Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pobieraną krew w enelmedzie i nie narzekam, bo u mnie też ciężko żyły widać, ale obywa się bez siniaków i 1000 wkłuć
Dziewczyny, czy Wy też tak macie, że są dni, że wogóle nie czujecie jakbyście w ciąży były? U mnie do tej pory czułam, że mam piersi bo były wrażliwe i miałam większy apetyt a dziś wstaje i nic...jakby wogóle tej ciąży nie było... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nie. w 7 tyg wg moich obliczeń.. ale ja specjalnie czekałam na ten tydzień bo już jest wszystko jasne w tym tyg. więc dziś albo zobacze serduszko albo nie. zresztą lekarz mówił ze nie ma sensu przychodzić wcześniej i się nie stresować niepotrzebnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:41
-
nick nieaktualny
-
Och ile tematów. Ja wczoraj nawet nie miałam siły się odezwać tak fatalnie się czułam... wieczorem wzięła mnie taka ochota na pizze więc zjedliśmy no i to był chyba błąd bo później ta pizza to mi prawie w gardle siedziała
U mnie mdłości są nie do zniesienia, na szczęście wymioty są sporadycznie ale co z tego jak przy tych mdłościach chodzić się nie da:/
Co do tego łączenia herbaty z cytryną to owszem nie powinno się, ale... jeśli odrobinkę chociaż posłodzisz to ten wytworzony cytrynian jest neutaralizowany. Tak mi powiedziała chemiczka jak o to zapytałam Zresztą dziewczyny nie ma co popadać w paranoje! Nasze babcie, prababcie i dalsze pokolenie myślicie że wiedziały o tym? I co? Mają szczęśliwe i zdrowe dzieci - ba nawet zdrowsze niż te rodzone teraz na które chuchamy i dmuchamy. Także wszystko z umiarem i nie ma co przesadzać
Paulinqa i Aga trzymam za Was kciuki! Kto jeszcze dziś ma wizytę?
Ja pewnie znów zajrzę do was dopiero wieczorem, mam nadzieję że będą dobre wiadomości
Gosia a ty kiedy na kontrolne usg?gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam za Was kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam w piątek okolo 18 i też się boję
Mam problem z zaparciami, niby załatwiam się codziennie ale jest to dla mnie duży problem więc wczoraj wieczorem wypiłam szklankę soku ze śliwek pól na pól z wodą (wyczytałam kiedyś w gazecie ze to dobry sposób na zaparcia) i dzisiaj nie było koszmaru w toalecie
No a niestety gdy mam problem z tymi zaparciami to wtedy też pojawia się plamienie
Dzwoniłam dzisiaj do inspekcji pracy bo liderka chce mnie wyruchac z mojego stanowiska i chce żebym podpisała jej rezygnację
Ale po pierwsze będąc na zwolnieniu nie mam obowiazku stawiać się na wezwanie pracodawcy
A po drugi nic nie musze podpisywać bo to nie zgodne z prawemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:52
-
nick nieaktualny
-
Aga przeglądałam Twój cykl na owu i oto moje wyliczenia
... zaczęłaś cykl tak jak ja więc dziś powinno być u Ciebie 8t+5d ale... owulacja teoretycznie była 08.08, plamienie pojawiło się 9 dni później co mogłoby wskazywać na zagnieżdżenie! Jeśli tak było to w dniu badania usg wiek płodowy (wiek dziecka) to 4 tyg + zakładając 2 tyg przed owulacją to 6 tydzień. Poza tym Ty masz długie cykle 38 dniowe a założenie że widać serduszko w 7 tyg jest przy cyklach 28 dniowych. Według mnie masz po prostu młodszą ciążę i jeszcze wszystko jest możliwe! Nie załamuj się A na pocieszenie: http://dzieci.pl/kat,1033551,title,Kiedy-pojawia-sie-akcja-serca-plodu,wid,11778503,wiadomosc.html?smgputicaid=6137da
Nie martw się!gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hejo, jeśli chodzi o pobieranie krwi to mi zawsze się robi siniak jeżeli nie przycisnę miejsca wkłucia przez chwilę. Ale macie racje, dużo zależy od pielęgniarki. Czasami wbijają tak chamsko, że czuć jak przerywają igłą żyłę..
mnie dzisiaj bardzo boli brzuch. Pobolewa prawa strona a śpię zawsze na prawej- myślicie, że to przez to?
jeśli chodzi o picie to ja piję kawę zbożową z mlekiem raz dziennie. W pracy piję herbatę.. czasem nawet 3 takie mocne. Chyba muszę nauczyć się pić takie "siki" blade
ja mam wizytę 26 września w luxmedzie czyli to będzie 5t+4 ale to na pewno za wcześnie na serduszko, ale idę żeby mi założyła kartę ciąży a prywatnie idę 2 października,lekarz mówi, że może już będzie widać serduszko, to będzie 6t+3. W poprzedniej ciąży serduszko już było w 6t+5dni a zarodek był mniejszy bo odpowiadał 5+6..
Nie pozostaje nic innego jak czekać, ale boję się
-
nojaniewiem wrote:trzymam kciuki za wizyta paulinqa i Aga !
dziewczyny jak się wstawia zdjęcie na forum, lub w pamiętniku ?
Wchodzisz na stronę www.zapodaj.net z menu z lewej strony wybierasz opcję na forum ładujesz zdjęcie... zaznaczas pod ładowanym zdjęciem opcję rozmiaru np 200x200 to chyba taki optymalny, klikasz zapodaj i kopiujesz link BBCode zaczynający się od url... wklejasz na forum i jest -
Czesc kochane widze ze nie tylko ja czekam na serduszko trzymam kciuki za was dziewczyny ja mam wizyte za tydzien w czwartek dzis bylam porobic zlecone badania i pierwszy raz dopadly mnie mdlosci. Moze dlatego ze nic nie jadlam. Od wczoraj mam problem z prcherzem ciagle gonie siku i po wysiusianiu szczypie mnie. Macie na to jakis sposob. Bo wyniki z krwi i moczu bede miec dopiero w srode. Trzymam kciuki za wszystkie serduszka2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍