Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia88 wrote:a ja zjadłam 2 kawałki pizzy i mi wszystko podeszło do gardła...
Katalina czekamy na wieści!
Zawsze pieke sama, a tu dzisiaj leń i nie wiem po co kupowałam takie świństwo -
nick nieaktualny
-
Karolcia88 ja jestem po kilku poronieniach, szukając przyczyn zaczęłam zastanawiać się nad dietą. Jeszcze zanim zaszłam w ciążę robiłam testy na nietolerancję pokarmową i wyszła mi na mleko, pszenicę i jajka. W między czasie robiłam badania w kierunku celiakii (zastawiając się czy nie jest to przyczyna poronień). jeszcze nie odebrałam wyników badań, ale trochę profilaktycznie postanowiłam przejść na dietę bezglutenową (mleka i produktów mlecznych od wyników testów nie jadam). Może nie mam bezpośrednich wskazań, ale jeżeli jest jakaś szansa, że nie jedzenie glutenu wpłynie na to, że Dziecko przeżyje to chcę spróbować.
-
Marlencia leżałam tydzień, wstawałam tylko,żeby zrobić śniadanie,wc, herbatę. W drugim tygodniu dużo leżałam, ale też trochę chodziłam, wychodziłam z domu itd. Krwiak jest dalej, ale dużo mniejszy. Będzie dobrze u Ciebie kiedy masz wizytę?
a piątkowe usg robił mi Mąż, który jest chirurgiem, więc zapewne dlatego nie widzieliśmy akcji serca dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:14
-
nick nieaktualny
-
jestem i jest SERDUSZKO!!!! widzialm moje maleństwo, aż popłakałam się u lekarza!! jest młodsze niż wskazuje na to ostatnia @ czyli 6t3d ) w w @ 7t2d więc mam dwa terminy porodu 9.05 i 15.05 15;))
gosia86, madziorek, Rika, Jagódkaaa, czarna panda, KotMisia, inessa, Ewelcia, gosiunia, Magic, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinqa ciesze sie ze ujrzalas serduszko,ale dziewczyny pomocy bo z nerwow osiwieje.. lekarka mowila ze z badani krwi wychodzilo by na to ze jestem w 5 tygodniu ciazy.. ale ona nadal uwaza ze to poronienie.. dzis znowu mi pobrali krew i mam przyjsc w piatek. Jak w piatek nic wiecej nie bedzie widac, to dostane skierowanie do szpitala na usuniecie plodu.. powiedzcie czy to mozliwe zebym byla dopiero w 5 tygodniu ciazy,i zeby lekarka az tak sie pomylila ? A po drugie uwazam ze, jesli prawidlowo jestem dopiero w 5 tygodniu ciazy, to do piatku serduszka jeszcze nie zauwazy.. czy sie myle? jestem nerwami juz wykonczona.. dalej siedze w niepewnosci :(pomozcie
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
aga, pewnie krew pobrali na betę, od tego czy rośnie/maleje i jak rośnie będzie zależeć dalsza decyzja..
ale coś tu jest nie tak, bo przecież mówiłaś, że na poprzedniej wizycie mówiła, że fasolka odpowiada wielkościowo 9tc..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga a czy ta lekarka wogóle CIebie zbadała???
Ja po pierwsze poszłabym do innego lekarza - mam nadzieje,że masz taką możliwosc.Po drugie mało prawdopodobne,ze w 5 tygodniu ciazy bedzie widać serduszko.
Zastanawia mnie tylko cały czas na podstawie czego ona twierdzi,ze jest to poronienie i ze jest 5 tydzien???? Zastanawia mnie też jaki ona ma sprzet USG i czy robiła CI badanie dopochwowo czy przez brzuch bo to też bardzo duża różnica na tym etapie???
Patrzyłam na Twój wykres jeżeli bylabyś teraz w 5 tygodniu to jak to mozliwe,ze wyszełd CI wczesniej test???Limerikowo lubi tę wiadomość