Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
właśnie jest coś takiego , ja w poprzedniej ciąży jak się dowiedziałam że będę mamą poczułam taki niepokój że nie byłam w stanie tego opanować, dwa dni później zaczęłam krwawić i ciąży już nie było... teraz czuję spokój, w zeszłym tyg. też poplamiłam ale to było po serduszkowaniu... więc był powód i narazie mamy przerwę... ale ogólnie mam taki spokój wewnetrzny, nie czuję niepokoju, płaczę i owszem bez powodu albo ze smiechu ale to zupełnie coś innego,
trzymam za Ciebie katalinko kciuki... bedzie dobrze:)
ja w środę idę do ginekologa, może zobacze serduszko, na poprzedniej wizycie było widać tylko pęcherzyk ciążowy...gosia86, katalina, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatalina wrote:Aga, nie myśl o tym czy bije czy nie, bo bije na pewno. Ja dziś idąc na usg w szpitalu nawet przez chwilę nie pomyślałam, że może nie bić.. Trochę rano spanikowałam, byłam przerażona i się rozpłakałam, ale chyba Malucha tym bardziej zdenerwowałam, a potem ogarnął mnie taki spokój, że już wiedziałam że musi być dobrze
Tylko ze ty jestes w 7 tygodniu jesli sie nie myle tak? a ja zdaniem lekarki w 9 tygodniu..jej zdaniem powinno juz dawno bic -
Karolcia88 wrote:gosia z Krakowa, po ślubie przeprowadziłam się 30 km za Kraków
Jesteś zadowolona z obsługi?długo czekasz na wizyty? Bo we Wrocławiu jest tragedia z terminami do Gina po 2 miesiące się czeka jak Ci zależy na kontynuacji leczenia ujednego lekarza -
nick nieaktualny
-
dziewczyny a u mnie dobre wieści!!! Groszek żyje:) już jest całkiem spory ma 159mm i wygląda jak taki mały ludek, postaram, się Wam pokazać uf... całe szczęście, że piątkowe usg się nie potwierdziło i kurcze jednak warto robić badanie u osób które się na tym znają, bez sensu stres potem. Nawet nie wiecie jak się cieszę wygląda na to, że muszę powoli zacząć wierzyć, że jestem w ciąży.
Krwiak też mi się sporo zmniejszył, kosmówka się już nie odkleja i kontrola za 2 tygodnie.
Katalina najważniejsze, że jest serduszko bądź dobrej myśli
Agusia trzymam kciuki daj znać co i jak
ale mi smaka na pizzę zrobiłyście, ale w tej moje bezglutenowej diecie, mogę tylko o takich rarytasach pomarzyćnojaniewiem, inessa, marlencia, Ulka84, gosia86, Ewelcia, Magic lubią tę wiadomość
-
gosia powiem Ci, że nie jest źle. Ja chodzę do jednej konkretnej lekarki i do niej to różnie z terminami- ale jak coś się dzieję, to przyjmuje między pacjentkami. Często jest tak, że jak nie zależy Ci na konkretnym lekarzu ani na konkretnej placówce to nawet i 3 terminy się trafią na ten sam dzień.
Ale u nas jest bardzo dużo placówek..
Nie wiem ile kosztuje pakiet w luxmedzie taki jak mam zapewniony z pracy, ale chyba jednak ciążę prowadziłabym u kogoś kto pracuje w szpitalu.
No i nie o wszystkich specjalistach mam dobre zdanie. A niestety mam kilka przypadłości i chcę czy nie muszę chodzić. -
gosia86 wrote:Katalina jak wygląda u Ciebie to plamienie?
Gosiu, musiałabym to bardzo obrazowo opisać, ale pokrótce to dziś rano poszłam do toalety (od dwóch tygodni męczą mnie takie bóle miesiączkowe, ale jakich jeszcze nie miałam) i po zakończeniu poczułam że spadła taka kropla, potem na papierze zobaczyłam jasną krew, teraz miałam kilka plam już ciemnych.. poszła też taka jakby nitka skrzepu z samego rana.
Agusia, a może źle został zmierzony? Wiesz ile ma długości? U mnie na pierwszej wizycie powiedział, że może oszacować, ale to nie będzie wiarygodne, bo dziecko jest nieodpowiednio do tego ułożone by powiedzieć jaka długość. Może u Ciebie było podobnie..? Miałaś regularne cykle? bądź dobrej myśli, za chwilę będziesz miała pewność -
Ja dziś mam na obiad pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w rękawie, gotowany pęczak i suróweczka ogólnie uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze i zdrowo gotuje - albo pieczone, albo gotowane
Dopiero wlazłam do domu po pracy - zrobiłam zakupy "stop zaparciom i wzdęciom" - zakupiłam suszone śliwki, słonecznik, płatki owsiane górskie, siemię lniane, banany, jabłka, żurawinka suszona - zamierzam codziennie na śniadanie żreć owsiankę = dużo błonnika i samo zdrowie
I zakupiłam INKĘ - BŁONNIK wszelkie zaparcia i wzdęcia strzeżcie się!inessa, KotMisia, mama hani lubią tę wiadomość
-
Jagódkaaa wrote:dziewczyny a u mnie dobre wieści!!! Groszek żyje:) już jest całkiem spory ma 159mm i wygląda jak taki mały ludek, postaram, się Wam pokazać uf... całe szczęście, że piątkowe usg się nie potwierdziło i kurcze jednak warto robić badanie u osób które się na tym znają, bez sensu stres potem. Nawet nie wiecie jak się cieszę wygląda na to, że muszę powoli zacząć wierzyć, że jestem w ciąży.
Krwiak też mi się sporo zmniejszył, kosmówka się już nie odkleja i kontrola za 2 tygodnie.
Katalina najważniejsze, że jest serduszko bądź dobrej myśli
Agusia trzymam kciuki daj znać co i jak
ale mi smaka na pizzę zrobiłyście, ale w tej moje bezglutenowej diecie, mogę tylko o takich rarytasach pomarzyć
gratuluje
katalina, na pewno będzie dobrze ! -
nick nieaktualny
-
dzięki Inessa, rzeczywiście, to chyba zrobię ja wykluczyłam gluten jak tylko dowiedziałam się o ciąży, więc sporo rzeczy jeszcze nie wiem
dzięki Dziewczynyinessa, mama hani lubią tę wiadomość