X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wiadomość! O Boziu!! KotMisia Gratulacje kochana dla Was :* Za malutką trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze zobaczysz już niedługo wypuszczą Was do domku <3

• miscelle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia kciukam mocno za was ja też!!!! Wszystko na pewno będzie dobrze :) fajnie ci, ze masz juz swoja gwiazdke i mozesz ja zobaczyc! Napisz w wolnej chwili jak z cukrzyca, czy odeszła w niepamięć?

Ja dzisiaj ide na 3d, i mam nadzieje zobaczyc młodą i uslyszeć dobre wieści :)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Almy przyjechał po długiej nieobecności mąż z Holandii, więc może dlatego mniej się odzywa.
    Alma, Nana, jeśli nas podczytujecie dajcie znać co u Was.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:50

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle powodzenia. Ja tez mam nadzieje, ze dostaniemy jakaś fotkę w 3d bo ostatnio nie dostaliśmy. Ale dziś sie upomnę, jeśli tylko synek będzie chciał współpracowac :) jedynie mam płyty z filmem jak kopie, zasłania sie raczkami i ziewa :P i serduszko w 4d

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to lista narodzin otwarta, ale szok

powodzenia dziewczyny dziś na wizytach <3

GabiK, Eklerka, gosiunia, KotMisia, gosia86, Catyyy, czarna panda, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja też nadal jestem w szoku. W życiu się tego nie spodziewałam. Najważniejsze, że dziewczyny są teraz pod dobrą opieką.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek i Karolinka trzymamy kciuki za wizyty :) ja też dzisiaj myślałam że w sumie nie wiem jak to moje dziecko czuje się w brzuchu i czy jej jest dobrze, tym bardziej że ja ostatnio garściami prochy brałam i antybiotyk dożylnie :/ dzisiaj dopiero odstawiam ostatnie proszki na pęcherz. Teraz mój rejestrator ruchów uaktywnił się na maksa.
    A w ogóle mama zwróciła mi wczoraj uwagę że brzuch mi się opuszcza :/ no cóż powiedziałam że czuję to. Stanik normalnie zapinam jak przed ciążą, a jeszcze nie dawno ledwo na ostatnią haftkę dopinałam. Oby do 37 tyg :)
    Najlepszy był tekst mojej mamy " Ty mi nie mów że chce Cię zabić od środka" . Nie wiem czemu moja mama panikuje na samą wizję porodu, przecież nawet taksą spokojnie dojadę do szpitala, a moja mama jest gotowa pogotowie wzywać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry zaciskaj nóżki boś Ty na samym szczycie listy ;-)
    Beti Ty się nie wygłupiaj, w razie czego jakieś rusztowanko pod brzuch podstawiaj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:37

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel dokładnie Olcia to duża dziewczynka i silna poradzi sobie i niedługo Paulina ją będzie mogła utulić co da jej jeszcze więcej sił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi Ty też :p ja raczej w terminie urodzę ale wydaje mi się że bliżej w maju :)

GabiK lubi tę wiadomość

• alma Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie średnio, skurcze mam nadal, na ktg wychodzą nawet do 100, tyle, że są nieregularne. Problem w tym, że wg mojego gina takie skurcze mogą prowadzić do oddzielenia łożyska :-( szyjka nadal skrócona centymetrowa, ale się nie otworzyła na szczęście.Lekarz ppowiedział, że już w tej chwili nie będą mi hamować akcji porodowej, więc jak się zacznie to rodzę i już. Cały czas jestem na obserwacji

relg3e5e54dwhg22.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i mam paciorkowce, więc podczas porodu dostanę antybiotyk.
    Czy dobrze rozumiem,że KotMisia urodziła? Jej... Gratuluję i dużo zdrówka dla malutkiej i mamusi życzymy :-)

Eklerka lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez tak macie, ze wam sie cos z jednej strony np pojawia taka twarda gula? Ja mam tak ze po prawej jakby sie młody wypychał, brzuch sie przesuwa na prawo, musze sie czasem na lewo wygiąć. Wczoraj po takiej akcji poszłam sie polozyc bo miałam jakby ból nerki, cały prawy bok mnie bolał

201505111762.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce psuc klimatu, ale mam problem ;-)
    Wczoraj przez pol dnia odbijalo mi sie zgnilym jajem, ale to zignorowalam ;-) w nocy mega przelewanie i bulgotanie w jelitach, bol brzucha (zdecydowanie nie byl zwiazany z ciaza) a ok 2 biegunka... Nie bede opisywac szczegolow, ale te sensacje trwaja do tej pory... Wizyta w wc, bulgotanie i bol brzucha, wizyta w wc i chwila spokoju i znowu bulgotanie i bol ;-) Maly kopie tak, ze mnie zaraz wykonczy, zaliczyl dzis juz 3 czkawki ;-)
    I teraz pytanie - jelitowka? Bo nic podejrzanego nie jadlam ani nie pilam co najmniej od niedzieli :-(

Alma, u mnie na ktg skurcze dochodzily do 25%, wiec Ci nie pomoge... I mnie tez mowiono, ze na tym etapie ciazy niczego nie beda hamowac... Jesli sie zacznie, to Karolek po prostu "wyskoczy" gora lub dolem... Byle jak najpozniej ;-) a przynajmniej nie przed polowa kwietnia!!!

Madziorek, tez tak mam jak Maly wypina dupke :-D jak w nia klepne, to chowa i daje kopniaka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:52

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Alma wszystkie zostałyśmy forumowymi ciociami KotMisia urodziła córeczkę :)

Za Ciebie mocno trzymamy kciuki.

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Nie chce psuc klimatu, ale mam problem ;-)
    Wczoraj przez pol dnia odbijalo mi sie zgnilym jajem, ale to zignorowalam ;-) w nocy mega przelewanie i bulgotanie w jelitach, bol brzucha (zdecydowanie nie byl zwiazany z ciaza) a ok 2 biegunka... Nie bede opisywac szczegolow, ale te sensacje trwaja do tej pory... Wizyta w wc, bulgotanie i bol brzucha, wizyta w wc i chwila spokoju i znowu bulgotanie i bol ;-) Maly kopie tak, ze mnie zaraz wykonczy, zaliczyl dzis juz 3 czkawki ;-)
    I teraz pytanie - jelitowka? Bo nic podejrzanego nie jadlam ani nie pilam co najmniej od niedzieli :-(

Eklerka może to zatrucie pokarmowe? Zadzwoń do lekarza żebyś się przypadkiem nie odwodniła jak od 2 w nocy Cię trzyma?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma zaciskam kciuki za was, aby wszystko dobrze sie potoczylo.

Eklerka ja bym pojechala na IP. Lepiej to sprawdzic.

Jejku strach mnie dzis oblecial.

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka lekarz albo na IP.

Kto mi odkręci lakier do paznokci? Nie dość ze ręce całe bolą to jeszcze zassało :(

201505111762.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia gratulajce:)

Wypadłam ostatnio z forum. Może mi któraś napisać czy były jakieś duże zmiany?
    Ja dwa tygodnie temu leżałam w szpitalu bo wody mi zaczęły odchodzić, lekarz mnie zbadał i powiedział, że w środku już jestem gotowa i w każdej chwili mogę urodzić. Tydzień temu z czwartku na piątek miałam silne skurcze, więc spałam tylko 3 godziny. Chyba to były te przepowiadające, to teoretycznie po nich poród jest za 2 tygodnie, wypada mi na święta. Od tamtej pory skurcze mam codziennie, nie takie długie jak wtedy, ale coraz bardziej bolące.
    Jesteśmy już spakowani i czekam jak na szpilkach.

Zaczęłam puchnąć na nogach, jest mi strasznie duszno i już mnie wszystko drażni. Ale na szczęście mały mi się odwrócił główką w dół, więc mam nadzieję na naturalny poród:)

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ