X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mam na 7 dni aplikować sobie krem dopochwowy dalacin wyszły mi jakieś paskudztwa z posiewu. Dziwne uczucia po tym wczoraj już miałam samo aplikowanie nie przyjemne.

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie niedawno przestałam brać antybiotyk dopochwowy.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Też jestem zdania, że lepiej niech myślą, ze jestem przewrażliwiona, niż później żałować do końca życia.
    Dokładnie popieram :)
    Także Ewelinkie nie martw się jak masz jakieś obawy to ponownie na ip

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w 33tyg miał 2140g więc spodziewam się Klocuszka ;)

Ja skończyłam niedawno aplikować globulki dopochwowe też nic przyjemnego i jeszcze te upławy po nich blee :/
    Ale na szczęście pozbyłam się paskudztwa

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała żeby po tym gin jeszcze raz pobrał próbkę żeby sprawdzić czy się wszystko oczyściło ale teraz poszła na urlop wróci 21 kwietnia

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM też kciukam za przyjaciółkę. Problem niepłodności mnie tak przeraża i tak mocno cieszę się, że mam swój wywalczony skarb. Jeśli macie jakichś staraczy ze Śląska to Klinika Angelius w Katowicach otwarła badania kliniczne in vitro. Wygląda na to, że wszystko w ramach badań/programu bezpłatne. Nie znam wielu szczegółów, tylko przekazuję info.

Kotmisia cały czas myślę o Tobie i małej Oli i myślę, że jesteś bohaterką. Ja nie wiem czy bym pojechała na ip. Po prostu wielki podziw, że nie przegapiłaś momentu.

Ja to bym tak chciała po świętach się wysypać. Wszystko będzie gotowe, a ciąża donoszona 11 kwietnia, ale Jaś zdecyduje. Wiem, że bym się mocno denerwowała jakby ciąża była już nieco przenoszona. Bo ja jestem bardzo niecierpliwa.

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeejuu jak mnie denerwuje dzisiejszy dzień.. nudzę się nie mam na nic weny, na spacer nie pójdę bo mnie bolą żebra, zresztą muszę siedzieć czy nie przyjdą przemiłe z zusu zasranego.. a zrobić też nie mam teraz co, bo do wszystkiego musiałabym się nagimnastykować, a wolę zrobić sobie przerwę z tydzień i rozpocząć znów jakieś porządki domowe po świętach, żeby nie sprowokować kolejnych skurczy. I bym chciała, żeby mąż był w domu juz :( ale dziś ze mnie maruda :(

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla pierwszej rozpakowanej! :)
    Kurcze dziewczyny jak to jest, Wy się już rozpakowujecie, a ja mam niby jeszcze 2 miesiące do porodu...termin na koniec maja, czy ja jestem w dobrej grupie ;). Zaczynam się bać, wózka jeszcze nie mamy, łóżeczka właściwie też nie, bo trzeba je odświeżyć i kupić materacyk. Jedynie cała kupa ciuchów, które podostawałam od znajomych.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was zapewne juz kupiła wiec zapytam: pampersy macie orginalne czy tez dada, rossmann czy Tesco?

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katlina.....wejdź na jakąś stronkę z filmami/serialami on-line. Czas szybko zleci.

Ja sobie obiecałam, że na L4 nadrobię wszystkie zaległości lekturowe, nakupowałam książek....i gucio....zero chęci do czytania, budyń zamiast mózgu.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, mam dokładnie to samo! na filmy dziś nie mam ochoty.. nawet serio, nie wiedziałabym czego szukać.. jest taka piękna pogoda, a ja się pocę jak szczur i puchnę od tego i denerwuję się, że jest ciepło :( Ja miałam tyyyyyle planów na l4, a teraz uznałam, że bardziej byłam efektywna pracując z wszelkimi bólami/dolegliwościami.. Miałam czas na sprzątanie w domu, książkę, film itd. A teraz miejsca sobie nie mogę znaleźć.. Poprałam, poprasowałam, mieszkanie ogarnięte.. Okien myć przecież teraz nie będę, bo jeszcze mnie coś złapie od tego.. no nic.. dziś widoczeni mam dzień żalu i lenistwa :P Przepraszam za smęty..

a pieluchy mam pampers 1 i 2. Zamierzam przy pampersach pozostać, z racji tego że mam firmę mam dostęp do tańszych pieluszek.. zresztą i w sklepach są spoko promocje na nie, a ja do biedronki nie chadzam, bo zwyczajnie nie lubię.. może się kiedyś skuszę na lidlowe jak mała podrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:33

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze u mnie poprawa. Bol ustapil, juz sie nie odbija i po zjedzeniu dwoch bulek zero rewolucji, wiec chyba sie przyjely ;-) Maly po sniadaniu znowu radosnie i mocno kopie, wiec zostaje w domu :-)

Ja kupilam dwie paczki jedynek z rossmanna, na pozniej mam dady ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:37

PIGULSKA, Rika, maribel, Catyyy, GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak dalej Eklerka :) może to było tylko chwilowe

Katalina a jak ja się nudzę echhhh ale trochę czytam, czasem film obejrzę no i siedzę na forum ;)

Ja mam Pampers Premium Care 1i2

Aktyde masz jeszcze czas, KotMisia na koniec kwietnia chyba miała termin więc była bardziej "zaawansowana"

8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z zawodu germanistka, postanowiłam się wreszcie nauczyć porządnie angielskiego na L4! Niestety na początku był kompletny brak systematyczności ;) A jak wiadomo systematyczność jest niezwykle ważna w nauce języków. Dopiero teraz pojawiła się determinacja i samozaparcie :D

Ja mam pieluszki Pampers 1 i 2 :) A walizkę do szpitala spakuję po Świętach, niech już będzie. Ale i tak nie przewiduję porodu przed terminem. Na ostatniej wizycie szyjka długa i zamknięta. Byleby nie przenosić, bo będę się niepotrzebnie denerwować.

Planujecie pić herbatkę z liści malin? Należy zacząć ją pić kilka tygodni przed planowanym porodem. Wzmacnia mięśnie macicy a jej picie powoduje, że skurcze są skuteczniejsze i poród sprawniejszy.

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze jedno pytanie pampersowe :P Pampersy te zielone czy te białe premium care?

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami z tymi markami jest, że jak na jakaś się nastawimy, to tylko ja uważamy na najleposzy wybór.

Ja mam tak z Pampersami, od początku kupowałam Pamersy i tylko one przypadły mi do gusty, inne syn przesikiwał, albo rzepy mi się urywały. W ten sposób narodziło się przekonanie, że tylko Pampers, chociaż wiem że np. Dady tez jak najbardziej są zachwalane. Mój dwulatek jeszcze na noc ma zakładane pieluchy i tylko Pampersy daja radę, Dady za każdym razem nam przemiękają. Przy synu, jak ktoś się zapowiadał z odwiedzinami, pytał się czego nam trzeba, to zawsze zamawiałam Pampersy, także przez pierwsze miesiące mieliśmy ich duży zapas.

Ja na początek kupiłam Premium Care...są super. Póżniej przejdziemy na zielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:53

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    To jeszcze jedno pytanie pampersowe :P Pampersy te zielone czy te białe premium care?

Ja mam te zielone :)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam w spadku herbatkę z liści malin, ale jeszcze nie wiem czy będę pić. Jakoś wogóle herbatki za mną nie przemawiają. Pewnie taka herbatka nie zaszkodzi, może będę piła...tylko żebym za wcześnie nie zaczęła...hm

dqprj44jymj31xvy.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak większość z Was jestem w szoku po wiadomości Michała Kotmisi...Chyba do nas dochodzi że to już nie długo...
    Kotmisia kochana gratuluję Wam bardzo! Ola jest już dużą dzidzią:) Czekamy na dalsze wieści od Ciebie:*
    Jestem nadal w szoku....teraz to i ja jak coś będę czuła sie nie pewnie to jade na IP.Kotmisia jest tego przykładem, musimy uważać teraz!
    A trzeba mieć pampersy swoje do szpitala? Bo nie pamietam

dxom6iye3mh7f98x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na razie pampersy rosmanoskie później zobaczymy, ja nie będę piła tej herbatki, czytałam że niby pomaga ale z doświadczenia koleżanek im nie pomagało, wolę melisę :)

Czarna panda zależy od wymogów szpitala w moim trzeba mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:04

czarna panda lubi tę wiadomość

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ