X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;)
    Kotmisia fajnie że się odzywasz a my wszystkie trzymamy kciuki za Oleńkę ;) na pewno szybko wyjdziecie do domu;)
    szkoda że masz taką współlokatorkę..

jade teraz z mama na cmentarz do dziadka. pozdrawiamy;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawaliłam strych malutkimi ubrankami po Matyldzie ;) Zdziwiłam się że tak mało jest typowo dziewczęcych ubranek :D

Chwała że nic nie kupowałam. Znalazłam jeszcze rożek, 5 kocyków, szmatkę do zawijania, 3 śpiworki :D

W poniedziałek torbę pakuję - mimo że mam jeszcze pół roku. Nie będę słuchać małżonka bo znowu wyląduje na porodówce ze starą szmatą i cukrem :D

Przyjaciółka po transferze - dziecko zainstalowane :) Lekarka pochwaliła za ładne komórki :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:14

PIGULSKA, Karolcia88, dorota1987, Puella, GabiK, beti97, gosiunia, gosia86, madziorek lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim no to kciukasy żeby przyjaciółce zaskoczyło ;)

No Karolcia zaszalałaś z pakowaniem ;)

Ale ja nie lepsza bo dopiero torbę wyprałam :P

Ja oprócz ciuszków na wyjście musze jeszcze wziąć Małemu te szpitalne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:24

MiM, Karolcia88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probuje sie ogarnac z ciuszkami. Leza rozwalone po calej podlodze a ja juz nie mam sily przegladac i sortowac :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM - kciuki cały czas zaciśnięte. Moja koleżanka będzie się transferować w kwietniu, też mam wielką nadzieję, że jej wyjdzie.
    Wiecie co, w tym szpitalu gdzie byłam to nie ubierali w nic maluszka tylko motali w tetrę i flanelkę. A na salach taki gorąc, że i nago mogłoby małe leżeć bez problemu. I mówili, że jak ktoś chce to może sobie ubrać w swoje ciuszki, ale z tego co widziałam większość maluchów leżała w tych pieluszkach i były perfekcyjne zadowolone. Ja na wyjście też mam body, pajaca, kombinezonik i czapeczkę. A, i każde małe dostawało szpitalny przydział pieluszek jednorazowych na dwa dni :)
    A dobrze, że spakowałam torbę wcześniej, bo przynajmniej przy przyjęciu problemu nie było, miałam wszystko co potrzebne. Już przeprane jeszcze raz i się suszy :)
    A dzisiaj wpadają do nas dziadkowie Zosi ze sprzętem ;)
    Ja nie wiem jak to jest, ale na imię Zosia wszyscy reagują "ślicznie", "jak ładnie" itp, jeszcze się nie spotkałam z krytyką. Dla chłopca też myśleliśmy o Ignasiu. Katalina - trzeba było mówić, że Izunia to zdrobnienie od Izydora :P To by potem Izabelę przyjęli bez jednego stęknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 13:47

nojaniewiem, katalina, gosia86, MiM, MiM lubią tę wiadomość

preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia super,że piszesz jak to jest "po tej drugiej stronie mocy", ja jestem straszliwie wszystkiego ciekawa. Nawet jak czytam to mam wrażenie, że z wytrzeszczonymi oczami,żeby lepiej ogarnąć :-)
    MiM skąd stres? Masz pół roku jeszcze ;-) to czekaj Ty rodzisz we wrzesniu ;-)
    Ja też na wyjście spakowałam body, pajac, czapeczka i kombinezon pluszowy, kocyk mam do fotelika, więc jeszcze zamotam.
    Zazdroszczę Wam dziewczyny,że u Was w szpitalach tyle rzeczy dają, u mnie nic kompletnie. Wszystko swoje.
    Katalina Ty z Wwy, gdzie Ty planujesz rodzić? Na Inflanckiej czy mi się ubzdurało coś?
    Czarna Panda a co ty się chłopu dziwisz? W nocy go do roboty zapędzasz to w dzień ma prawo nie mieć siły na okna :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:05

gosia86, czarna panda, MiM lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wyprawkowo-szpitalny. Oprócz ubrań dla dziecka warto pomyśleć co dla siebie na wyjście ze szpitala przygotować. Ja na porodówkę pojechałam w jeansach i bluzce. Po rejestracji musiałam je zdjąć i wskoczyć w koszulę. Ubrania włożyłam do torby i miałam cały czas przy sobie. Matko...jak ja cierpiałam w dniu wyjścia, gdy naciagałam na siebie te spodnie (krocze tak obolałe, a ja sobie dodatkowe tortury zafundowałam). Jak ja zazdrościłam koleżance z łóżka obok, że ona była mądrzejsza i na wyjście sukienkę sobie załatwiła. Później w drodze do domu musiałam godzinę siedzieć na tyłku i to był kosmos....wyłam jak dziki kojot na miedzy. Także teraz mądrzejsza o to doświadczenie na wyjście biorę luźne cienkie spodnie, albo jakąś sukienkę.

gosia86, MiM lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Co do ubranek do szpitala, to nam dają ubranko na pierwsza dobę a potem trzeba miec swoje. Po szpitalu biore glownie pajace no najwygodniejsze.
    Do wyjscia ze szpitala to ja przygotuje siatke w domu i maz zabieze w dniu wypisu.
    Po nacieciu na drugi dzien bylam spuchnieta tam, ale siadalam normalnie na tylku. Wiec zależy jak i ile natną...

Dzis bylismy w Tesco i kupilismy wanienke i przewijak - Emilka miala frajde bo sama wybierala dla siostrzyczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 14:46

Karolcia88 lubi tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnelam ten rozgardiasz.
    I mam tak.
    56
    Body dl rekaw 7szt, body kr rekaw 9szt, kaftanik 11szt, bluzeczki 4szt, leginsy 2 szt, spodenki krotkie 3szt, polspiochy 3szt, dresy 2szt, rajtuzy biale 1szt, pajac 1szt, spiochy 2szt i uwaga SKARPETKI 25SZT(!) CZAPECZKI 11szt.
    Tak mysle ile dokupic spiochow/pajacow.. ktoras pomoze?

Na 62 mamy body dl rekaw 6szt, body kr rekaw 1szt, bluzeczki kr rekaw 6szt, bluzeczki dl rekaw 13szt, polspiochy 2szt, pajac 6szt, spiochy 4szt, spodnie 3szt, dresy 2szt, rampers 2szt, sukienki 4 szt

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia masz racje moglam tak powiedziec :p maz się smieje że mogla być Izaura jeszcze :p
    Gabik, ja rodze na Solcu ;) a Ty w szpitalu bielanskim? na Inflanckiej obeszli się ze mna tak, że już nie chcę tam wracac.. Bylam wczoraj na Solcu, dla mnie ok, spoko polozne lekarze też, przynajmniej polowe już znam ;) w kazdym razie porod byl akurat jak chadzalismy po porodowkach wolnych i cisze wieczoru przeszyl taki glosny ryk! Aż maz zbladl ;)

GabiK lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam z siostrą na cmentarzu co prawda nic nie robiłam tylko coś trzymałam albo podawałam, ale wymarzłam i leźę w łóżku. KotMisia laktacja niebawem ruszy, cieszę się że z Olą wszystko ok. Ja padłam jak kłoda, kondycja zerowa :p z psem dzisiaj tatę zaangażowałam bo ja nie mam siły, ale zamiast wyjść i dać mi odpocząć to rozsiadł się i gada głupoty. Swoje cenne rady niech zachowa dla siebie, miał już swoje 5 min które zmarnował. Ja już mam wszystko porobione i cieszę się bardzo bo teraz nie mam już za dużo siły. Zaraz się chyba kimnę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina moja przyjaciolka rodzila na Solcu i byla bardzo zadowolona ze specjalistycznej opieki,jedyny minus to ze poprosila o lewatywe,a oni tak sie jakos zakalapuckali,ze w.koncu jej nie zrobili. No i w czasie porodu zlecialo sie 15 osob,bo kazdy lekarz ze studentami. Porod sn. W efekcie jej facet nie dal.rady wyjsc z sali porodowej,bo zrobilo sie tak ciasno,a nie mial byc obecny. No i ona po jego minie widziala co sie tam na dole dzieje. Ale to juz tak bardziej smiechowo niz ze jakas straszna historia.
    A ja w sumie w rozkroku pomiedzy Bielanskim a tym.w.Piasecznie co sie ostatnio nie wslawil zbytnio.Zalezy czy donosze czy sie nie uda. Jesli nie to Bielany. Mieszkamy w Piasecznie stad ten wybor,a i moj lekarz nie jest przeciwny,mowi,ze to co sie tam stalo dzieje sie w kazdym szpitalu,a oni wcale nie sa tacy zli jak o nich media mowily i w porodach zaprawieni, w ciagu 4 lat istnienia odebrali juz kilka tysiecy. Zacheca mnie jeszcze to,ze maja 18 lozek i 3 polozne na dyzurze. I kilka porodow dziennie,wiec nie beda az tak zabiegane jak w warszawskich duzych szpitalach.
    Z drugiej strony Bielanski znam,bo w ostatnim roku lezalam juz i na ginekologii i na patologii ciazy,wypadaloby zaliczyc polozniczy dla pelnego obrazu ;-)
    A Ty masz lekarza na Solcu albo wykupujesz polozna?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja bym dokupila body krotki rekaw 62 ze 3 szt. A tych na 56 to chyba ok. Chociaz obserwuje liste rozpakowanych Kwietniowek i wymiary dzieciaczkow i tych malenkich ubranek moze sie troche przydac.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, to kawal drogi masz! Ja mieszkam na ursynowie i wczoraj o 20 na solec pol h jechalismy... Na Solcu jest mój prowadzacy gin i gin od usg, polozna chyba wykupie dla swietego spokoju. Tam jest tak że wykupuje się polozna od szpitala i wtedy jest już caly czas tylko dla nas. Mnie odpowiada, ale jestesmy na 90% przekonani. Do tego jeżeli wolne lozko jest to za oplata maz moze zostac, rozwazymy to jeszcze. A nie slyszalam nic o szpitalu w Piasecznie, co tam się dzieje?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia współczuję takiej współlokatorki
    Oby szybko Was wypuścili
    Mocne kciuki za laktację:*

Karolcia dokupiłabym pajaców na 56 tak żeby łącznie mieć 5 sztuk

Padam dzisiaj na pysk, chyba mi nogi spuchły kostki niby widać ale czuję jakbym miała dwa kołki od połowy łydek w dół
    Zrobiłam pizzę na obiad zjedliśmy i teraz czas na leżakowanie
    Mąż odsypia nockę
    Nie lubię jak chodzi na nocki a tu się zapowiada że cały przyszły tydzień taki będzie ale już lepiej teraz niech ma te nocki niż pod koniec kwietnia
    Coś mi się czuje że u mnie zacznie się dziać w nocy więc lepiej niech będzie w domu wtedy :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc Dziewczyny. Tak myslalam o tych pajacach na 56, na 62 body kr krekaw to wiem, ale poki co skupiam sie na 56 ;)

Ogarniam dzisiaj paznokcie u stop. Mam szczery zamiar pomalowac na czerwono.. czy wyjdzie to sie okaze ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Piasecznie chyba w styczniu urodzilo sie dziecko i ponoc przez zaniedbanie poloznych dziecko bylo niedotlenione,zwlekali z cc,nie dopilnowali ktg itd Z dziewczynka wszystko ok,ale nie wiadomo czy w przyszlosci nie bedzie jakichs problemow. Sprawa byla omawiana w tv bodaj TVP2 i w TVN,nwet na Onecie pisali. Ale z tego co ta para opowiadala to procedury byly zachowane, polozne robily swoje tylko z ich punktu widzenia bylo inaczej. Nawet lekarz w tv mowil,ze nie widzi winy szpitala. W sumie to sobie pomyslalam, chociaz brzydko z mojej strony,ze teraz tym.bardziej beda uwazac na to co robia po takim szumie w mediach i pewnie tym mniej chetnych beda mieli.
    A my do Bielanskiego tez ok 30 min,bo mieszkamy przy Pulawskiej, wskakujemy na obwodnice i zjezdzamy blisko samego szpitala :-) Teraz szybciej nam na Zoliborz czy Bemowo niz do Centrum.
    Ja sie zastanawiam nad ind.opieka poloznej po porodzie. A moge zapytac jaki maja cennik na Solcu? Tu w Piasecznie 1500zl za polozna do porodu. W Zoscie od 1.03 to juz nawet 2000zl. W Bielanskim nie wiem,bo nie podaja na stronie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, przede wszystkim baaaaaardzo gratuluje świeżo upieczonym Mamusiom!! Dziewczyny jesteście dzielne!! Jestem pewna że wszystko będzie dobrze!
    Druga sprawa to taka że od tej mojej wizyty na IP i plamenia cały tydzień boli mnie strasznie podbrzusze, ciężko mi się do końca wyprostować, każde wstanie z pozycji leżącej/siedzącej muszę wykonywac bardzo powoli, do tego cały tydzień normalnie się nie wypróżniłam - cały czas na luźno, mam skurcze HB ( takie miesiączkowe)i dziś na usg dr stwierdziła szyjkę 2cm i dała mi luteinę dopochwowo na dwa tygodnie oraz nospę. Powiedziała że dwa tygodnie muszę wytrzymac a potem można rodzic. Mówiła że Malutka jest baaaardzo nisko i już nie masz szans żeby zmieniła pozycje bo już główka wpadła w kanał rodny. Jakiej długości Wy dziewczyny macie szyjki na tym etapie???

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Katalina moja przyjaciolka rodzila na Solcu i byla bardzo zadowolona ze specjalistycznej opieki,jedyny minus to ze poprosila o lewatywe,a oni tak sie jakos zakalapuckali,ze w.koncu jej nie zrobili. No i w czasie porodu zlecialo sie 15 osob,bo kazdy lekarz ze studentami. Porod sn. W efekcie jej facet nie dal.rady wyjsc z sali porodowej,bo zrobilo sie tak ciasno,a nie mial byc obecny. No i ona po jego minie widziala co sie tam na dole dzieje. Ale to juz tak bardziej smiechowo niz ze jakas straszna historia.
    A ja w sumie w rozkroku pomiedzy Bielanskim a tym.w.Piasecznie co sie ostatnio nie wslawil zbytnio.Zalezy czy donosze czy sie nie uda. Jesli nie to Bielany. Mieszkamy w Piasecznie stad ten wybor,a i moj lekarz nie jest przeciwny,mowi,ze to co sie tam stalo dzieje sie w kazdym szpitalu,a oni wcale nie sa tacy zli jak o nich media mowily i w porodach zaprawieni, w ciagu 4 lat istnienia odebrali juz kilka tysiecy. Zacheca mnie jeszcze to,ze maja 18 lozek i 3 polozne na dyzurze. I kilka porodow dziennie,wiec nie beda az tak zabiegane jak w warszawskich duzych szpitalach.
    Z drugiej strony Bielanski znam,bo w ostatnim roku lezalam juz i na ginekologii i na patologii ciazy,wypadaloby zaliczyc polozniczy dla pelnego obrazu ;-)
    A Ty masz lekarza na Solcu albo wykupujesz polozna?

Gabik- jak też rozważam Piaseczno kontra Bielański ;) Ale dziś jeszcze moja dr od usg namaawiała mnie na starynkiewicza...

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie blisko, ja niby najblizej madalinskiego mam ale też na poczatku ciazy tak mnie potraktowali, że z rykiem do domu wrocilam że trace dziecko... A na Solcu wolaja 1300 i do wyboru z posrod ich poloznych.. Ale już kilka poznalam i wydaja się być bardzo spoko. W pon gin nam poleci ktora warto wybrac :) a lekarza skad masz?

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ