Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga a czy masz możliwość skonsultować się z innym lekarzem?bo ta sprawia wrażenie nie kompetentnej, raz mówi 9 t a po 3 dniach 5 t
Ja w poprzedniej ciąży tez tak miałam że co lekarza to ciążę robił młodsza a w rzeczywistości okazało się że ona się zatrzymała na etapie 5 t6d i tak latałam od lekarza do lekarzaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Ja w poprzedniej ciąży tez tak miałam że co lekarza to ciążę robił młodsza a w rzeczywistości okazało się że ona się zatrzymała na etapie 5 t6d i tak latałam od lekarza do lekarza
a ja miałam tak, że pierwsze usg było bardzo wcześnie więc się nie dało zmierzyć więc wyliczyła termin wg om. A później jak poszłam do drugiego lekarza (do którego chodzę teraz) to była różnica 6 dni między terminami wg om i wielkości zarodka. Lekarz mówił, że mogła być później owulacja albo, że się zatrzymuje w rozwoju i obumiera (to dopowiedział dopiero na następnej wizycie, żebym się nie zamartwiała), ale i tak skończyło się zabiegiem..Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Paulinqa a orientujesz się kiedy miałaś owulację?
Wg om ciąza jest starsza tak jak pisałam 7t2d a wg usg 6t3d
Aga ja tez radze Ci tak jak inessa zmień lekarza idź do innego bo to nie jest kompetentna lekarka, jedno drugie zaprzecza.. i w 5 tyg nie zobaczysz serduszka jeszcze.
Karolcia a u ciebie który tydzień??? jesteś z Krk jak czytałam? gdzie chodzisz do lekarza??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 20:19
-
Aga241 ja ostatnia miesiaczeke mialam 09.07 a test zrobilam 12.08 i pokazalo mi 2 kreski. Jak poszlam do lekarza nastepnego dnia nic nie było widać ale zaufała mi na słowo i kazała bete tylko zrobić. Według ostatniej tego dnia bylabym w 5/ 6 tydzień a wedlug bety był to zaledwie 3 tc. Więc wszystko jest możliwe.ja mialam długie cykle miesiaczkowe bo od 32 do 34 dni i owulacje też późno miałam. Więc się nie stresuj i Poprostu idź do innego lekarza.
Mi lekarka też się zdziwiła że tak szybko test mi wyszedł pozytywnie.
Przy 2 ciaży przez 3 miesiace mialam okres i testy robiłam i nic nie pokazało. Dopiero po 3 miesiacach wyszedł mi pozytywny tyle żę zarodek nie przestał się rozwijać na wcześniejszym etapie.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4 dni temu twierdzila,ze zarodek jest rozwiniety na 9 tydzien.. Dzis zrobila mi badanie DOPOCHWOWE i stwierdzila,ze zarodek sie nic nie smienil( zdziwilo by mnie gdyby bylo inaczej )Mowila rowniez ze, z pobrania krwi 4 dni temu wychodzi na to ze to 5 tydzien ciazy. Ale ona jest przekonana ze to raczej poronienie. Pobrala jeszcze raz krew i w piatek mam przyjsc ponownie..i jak w piatek nic sienie zmieni to do szpitala na usuniecie..Planuje w sobote wybrac sie do szpitala,niech mnie tam dokladnie zbadaja i zrobia badnia..Inessa do twojego pytania.. test ciazowy wyszedl pozytywny 01.09.. i w tym tez dniu powiedziala ze to 6 tydzien.. dziewczyny ja juz sama nic nie rozumiem. Mysle ze w piatek powinno ostatecznie sie wszystko wyjasnic co wykryje badanie krwi..
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Paulinqa a to jak masz dłuższe cykle to powinno być ok
u mnie dzisiaj równo 5tc
Powiem tak w pelni ufam mojemu lekarzowi teraz;)on mi pomogl po poronieniu a nie moj prowadzcy wtedy lekarz. No jest teraz ordynatorem w szpitalu.inessa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga dziwna ta lekarka
no własnie o ten test mi chodziło bo ja myśle,że dobrze test wyszedł to na jakiej podstawie lekarka co chwile gada co innego - masakra jakaś wrwrwr
ja przeszłam juz troche z lekarzami i bardzo Cie prosze abys jak tylko możesz idź na kontrole do innego lekarza.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja odebrałam dziś wyniki badań z krwi i wyszło że jestem w 6 tyg, ciąży umówiłam się do lekarza na następny wtorek` mam nadzieję ze zo0bacze już serduszko pozdrawiam wszytskie serdecznie i ide spac bo jestem padnieta
inessa, Limerikowo, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje wam nowych serduszek. Super ze moglyscie zobaczyc swoje maluszki i wdzystko jest w porzadku.
Aga mam nadzieje ze lekarka sie myli i z dzidzia jest ok, Szkoda tylko ze tyle nerwow cie to kosztuje.
A ja mimo ze dzis mam bardziej ciazowy dzien, tzn. Cycki bola nawet bardziej,energii brak, sennosc przez pol dnia, mdlosci po kazdym posilku wkrecilam sobie ze cos moze byc nie tak z dzidzia. Czasami mam jakies durne przeczucie, ze nic z tego nie bedzie. A powod mam jedynie taki ze dr na usg bardzo sie nameczyl zanim znalazl maluszka w pecherzyku. Boje sie ze to umiejscowienie moze wplynac na jego rozwoj a usg dopiero 7.10.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
witam dziewczyny meldujemy się z serduszkiem i my gratulujemy pozostałym mamusią które już usłyszały serduszka i z całych sił trzymamy za te które mają to przed sobą dużo zdrówka buziaki
inessa, Limerikowo, KotMisia, madziorek, Magic, Bluberry, paulinqa, AnnaMaria89, Ewelcia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
Aga, ja byłam poprzednio już w 9tc, beta (czyli badanie krwi) zatrzymała się na 7tc, ciąża zatrzymała się na etapie 6t2d jakoś tak. Więc jednocześnie byłam w 9 i w 7 tc. A jeśli zarodeczek nie urósł od poprzedniego badania ani nie pojawiła się akcja serca, to niestety... Może się tylko zdarzyć cud. Nie ma żadnej sprzeczności w tym, że inne tygodnie wychodzą z usg i z krwi i z om
A my się podglądaliśmy, urośliśmy prawie 4krotnie. Mamay 16mm od główki do ogonka
Gratulujemy nowych serduszekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 23:11
zgredka, Limerikowo, paulinqa lubią tę wiadomość