WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, mąż wybierał :)
    MiM - dokładnie w ten sam sposób określiłabym swoje samopoczucie :P

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

My dzis po Kosciolku i obiedzie u siostry.
    Emilka zachwycona miesieczna kuzynka Zuzia ;-)
    Mowi ze nie moze doczekac sie Milenki!

Ja sie zastanawiam co tak jasno na zewnatrz o tej porze a to zmiana czasu przeciez byls ;-)
    Mialam mala drzemke i w tym czasie maly skurczyk...

A i dostalam spodnie ciazowe od siostry i jeszcze jedna koszule do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 18:56

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - gdzieś Ty się podziewała??

3i4920mm0jlmd1e9.png

• beti97 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no kurczę już sama nie wiem jakie te pieluchy kupić. Człowiek głupieje od nadmiaru asortymentu na rynku. W sumie na razie nic nie muszę kupować bo mam karton z biedry 2. Mi brzuch często twardnieje i się stawia, ale już do tego przywykłam. Skurcze też jakieś są, ale to przepowiadacze. W środę mam wizyty u ginów jestem ciekawa co mi powiedzą mądre głowy :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Nie no kurczę już sama nie wiem jakie te pieluchy kupić. Człowiek głupieje od nadmiaru asortymentu na rynku. W sumie na razie nic nie muszę kupować bo mam karton z biedry 2. Mi brzuch często twardnieje i się stawia, ale już do tego przywykłam. Skurcze też jakieś są, ale to przepowiadacze. W środę mam wizyty u ginów jestem ciekawa co mi powiedzą mądre głowy :)

Beti gorzej jak z wyborem wózka te pieluchy :) ja np nie moge używać Alwaysow, bo zaraz sie odparzam dlatego dla mnie firma znaczenia większego nie ma.
    Gosia czekamy na informacje.

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też alwaysow nie lubię. Mi pasują Bella różowe, takie w paczkach po 20 szt. Są cieniutkie, dobrze dopasowane, super chłoną i nie uczulają mimo ze są perfumowane. No ale dzieci nam nie powiedzą " mamo w tym mi wygodnie a w tych mi gorąco, albo pieką mnie w dupcię".

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:52

• madziorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    No ja też alwaysow nie lubię. Mi pasują Bella różowe, takie w paczkach po 20 szt. Są cieniutkie, dobrze dopasowane, super chłoną i nie uczulają mimo ze są perfumowane. No ale dzieci nam nie powiedzą " mamo w tym mi wygodnie a w tych mi gorąco, albo pieką mnie w dupcię".

Dokładnie tego nam nie powiedza, dlatego pozostaje metoda prób i błędów niestety

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:52

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika postaram się aktualizować na bieżąco, trudno będzie dziewczynom odświeżać mój post.

Rika, gosiunia lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam rano z palmą w kosciółku.
    Potem mnie zmogł sen - na godzinkę po obiedzie, chyba ta pogoda u nas dzien deszczowy.

Pampersy za sztywne - tzn pieluchy firmy Pampers?
    Ale przeciez tyle osób je chwali.
    Kazda znas wypraktykuje co dla naszych dzieci bedzie dobre, bo wiadomo kazdy z nas jest inny. Mi tez np podpaski always nie podchodza wolę naturelle i te biedronkowe.

Pieluch mam 2 paczk1 z baby dream z rossmana, kupię tez teraz dadę i pampersa tez kupię, a potem w praktyce wyjdzie ktore się sprawdzą to wtedy bede kupowac.

Ja mogłabym zastapic Bluberry ale termin mam na 7 maja - wiec za szybko po Bluberry. No i edyscja na pierwszej stronie nie wchodziłąby w grę, a tak to zawsze na 1 strone szybko mozna zerknąc. Ale ja wierzę w jej możliwości i mysle ze da radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:18

Bluberry lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymamy kciuki.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam w szpitalu
    Na IP akurat była moja gin
    Ogólnie sprawa jest trochę dziwna wg badania ręcznego szyjka jest krótka i się rozwiera a wg badania usg ma 33 mm więc nie wiadomo o co chodzi?
    Ale mam zostac na obserwacji i dostałam już zastrzyk w dupkę na płucka dla małej
    Lekarka twierdzi że krwawienie nie powinno się już powtarzać ale trzeba to obserwować
    Pola waży już 2500
    Tak sobie myślę że jak mnie tu zostawili to mógłbym poleżeć do środy to dostanę odszkodowanie z polisy
    Trochę nie miła była babka (to chyba pielegniarka ta co robi wstępny wywiad) na IP bo patrzyła na mnie jak na wariatkę że przyszłam z plamieniem i po badaniu pyta się lekarki "i jak pani dr jest to plamienie?" Takim ironicznym tonem a dr jej odpowiedziała tylko "tak"
    Miałam ktg ale nic z tego nie kumam ogólnie to chyba skurcze żadne się nie pisały bo max było 20 z hakiem

Z tego co zrozumiałam to mam dostać 3 zastrzyki na te płucka też tak miałyście?
    A boli jak cholera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to chwała Bogu, że z dzidzią w porządku. A w szpitalu pewnie Cię potrzymają te 4 doby, bo jak dziewczyny pisały wtedy im NFZ zwraca za pacjenta. Te pielęgniarki i położne, jak się słucha co wygadują i jak, to się mocno z zawodem pomyliły. Jak nie lubią pracować z ludźmi to po co się do tej roboty pchały?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze że pojechałaś tam jesteś pod opieką ;)

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio też mnie trzymali właśnie 4 dni
    To tych zastrzyków ile dostałyście? Dwa czy trzy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - dobrze ze z malenstwem wszystko ok i to plamienie niegrozne. No tak - zawsze to pare groszy by wpadło za pobyt 4 dnowy.

Niestety - tez mam swoje zdanie na temat pielegniarek. Oczywiscie zdarzają się te z powołaniem ale to naprawdę jak w piosence "jedna na milion" Większosc - pracując, pracuje tak jakby wykonywały swój zawód za karę, tez ne rozumiem po co szły do takich szkół skoro wiedziały z czym to sie wiąże. Coc nie powiem jak lezałąm na Borowskiej we Wrocławiu - pielegniarki był miłe, nie wszystkie ale wiekszosc. A najmilsze był panie wydające posiłki :)
    Cóż - chyba i tak tego nie zmienimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:46

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie to super interes zrobilas, mnie sie strasznie podoba to Tiny Love, wszystkie kolory, karuzelka,mozliwosc rozlozenia do mini lozeczka albo fotelika. Super! A jaki kolor sobie wybralas?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja dostalam 2x. Co 24h. Gdzies czytalam jakis wpis o wiekszej ilosci zastrzykow. Wydaje mi sie,ze to zalezy od zaawansowania ciazy i stopnia ryzyka przedwczesnego porodu,ale to tylko moje dumanie.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na oddziale jest też jakaś taka gburowata dziewczyny z sali mówią że jest bardzo nie przyjemna i nawet nie powie dzień dobry jak wchodzi na salę
    Jak robi ktg to pyta tylko nazwisko a taki ma wyraz twarzy ze aż strach sie bać
    Gin zastanawiała sie czy położyć mnie na porodówce czy na patologii ciąży ale że poza tym krwawieniem nic innego mi nie dolega to wybrała patologięa różnica taka że na porodówce częściej robią ktg
    Z jednej strony szkoda że nie porodowka bo poznałabym bliżej oddział i położne ale z drugiej strony na patologii większy spokój
    No i teraz mam znów dylemat który szpital wybrać do porodu

A to chyba też dostanę dwa razy bo położna mowila że jutro powtórka po 24 godzinach
    A Polcia taka grzeczna na ktg chyba tylko z 6 razy się poruszyła

Dobrze ze wzięłam sobie jakies jedzenie z domu (jogurt i jabłko bo na oddział trafiłam po 18 i do rana byłabym głodna) ale wysłałam jeszcze męża do sklepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 20:54

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ