X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • MiM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę że u mnie na porodówce jest zakaz wchodzenia odwiedzających do sal gdzie się leży po porodzie.

Dorotko a ty może do średniej szkoły chodziłaś do tzw "foto" w Piotrowicach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 19:26

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tak chodzi mi o szpital sw. Anny. Jedna rodziła w 2012 z położna a 2 w zeszłym roku. O jednej co przeszła pisałam na forum.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naj, naj, najbliższą rodzinę pewnie zacznę zapraszać około tydzień po pobycie w domu. Ale z całą pewnością nie będę ich uraczać obiadkami czy sałatkami... Kawa, herbata, kupne ciastko i tyle! Jak zgłodnieją to sobie pójdą ;)
    A na dłuższą posiadówkę z przysmakami pozapraszam na spokojnie jak w miarę dojdziemy do siebie.
    Pewnie znajomych też zapraszać będę na raty ale to już po około dwóch miesiącach i będę sobie zastrzegać, że jak chcą wpaść ze swoimi dziećmi to one mają być zdrowe bez katarku nawet!
    Taka jestem aczkolwiek ubarwię to w słowa co by nikt się nie obraził ;)
    Ale jednak trzeba mówić wprost jakie są warunki odwiedzin noworodka.
    Takie małe doświadczenie po pierwszym dziecku ;)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry to ja bym chetnie poczytala,bo polozne na SR do rany przyloz i wszystko super opowiadaly. Gdzie szukac tego wpisu? Tak mniej wiecej.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u MiM nie ma odwiedzin na salach. Odwiedziny odbywają się w wyznaczonym miejscu na oddziale. I to mi się bardzo podoba. Będę miała spokój na sali po porodzie.
    Jeśli chodzi o odwiedziny po porodzie w domu, to będę informowała, że potrzebujemy 2-3 tygodnie na zaaklimatyzowanie się. I nie interesuje mnie to czy ktoś się obrazi czy nie :)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dużo piszecie, ja jak zwykle mialam intensywny dzień ale całkiem przyjemny.
    Mama od tygodnia sprawuje się super aż się boję, ze czar pryśnie niedługo.
    Porobiłyśmy porządki na święta, ja te lżejsze a mama te cięższe.

Kotmisia współczuje lokatorki i szlag mnie trafia na to jej zachowanie a ta druga małolata to już w ogóle masakra. Pewnie wpadki zaliczyły i nie doceniają tego co mają...

A co do odwiedzin to ja chcę tylko męża i moja mamę, nikogo więcej bo raz nie kazdy musi mnie oglądać wymęczoną po porodzie a po drugie to może przeszkadzać innym kobietom. A po powrocie do domu to tez bym chciała chociaż ze 3 tygodnie dla nas a najlepiej miesiąc.
    Ja dzidziusia kuzyna odwiedzałam z mężem na początku grudnia a urodził się w połowie października.

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabel - gorzej jak ktoś zapuka do drzwi bez zapowiedzi - taki mały Suprise ;)
    Fajnie z tymi odwiedzinami w innym pomieszczeniu niż sala. U Nas w Szpitalu tak nie ma - a to dobry pomysł.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co na to Wasze teściowe? Ja się boję, że jak powiem, ze chcę tylko mamę to będzie obraza majestatu (a mieszkamy w jednym domu). Mnie pewnie jeszcze odwiedzi siostra bo mieszka 5 minut od szpitala.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja siostra już zrobiła wykład że mam rodzić tylko we Wrocławiu bo do strzelina nikt do mnie nie przyjedzie w odwiedziny
    Wiec to kolejny argument za tym mniejszym szpitalem (choć tam to pewnie będzie mnie odwiedzać ciotka ale chyba nie będzie jej się chciało siedzieć cały dzień;) )
    Po mimo tego ze juz mówiłam że nie życzę sobie odwiedzin w domu przez dwa tygodnie to mija rodzina ma to w głębokim poważaniu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - ja też odwiedziłam siostrę w szpitalu ale za jej zgodą. Oczywiście prezencik mała dostała. Jutro jedziemy ja, mąż i Emilka do Siostry na oficjalne odwiedziny. Po niecałym miesiącu od urodzin.
    Aczkolwiek byłam sama jeszcze u siostry tydzień po szpitalu, bo L4 zawoziłam do pracy i przy okazji wpadłam do siostry na godzinkę ( a mieszka niedaleko mojej pracy).

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa może przyjeżdżać kiedy chce bo ona zawsze z wałówką wpada (czyli pysznym domowym jedzonkiem), poza tym ona nie jest gościem absorbującym.
    W każdej chwili mogłabym wyjść do innego pokoju i się zdrzemnąć a ona by się dzieckiem zajęła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi sama nie wiem na której stronie, albo w styczniu lub lutym to pisalam na naszych majówkach.

A wybierasz sie jutro na warsztaty ,, Mama wie" ??

GabiK lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mim, właśnie do tej szkoły chodziłam:)

Faktycznie świetny pomysł z tym wydzielonym miejscem do odwiedzin.

Mąż zaczął składać łóżeczko. Niezmordowany ten mąż. Nawet nie zauważył, że mi się humor schrzanił.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry - u mnie nie ma tych Warsztatów. A wybrałabym się bo warsztaty "Mamo to ja" podobały mi się ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli moja siostra będzie w Polsce to oczywiście ona zaraz po mężu ma pierwszeństwo odwiedzin w szpitalu ;)

Karolcia też się zastanawiam co by teściowa powiedziała, że nie chce nikogo oprócz mojej rodziny ale sobie myślę, że ona chyba nawet by nie przyjechała do szpitala, jest na tyle kumata, że wie, że to nie czas na zjazdy rodzinne.... Teraz jak leżałam to tylko dzwoniła do mnie ;)

Sama nie śmiem jej powiedzieć, że ma nie przyjeżdżać ale mam nadzieję, że się sama domyśli...

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa to sobie grabila.juz przed slubem, zaczela od gadania ze slub nam nie jest potrzebny,bo i tak sie rozwiedziemy, potem zniszczyla moj pierscionek zareczynowy pod pozorem,ze chce pogrubic obraczke. Utrudniala.jak.sie dalo organizacje slubu, terroryzowala w taki sposob,ze przez 3 lata spedzalam z.moimi rodzicami swieta dopiero po swietach ( terror odbywal sie za pomoca histerii,placzu, podjudzania nas przeciw sobie nawzajem glownie poprzez zapraszanie do siebie mojego m i opowiadanie jaka to ja zla jestem) Az do kulminacji po smierci mojego taty kiedy to 1.11 wyliczyla mnie i mojej mamie ile mamy czasu na postawienie lampek na grobie ( tata zmarl 3 mce wczesniej) bo mamy byc u niej na obiedzie i " musimy sie dostosowac" . I tu przegiela, wygarnelam jej, jej mamusi czyli babci, szwagierce a na koncu mojemu mezowi. Od tej pory wszystko sie zmienilo i nie podchodzi do mnie blizej niz na.odleglosc kija. Skonczyl sie terror " mamusi" . Z tym tez bylo fajnie,bo na pytanie jakiejs ciotki czy po slubie mam jej mowic mamo to ta,ze nie. Wiec zapytalam czy per pani, ona ze tez nie. Itd i itp. A po slubie w ryk przy moim mezu,ze jej nie mowie mamo. Manipulacja na maxa. Ale to juz za nami. Nauczylam sie nie owijac w bawelne kiedy do niej mowie :-)

maribel lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja mam zamiar nie oznajmiać wszem i wobec, że chcę tylko męża, mamę i siostrę, ale mam nadzieję, że się domyśli :P

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu nie zarejestrowalam sie,bo stwierdzilam,ze.poleze do 37 tyg jak dohtór przykazal, a zauwazylam ze jak posiedze tak z pol godz to strasznie mnie plecy bola. Ale jak Ty idziesz to napisz co ciekawego bylo.
    A teraz zabieram sie za trzepanie forum od stycznia :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Mirabel - gorzej jak ktoś zapuka do drzwi bez zapowiedzi - taki mały Suprise ;)
    Fajnie z tymi odwiedzinami w innym pomieszczeniu niż sala. U Nas w Szpitalu tak nie ma - a to dobry pomysł.

WesołaMamo, nie wpuszczę, udam, że mnie nie ma w domu :D A tak na poważnie, to my mieszkamy z mężem w Poznaniu, a nasza cała rodzina mieszka ponad 100km stąd, więc jestem troszkę spokojniejsza o niespodziewane wizyty.

WesołaMama lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa od początku oferuje swoją pomoc przy dziecku po porodzie. Już jej powiedziałam, że mąż bierze urlop i będzie ze mną w tym czasie i sobie poradzimy. W końcu też chcemy się nauczyć siebie we trójkę. Wspomniałam, że moja mama też oferowała swoją pomoc i jak będzie kryzys, nie będziemy sobie z mężem radzić to ona do nas przyjedzie i pomoże. Teściowa od razu zakomunikowała, że będzie zazdrosna i ona też chce. Tylko problem w tym, że ja jej nie chcę. Fajna z niej kobieta, ale nie mam z nią głębszych więzi.

atdc9vvjg5na5b6o.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ