go dokładnie, a potem nie chciał mi powtórzyć bo byłam wystraszona..) powiedział też, że mam się oszczędzać i kontrolować, czy mały dobrze się rozwija.. póki co najlepiej nie jest, ale trofoblast się nie odkleja a serduszko bije..
tak więc, odpoczywam trochę...
Co do obiadku, to ja dziś robię kurczaka pieczone ziemniaki z ziołami i kapustę czerwoną zasmażaną. -
katalina grunt, że jest serduszko, że bije a Ty marsz do łózka a nie latasz przy garach
a to że maluch jest kilka dni młodszy to nie masz podstaw do obaw lekarz nie wie kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia z resztą data porodu zmienia się w ciągu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 16:52
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Magic, mój lekarz powiedział, że jeżeli trofoblast się nie odkleja to czy będę leżała czy spokojnie funkcjonowała to nic mi nie będzie.. Powiedział też, że w tym czasie z biciem serduszka 124/min (6t5d) to bardzo dobry wynik i oznacza, że Maluch jest silny.. Jak to ujął "nawet jeśli będę leżeć plackiem to jeszcze nigdy naukowo nie udowodniono, że ochroni to ciążę. Jeśli tak by było to każda kobieta w ciąży od pierwszego dnia musiałaby leżeć. W Pani przypadku wystąpiło plamienie, ale nie musi to być nic bardzo groźnego, tylko ostrzeżenie. Proszę się oszczędzać"
Oczywiście na życzenie wypisze mi L4, ale mam pracownika więc póki co godzę to jakoś i faktycznie pracuję mniej i więcej odpoczywam. Obiad to czysta przyjemność i nie jest taki wymagający, tym bardziej że kurczaka miałam przygotowanego już wczoraj.. -
Aga, nie myśl o tym czy bije czy nie, bo bije na pewno. Ja dziś idąc na usg w szpitalu nawet przez chwilę nie pomyślałam, że może nie bić.. Trochę rano spanikowałam, byłam przerażona i się rozpłakałam, ale chyba Malucha tym bardziej zdenerwowałam, a potem ogarnął mnie taki spokój, że już wiedziałam że musi być dobrze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny