X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika to zgagę mamy razem tyle że u mnie tylko pizza ale coli też bym się napiła
    KotMisia a w szpitalu nie mają elektrycznych?
    Biedna współczuję Ci tej lokatorki a dawno ona rodziła?może niedługo ją wypiszą?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik dopiero się przymierzam, ale szczerze to jak zrobiłam (domowy) pedicure to się usapałam :P Co do pazurków to nie wolno mieć wymalowanych. nie wiem jak z tymi u stóp ale u rąk musi być widać płytkę czy nie sinieją. Nawet jak miałam usuwane migdałki to kazali mi zmyć

Rika- film badziewny, szkoda czasu;)

GabiK, Rika lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy już łóżeczko i wózeczek, można rodzić :D Będę prać wsad z wózka i pokrowiec na materacyk napewno też, ale wydaje mi się, że tak czy siak kupimy nowy materacyk dla małej. Jak się ogarnę wrzucę zdjęcia :)

PIGULSKA, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo o tych paznokciach to tez nie wiedziałam ;) a u stóp to i tak chyba już nie dam rady sama pomalować

KotMisia po raz kolejny współczuję lokatorki :/ swoją drogą ja bym chyba zwróciła delikatnie uwagę przecież ty też masz prawo do prywatności

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam się pochwalić, że osiągnęłam sukces! ;) może nie jest to mistrzostwo świata, ale i tak zupełnie inaczej :)

to u nas w szpitalu są takie kotary, które ewentualnie można zasłonić

katalina, paulinqa, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gowniara a się mądrzy. Cofam to co pisałam wcześniej. Po porodzie najlepiej samej!

Do mnie oprzychodzą w odwiedziny, pół godzinki i jadą. A tutaj grupowe narady, jedno mądrzejsze od drugiego. A młoda matka rozdarta ze mam ochotę coś powiedzieć...

Ale hitem jest Mamuska zza ściany. 15 lat drugi poród. Nie chciała iść sie kąpać. Wygonily ją położne pod prysznic to faje zapaliła...

Gowniary pokarmu w bród a butla karmią. Porażka...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia masakra normalnie... ;/ współczuje może wyjdzie szybciej od ciebie;/

Karolcia a nie orientujesz sie czy sa sale pojedyncze u nas w szpitalu???

o paznokciach tez nie wiedziałam ;) Majóweczki moimi mentorkami;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona urodziła 1,5 h przede mną... Ma wyjść w poniedziałek...

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia, jakas patologia Ci sie trafila :-( ale tak to jest jak dzieci rodza dzieci...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - ale niefart z tymi lokatorkami :/
    Jak rodziłam Emilkę to na sali było nas 4 - i zawsze ktoś z odwiedzających. Nawet nie było jak cyca wystawić bo miało się publiczność. Męczące te było!
    Nie mam nic przeciwko odwiedzającym ale pod warunkiem że to są 1 czy 2 osoby a nie wycieczki po 5 osób. W ogóle dziwię się że wpuszczają taką ilość osób! No i najbardziej przeszkadzają Ci GŁOŚNI odwiedzający.

Ale moja siostra gdy rodziła po raz pierwszy to na sali było ich 7!!! To dopiero była jazda!

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa są 1 i 2. 1 przeważnie dla kobiet po cc i w tych salach jest łazienka. Ale łazienka jest na 2 osoby. Czyli pokoje są 1,2,1,2 i tak na przemian. Jedna z kobiet po sn korzysta z jednej łazienki a druga z drugiej.
    Jest też w razie czego łazienka wspólna ale dość często okupowana więc może być ciężko się dostać.
    A i jak już wszystkie 1 są zajęte to kładą Cię na 2 osobowej.

KotMisia mam nadzieje, że gówniara szybko wyjdzie do domu. Najlepiej już jutro.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą ja tez zapowiedziałam mężowi ze w szpitalu toleruje jego i moją mame nikogo więcej.. ciekawe jak tescie na to zareagują.. nie chce tłumów bo wiadomo jak to jest.. do domu niech se przyjeżdzają. a tak to nawet nie będe wiedzieć jak wstać do łazienki...

Dzięki Karolcia bo nie wiedziałam własnie tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 18:49

GabiK lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewinęło sie coś o szpitalach, widzialam ze dziewczyny pisałyście o Piasecznie. ODRADZAM!! No chyba że jeśli któraś sie zdecyduje tam rodzić z własną położną to jeszcze. Wszystkie moje koleżanki tam rodzące miały takie przejścia ze aż żal, jedna to przez nich nawet nie chce kolejnego dziecka taką ma traumę, tylko jedna koleżanka z pracy co tam rodziła z własną położną chwaliła.

Ja od rodziców mam do tego szpitala 10min drogi ale ten szpital zamierzam omijać szerokim łukiem. Wystarczy mi wspomnienie z IP jak mnie potraktowano w pierwszej ciąży.

KotMisia ja Ci współczuję sąsiadów w szpitalu.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za odwiedzinami, najlepiej tylko mąż. Reszta niech odwiedza na spokojnie w domu jak zaproszę a nie w dniu wypisu ;) !!!

paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym wolała chyba widzieć tylko męża po porodzie.

gosiunia lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chciałabym najlepiej ze 2 tyg w domu pobyć z małym i dopiero odwiedziny żeby on się jakos zaklimatyzował i w miarę jakoś nauczyć się siebie;) ale to chyba nie jest możliwe?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym powinni wiedzieć odwiedzający z rodziny że takiego maluszka to minimum 3 tygodnie trzeba dać żeby sie zaaklimatyzował, a nie procesja do oglądania.

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu tylko nie każdemu da sie to wytlumaczyć... już teraz wiem że ostatnia rzecza która chce po porodzie to odwiedziny...

WesołaMama lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ja w Piasecznie mieszkam od niedawna i widzialam,ze szpital funkcjonuje bodaj od 2011. Kolezanki rodzily wlasnie w tym okresie?
    Kotmisia podziwiam cierpliwosc bo ja bym chyba poszla poskarzyc sie poloznym, niech wyjda gdzies ci odwiedzajacy a nie siedza w sali, Ty tez masz prawo odpoczac!
    A juz ta malolata co palila w toalecie to juz szczyt szczytow! Ja pierdziele!
    Ja pewnie wyjde na czarna owce,bo tez jestem za tym,zeby odwiedziny to dopiero po paru tyg. Maluszek sie musi zaaklimatyzowac,ale i ja tez musze sie jakos nauczyc wszystko ogarniac. No i pewnie w efekcie rodzina sie poobraza :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłyście mnie tymi odwiedzinami. Do mnie pewnie będzie chciało przyjść trochę osób do szpitala. Nie wiem czy się wybronię...a w domu to domownicy pewnie nie dają spokoju. A też bym chyba chciała mieć trochę spokoju, tymbardziej że mąż będzie ze mną pierwsze dni, więc to mi wystarczy. Bo tak to pewnie 100 komentarzy będzie. Wczoraj teściowa zgasiła mnie pytaniem: a Ty jeszcze prasujesz? - Bardziej na miejscu by zabrzmiało czy wogóle mogę to robić, czy nie trzeba pomóc. I tak wolałabym sama, z resztą prasowałam po 10 minut i przerwa.

Wogóle humor mi się zepsuł. Chyba nie będzie się co chwalić zdjęciami. Udało się koleżance przesłać 1/4 zdjęć, czyli ok. 100szt...ale chociaż ślubno-weselne zrobiła super, to te jej totalnie nie wyszły. Nie dość, że nieostre to jeszcze wyglądam jak własna karykatura. Szkoda gadać...chyba nie chce mi się widzieć pozostałych 300 zdjęć. Lepiej mieć 10 zdjęć a perełek niż 400 do niczego :(:(:( mogłam sobie na samowyzwalaczu porobić :(

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ