Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na szkole rodzenia też nam mówiła położna, ze często organizm wyczuwa nadchodzący poród i może wystąpić biegunka lub wymioty, albo to i to.
Mąż mi przywiózł do szpitala torbę bo już byłam spakowana, ale akcesori higienicznych nie miałam spakowanych więc poprosiłam go żeby mi dowiózł, to przywiózł waciki kosmetyczne, patyczki do uszu i krem na rozstępy. Także miałam się w czym umyć.Eklerka, maribel, Anioł, gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Ewelinkie, współczuję "przygody" na IP. Na ciśnieniu to w sumie się nie bardzo znam, chociaż jak byłam nastolatką to się leczyłam właśnie na nadciśnienie. Od kilku lat u mnie książkowe. Ale a propos ciał ketonowych, to ja w I trymestrze miałam koło 5-10 i moja gin mi powiedziała, że pewnie dzień wcześniej mało piłam. Ponoć jak się za mało płynów przyjmie, to te ciała ketonowe pojawiają się w moczu.
-
Melduje sie po usg. W luxmedzie nie ma co sie cudow spodziewac. Jak wroce to domu to wrzuce zdjecie noska u usteczek
Ogolnie z Mloda ok, Mlodsza o tydzien, ale juz dawno tak ma. Jedyne co to lekarz mnie postraszyl, ze mam malo wod, niby jeszcze w normie ale w dolnej granicy i powiedzial ze dobrze by bylo powtorzyc badanie za 3 tygodnie. I lozysko zaczelo sie chyba starzec bo juz mam 1/2 .
Teraz czekam do lekarki po skierowanie na usgMiM, gosia86, nadulek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a te skurcze to w jakim miejscu czujecie? Ja tylko zrozumiałam, że jak na @, ale macica jest teraz duża. Ja wczoraj czułam pod samym biustem i posądzałam żołądek po problemach ze zgagą, a teraz po śniadaniu tak w połowie brzucha, ale przeszło jak zmieniłam pozycje, więc nie wiem czy to b-h czy co innego.
-
Karolcia, pokaż fotki koniecznie!
A na wody, to po prostu dużo płynów i spokoju
będzie ok
Młodsza, może ma taką fizjologię, a jak się urodzi to będzie wszystkich prześcigać w rozwoju pewnie
Monika, dzieki za info.. W takim razie może już zamówię z gemini ostatecznie i naprawdę spakuje torbę.. aaaaaa... za dwa tyg wypada mi na SR pielęgnacja noworodka, chciałam w tym uczestniczyć.. Mam nadzieję, że będzie mi dane
Dorota, mnie tłumaczyła położna na SR że macica jest jak balon, i szyjka to ustnik. Jak dostajemy skurczu, nie ważne czy BH czy porodowego, to góra się spina, przez to że się spina to podciąga ten ustnik (wtedy szyjka może się skracać i rozwierać) i skurcze to właśnie twardy brzuch u góry + ból w podbrzuszu. Ja wczoraj cały dzień z twardym chodziłam, ale położna powiedziała, że jak w sumie miałam 7 skurczy w dwa dni to ignorować i obserwować, bo to na pewno ćwiczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 10:32
dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:O skurczach przepowiadających i o takim terminie mówiła położna na szkole rodzenia i to się prawie zawsze sprawdza.
Anielka, GabiK, gosiunia, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Katalina, skurcze przepowiadające (BH) mogą pojawić się już koło 20 tc i wcale to nie oznacza, że za 2 tygodnie się urodzi. Nam położna na SR powiedziała, że to jest normalne, fizjologiczne, macica trenuje przed porodem, ale absolutnie na podstawie tego nie można powiedzieć kiedy ten poród nastąpi. Nie ma co się nakręcać i niepotrzebnie stresować.
Karolcia, ja miałam łożysko 2 w 31+4 tc i gin mi powiedział, że to odpowiedni stopień w tym tygodniu ciąży.katalina, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Tak mówiła położna, że 2 tygodnie od przepowiadających jest poród. Chyba z doświadczenia tak mówiła.
Ja skurcze czuję na dole brzucha, czasami też dochodzą z krzyża. Taki ból jak na @, ale dużo dużo silniejszy. To porodowe będą straszne, przynajmniej na takie się nastawiam.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
ja się piszę od 19 kwietnia
Wcześniej nie ma opcji
Ale już faktycznie.. coraz częściej narzekam na stan i w ogóle "ciąży" mi ta ciąża.. Wszystko pod biustem boli, nerwobóle w żebrach po nocy stopy i dłonie jak takie bułeczki.. Jeszcze twarz jakby mnie ktoś pobiłAle jak czuję to moje malutkie żyjątko jak tam fika.. oooo, jak mnie wtedy miłość ogarnia i rozpiera.. Zrobiłabym i wytrzymała dla niej wszystko
Eklerka lubi tę wiadomość