Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Shaja ja 2 tyg temu mialam 1,4cm,miekka i z rozwarciem, stad pobyt w szpitalu. Dostalam do domu to co Ty, luteina dopochwowo 2x2, nospe forte 3x1 i magnez z zaleceniem brac 2x tyle co zalecaja na opakowaniu,ale biore nospe 2x1,bo nie wiem czemu na mnie ona nie dziala. U mnie lepiej sprawdza sie magnez,wiec biore 1,5x tyle co.zalecaja i jest ok. Nie ma skurczy ani stawiania sie brzucha. No i lezec. Moj gin po sterydach tez mowi,ze nie bedziemy nic opozniac. Jak sie zacznie to rodzimy i wszystko bedzie ok.
-
Lekarza mam z Bielanskiego, pochwale sie,ze zca ordynatora i musze powiedziec,ze to jednak dziala. Za kazdym razem jak tam lezalam bylam zadowolona z opieki i z tego,ze sie mna naprawde interesowal. Jesli nie byl na dyzurze to przekazywal sprawe kolegom. Z nim mam o tyle dobrze,ze jesli zdecyduje o CC to sam.je zrobi, juz mnie dwa razy operowal i ufam mu w 100%. Troche sie smiejemy z mezem,ze traktuje te ciaze jak wlasne dziecko,bo staralismy sie o nia 3 lata. Nawet inny lekarz,ktory go zna smial sie,ze jak dr tak sie poczuwa to chyba chce alimenty placic
Catyyy, katalina, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Gabik - też planuje tam rodzic, bo Piaseczno wszyscy mi odradzają i troszkę się boje. Domyślam się że Twoim lekarzem jest Radźko
Też miałam do niego chodzic, operował moją siostre i była zachwycona. Ja prowadze ciąże u dr Zawadzkiej ona tez pracuje w bielańskim. Rozważam też starynkiewicza tam z kolei pracuje moja dr która robiła mi te najważniejsze usg genetyczne, połówkowe i 3 trymestru.
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Pigulska ja spakowalam rozek, ale tez kocyk i pieluszki flanelowe do otulenia malenstwa. Torbe mam wielka,wiec rzeczy naprawde duzo,zeby mnie nic nie zaskoczylo.
Shaja tez myslalam.o Starynkiewicza, ma same dobre opinie i jest tam moj drugi lekarz,ale z tym nie znam sie tak dobrze. 1.04 mam wizyte i chyba po rozmowie z dr Rzdecydujemy ostatecznie gdzie i jak.
Shaja w Bielanskim tylko to mnie martwi,ze nie zawsze maja miejsce na polozniczym i babeczki lezaly po cc ze mna na patologii i nie mialy dzieciaczkow ze soba tylko na neonatologii i tam dreptaly,a to jest na parterze a patologia na Ip,po CC na pewno latwo im nie bylo,ale to chyba pryszcz przy swiadomosci jak oni sa wyspecjalizowani.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:31
PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Dobry pomysl Katalina,ja spakowalam ten sliczny z minky,a mam drugi juz nie taki fajny i pewnie sensowniej wziac ten drugi.
Kurcze ja mam dzisiaj znowu takie uczucie jakby mi ktos bejsballem w krocze przywalil. Pocieszam sie,ze to moze sie kosci miednicy rozchodza powoli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 16:41
-
Karolcia jak Ci sie udaje paznokcie u stop malowac? Ja wczoraj patrzylam tesknie na flakonik z lakierem. Ale gdzies wyczytalam,ze do porodu trzeba miec pazurki zmyte,bo lekarze cos tam oceniaja po plytce paznkocia. Tyle,ze zalozylam,ze wszystkie i u rak i u nog,a moze u nog nie trzeba? Kto cos wie? Bo ja bym sie chetnie pogimnastykowala,a jak sie nie uda to poszla na pedicure czy cus,byle sobie podniesc samoocene. Niestety na meza nie moge liczyc w tym zakresie co Czarna Panda
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Pochwale się że mąż coś ruszył w sprawie malowania łóżeczka( nareszcie!) od świat Bozego Narodzenia go męcze. Ruszył bo oczywiście nie skończył
Ale są jakieś postępy:P Stwierdził że trzeba zedrzeć trochę papierem ściernym stara farbe i wtedy malować. Pomogłam mu ale jak starliśmy jedną część szczebelek to stwierdził że sprawdzi czy dobrze siada farba na takim startym, czy może być na malowanym. No i faktycznie może być na malowanym bo jest bez różnicy ale nie bedzie tego robił bo pada deszcz a najlepiej byłoby zrobić to jak jest ciepło bo szybko wyschnie i można to robić na zewnątrz;) No i dalej łóżeczko nie pomalowane:P
-
Gabi na pewno nie mogą być pomalowane paznokcie u rąk o ile dobrze kojarzę to oceniają na podstawie paznokci stopień ukrwienia czy coś
Ale oczywiście jest to tylko praktykowane w PL bo swego czasu gdy mocno udzielalam sie na forach paznokciowych dziewczyny mieszkające w innych krajach pisaly że tam mogą być paznokcie u nóg nie pomalowane lub ściągnięty 1-2 tipsy z paznokci u rąk
Mieliśmy jechać dzisiaj na cmentarz do no ale pan mąż odsypia nocki i trudno go dobudzić
Mam nadzieje że nasze dziecko nie będzie takie do budzenia jak jego tatuś
Czarna Panda ale przynajmniej macie łóżeczko w domu
Na mojego nie działa argument że może trzeba będzie je pomalować bo twierdzi ze jest w super stanie
W razie W to mam u mamy łóżeczko od koleżanki ale ono rewelacyjne nie jestWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:23
GabiK lubi tę wiadomość
-
Z tego co slyszalam to lekarze sprawdzaja czy nie sinieja paznokcie, czy krazenie jest ok, np. Jakby trzeba było narkoze podac czy cos.
A co do wyjscia na pewno biore sukienke i baleriny.. Nie wyrobie w niczym innym a w to już moze się zmieszczea do szpitala w ogole biore rzeczy "drugiego sortu", bo to nie rewia mody.. Szpital to szpital, zarazkow pelno, a ja i tak odwiedzin zabronilam :p potem bede miala już czysta Niunie w domku i bede ja stroic. W szpitalu też boje się "zaginiecia" lub podmiany ubranek..
-
Dziewczyny pazurki u rąk muszą być czyste. Tzn może być nawet żel ale kolor płytki musi być widać
Cycuchy mam jak kamienie. Mam ręczny laktator ale lokatorka ma gości. Chyba jak wrócę do domu to popisze Wam teksty. Boże zmęczona jestem tym towarzystwem...GabiK, Eklerka, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
U nas roźek wymagany. Ja odespałam ,ale jestem jak zbity pies. Brzuch twardy więc spasmolina i magnez w ruchu. Chociaż dzień mi jakoś szybko zleciał, jutro poświęcę palmę. A tak w ogóle dzisiaj przestawiamy zegarki z 2 na 3 w nocy.
-
nick nieaktualny
-
Jak dobrze madrzejszych zapytac. Czyli u nozek mozna sobie maznac. To fajnie.
Kotmisia wspolczuje. Wlasnie dlatego juz oznajmilam,ze zadnych odwiedzin. To nie sanatorium. Tym bardziej,ze moj tesc oczekuje,ze moj maz po niego przyjedzie i zawiezie go do szpitala czyli w sumie ma mnie zostawic sama i latac po niego. Powiedzialam mu prosto w twarz,ze mnie potrzebny w szpitalu bedzie tylko maz i nikt wiecej. Chyba sie obrazil,ale wisi mi to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 17:53
gosiunia lubi tę wiadomość