X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, myślę, że można ją zacząć pić po 37 tygodniu, bo wtedy ciąża jest donoszona.

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zielone, nie wiem jaka jest różnica z tymi białymi oprócz tego że 1 mają miejsce na pępuszek. To moje pierwsze dziecko więc wszystkim mówię, że będę testować, acz nastawiam się na pampersy.. Tak jak wczoraj Gosia pisała - podpasek używam always i innych nie uznaję, bo z żadnymi nie czuję się tak pewnie i tampony tylko o.b. więc uznałam, że pampers będzie dobry dla Młodej ;) Co będzie, wyjdzie w praniu. Na pewno jeśli się sprawdzą te, to potem na odwiedziny będę "wołać" tylko o pampersa ;)
    Zresztą... ja jestem mega wymagająca i nic mi się nigdy nie podoba co dostanę.. dostałam na bociankowe sukienkę od koleżanek.. mąż i dziadek (ja też zresztą) stwierdziliśmy, że kieca jest jak najbardziej ok do ogrodu.. Ortalionowa, sztywna.. Niebieska wręcz taka morska.. I rozmiar 68, czyli jeżeli mała będzie długa to na pewno latem ją ubiorę w takie grube ubranko :/ jestem bardzo na nie, kupiły w cocodrillo i wydały 80zł.. Żenua dla mnie. Jeszcze się wkurzyłam, bo wysłałam siostrze milion linków do sukienek, bo wiedziałam, że chcą coś takiego. Wybrały tę.. ech. No i dostaliśmy karuzelkę z fishera.. co prawda taką jak chciałam, ale z wygody zamówiły z neta i karuzelka się nie kręci. Teraz to ja mam bawić się w odsyłanie, reklamacje itd, a generalnie jest teraz ciężka do rozkręcenia, więc na razie się w to nie bawię. Natomiast uważam, że reklamacją już nie ja powinnam się zajmować a one. Gdyby to było gdzieś na miejscu, stacjonarnie, to bym podeszła do sklepu i spoko. Ale nie. Wszystko po swojemu. Grrrr

Jedyny zakup z którego jestem zadowolona i przeszczęśliwa, że Izula dostała taki prezent to kocyk, który sama wybrałam :) Madziorek mnie podkusiła nim i pokazałam w domu, wszystkim się podobał - kocyk effi beżowy :) Achhh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:09

gosia86 lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka dobrze że Ci się polepszyło. Ja zanim zdecydowałam się na IP trochę minęło i dostałam niezły opiernicz od swojego lekarza i od kierowniczki z oddziału która była moją p dr na oddziale. Mogłam zakazić dziecko, macicę. Oczywiście ja głupia o tym nie pomyślałam. Ogólnie masę leków we mnie wpakowali aż uczulenia dostałam, ale wyniki mówiły same za siebie.
    Dziewczyny proszę nie straszcie porodami bo ja mam wrażenie że to już niedługo. Tak mi mówi moje ciało, bolesne skurcze też już miewałam, dzisiaj np jest spokój.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    Ja dostałam w spadku herbatkę z liści malin, ale jeszcze nie wiem czy będę pić. Jakoś wogóle herbatki za mną nie przemawiają. Pewnie taka herbatka nie zaszkodzi, może będę piła...tylko żebym za wcześnie nie zaczęła...hm

Ja piłam namiętnie, żeby wywołać poród....i NIC to nie dało, w smaku dla mnie bleeeee. Także tym razem nawet nie podchodzę do tematu.

To co u mnie sprawdziło się na rozkręcanie akcji, to tylko wykorzystywanie męża. Zalecenie mojej lekarki - proszę wrócić do domu i porządnie wymęczyć męża. Efekt - wieczorem urodziłam.

aktyde85, katalina, PIGULSKA, madziorek, dorota1987, gosiunia, gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też chyba skuszę się na męża prędzej niż na tą herbatę ;)

O ile nie będzie w trasie :/

Katalina ja też jestem wymagająca i wiele rzeczy mi się nie podoba, wiec większość wolę sama kupować. Ale jak to będzie z prezentami to się okaże :)
    Ty chyba jako jedyna spośród nas miałaś takie przyjęcie bociankowe. U mnie jakoś nie ma takiej tradycji

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiad banał...ale za to bardzo go lubię
    Ziemniaczki puree z koperkiem + jajko sadzone i kefirek :D

KotMisia a Ciebie czym karmią w tym szpitalu?
    Przed cc to chyba głodówka była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:29

gosiunia, gosia86, jagoodka lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, my od Teściowej jako "prezen powitalny" też dostaliśmy m.im karuzelę Fishera i po kilku włączeniach przestała się kręcić. Teściowa parogon zgubiła, więc nie mogliśmy reklamować. Zostaliśmy z niedziałająca karuzelą, której już nawet odsprzedać nie można, bo nikt takiej nie kupi.

Za to super prezent dostaliśmy od siostry męża - prześliczny kocyk z danymi synka - Imie, data porodu, waga, itd. Będzie pamiątka na całe życie - http://www.martello.pl/my-blanket1 Teraz szwagierka urodziła, więc zamówiłam taki sam dla jej córeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 12:30

gosia86 lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupilam Premium Care 1 i 2 i jesli dziecku beda odpowiadaly to bede ich uzywac, zawsze gdzies mozna promocje upolowac i nie wychodza jakos duzo drozej. I musze zabrac do szpitala,bo u mnie w zadnym.z wybranych nie oferuja. Slyszalam tez,ze jesli dadza swoja pieluszke to potem kaza odkupic :-?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, u nas też nie ma :P Ale z racji tego, że ja w Warszawie a one wszystkie w Poznaniu, to postanowiłyśmy się spotkać. A tematycznie padło na bociankowe, bo już blisko, zaś długo się nie zobaczymy, a chciały trochę o Izuni posłuchać, popatrzeć jak skacze w brzuszku ;) Bociankowe z tych kilku godzin, to może zajmowało godzinę-dwie :P Normalne pogaduchy tylko z Izą w tle ;) No i prezenty chciały jej dać, bo potem one sezon w pracy, a ja też szybko się nie zobaczę z nimi. Jeszcze zdjęcia miałam wrzucić tu :P Ale mój aparat został u rodziców i ciągle zapominam, także po weekendzie się postaram, bo tort był obłędny! ;)

PIGULSKA, gosia86 lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, to karuzelka już się nie dała naprawić? :( nie dajesz mi nadziei.. Nasza treli i projektor świeci po suficie.. myślałam, że da się ją jakos wprawić w obroty jednak :(

Pigulska..... wpraszam się do Ciebie na obiad!!!!! To moje ulubione danie wbrew pozorom, idealne na piątek i akurat dziś mam ochotę :D smaki dzieciństwa..

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Ja też zielone, nie wiem jaka jest różnica z tymi białymi oprócz tego że 1 mają miejsce na pępuszek. To moje pierwsze dziecko więc wszystkim mówię, że będę testować, acz nastawiam się na pampersy.. Tak jak wczoraj Gosia pisała - podpasek używam always i innych nie uznaję, bo z żadnymi nie czuję się tak pewnie i tampony tylko o.b. więc uznałam, że pampers będzie dobry dla Młodej ;) Co będzie, wyjdzie w praniu. Na pewno jeśli się sprawdzą te, to potem na odwiedziny będę "wołać" tylko o pampersa ;)
    Zresztą... ja jestem mega wymagająca i nic mi się nigdy nie podoba co dostanę.. dostałam na bociankowe sukienkę od koleżanek.. mąż i dziadek (ja też zresztą) stwierdziliśmy, że kieca jest jak najbardziej ok do ogrodu.. Ortalionowa, sztywna.. Niebieska wręcz taka morska.. I rozmiar 68, czyli jeżeli mała będzie długa to na pewno latem ją ubiorę w takie grube ubranko :/ jestem bardzo na nie, kupiły w cocodrillo i wydały 80zł.. Żenua dla mnie. Jeszcze się wkurzyłam, bo wysłałam siostrze milion linków do sukienek, bo wiedziałam, że chcą coś takiego. Wybrały tę.. ech. No i dostaliśmy karuzelkę z fishera.. co prawda taką jak chciałam, ale z wygody zamówiły z neta i karuzelka się nie kręci. Teraz to ja mam bawić się w odsyłanie, reklamacje itd, a generalnie jest teraz ciężka do rozkręcenia, więc na razie się w to nie bawię. Natomiast uważam, że reklamacją już nie ja powinnam się zajmować a one. Gdyby to było gdzieś na miejscu, stacjonarnie, to bym podeszła do sklepu i spoko. Ale nie. Wszystko po swojemu. Grrrr

Jedyny zakup z którego jestem zadowolona i przeszczęśliwa, że Izula dostała taki prezent to kocyk, który sama wybrałam :) Madziorek mnie podkusiła nim i pokazałam w domu, wszystkim się podobał - kocyk effi beżowy :) Achhh :D

Katalina ja mam szary, jest cudny :) trochę drogi, ale to póki co moja jedyna fanaberia :) nad bezowym tez sie zastanawiałam :D

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    U mnie dziś na obiad banał...ale za to bardzo go lubię
    Ziemniaczki puree z koperkiem + jajko sadzone i kefirek :D

ja też chcę! :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym wciągnęła taki obiad, ale nie mam ziemniaków. Za to mam resztkę zupy ogórkowej, mam nadzieje, ze jeszcze dobra jest :)

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wkurzyła mnie moja mama. Ja chcę już na swoje!!! Chciała mi wpakować do pokoju gałęzie na stół bez mojego pytania. Ja lubię takie ozdoby, ale nie gdy mam mało miejsca i w nocy wstaję siku albo się napić. Za chwilę wylądowało by to na ziemi. Mam ostatnio takie drewniane łapy że albo coś zrzucę, albo tabletki z rąk mi lecą. Oczywiście obraziła się na mnie no ale sory memory, ja do niej nie wchodzę i jej nie przestawiam. Jeżeli wcześniej urodzę to w dużej mierze przez nią. Na całe szczęście mam w miarę w domu porobione bo ona się jakoś do porządków nie garnie, przecież nadal podłoga się sama odkurzy i umyje. Oczywiście znam już hasło że jej w ciąży nikt nie pomagał. Jak byłam w szpitalu też nie wpadła na pomysł żeby poprasować to co wyprałam, tylko zdjęła z suszarki i rąbnęła na stół. Później musiałam to pomału ogarnąć i przygotować wszystko na tip top do szpitala. Kiedyś była bardziej porządna, ja nie wiem po udarze jest dziwna. Z resztą moja mama nigdy nie była idealna, co prawda wiem że mnie kocha i wiele razy chciała dla mnie jak najlepiej ale już mi za dużo z nią przebywać.
    Sory że truję ale mam dość czasami a chłopa w domu nie ma więc muszę liczyć sama na siebie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to zapraszam na obiad ;)

Katalina to wrzuć zdjęcia tego tortu jak tylko będziesz mieć aparat z powrotem :)

katalina, gosiunia, gosia86 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dorsza z warzywami na parze. Jak ktoś chętny, to się podzielę, bo dużo wyszło.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    A ja z zawodu germanistka, postanowiłam się wreszcie nauczyć porządnie angielskiego na L4!

Maribel, po nicku myślałam, że jesteś romanistką albo iberystką :).

o148i09k1ixi8pfq.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella u mnie wczoraj łosoś pieczony z warzywami na parze... pycha

maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska, powiedz tylko gdzie <3 :P A właściwie, skąd jesteś? :) Nie wszystkie z Was pamiętam, a ta lista co robiłyśmy na początku chyba gdzieś zaginęła w akcji :D

Puella, ja na dorsza już mam uczulenie... Kupiliśmy jakiś czas temu i zrobiliśmy sobie na kolację.. niestety chyba coś z nim było nie tak.. dobre 2tyg wietrzyliśmy mieszkanie, a do dziś odkrywam jeszcze co muszę umyć lub uprać bo przeszło niemiłosiernie :P to już chyba miesiąc minął.

Także z ryb jem tylko dobrze wypieczonego łososia teraz, którego mam z pewnego źródła w dodatku :P
    A dziś na obiad ruskie mężowi serwuję..

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka wrote:
    Maribel, po nicku myślałam, że jesteś romanistką albo iberystką :).

Mogłam dać nick "helga" :P Kiedyś oglądałam dużo seriali hiszpańskich i imię "maribel" zapadło mi w pamięci :D

gosiunia, Anielka lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ